Yahu Sabri´nin ne yanlisini gördünüz milli takimda?Adam mac boyunca ölümüne pres yapiyor.Toplar kapiyor,Hamit ile cok iyi anlasiyor.Sag tarafi muhtesem kullaniyorlar.Ayrica Sabri´nin Avrupada´ki tecrübesi Mehmet Topuz´dan daha fazla.
Insallah bu mac Serdar Kurtulus´u dener Fatih Terim.Aurelio milli formayi haketmeyen biri.Serdar Kurtulus ve Mehmet Topal ilerde milli takimin degisilmezleri olacaklar.Simdiden onlara bu sans verilmeli.
Serdar Kulbilge,Serdar Kurtuluş ve Ümit Karan hakkettiler bu formayı..
(/s)
Sabri'nin yanlışını gören yok, bir şey diyen de yok, sadece Mehmet Topuz'dan iyi olmadığını söylüyoruz. Mehmet Topuz hem fizik gücü olarak, hem top tekniği olarak Sabri'den çok daha üstün bir oyuncu. Topuz'un katkısı çok daha fazla takıma, bence Topuz oynamalı, Sabri'yle kıyaslamam bile.
Mehmet Aurelio milli formayı haketmiyor mu? Neden haketmiyor acaba? Son 2-3 yılın en çok top kapan oyuncusu, Türkiye'nin en iyi ön liberosu olduğu için mi?
Serdar Kurtuluş için söylediklerine katılıyorum ancak Mehmet Topal daha o kalitede biri değil. SüperLig tecrübesi az, Lig B'den SüperLig'e gelip oynamaya başladı, daha çok pişmesi gerekir.
Mehmet Aurelio gelsin adam dövsün mactan sonra,sonra hicbirsey olmamis gibi yoluna devam etsin.Biz de onu milli takima cagiralim ha?
Kendi futbolcularimizla yola devam etmeliyiz.Emre,Okan,Suat gibi Serdar Kurtulus,Mehmet Topal da yetismelidir.Onlara nasil güvendik,sonra meyvelerini yedik bunlara da güvenmeliyiz.Brezilya Milli takiminda oynayamayacak diye Türk Milli takimini secen bir kisi yüzünden bu genclerimiz milli takimda oynayamiyor.Bu haksizlik!
Sabri cok iyi bir futbolcu.Avrupa´da Mehmet Topuz´dan daha tecrübeli.Tecrübe cok önemlidir.Sabri hem formasinin hakkini sonuna kadar veriyor,böyle iyi oynayan birini kesmek sacmalik!
Aurelio neden adam dövdü, bir fikrin var mı? Hiç kimse, hele ki 5 yıldır Türkiye'de bulunup da hiçbir çirkin davranış sergilemeyen Aurelio durduk yere adam dövmez. Muhakkak haklı bir sebebi vardır.
Adam dövmesi de bir şeyi değiştirmez, önemli olan futbolu. Sabri "Lay Lay Fenerbahçe ..." diye slogan attı, Tuncay bir baba hindi çektirdi, Tümer Beşiktaş'ta oynarken Fenerbahçe'ye küfretti, o zaman bunları da oynatmayalım, ha ne dersin, adam kalmayacak milli takımda...
Avrupa'da Mehmet Topuz'dan tecrübeli olması bir şeyi değiştirmez -ki çok da tecrübeli değil. Çok fazla Avrupa maçı yok, öyle abartılacak rakamları yok, olsa da bir şeyi değiştirmez. Hakan Şükür şu an Türkiye'nin en tecrübeli santraforu fakat çok kötü oynuyor, madem tecrübe çok önemli, Şükür'ü de oynatalım, keselim Ümit'i, Gökhan'ı, diğerlerini...
Ümit'in yerine Umut oynamali..
Serdar oynayacaktir, Orkun'dan daha kaliteli bir kaleci.
Neden dövdügünü bilmem,ama Tuncay´da Gökhan Zan´a hakaret etmis,Gökhan Zan´in da mi Tuncay´i dövmesi gerekiyordu?
Bak Aurelio´yu istemeyen sürüyle kisi var Türkiye´de.Sen göz önünde bir futbolcusun,mac sonrasinda vatandasin Rico´yu döversen ve hicbirsey olmamis gibi yola devam edersen sonuclarina katlanirsin.
Bu kavga konusunu gecelim tamam.Aurelio´nun yerine kendi genclerimizi neden denemeyelim?Serdar Kurtulus´a bu sansi verelim.Neden elin futbolcusuna bu sansi veriyoruz da Serdar Kurtulus´a bu sansi vermiyoruz?Ilerde milli takimin formasini devamli giyecek futbolcular bunlar.Simdiden bunlara sans vermeliyiz.
Sabri iyi oynuyor Milli takimda.Iyi oynayan,formasinin hakkini veren bir futbolcuyu kesmek sacmaliktir! Hakan Sükür´ün tecrübesinden yararlanmaya devam ediyoruz zaten Milli takimda.Ama yaslandi artik.Onun yerine Ümit gibi Gökhan gibi futbolcular oynamalidir.Kaldiki Ümit cok iyi bir golcü.Avrupa kupalarinda basarili oldugu dönemler var.Hakan´in yerini doldurur.
maçtan sonra lazım olur aurelio elleşmeyin ona![]()
Milli takıma en çok faydalı olan oyuncu oynamalıdır. En çok faydalı olan o bölgede Mehmet Aurelio'dur, gerisi beni ilgilendirmez. Bütün dünya bunu yapıyor, Klose Alman mı, Podolski Alman mı, Deco Portekizli mi, Asamoah Alman mı, Henry Fransız mı, Zidane Fransız mı? ... Ön libero mevkiinde resmi anlamda forma giyebilecek (FIFA izinli, Türk statüsü) kim varsa o oynamalı. Ahmetmiş, Mehmetmiş, beni ilgilendirmez. Mehmet Aurelio'dur o isim ve o oynamalıdır. Aurelio formsuz ise yerine diğer alternatifler oynar, ona kimsenin itirazı yok.
Sabri iyi oynuyor, hakkını veriyor, ancak Topuz daha iyi oynayacak ve formanın daha çok hakkını verecek, ondan kat be kat iyi oyuncu. Sabri daha tecrübeli diyordun, Hakan Şükür de tecrübeli, her tecrübeli futbolcuyu oynatacaksak sol bekte Ergün Pembe oynasınTecrübeyi geç, hangisi daha iyiyse onu oynat: Mehmet Topuz!
yani adam sirf rico yu dövdü diyemi istemiyorsunuz onu?... yalan söylemeyin
tc vatandasi oldugundan beri milli takima cagirilmasina karsiydiniz.. ama bjk li arkadaslar nobre tc vatandasligina gectiginde milli takima cagirilmali cok kaliteli golcü vs. demislerdi... ayrica serdar kurtulus bence milli takim kalitesinde bir futbolcu degil, onun asil mevkiisi sag bekti fakat bjk de ön liberoda oynatildi.
Kadro gayet iyi ama Hakan Şükür yerine daha genç veya Süper Lig'de parlayan bir oyuncu alınabilirdi.
Tecrübeyi gec? Ne diyorsun sen yahu! Futbolda en önemli deger tecrübedir.Sabri Mehmet Topuz´dan daha tecrübelidir,oynadigi futbol iyidir,formasinin hakkini veriyordur.Sabri oynacaktir!
Aurelio konusunda ikimizin de uzlasamayacagi bir gercek.Ben diyorum Türk genclerine bu sansi verelim.Serdar Kurtulus oynamali!
Bak yasi gecmis isimlerle kelime oyunu yapiyorsun.Sabri hem genctir,hem tecrübelidir.Aynen Tuncay gibi!Böyle isimler devamli milli takimda oynamalidir!
Of, 50 tane örnek verdim tecrübeyle ilgili, hala ısrar ediyorsun. Bence Galatasaraylı olduğu için Sabri'nin oynamasını istiyorsun.
Hakan Şükür örneği yetmediyse, sana bir örnek daha...
Arda Turan... Şu an Türk Milli Takımının en tecrübesiz futbolcusu belki de... İtirazın var mı? 19 yaşında, geçen sene V.Manisaspor'da, bu sene Galatasaray'da oynadı, Türkiye tecrübesi bile çok fazla değil, 2 sezondan ibaret, Avrupa tecrübesi de aynı şekilde. Ama banko oynuyor ve bence oynamalı da! Tecrübesi yok ama!!! Oynatmamalı mıyız?
Umarım bu örnekten sonra cevap vermezsin.
Hakan Sükür´ün yasi gecmis diyorum sana hala Hakan Sükür´de takildin sen.
Arda Turan büyük yetenektir.Müthis bir futbolcudur.Genc Milli takimlarda 100ü askin macta forma giymistir.Sol kanatta onun yerine kimse oynayamaz!
Hakan'ın yaşı geçti dedin, Arda örneğini verdim. Bir daha okumanı öneririm.
Arda da mı tecrübeli? En tecrübesiz isim kendisi şu an milli takımda. Peki tecrübesiz diye oynatmamalı mıyız? Hayır, oynamalı, süper oyuncu.
Ee dediğine göre Mehmet Topuz da tecrübesiz, ama süper oyuncu, oynatmamalı mıyız?
Kendinle çelişiyorsun, tecrübe diyorsun, Sabri'yi çok tecrübeli oyuncu yaptın, yetmedi tecrübesiz adam oynamaz dedin, o zaman Arda da oynamasın
Neyse daha fazla uzatmayacağım.
Bu kadrodan iyi performans bekliyorum, güzel bir aday kadro sonuçta. Yeni oyuncular da katılacaktır bu takıma form grafiklerine göre, gerçi ligler bitti ama önümüzdeki sene de yeni isimleri göreceğiz.
Bak Arda cok yetenekli bir futbolcu.Sol kanatta ondan baska bir futbolcu oynayamaz!Ayrica genc milli takimlarda 100ü askin macta forma giymistir.Ama Mehmet Topuz´un bölgesinde Sabri var.Bundan önceki maclarda Sabri o bölgede cok iyi oynadigini,formayi hakettigini göstermedi mi?Gösterdi! Iyi oynayan bir futbolcuyu kimse takimdan kesemez!
Kelime oyunu yapmaktan benim yazdiklarimi düzgünce okumuyorsun ki!
gülünecek yer nerde anlamdım ikinici yarının kuşkusuz en iyi kalecisi orkun hırsı olsun kurtarışları olsun hiç maç izlemiyon heralde futbolcuları takımlarına göre kıyaslamayın oyununa bakın
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
terim mehmet topuza ne zaman şans verdide oyununu beğenmediniz bu akşam bjkye attığı gole bakın sonra konuşun sabriye 1000 basar sabride sadece koşma ve pres var başka ne var madem sabri daha iyi o zaman gs fb bjk neden topuzun peşinde dört dolanıyor.sabri daha iyi değilmi gs neden istiyor
Aynen katılıyorum, helal olsun, son derece objektik ve doğru bir yorum
Galatasaray Sabri'nin olduğu mevkiye Mehmet Topuz'u istiyor. Sabri ondan daha iyi olsa Galatasaray yönetimi Topuz'u almak için uğraşmazdı.
Fatih Terim ne zaman şans verecek, ama vermeyecek gibi gözüküyor.
Mehmet Topuz mc olarak ta oynayabilen bir futbolcu.Biz Mehmet Topuz´u mc olarak oynatmak istiyoruz belki.
Sabri´de kosma var,pres var,orta acma var.Kanat oyuncularinda olmasi gereken tüm özellikler Sabri´de var.Sag kanat Sabri´nin! Gerisi yalan!
Sabri'de koşma ve presten başka bir şey yok. Gol atma yok, asist yok, çalım yok, fizik gücü yok, hava hakimiyeti yok, savunma yok...
Orta açma da yok, önünde bir tane adam var, orta açacak, gidiyor o adama çarpıyor top, isabetli orta açamıyor.
Mehmet Topuz'un üstüne tanımam sağ kanatta. Türkiye'nin en iyi sağ kanat oyuncusu Mehmet Topuz'dur.
sadece bu gole bakmanı öneriyorum
http://www.youtube.com/watch?v=zJdBYYUPhzw
ve birde bu akşamki bjk maçına bakmanı istiyorum senden
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
dostum kayserisporlu olduğum için değil istatistikler bunu söylüyor
Adı FB ile geçmekle alakası yok. Bugünkü Kayserispor-Beşiktaş maçını seyretmedin sanırım, git bir özetini falan seyret bari, Topuz'un nasıl oynadığını gör, attığı golü gör.
Topuz'un Antalyaspor maçı da aklımdadır, hiç unutmam, sağ ayağının dışıyla süper bir gol atmıştı, asist de yapmıştı.
Fenerbahçe maçında 2-3 Fenerbahçeli savunmacıyı çalıma dizip vurduğu şutu da unutmam, direkten dönmüştü.
Gerçekten çok klas bir futbolcu, Fenerbahçe forması altında onu görmek isterim. Şu an hangi oyuncuyu tercih edersin deseler kesinlikle Mehmet Topuz derim.
Tuncay 1, Mehmet Topuz 2 benim gözümde Türk oyuncular bazında.
İstatistikler yalan söylemez. Sabri ile Mehmet Topuz'un istatistiklerine bir bakın isterseniz. Kimin direkt skora etkisi var, kim daha çok asist yapmış, gol atmış.
EmperoR ve eGowiCh bu size ilk, tek ve son uyarımdır. Karşılıklı atışmayı kesin. Tartışalım ama bu şekilde tartışma olmaz. Gidin msnde veya özel mesajla yapın tartışmanızı. Herkes fikrini belirtir, katılan olur, katılmayan olur, nedenlerini yazar ve biter. Siz kaç tane karşılıklı mesaj atmışsınız, bu devam ederse kuralları uygulamak zorunda kalacağım...
"YÜCE ATATÜRK"