Bence yaniliyorsunuz. Roberto Carlos neden Fenerbahce'ye geldigini acikladi. 34 yasinda bir oyuncuya hic bir buyuk avrupa kulubu 3 yillik sozlesme vermez. Bu yastan sonra kim olursa olsun hep 1 yillik sozlesme yapilir ve oyuncu gittigi kadar gider. Aksi takdirde bir oyuncu sakatlik yasadigi halde (ki yaslandikca sakatlik ihtimali artar), kulup oyuncunun maasini 3 yil boyunca odemekle yukumludur. Roberto Carlos'un "Fenerbahce bana degerli oldugumu hissettirdi" sozlerinin arkasinda bu yatar.

Ayrica Real'de kalmak isterdim sozleri de, eger Real Madrid 3 yillik bir kontrat vermeye niyetli olsa Roberto Carlos'un ayrilmayacagi gercegini ortaya koyar.

Ayrica tekrar eklemek gerekir ki FM 2007'yi siz oynarken bir oyuncunun gelmek istemesi sadece Fenerbahce Kulubune bagli degil. Zico Fenerbahce'nin basinda olmasa Roberto Carlos gelmeye sicak bakar mi? Peki Fenerbahce'nin basina Dunya'da pek taninmayan eski milli futbolcu Senol Corlu'yu getirelim. Adi gecen oyunculardan hangisi Fenerbahce'ye gelmeye ilgi gosterir? Bir de herhangi bir futbol kariyeri olmayan alelade birisini getirelim. Bu kisi kendisini kanitlamadan hangi meshur oyuncu takima gelir? Gelirse de ne gibi bir para talep eder? Ben oyunda Zico'nun teknik direktorlugundeki Fenerbahce'nin hem Hamit Altintop hem de Nuri Sahin'i satin aldigini gozlemledim. Bu oyuncularla beraber bir cok Brezilya'dan kaliteli oyuncu geldi.

Takimlarin finansal durumlarina gelince. Bu konuda bir suredir kafa patlatiyorum ve FM'deki toplam gelirler esasinda cok da yanlis degil. Ancak stadyum gelirleri abartili fakat sponsorluk gelirler yeterince yuksek degil. Bu sorun Turkiye arastirmasinin genelinde olan bir sorun zaten.