Quote Originally Posted by extensor View Post
alexin bu sene bir tane frikik golu yok 4 penalti nin da ikisini kacirdi duran top yetenegine cok guvendigim bir oyuncu ancak belki orta yapma 18 uzun sut yetenegi zaten yok 13 frikik 16 ya dusmeli korner 19 penaltida 16 ya dusmeli ancak gol krali oldu bence bitiricilik ozelligi cok iyi 18 olmali pozisyon alma da 18 olmali
Frikik konusunda yeterince yazildigini dusunuyorum.

Alex'in ortalari gayet isabetli ve zaten kullandigi frikikler icin yaptigi ortalar da bunu gosteriyor.

Long Shots - uzaktan cekilen sutlarda bitiricilik anlamina geliyor. Alex uzaktan kavisli etkili sutlar atabiliyor ve boyle gol de atabiliyor. Bunu fazla denememesi veya denemesine firsat verilmemesi, bu tip golleri az atmasina neden olur.

Ornegin Appiah'in vurdugu sutlarin sadece 36%'si kaleyi buluyor (dikkat gol oluyor demedim) ve Appiah'in long shots yanilmiyorsam 16. Uzun sutlarda esas Appiah'in dusmesi gerekli.

Alex'in bitiriciliginin yukselmesi konusuna katiliyorum.

Birleştirilen Mesaj:
ayrica alexin boyu kisa olmasina ragmen sicrama yetenegi iyi 16 olmali zdravkovun uzerinden kafa golu atmisti kafa vuruslarida kotu degil 14olmali pas zaten 19 20 bence soz gecirme ozelligi pek yok
Alex'in ziplama becerisi 16 olursa, Tuncay'da herhalde 25 olur...

Jumping hem boy hem de ziplama becerisinin birlesimidir. Yani oyunda Ziplamasi 16 olan 1.50m boyundaki bir oyuncu, ziplamasi 15 olan 2.10m olan bir oyuncudan hava topu alir.

Belli ki ozellikleri tam olarak bilmyoruz. Ozelliklerin anlamlarini anlatan bir sabit baslik acacagim.