Anket Sonuçlarını Görüntüle: Yabancı Sınırlaması Kalksın mı Kalkmasın mı?

Voters
295. You may not vote on this poll
  • Evet

192 65.08%
  • Hayır

103 34.92%
Sayfa 15 / 22 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon
421 ile 450 arası toplam 654 sonuç

Konu: Yabancı Sınırı İle İlgili Bütün Başlıklar

ligimiz kalitesiz arkdaşlar bunu kabul etmeliyiz dünya 3. olduğumuzdan sonra eurosport bir ara bizim ligin özet görüntülerini vermeye başlamıştı fakat adamlar ligin durumuna bakınca yayınlmayı kestiler ligimize kaliteli oyuncular getirmemiz şart bence böylelikle genç oyuncularımızın kalitesi artacaktır

Del Piero_10 Misafir

8 yabancı en iyisi.

gelen yabancı futbolcunun milli takımda oynamış olması iyi olur böylece cok kalitesiz futbolcular gelmez

öyle bir kural gelirse aurelio-alex-nobre-fabio l.-kleberson yolcudur

Mesajlar birleştirilmiştir.
    demirhan1984

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Default 6 yabancı kuralı değişiyor!

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, sezonun bitimiyle birlikte yabancı futbolcu kontenjanını masaya yatırarak, bu konuda devrim niteliğinde değişikliklere gitmeye hazırlanıyor.

Federasyona yakın çevreler, Süper Lig kulüplerine uygulanan altı yabancı kontenjanında değişikliğe gidileceğini kaydetti. Kulüplerle yabancı sınırlamasıyla ilgili görüşmeler yapmayı planlayan federasyon, 6 yabancı kuralını kaldırmayı hedefliyor.

Federasyondan sızan bilgilere göre yabancı sınırının tamamen kaldırılacağı, ancak Türkiye'de yine 6 yabancının sahaya çıkabileceği bildirildi. Kulüpler, değişikliğin yapılması halinde UEFA'da yabancı sınırlaması bulunmadığı için Avrupa kupalarında istedikleri kadar yabancı oyuncuyla mücadele edebilecekler.

Bu arada yabancı sınırının kalkmasıyla birlikte transfer edilecek oyunculardan alınan federasyon payına zam yapılacağı vurgulandı.

Kaynak : Milliyet
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Çok da güzel olur. Yabancı sınırlamasında en güzel çözüm bu olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

böyle bi uygulama güzel olur bencede formda olan yabancı oynar

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Demekki iyi olan yabancilar forma giyecek ama istegimiz kadar alabilecez

7. Default

Güzel bir uygulama olur inşallah.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yinede bence iyi bir karar değiL.Türk futboLunun gelişimi açısından bakıLdığında.Yabancı sınırı oLmayan LigLere baktığımızda,İngiLtere,ALmanya gibi takımLar avrupa arenasında miLLi takımLar bazında başarıLı oLamıyorLar.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Yinede bence iyi bir karar değiL.Türk futboLunun gelişimi açısından bakıLdığında.Yabancı sınırı oLmayan LigLere baktığımızda,İngiLtere,ALmanya gibi takımLar avrupa arenasında miLLi takımLar bazında başarıLı oLamıyorLar.
    Katiliyorum sana. Yani yabanciya verecegin sansi, Turk gencine versen daha faydali olur

güzel bir uygulama olmuş ancak maç kadrosu 3 veya 4 e indirilse daha iyi olur.
    avrupa da sınır olmadığından belki daha başarılı oluruz

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Demekki Türk genç futbolu körelmeye başlayacak

Nesil
    2006

Ayva çicek açmış yaz mı gelecek?
    Bu kural ne zaman değişecek?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

nası başarılı olamıyolar anlamadım hem avrupa şampiyonasında hemde dünya kupalarının tamamına katılıyorlar hemde en az 2.tura yada çeyrek final kalıyorlar hatta almanya 2002'de 2.2006'da 3. oldu

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bizde bu kural yillardir var fakat basari yok eger sen Ingiltere Almanya gibi ülkeler basarisiz diyorsan gülerim.Avrupa sampiyonasi ve Dünya Kupasina katilma basarisi gösterdi bu takimlar Türkiye ne yapti bu zamana kadar? 2002'deki 3.lük disinda, ki ondada sansimiz vardi yari finale kadar basit takimlarla eslesmistik. Italya Ingiltere Ispanya gibi takimlar erken elenmisti

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by fmsmyrna View Post
    nası başarılı olamıyolar anlamadım hem avrupa şampiyonasında hemde dünya kupalarının tamamına katılıyorlar hemde en az 2.tura yada çeyrek final kalıyorlar hatta almanya 2002'de 2.2006'da 3. oldu
    Yabancı oyuncuLarı üLkene doLdurunca,Bu adamLar seni dünya kupasına taşıyacakmı ???? Ne katkısı oLucak bu adamLarın bize anlamadım..Dediğim üLkeLer katıLıyorLar çünkü kendi yereL oyuncuLarında aşmış adamLar var ama katıLdıkLarında da yaşadıkLarı hüsranı görüyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Evetya yanlis olabilir butun takim 6 yabanci ile cikacak sahaya ama obur macta bir yabancisi sakat olursa bir baska yabanci oynayacak yani belli mevkilere turk oyuncu yetistiremicez

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Kesinlikle yanlış bir karar bence.Hatta 6 bile fazla en fazla 5 olmalı.

Yabancıların dolduğu bir lig istemiyorum.Sonra bissürü oyuncu gelecek kaliteli,kalitesiz.

Ben karşıyım.Şahsi fikrim budur.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Sheriff Misafir

Yabancı oyuncuLarı üLkene doLdurunca,Bu adamLar seni dünya kupasına taşıyacakmı ???? Ne katkısı oLucak bu adamLarın bize anlamadım..Dediğim üLkeLer katıLıyorLar çünkü kendi yereL oyuncuLarında aşmış adamLar var ama katıLdıkLarında da yaşadıkLarı hüsranı görüyoruz.
    Kulüpler bazında başarı elde etmemizi sağlayacak..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Kulüpler bazında başarı elde etmemizi sağlayacak..
    Ben zaten kLüpLer bazındaki başarıLardan söz etmedim.Avrupa şampiyonaLarı ve Dünya kupaLarı içindi.KLüpLer bazıda başarıda sağLayacağının garantisi yok..

Sheriff Misafir

Ben zaten kLüpLer bazındaki başarıLardan söz etmedim.Avrupa şampiyonaLarı ve Dünya kupaLarı içindi.KLüpLer bazıda başarıda sağLayacağının garantisi yok..
    Milli takımlar bazında bir başarıya etki edeceğini sanmıyorum. Yetenekli olan yine oynar.

Ama kulüplerimizin avrupada başarı yakalama ihtimali yükselir. Bu sınırlamadan dolayı yerli kaliteli oyuncular altın değerinde. Değerlerinden fazla para isteniyor.

Gereksiz bir uygulama. Futbol da önde gelen ülkelerin hiçbirinde bu sınırlama söz konusu değil.. Son dünya şampiyonu İtalya'da da böyle bir durum söz konusu değil..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Milli takımlar bazında bir başarıya etki edeceğini sanmıyorum. Yetenekli olan yine oynar.

Ama kulüplerimizin avrupada başarı yakalama ihtimali yükselir. Bu sınırlamadan dolayı yerli kaliteli oyuncular altın değerinde. Değerlerinden fazla para isteniyor.

Gereksiz bir uygulama. Futbol da önde gelen ülkelerin hiçbirinde bu sınırlama söz konusu değil.. Son dünya şampiyonu İtalya'da da böyle bir durum söz konusu değil..
    İtaLya gibi bazı şeyLeri aştıktan sonra bizde bu uyguLamaya geçebiLiriz.Önce bazı şeyLeri yapmamız,kanıtLamamız gerek.Henüz biz bu potansiyelde değiLiz diye düşünüyorum ben

Nesil
    2005
    Yer
    Istanbul/Moskova

en sonunda istediğimiz oluyor..

lafta kalmaz isallah

Kaldırılsın kaldırılmasına da buna hazırlıklı olduğumuzu sanmıyorum.Büyük takımlarının bile tam anlamıyla kurumsallaşamadığı bir ülke futbolunda diğer takımlarının halinin ne olacağını tahmin bile edemiyorum.Sırf yabancı futbolcu almak için alacak olan Anadolu kulüplerinin başına nasıl ekonomik sorunlar çökecek görelim bakalım.İnşallah dediğim gibi olmaz.

bana kalırsa 6 yabancı kuralı devam etmeli ancak örneğin 21 yaşaltı futbolcuların geldikten 1 yıl sonra yabancı statüsünde oynamaması gibi daha yaratıcı fikirler kabul edilmeli. Yabancılardan alınan federasyon payı da daha aşağılara çekilmeli. veren var veremeyen var...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar zaten 11 de 5 Türk oyuncu olacak yine.Yani Türklerin önü kesilmez bence.
    Kulüplerimiz kaliteli yabancı alırlarsa Avrupa'da başarılar daha da kolaylaşır

Nesil
    2007
    Yer
    Izmir

ilk 11 de oynayan turkler icin sorun yok da yedek kalicak genc yetenekler de sonup gidicek cogu gozden kaybolucak bu kural bi tek fm icin iyi olur

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Noz View Post
    ilk 11 de oynayan turkler icin sorun yok da yedek kalicak genc yetenekler de sonup gidicek cogu gozden kaybolucak bu kural bi tek fm icin iyi olur
    Bencede sadece ve sadece Fm de iyi oLurdu

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Noz View Post
    Doğru gençler için sorun olabilir.Bu kuralın yanında Rezerv Ligininde gelmedi gerekiyor

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

bence çok kötü bir karar türk futbolcularımız ne yapacak zaten anadoludan alanlar hep kalitesiz alıyo onların aldıklarından türkiyede yüzbinlerce var bu karar olursa türk futbolu çok kötü yerlere gelir

Sayfa 15 / 22 İlkİlk ... 51314151617 ... SonSon

Mesaj Yetkileri