Trabzonu yenip Gs'den beraberlik aldık mı şampiyonluk turu atıyoruz.
Trabzonu yenip Gs'den beraberlik aldık mı şampiyonluk turu atıyoruz.
çok konuşanlar neredeler şimd?hakemler dğişti mi?federasyon?ayrıca bjk nin de kötü oynadığına inanmıyorum.90 dak da 2 pozisyon verdi alex inkin de zaten maç bitmişti.buna karşılık 5 6 net pozisyona yakaladı.ama kupa maçında sonra olan çirkefliklere girmeyen taraftarı ve yöneticileri tebrik ediyorum.rakip takımdan bir futbolcuyu döven biri de yoktu.başkanın talimaatıyla tasmasından salınan bir kimliği belirsiz şahıstaa.yenilinecekse bile böyle büyüklüğüne yakışır şekilde duruş sergilemekte büyük bir erdem.
Yine karışmış ortaLık.Bence bu kadar abartmayaLım herşeyi.Daha herşey bitmedi ve bitmeden konuşmak çok yersiz.Herşey oLabiLir.MucizeLer her zaman vardır.Maç geride kaLdı iLeriye bakaLım artık.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Selçuk'un yaptığı hareket gerçekten çok çirkin.
Zico'ya tüküren arkaşın yaptığıda en az onun kadar çirkin bir olay.
Taraftarın küfür etmesinide tasvip etmiyorum ama bende olsam galiba orada küfür ederdim gibime geliyor.Bilmiyorum belki sizde ederdiniz.
Ayrıca FB-BJK kupa maçında da FB taraftarı maçın sonlarına doğru küfür etmişti bu da unutulmasın diyorum![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Pfdk bjkye 1 mac seyircisiz oynama cezasi verir.indirim kurulu bu cezayi tarafsiz saha olarak degistirir.Fbnin seyircisiz oynama cezasini tarafsiz saha olarak degistiriyorsa bunu da degistirir
Ibrahim Toraman 1 mac ceza alir.O pozisyon kirmizi bile degildi,engellemek istedim,vurmak istemedim dedi,bunu Serkan Balci´da dogruladi.Yani o pozisyon kirmizi kart degildi,sari kartlik bir pozisyondu.Olayi yasayan kisilerden daha iyi bilemeyiz demi.Ama sonucta direk kirmizidan atildigindan dolayi 1 mac ceza alir.
Selcuk Sahin PFDK´dan 1 mac ceza alir.Indirim kurulunda bu ceza kaldirilir![]()
normalde Selçuk'a en az 3 maç verilmeli ama daha geçen hafta Runje cinsel organını gösterip bir maç ceza aldıysa şimdi selçuk'a da birden fazla veremezler işte böyle aciz kötü yönetilen bir federasyona sahibiz
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Bazı fenerli arkadaşlar taraftarlarımıza laf atmış laf atabilmek için önce kendi taraftarının düzgün olması lazım sizin kupa maçında yaptıklarınızda aşikar daha önce Gs derbisinde yaptıklarınız aşikar gelmişsiniz birde taraftarlık dersi veriyorsunuz....
So what?
Saike
birak onu zaten onceden federasyona laf atmislardi ama bjk macindaki hakemi de gorduk... konusmak serbest...
tahmin ettiğim gibi 0-1 yendik.Savaş gibi maçtı vallaha![]()
Çok konuşanlardan biriyim ve burdayım.
1) Önceki maçın hakemi Selçuk Dereli idi, bu maçın hakemi Fırat Aydınus.
2) Federasyon aynı.
3) BJK kötü oynadı. 5-6 net pozisyon mu? Farklı maçları seyrettik herhalde. İbrahim Toraman'ın 45'teki pozisyonu kadar net başka pozisyon yoktu neredeyse. Bobo'nun bomboş vurduğu kafa ve Burak'ın yan ağlara vurduğu top da çok fazla net olmasa da netti. Ama en net pozisyon Toraman'ınkiydi.
Direkt kırmızı kartın cezası 2 maçtır. Ancak TFF bu kırmızı kartın hakem hatası olduğunu düşünürse o zaman ceza 1 maç ceza olur veya hiç olmaz. Geçen sene Samsunspor-Fenerbahçe maçında kaleci Kerem kırmızı kart görmüştü Nobre'yi düşürdüğünden dolayı, ancak TFF hakem hatası olduğunu tespit etmiş ve Kerem'e 1 maç bile ceza vermemişti.
İbrahim Toraman'ın hareketi %100 kırmızı karttır. Bunun tartışması bile yanlış. İsteyerek yapmadı, evet, orada engellemek istedi ama engelleyeyim derken Serkan'ın dudağını patlattı. Kırmızı kart doğru. Ben şimdi istemeyerek birine yolda arabayla çarpsam ceza almayacak mıyım? Onun gibi bir şey. İstemeyerek yaptığını düşünüyorum ben de, kasıtlı değildi ama kendisini frenleyemedi ve kırmızı kartı haketti. Ben olsam 2 maç ceza veririm. Muhtemelen PFDK da 2 maç ceza verir fakat Tahkim 1'e düşürür cezayı.
Selçuk Şahin'e normalde 2-3 maç ceza verilmesi gerekli. Sebebi ise seyirciyi tahrik etmek. Ancak Runje'nin yaptığı çirkin davranışa bile 1 maç veriliyorsa Selçuk'a da 1 maç verilmeli. Doğrusu her ikisine de 3'er maç. Selçuk 2 maç ceza alır PFDK'dan, Tahkim 1'e indirir.
Biz kupa maçında ne yaptık? Küfür ettik sonlara doğru ama o hakem hatalarını gördükten sonra küfür etmeyen Fenerbahçeli kalmamıştır.
Bizim kendi evimizde küfür etmemizin sebebi şuydu: Hakemin saçma ve direkt skora tesir eden kararları. Hakem maçı iyi yönetti de küfür mü ettik?
Sizin küfür etmenizin sebebi de maçı hakem iyi yönetirken, hiçbir şey yokken, Fenerbahçe'ye yeniliyor olmanızdan dolayı küfür ettiniz. "Ligden çekilin ..." gibi çirkin sözler söylediniz, burada Fenerbahçe'ye yenilmeyi hazmetmediğinizden dolayı küfrettiniz.
En son bu konuda attığım mesaj hak eden kazansın dedim hak eden kazandı başka söze gerek yokbence
![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
fbyi galibiyetinden dolayi tebrik ediyorum
teknik bir analiz yapmaya gerek yok cunku ortada analizi yapilacak bir oyun yok ilk yarinin son 15 dki ile ikinci yarinin başından 53.dksina kadar fbyi tabir-i caizse bogduk ama olmadi zaten o dklardan sonra takimda bir panik basladi ve bu panikte bu sonucu ortaya cikardi ayrica fbnin ilk yarida iyi oynadigi fikrinede katilmiyorum ustuste 3 pas yapamadilar
selcuk sahin o parmak hareketini fb gol attiktan sonra yapmis burda bazi arkadaslar tukuruk olayina kontra olarak yorumlamislarda
taraftarimizda gayet guzel bir performans gosterdi macin sonundaki kufurler hos olmamis ama dogal karsilamak lazim..
artik hic istemesemde fbnin bundan sonra puan kaybetmesini beklemekten baska caremiz yok tabi bu arada bizimde bursa-ankara ve kayseri maclarini kazanmamiz gerekir ama acikcasi ben fbyi yenemdeikten sonra sampiyonluk neyim istemem
fbyi tebrik ederim
![]()
travis1903 kazananı tebrik etmek gerçekten çok güzel davranış bende seni bu davranışın yüzünden tebrik ediyorum![]()
F.Bahçe'den Beşiktaş'a teşekkür
Fenerbahçe Kulübü, basında yer alan ve Beşiktaş maçında şeref tribününde yaşandığı iddia edilen olayların kesinlikle doğru olmadığını belirterek, sarı-lacivertli yöneticilerin ve futbolcuların BJK İnönü Stadı'nda son derece misafirperver bir biçimde ağırlandığını kaydetti.
Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Hafta sonu oynadığımız Turkcell Süper Lig mücadelesinde ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz BJK'nın İnönü Stadı'nda yönetimimiz ve futbolcularımız son derece misafirperver bir biçimde ağırlanmışlardır. Basında yer alan ve şeref tribününde yaşandığı iddia edilen olaylar da kesinlikle doğru değildir. Bizleri nazik bir biçimde konuk eden Beşiktaş yöneticilerine ve idarecilerine teşekkür ederiz" denildi.
Evet o konuda Beşiktaş yönetimine Teşşekür etmek bizim yönetimimiz açısından iyi olmuş.En azından ortada kalan bazı buzlar erimiş olur![]()
Yine ceza geliyor !..
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan son derbi de PFDK'lık oldu !.. Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe'nin tarihi cezalar almasından sonra, iki takımın ligde yaptığı maç da Ceza Kurulu'na gitti !.. Beşiktaş maçta çıkan olaylar, Fenerbahçeli Selçuk ise soyunma odası koridorlarında rakip takım futbolcular hakkında kötü söz kullanmaktan PFDK'ya sevkedildi.
DHA'dan Tülin Korkut'un haberine göre siyah beyazlı kulüp taraftarlarının küfürlü tezahüratı, sahaya atılan yabancı maddeler ve merdiven boşluklarına taraftar oturtulması nedeniyle PFDK'ya sevk edildi. Bu arada Fenerbahçeli futbolcu Selçuk Şahin de maçın ardından soyunma odası koridorlarında rakip takım futbolcular hakkında kötü söz kullanmaktan dolayı ceza kuruluna sevk edildi.
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ve Hukuk İşleri Sorumlusu Levent Erdoğan, Fenerbahçe maçında İbrahim Toraman'ın kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası kural hatası yapıldığını öne sürerken, bu konuda MHK'ya yarın başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Erdoğan, konuyu hukuk kurullarıyla görüştüklerini ve incelettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"O pozisyonda orta hakem Fırat Aydınus herhangi bir düdük çalmamıştı. Fenerbahçeli futbolcu sakatlık geçirdiği için de İbrahim Üzülmez topu taca atmıştı. Oyun taçla kesilmişti ve yan hakem de tacı göstermişti. Ancak orta hakem, daha sonra 4. hakemin uyarısıyla kırmızı kartı İbrahim Toraman'a gösterdikten sonra, maçı faul atışıyla başlattı. Bu, büyük bir kural hatasıdır. Oyun taç atışıyla başlamalıydı. Hukuki ve teknik incelemeleri yaptırdık ve MHK'ya kural hatası yapıldığı gerekçesiyle itirazda bulunacağız."
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Boşuna uğraşıyorlar bence ..
Son cırpınıslarını yapıyorlar bos yere ugrasıyorlar sankı tacla baslasa macı cevırıceklerdı![]()
Hakem de zaten maçtan sonra açıkladı o pozisyonu.
Selçuk kendini savundu!
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 yendiği maçta tribünlere yaptığı el hareketiyle büyük tepki toplayan Fenerbahçeli Selçuk Şahin, ''Yaptığım parmak işareti Beşiktaş tribününe değil, bizim yedek kulübesinin üzerindeki birkaç taraftaraydı. Gözümüzün içine baka baka ana avrat küfür ettiler'' dedi.
Samandıra Tesisleri'ndeki antrenman sırasında, Beşiktaş maçındaki hareketi nedeniyle basına açıklama yapmak istediği belirtilen Selçuk, çalışmanın bitmesinin ardından gazetecilerin yanına gelerek, soruları yanıtladı.
Selçuk, el hareketini tüm Beşiktaş tribünlerine yapmadığını kaydederek, ''Yapmış olduğum bir hata var, ama aşırı tahrik vardı. Özellikle yaptığım parmak işareti Beşiktaş tribününe değil, bizim yedek kulübesinin üzerindeki birkaç taraftaraydı. Gözümüzün içine baka baka ana avrat küfür ettiler. Dayanamadım o an ve öyle bir el hareketi yaptım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Dışarıda sizi gördüğünde imza isteyen insanlar, tribüne çıkınca aslan kesiliyorlar. Küfürler hiç hoş değildi, ama yine de parmak hareketinde hatalı olduğumu düşünüyorum'' diye konuştu.
Maçtan sonraki olayların, sevinçten kaynaklanan normal şeyler olduğunu ifade eden Selçuk, şöyle devam etti:
''Tek hatalı olduğum şey, yaptığım parmak işaretiydi, ama orada da aşırı tahrik vardı. Sahaya çıktığımızda, kulübeye gelene kadar inanılmaz bir küfür vardı. Özellikle bizim yedek kulübesinin arkasından. Hatta maç içinde de tükürükler vardı, sigara, bozuk paralar atıldı. Hiç rahat durmadılar. Orada hatam olduğunu kabul ediyorum, ama aşırı bir tahrik var. Maçtan sonraki sevinç gösterilerinde bir hatam olduğunu düşünmüyorum. Bunlar futbolda olan şeyler, ceza alacağımı sanmıyorum.''
-''ÇEKİRGE LAFINI ONLARI KIZDIRMAK İÇİN SÖYLEMEDİM''-
Selçuk, soyunma odasına giderken 'Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar'' şeklindeki sözleri bağırarak söylemediğini ileri sürdü.
''Çekirge deyişini, soyunma odasında rakip oyuncuları kızdırmak için söylemediğini vurgulayan Selçuk, ''Sadece kendi aramızda, arkadaşlarla bir konuşmaydı. İbrahim (Üzülmez) ağabeyin biraz abarttığını düşünüyorum. Art niyetim olsa, çıkar basın önünde onu söylerdim, ama kendisi çıktı basın önünde söyledi. İbrahim ağabey milli takımdan arkadaşım, aramızda hiçbir zaman kötü bir şey olmaz, ama olayları biraz abarttı. Kendisi çok sevdiğim bir ağabeyimdir, fakat ne İbrahim ağabey ne de bir başkası benim delikanlılığım hakkında konuşamaz'' diye konuştu.
-''YÜZDE 50-60 İŞİ BİTİRDİK''-
Selçuk, Beşiktaş'ı yenerek şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantaj elde ettiklerini belirterek, ''Yüzde 50-60 işi bitirdik, ama çok önemli 3 maçımız daha var. İnşallah 100. yılda mutlu sona ulaşacağız'' dedi.
Beşiktaş gibi çok önemli bir deplasmandan 3 puanla döndüklerini vurgulayan Selçuk, ''Puan farkı 2'ye düşmüştü ve bütün Türkiye'nin 'Fenerbahçe artık şampiyonluğu kaybetti' dediği anda biz tekrar ayağa kalktık. Son haftalarda kötü gidiyorduk. Düştüğümüz durumdan ayağa kalkmak kolay değil. Bunu başaran takımlar da bizim gibi büyük takımlardır. Bunu başardık'' şeklinde konuştu.
Selçuk, Beşiktaş maçından önce mentor desteği almalarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
''Biz en büyük desteği yine kendi içimizde yarattık. Denizlispor maçından sonra çok üzülmüştük. Hafta içinde kendi aramızda yaptığımız görüşmelerde kazanacağımızı düşünüyorduk. Hatta rahat galip geleceğimizi düşünüyorduk, çünkü bunu başaracak kaliteli bir takımımız var. Son gün bir mentordan da destek aldık, ama oyuncu olarak çok güçlü karaktere sahip oyunculardan kurulu bir takımız. O yüzden çok zor bir durumda ve belki de kendi taraftarımızın bile 'acaba şampiyonluk gidiyor mu?' dediği bir anda tekrar ayağa kalktık. Müthiş bir sevinç yaşattık onlara. Biz de çok mutluyuz.''
Bir soru üzerine, bir futbolcu için çok zor 2 ameliyat geçirdiğini kaydeden Selçuk, ''Kolay değil, ama şu an hiçbir sorunum yok. Ligde en uzun süreyi bu hafta Beşiktaş maçında aldım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kendimi hazır hissediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
07.05.2007
Kaynak : AA
İtiraz edelim kabul ederlerse zaten FB'li yöneticiler yine sahneye çıkarlar.Ligden çekilelim diye![]()
Aglamak ve tekrar etmek konusunda sizin kadar uzman olmasak da hakkimiz varsa itiraz ederiz. Bence cok gereksiz, ama FB mac tekrar ettirip (haksiz) sampiyon olmussa biz de oluruz, neden olmasin? Siz 5 dakika icin tum maci tekrar oynadiniz, ustelik yeni transferlerinizle...
maci cevirecek kac tane pozisyon yakaladik... ayrica sizin gibi cirpinsaydik biz emin ol bu konu hakkinda bjk forumlarinda topic acilirdi bi tane bile acilmadi biz delikanli gibi tebrik ettik yenildik dedik... bu itiraz sadece yonetimin yapmasi gerekeni yapmasidir eger boyle bi madde yoksa zaten tekrar edilmez...
kaç gün geçi hala konuuşuluyor ne derbi işşim beee![]()
Yenildiniz artık kabul edin yok maç taçla başlamış faulle başlamış.Sonuca bakın 1-0Her ne kadar Fenerbahçe'yi sevmesemde bu sefer haklı bir galibiyet aldılar.