Egemen Işık FBTV'ye konuştu
Fenerbahçe teknik direktörü Egemen Işık ilk kez FBTV'ye konuştu. Transferler ve hedefler ile ilgili olarak çok özel demeçler verdi.
Bu sene hedefimiz ligde ve kupada şampiyonluk. Şampiyonlar Ligi için iddialı değilim zira Arsenal gibi bir dünya devi ile eşleştik. Turu geçeceğimizi sanmıyorum, ancak elimizden geleni yapacağız. UEFA Kupası'nda yola devam edeceğiz, burada hedefimiz çeyrek finale kadar yükselmek olacak.
Ligde şampiyon olabilmek için iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyorum. Mehmet Topuz, Gökhan Ünal ve Serdar Taşçı gibi 3 yetenekli yerli futbolcunun yanı sıra Carlos Vela gibi çok yetenekli bir yabancı futbolcuyu kadromuza dahil ettik.
Deivid'in kulüple bağlarını koparması durumunda ise bir yabancı transferi daha yapacağız. Bursaspor'da forma giyen Mateus'ün kontenjanı doldurmasından dolayı maalesef 5 yabancı ile mücadele edeceğiz.
İlk kez sizlerle transfer listemi ve transferde olan bitenleri paylaşacağım.
Öncelikle Lyon forması giyen Hatem Ben Arfa her konuda anlaştık fakat yabancı kontenjanı nedeniyle bu oyuncuyu kadromuza katamadık. TFF eğer kontenjanı sınırsız yapsaydı, yetenekli Fransız futbolcuyu kadromuza katacaktık.
Yine yabancı kontenjanı sebebiyle Internacional forması giyen Brezilyalı Luiz Adriano'yu da renklerimize bağlayamadık. İmza aşamasına kadar geldik fakat kontenjandan dolayı bu transferi sürekli erteledik.
Omar Esparza ile her konuda anlaşmıştık fakat başkanımız Aziz Yıldırım'ın bu transferi tekrar düşünmemizi istemesi üzerine transferi iptal ettik.
Malik Fathi ile de temaslarımız oldu fakat kulübü Hertha Berlin ile bir türlü anlaşamadık. Yine bir diğer Türk futbolcumuz Nihat Kahveci için Villarreal'in kapısını çaldık, fiyatta da anlaştık fakat Nihat gelmek istemediğini söyledi.
Eski futbolcumuz Jay Jay Okocha ile her konuda anlaştık fakat bu futbolcunun yaşından ötürü transferden vazgeçtik.
Şimdi hedefimizde birkaç futbolcu daha var, bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle John Carew, Eric Abidal, Roberto Carlos, Patrice Evra, Gael Clichy gibi oyuncularla temas halindeyiz. İkinci planda ise Roy Makaay, Antonio Cassano, Cesar Delgado, Marcell Jansen, Fred, Zarate ve Villagra bulunuyor.
Görüştüğümüz isimler bunlar. Aralarından bir tanesini ihtiyacımız olan mevkiye ve kulübün tutumuna göre renklerimize bağlayacağız.