1 ile 30 arası toplam 32 sonuç

Konu: Bunlar hala Geçmişe takılmışlar....

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Bak simdi bu konuya girersek cikamayiz.

Benim aslim kürt.Ama Türk´üm.Ama Kürtlerinde kendilerine ait gayriresmi dili var.Bosu bosuna kürtler-türkler kardestir demeyiz.Tamam kabul ediyorum Kürt´lerde Türk´tür..Ama sonucta bosuna Kürt diye bir kavram cikmamistir demi.

Sen herhalde yabancilari benim kadar iyi tanimazsin.Yurtdisinda yasadigim icin ve insanlari cok iyi anladigim icin ben bu konuda sana karsi oldugumu söylüyorum.Yunanlilari sevmiyorsunuz,peki siz kac tane Yunanli biliyorsunuz?Benim sinifta Yunanli var ve cok iyi biri.Genelleme yaparsak bütün dünyaya karsi düsman olmamiz gerekiyor.

Derlerki Türklerin en büyük düsmani Ruslardir.Ama benim sinifta 4 tane rus var ve iyi insanlar.

Bu örnekleri cogaltabiliriz.Ben bu lafa herzaman karsiyim,bunu belirteyim.Türk´ün Türk´ten baska dostu yoksa nasil ilerleyecek bu toplum?
    Baran benim için Türkiye sınırlarında yaşayan ve o sınırlara bağlı nüfus cüzdanı olan herkes Türk'tür. Sende koskoca dvletleri 3-5 kişi ile bağdaşlaştırıyorsun şuan.. Şuanda pkkya destek yapan kimler? Ermenistan, Yunanistan, abd, İngiltere v.s v.s.. Hatta abd bir reklam filmi çekmişti. Iraklılara... Reklamın sağ alt köşesinde kürdistan yazıyordu.. En ufak bir karışıklıkta herkes geçmişte olduğu gibi topraklarımızın üzerine çökecektir. Tarihte çok yaşadık bunları.. Tarihte tekerrürden ibarettir..

Sen 3-5 kişiyi kos koca devletlere mal ediyorsan. Bende öyle düşüneyim. Zamanında kürdistan diye videolar açan kimlerdi? Yabancılar.. Zamanında bizans diye videolar koyan, haritalar çizenler kimlerdi? Yabancılar.. Atatürk'e hakaret içeren içerikleri yayınlayan kimlerdi? Yabancılar.. Benim düşüncem Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Ama senin saydığın Kürtler, Lazlar, Çerkezler v.s hepsi Türkiye sınırları içerisinde yaşıyor ve Türk nüfusundanlarsa onalrda Türktür.
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Baran benim için Türkiye sınırlarında yaşayan ve o sınırlara bağlı nüfus cüzdanı olan herkes Türk'tür. Sende koskoca dvletleri 3-5 kişi ile bağdaşlaştırıyorsun şuan.. Şuanda pkkya destek yapan kimler? Ermenistan, Yunanistan, abd, İngiltere v.s v.s.. Hatta abd bir reklam filmi çekmişti. Iraklılara... Reklamın sağ alt köşesinde kürdistan yazıyordu.. En ufak bir karışıklıkta herkes geçmişte olduğu gibi topraklarımızın üzerine çökecektir. Tarihte çok yaşadık bunları.. Tarihte tekerrürden ibarettir..

Sen 3-5 kişiyi kos koca devletlere mal ediyorsan. Bende öyle düşüneyim. Zamanında kürdistan diye videolar açan kimlerdi? Yabancılar.. Zamanında bizans diye videolar koyan, haritalar çizenler kimlerdi? Yabancılar.. Atatürk'e hakaret içeren içerikleri yayınlayan kimlerdi? Yabancılar.. Benim düşüncem Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Ama senin saydığın Kürtler, Lazlar, Çerkezler v.s hepsi Türkiye sınırları içerisinde yaşıyor ve Türk nüfusundanlarsa onalrda Türktür.

Simdi kürdistan diye videolari acanlar,haritalar cizenler,Atatürk´e hakaret edenler kac kisiler?Bütün bir toplum degil demi.

Neyse Alican,ilk defa görüslerimiz tutmadi.Tutmayacakta.Benim öyle bir felsefem yok.Sirf Türk dostlarim olacak diye bir kaide de yok.Sen bu lafi söylerken genelleme yapiyorsun ama bunun farkinda degilsin ne yazikki...

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Simdi kürdistan diye videolari acanlar,haritalar cizenler,Atatürk´e hakaret edenler kac kisiler?Bütün bir toplum degil demi.

Neyse Alican,ilk defa görüslerimiz tutmadi.Tutmayacakta.Benim öyle bir felsefem yok.Sirf Türk dostlarim olacak diye bir kaide de yok.Sen bu lafi söylerken genelleme yapiyorsun ama bunun farkinda degilsin ne yazikki...
    Ben en dediğimin farkındayım Baran. Türkleri sevenler kaç kişi? Onlarda bütün yabancı toplum değil değil mi? Ama ne dersen de.. Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü Türk saymadığın için çok şaşırdım.. Laz - Türk diye ayrım yapılamaz. Kürt - Türk diye de, Çerkez - Türk diye de.. Çünkü bunların hepsi TÜRK. Çok enterasan yaklaştın bu konuya.. Ve çok çok şaşırdım bu görüşüne.

Ben en dediğimin farkındayım Baran. Türkleri sevenler kaç kişi? Onlarda bütün yabancı toplum değil değil mi? Ama ne dersen de.. Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü Türk saymadığın için çok şaşırdım.. Laz - Türk diye ayrım yapılamaz. Kürt - Türk diye de, Çerkez - Türk diye de.. Çünkü bunların hepsi TÜRK. Çok enterasan yaklaştın bu konuya.. Ve çok çok şaşırdım bu görüşüne.

Bak Laz,Cerkez,Kürt hepsi Türk´tür kabul ediyorum ama benim demek istedigim sey cok farkli.Nasil anlatabilirim bilmiyorum gercektende.Kürt,Türk ise neden Kürt diye birsey var?Neyse,ben bu konuda anlatmak istedigim seyi anlatamadim galiba.

Ama yanlis anlama beni,bu ülkeyi kuranlar Türkler,Kürtler,Lazlar,Cerkezler´dir.Dogal olarakta bunlar Türk´tür.Benim aykiri bir görüsüm yok.

Diger ülkelerin vatandaslari konusuna gelince,ben yurtdisinda yasadigim ve cogu ülkenin vatandaslarini tanidigim icin bu konuya bu sekilde baktim.Sen yurtdisinda yasasaydin sen de benim gibi düsünürdün.

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Bak Laz,Cerkez,Kürt hepsi Türk´tür kabul ediyorum ama benim demek istedigim sey cok farkli.Nasil anlatabilirim bilmiyorum gercektende.Kürt,Türk ise neden Kürt diye birsey var?Neyse,ben bu konuda anlatmak istedigim seyi anlatamadim galiba.

Ama yanlis anlama beni,bu ülkeyi kuranlar Türkler,Kürtler,Lazlar,Cerkezler´dir.Dogal olarakta bunlar Türk´tür.Benim aykiri bir görüsüm yok.

Diger ülkelerin vatandaslari konusuna gelince,ben yurtdisinda yasadigim ve cogu ülkenin vatandaslarini tanidigim icin bu konuya bu sekilde baktim.Sen yurtdisinda yasasaydin sen de benim gibi düsünürdün.
    Senin dediğine bir örnekle sorayım.. Dinimizde bir çok meshep var.. Alevisi, Sunnisi, Şiisi v.s v.s Sonuçta bu meshepler Müslümanlığa bağlı değiller mi? Bu da aynı şekil.. Kürt'ler var ama Kürtler de Türk.. Bilmem anlatabildim mi? Yani bu örnek Lazlar, Çerkezlerde de yapılabilir...

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Haklısın kardeş.Saydıklarının hepsinin resmi dili Türkçe'dir.Soyları Türk'tür.O yüzden ayrım yapmak yanlıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Gönül bağımızın olduğu ülkeler hariç(Afganlar,Pakistanlılar) gibi Türk'e dost kolay kolay bulunmaz,aradan 3-5 kişi çıkar bunlar da istisnadır. Yunanların Ege denizinde F16larımıza yaptığı sayısız engellemeler,Yunan komandolarının Türkiye aleyhine marşları,ABD konferanslarındaki haritalar,Fransa'nın şu anda Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tavırları, İngiltere desen ayrı bi dava,Hollandalı AB temsilcisinin bir ara Türkiye aleyhine söylediği sözler bunların hepsi bize ne kadar düşman olduklarını kanıtlıyor.
    Türk-Kürt olayına gelirsek. Bir alıntı bunun için yeterli.
    İnternette geçen bir yorum okumuştum aynen şöyleydi: '' Ben Kürtüm ama Türkiye için ölürüm.''

Not: Bugün Yunan uçakları Türk uçaklarına 3 önleme daha yapmış.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj Yetkileri