1 ile 30 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Rustu ile kontrat yenilendi. 2 yillik kontrat. Rustu yilda 1 milyon Euro'nun %75'ini garanti, geri kalanini mac basina alacakmis.

Yani 750 bin euro maas + mac basina yaklasik 7.400 euro (250,000 / 34)
    Rüştü ani ve şok bir kararla Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    İspanyol basını, bir yılı ''opsiyonlu'' olarak Fenerbahçe ile 3 yıllık kontrat imzalayacak olan Roberto Carlos'un sezon başına net 4,2 milyon avro alacağını yazdı.
    3 yıllık kontrat teklif ettiği için Fenerbahçe'yi R.Carlos'un kabul ettiğini söylemişsin, ama bildiğim kadarıyla 2 + 1 yıllık kontrat önerildi. 2 yıl garanti, 1 yılı da opsiyonlu diye biliyorum.

Real Madrid'in de 2 yıllık kontrat önerdiğini fakat R.Carlos'un bunu geri çevirdiğini yazmıştı İspanyol basını. Son dakika R.Carlos'un attığı golden sonra taraftarlar onun kalmasını istemiş, Mijatovic de 2 yıllık kontrat önermişti yanılmıyorsam ve R.Carlos ayrılmakta kararlı olduğunu söylemişti.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    3 yıllık kontrat teklif ettiği için Fenerbahçe'yi R.Carlos'un kabul ettiğini söylemişsin, ama bildiğim kadarıyla 2 + 1 yıllık kontrat önerildi. 2 yıl garanti, 1 yılı da opsiyonlu diye biliyorum.

Real Madrid'in de 2 yıllık kontrat önerdiğini fakat R.Carlos'un bunu geri çevirdiğini yazmıştı İspanyol basını. Son dakika R.Carlos'un attığı golden sonra taraftarlar onun kalmasını istemiş, Mijatovic de 2 yıllık kontrat önermişti yanılmıyorsam ve R.Carlos ayrılmakta kararlı olduğunu söylemişti.
    Roberto Carlos gecen yaz Fenerbahce veya Chelsea'ye transfer olmak uzere idi. Ozellikle Capello'nun gelmesi ise beraber olusan belirsizlik ile beraber takimda kalmak icin gelecegini garantiye almak istedi ve Real Madrid'den Fenerbahce ve Chelsea'nin onerisine yakin 2 yillik kontrat istedi. Yani 2008 yilinin Temmuz ayina kadar.

Real Madrid bu kontrati vermeyi ilk once kabul etti ve Roberto Carlos, Capello'nun istemesi ile de takimda kaldi. Ancak Real Madrid veririm dedigi sozlesmeyi hic bir zaman Roberto Carlos'un onune koymadi (kontrat teklifi yapildi ama teklif edilen degerler Fenerbahce ve Chelsea'nin tekliflerinin altinda idi). Nisan ayinda Roberto Carlos bir aciklama yapti ve "Artik kesin ayriliyorum. Daha onceki yillarda ayrilacaktim ancak kulup benim kalmami istedigi icin ayrilmadim." dedi ve "Brezilya'ya donmek istemiyorum cunku orada ustume kazanmak icin cok baski koyacaklar. Artik genc degilim ve bu baski ve polemiklerle ugrasmak istemiyorum." ekledi. Haberin Ingilizcesi

Fenerbahce ile anlastiktan sonra cikti ve "Benimle en cok ilgilenen kulup Fenerbahce idi. Ayrica bu karara varmamda en buyuk etkenlerden birisi Zico'nun takimin basinda olmasi. Italya, Ingiltere ve diger ulkelerden de teklifler vardi ancak Fenerbahce buyumek isteyen bir kulup ve ben de onlara yardimci olmak istiyorum. " dedi. Haberin Ingilizcesi

Yani kisaca Fenerbahce'nin Roberto Carlos'u transferinin nedenlerini siralamak gerekirse:

1. Fenerbahce kendisine baska hic bir takimin yapmadigi buyuklukte bir teklif yapti ve bu Roberto Carlos'un kendisine deger verildigini hissettirdi.
    2. Zico ile calismak isteyen Roberto Carlos Fenerbahce'ye gitmeyi istedi.
    3. Fenerbahce'yi Brezilya'da oynamaktan daha az baskili bir yer olarak gordu.
    4. Kariyerinde bir cok zirveye ulasmis bir oyuncu, alttan bir takimi alip yukseltmek icin kendisine proje edindi.

Ozellikle Brezilyali bir oyuncu icin cok buyuk bir Zico efsanedir. Yani Roberto Carlos'un gelmesinde Fenerbahce'nin rep'indan daha cok Zico'nun Brezilya'da rep'inin yuksek olmasindan kaynaklanmaktadir.

Oyunda Zico'yu yollar ve yerine siz gecerseniz, Zico'nun Fenerbahce'ye ekledigi rep katkisini da kesmis olursunuz. Bu da nispeten daha kaliteli oyunculari transfer etmenize bir engel tesgil eder. Oyunda 3-4 yil oynayip kupalar kazandiginiz ve kendi taninirliginizi arttirdiginizda, daha kaliteli oyuncular sizin pesinizden kulube gelmeye baslar. Bugun Besiktas'in basinda hala Tigana olsa bir Makalele, Del Bosque olsa Helguera transferlerini yapmak cok daha kolay olacakti. Ancak bir Ertugrul Saglam ile beraber calismak bu oyuncular icin ayni cazibeyi tasimayacaktir.

Mesaj Yetkileri