Fenerbahçe
Galatasaray
Beşiktaş
Bjk kazanabilir belki ama duygusal bir yanıt verdim ankete: Galatasaray![]()
Galatasaray gerçekten çok iyi futbol oynuyor ama çok gol kaçırıyor. İnanılmaz goller kaçırıyor, Ümit, Sosa, Arda, Hakan... Çok şanssız Gökay, üstüne gitmeyin, her maç en az 10 pozisyona giriyor ama sonuç alamıyor, rakip tek atakta golü buluyor.
Egemen ve Can müthiş transferler yapmışlar. Şu bir gerçek ki, Daniel Carvalho dünyanın en iyi oyuncularından biri. Vagner Love da harika bir oyuncu. Egemen de çok yerimde transferler yapmış, sol kanadını güçlendirmiş. Şampiyon Egemen olur gibi, ama gönlüm Beşiktaş'ta.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Gökay'ın en kısa zamanda toparlanacağına eminim![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Evet Gökay bence de toparlanıp üst sıralara yükselir.![]()
Egemen Işık Lig TV'ye Konuk Oldu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Egemen Işık, Lig TV'ye konuk oldu. Transferleri ve hedeflerini değerlendiren Işık'ın çok özel açıklamalarını yayınlıyoruz.
"100. Yılımızda Turkcell SüperLig Şampiyonu Olacağız"
Şu an Fenerbahçe'nin başarısı için çalışıyoruz. Gecemizi gündümüzü birbirine katıp, ekibimle ben Fenerbahçe için neler yapabiliriz diye tartışıyoruz. 100. yılın ne kadar önemli ve anlamlı olduğunun farkındayım, ben de çocukluktan beri Fenerbahçeliyim ve bu anlamlı yılda Fenerbahçe'yi şampiyon yapacağımdan eminim. İlk hedefimiz ligde şampiyon olmak, ondan sonrası bizim için ekstra başarıdır.
"Avrupa'da Başarı İçin Erken"
Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile eşleşmemiz büyük bir şanssızlıktı. Elimizden gelen her şeyi yaptık ama maalesef elendik. Fenerbahçe'nin başına ilk geldiğimde de söylemiştim, Avrupa'da başarı için 3 yıllık plan yapacağız ve 3 yıl sonra ben size "Hedefimiz Avrupa'da başarı" diyebileceğim. Henüz Avrupa başarısı için çok erken, yeni bir ekip kuruyoruz, yeni transferler ile kadromuzu güçlendirdik ve dolayısıyla da Avrupa tecrübemiz yok. Bu zamanla olacak bir şey, bunun için 3 yıl gibi bir zaman zarfı istiyorum. 3 yıllık süreçte takımımız tecrübe kazanarak Avrupa'da iddialı bir konuma gelecektir.
"UEFA Kupası'nda Gidebildiğimiz Yere Kadar Gideceğiz"
Biz Avrupa'da iddialı olmamamıza rağmen yolumuza devam ediyoruz. UEFA Kupası'nda ilk turda kolay bir rakiple eşleştik. Ben eminim ki bu rakibi çok rahat bir şekilde geçecek ve gruplara kalacağız. Gruplara kaldıktan sonra ise gruplardan çıkıp gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.
"24 Yıllık Özleme Son Vermek İstiyoruz"
24 yıldır Türkiye Kupası'nı kazanamamanın verdiği hırsla bu sene FORTIS Türkiye Kupası'nı ne pahasına olursa olsun müzemize götüreceğiz. Oyuncularımdan bu kupa için gerekirse ölmelerini isteyeceğim. Taraftarlarımıza bu sevinci yaşatmak, bu özleme son vermek istiyoruz. Ben inanıyorum ki bu kupayı alabilecek güce sahibiz ve elimizden gelen her şeyi sonuna kadar yapacağız.
"Çok Kaliteli Transferler Yaptık"
Yeni bir ekip kurduk. 8 oyuncuyu kadromuza kattık. Transfer için toplam 26.5 Milyon Pound gibi ciddi bir rakam harcadık. 3 oyuncumuzla yollarımızı ayırdık, 3 oyuncumuzu ise kiralık olarak başka kulüplere gönderdik. Yaptığımız transferlere bakıldığında, takımın eksik bölgelerine kaliteli yerli ve yabancı oyuncular aldığımız anlaşılacaktır. Yıllardır çektiğimiz sol bek sıkıntısını gidermek için bir yerli, bir yabancı oyuncu aldık, ileride gol sıkıntısı çekmemek için 3 forvet aldık, defansta problem yaşamamak için bir stoper transfer ettik. Sağ kanattaki sıkıntımızı da Türkiye'nin en iyi sağ kanat oyuncusunu transfer ederek giderdik.
"Eric Abidal İçin Epey Uğraştık"
Defansın solu için transfer yapmaya karar verdiğimizde bir sürü isim geçti aklımızdan, bunlar arasında bir seçim yapılması gerekiyordu. Eric Abidal ismi benim en çok istediğim isimdi. Transfer sezonunun son gününe kadar Abidal için uğraştık ama maalesef başaramadık. Abidal için Lyon ile 10.5 milyon Pound bonservis bedelinde anlaştık ve teminat mektubunu yolladık, ancak Abidal'in menajeriyle yaptığımız görüşmelerde olumlu yanıt alamadık. Abidal'i ikna etmeyi başarabilsek, şu an Abidal Fenerbahçe forması giyiyor olacaktı.
"Roberto Carlos'la da Anlaşamadık"
Abidal'den olumlu sonuç alamayınca, Roberto Carlos ismine yöneldik. Roberto Carlos için Real Madrid kulübüyle 4.6 milyon Pound karşılığında anlaştık ve Roberto Carlos ile görüşmelerimize başladık. Abidal transferinde olduğu gibi Roberto Carlos Fenerbahçe'de oynamak istemedi ve bu transferi gerçekleştiremedik.
"Bizimle Anlaşan Her Oyuncuyu Alabilecek Güçteyiz"
Bizim için esas problem oyuncuyla anlaşmak. Maddi imkanlarımız oldukça güçlü olduğundan, her oyuncu için kulübüyle anlaşıyor fakat oyuncuyla sorun yaşıyoruz. Marsilya forması giyen 19 yaşındaki Guardado için Marsilya kulübüyle anlaştık, ancak oyuncu bizi istemeyince bu transferi de gerçekleştiremedik ne yazık ki...
"Taiwo ile Çok Önceden Anlaşmıştık"
Nijeryalı oyuncunun kulübüyle yaptığımız ilk görüşmede anlaşmayı sağladık. Taiwo'nun menajeriyle yaptığımız görüşme beklediğimizden kısa sürdü ve Taiwo ile her konuda anlaşmaya vardık. 4.8 milyon Pound karşılığında transfer ettiğimiz Taiwo Fenerbahçe'de forma giymek için can atıyordu. Eski futbolcumuz Jay Jay Okocha'nın referansını alan Taiwo ile ön protokol imzaladık ve kendisine bizden haber beklemesini söyledik. Eric Abidal, Roberto Carlos ve Guardado isimlerinden olumlu sonuç alamazsak Taiwo'yu getirecektik. Nitekim de öyle oldu ve Taiwo'yu İstanbul'a davet ettik ve resmi sözleşmeyi imzaladık.
"Defansın Solunda 10 Yıl Sıkıntı Çekmeyiz"
Taiwo transferinden oldukça mutlu oldum. Bizim istediğimiz oyunculardan biriydi. Kendisi genç olduğundan bir sol bek daha almamız gerektiğini düşündük ve V.Manisasporlu Hakan Balta'yı transfer ettik. Hakan Balta da Taiwo kadar yetenekli bir futbolcu, ikisi de birbirinden kaliteli futbolcular. Bu iki transferle 10 yıl defansımızın solunda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Gerçekten muhteşem transferlere imza attık.
"İlk İstediğim Oyuncu Mehmet Topuz'du"
Göreve ilk geldiğimde yönetim benden bir transfer listesi istedi. Ben de transfer listemin başına Kayserisporlu Mehmet Topuz'u yazdım. Nitekim kendisi de ilk transferimiz olmuştur. 100. yılımızın ilk transferinin Mehmet Topuz olması, transfer döneminin ne kadar hareketli geçeceğinin bir sinyaliydi. Akabinde Stuttgart'tan Serdar Taşçı ve Kayserispor'dan Gökhan Ünal'ı transfer ettik. Mehmet Topuz için Beşiktaş da bir teklif sunmuştu. Mehmet Topuz'un Fenerbahçe'yi tercih etmesindeki en büyük faktör Gökhan Ünal'dır. Biz Mehmet Topuz'a bize gelmesi halinde Gökhan Ünal'ı da transfer edeceğimizin sözünü vermiştik ve o da sözümüze güvendi, bizi tercih etti ve hemen 1 hafta sonra da Gökhan Ünal takımımıza katıldı.
"Carlos Vela ile Luiz Adriano Arasında Kararsız Kaldık"
Bir yabancı hakkımızı santrafora kullanacaktık. Gökhan Ünal'ın yanına genç ve kaliteli bir santrafor düşünüyordum. Luiz Adriano ile 900K Pound karşılığında anlaştık ve ön protokol imzaladık. Carlos Vela da listemizin başında yer alıyordu ve ikisi arasında çok kararsız kaldığımız oldu. Bu iki genç isimden birini alacaktık ve tercihimizi Vela'dan yana kullandık. Vela'yı 4.7 milyon Pound karşılığında renklerimize kattık ve onun gelecekteki performansından çok umutluyum.
"Ben Arfa Transferi Kontenjan Yüzünden İptal Oldu"
Lyon'un genç yıldızı Hatem Ben Arfa ile anlaşmıştık. Kendisi Fransız basını tarafından geleceğin yıldızı olarak gösteriliyor ve biz bu yıldızı Türkiye'ye kazandırmak çok istiyorduk. Lyon'a bir yıllık kiralama teklifi yaptık ve Ben Arfa da bu teklife sıcak baktı. Her konuda anlaştık, imza aşamasına geldik ve maalesef kontenjanımızın dolmasından dolayı transfer iptal oldu. Bursaspor'da oynayan Mateus eğer kontenjanımızı doldurmasaydı Ben Arfa'yı alacaktık.
"Gelecek Yıl İlk Hedefimiz Samir Nasri"
Ben Arfa'nın yanı sıra aynı mevkiide forma giyen Marsilyalı futbolcu Samir Nasri ile de temaslarımız oldu. Kendisinden kontenjan sebebiyle vazgeçtik. Bu yıl Alex'in performansına göre seneye takımda kalıp kalmayacağını belirleyeceğiz. Alex'in takımdan ayrılmasına karşın ilk hedefimiz Samir Nasri. Bu futbolcuyu Alex'in gitmesi halinde ne pahasına olursa olsun kadromuza katmayı düşünüyoruz. Tuncay önümüzdeki sene Fenerbahçe forması giyecek, zira kendisinin sözleşmesini 2010'a kadar uzattık.
"Necati Ateş ile Sezonu Kapattık"
Galatasaray'ın forveti Necati Ateş ile transfer sezonunu kapattık. Bu futbolcunun Galatasaray'da mutlu olmadığını ve Galatasaray menajeri Gökay Kanmazalp'in bu futbolcuyu takımda istemediğini öğrendik ve hemen hareket geçtik. Galatasaray kulübüyle anlaştık ve Necati transferini tamamladık. Çok iyi bir transfer oldu, nadir kaliteli yerli futbolculardan birisi...
"Ara Transferde Boş Durmayacağız"
Ara transfer döneminde de boş durmayacağız ve yeni oyuncuları kadromuza katacağız. Ocak ayında takımımızın gidişatına göre yeni takviyeler yapabiliriz. Henüz bunun için çok erken, gözlemci ekibimiz çalışmalara başladı, Ocak ayında birkaç oyuncuyu takımdan gönderebilir veya birkaç oyuncuyu kadromuza dahil edebiliriz.
Egemen Işık
Fenerbahçe Teknik Direktörü
Can Günşiray ilk sezondaki gerçekleşmeyen transferler hakkında Star TV'ye konuştu.
Birçok Oyuncu Bizi Küçümsedi
''İlk hedefimiz Vanden Borre idi''
İlk olarak Vanden Borre adlı oyuncu için çalışmalara başladık. Anderlecht ile fiyatta anlaştık fakat Vanden Borre Beşiktaş'ta oynamak istemediğini söyleyince bu transfer gerçekleşmedi. Bu yüzden sağ bek için uzun arayışlar sonucunda Eduardo Ratinho ile anlaşmaya vardık.
''Serdar Taşçı Fenerbahçe'den gelen kontratı beğenerek reddedildik''
Defansımızı güçlendirmek için Türk oyunculara yöneldim. Stuttgart'lı Serdar Taşçı ile fiyatta anlaştık ama Fenerbahçe'yi tercih etti. Eğer bize gelseydi defans sıkıntımız pek fazla olmayacaktı belki de.
''Cesar Delgado bizi küçümsedi''
Planlarım arasında forvette Vagner Love ve Cesar Delgado ikilisini bir arada oynatmak vardı. Kulübüyle anlaştım fakat tam alacağım derken Cesar Delgado bizi küçümseyerek Beşiktaş gibi bir kulübe gelmenin kariyeri açısından kötü olacağını söyledi. Biz de teklif var ısrar yok diyerekten bu transferin üstünde durmadım.
Yine de taraftarımızı mutlu edecek transferler yaptık''
Tüm bunlara rağmen yaptığımız transferler ile taraftarlarımıza ilerisi için ışık verdik. Seneye ya da devre arasında takımıma yıldız oyuncular getirmek için uğraşacağım.
Can Günşiray
Ne diyeyim Egemen, harikasınız yahu![]()
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Yine de taraftarımızı mutlu edecek transferler yaptık''
Tüm bunlara rağmen yaptığımız transferler ile taraftarlarımıza ilerisi için ışık verdik. Seneye ya da devre arasında takımıma yıldız oyuncular getirmek için uğraşacağım.
--
Bencede transferler çok iyi önceki mesajımda söyleyemesemde..
maçları bekliyoruz
Gökay gelince oyuna girip maçlarımızı oynayacağız. En geç 15 dakikaya kadar gelir o da.![]()
Galatasaray'da Çağrı Zorkol sesleri
Galatasaray'ın ligdeki kötü gidişine "dur" demesini sağlayacak olan teknik direktör bulundu: Çağrı Zorkol!
Adnan Polat'ın dün gece geç saatlerde Çağrı Zorkol ile görüştüğü ve prensipte anlaştığı ortaya çıktı. Gökay Kanmazalp'in yerine düşünülen Çağrı Zorkol'un Galatasaray'ı şampiyon yapabileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Gökay Kanmazalp'in sözleşmesini tek taraflı fesh etmek isteyen Galatasaray yönetimini, Kanmazalp'in 1 milyon Pound'luk tazminat ücreti düşündürüyor.
Bir grup Galatasaray taraftarı da internette Çağrı Zorkol'un başa geçmesini destekliyor ve bunun için yakın bir zamanda site açmayı bile düşünüyor.
FOTOSPOR
Geldim bile.![]()
Transfer Dosyası
Beşiktaş
Fenerbahçe
Galatasaray
![]()
Gökay abi GS'yi yönetemez.Sadece Everton'u yönetir o![]()
Tottenham'ı eliyicem göreceksiniz.Öyle bir çıkış yapıcamki!!!
Carlos Vela süper transfer.Tebrikler Egemen.
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.
Galatasaray'ın başına Çağrı geçerse kimde durduramaz o takımı.. Ama Çağrı'yı tanıyorum çok para ister
Özhan Canaydın karşılayamaz Çağrı'nın masrafları..![]()
Fenerbahçenin transferleri çok iyi umarım başarılı olular![]()
Fenerbahçe 5 - 0 Rijeka (UEFA Kupası 1. Tur 1. Maç)
Goller: Gökhan Ünal ( 3 ), Carlos Vela ( 2 )
Maçın Ardından: Fenerbahçe - Rijeka
Maçı 5-0 gibi net bir skorla geçtik. İkinci maçtan da galip ayrılıp UEFA Kupası'nda gruplara kalacağımızı umuyorum. Takımımı oynadığı futboldan dolayı tebrik ediyorum.
Avrupa Fatihi Gümbür Gümbür Geliyor!!!
İngiltere'de berabere kaldık.Büyük bir avantajımız var.Bekle UEFA biz geliyoruz!!!6 kaleci ile karşı karşıya kaçırdık.5 i Ümit'in.2. yarı Kral'ı aldık ve coştuk.![]()
Vela oyunun başında Salamanca'da kirada değil mi?
Nasıl transfer ettin? 1 Temmuz 2007'den önce takıma katılamaz diye biliyorum ama?
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.