Birinci Ağız’dan Lincoln ve Seyrantepe Müjdesi
21 Haziran 2007 Perşembe | 13:19
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Radyospor’da yayınlanan Bülent Yüksel ile imza programında transferler ve Külüpler Birliği-Federasyon polemiğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lincoln’un büyük aksilik çıkmadığı takdirde, önümüzdeki hafta başı İstanbul’da olacağı müjdesini veren Canaydın, Roberto Carlos transferini de değerlendirdi. Başkan Canaydın 16 müteahhit firmanın Seyrantepe ihalesi için şartname satın aldığını da söyledi...
İşte Bülent Yüksel’in sorularını yanıtlayan Canaydın’ın açıklamalarının tam metni:
TOPLANTININ YERİNİ DEĞİŞTİRMEK HAKKIMIZDi
Canaydın, kulüpler birliği biliyorsunuz 18 kulüpten müteşekkül. Bu kulüplerin talebi üzerine, bu talep muhakkap yarıyı geçen bir talep olmasına dikkat ederiz. Ankara’da bir toplantı yapmamız talebinde bulundular. Biz de bundan evvel Federasyon ile ayın 19’unda İstanbul’da bir toplantı yapmak üzere birkaç kere sayın Haluk Ulusoy’un babasının rahatsızlığından dolayı ertelenen ve sonunda 19’unda mutabık kaldığımız bir toplantı yapıldı. Kulüpler birgün sonra Ankara’da istediklerini söylediler. Biz Federasyona ilettik. Muhakkak böyle bir hakkımız vardı. Ve Federasyon da Ankara’daki toplantıya katılamayacağını söyledi. Biz Ankara’daki toplatımıza devam ettik ve yaptık. 14 kulüp katıldı. Katılmayan kulüplerimiz oldu. Gaziantepspor, Ankaragücü, Sivasspor ve Bursaspor oldular. 14 kulübün katılımı ile yapılan toplantıda gündem konuşuldu. Gündemin en sonunda da Federasyon Genel kurul hakkındaki tavsiye kararı çıktı.
YABANCI SAYISI NE OLACAk
Federasyonun yabancı oyuncu sayısı için biz tavsite kararında bulunabiliriz. Yabancı oyuncu statüsünü belirleyen mercih Federasyondur, belirleyecek zaten. Kulüpler Birliği, federasyonun başkan vekili Affan beyle toplantı yaptı, taleplerimizi ilettik. Bu en son toplantıya bunları bağlamamak lazım. Federasyon yönetim kurulu kararı alacak. Yabancı sayısını tespit edecek tek merci. Yine federasyondur. Biz yalnız tavsiyerimizi ve arzularımızı iletiriz.
KARAR FEDERASYONUNDUR
Bu konuda biz ne istersek isteyelim bu konudaki karırı Federasyon verecektir. Federasyon ve kulüpler birliği yalnız tasfiye kararı arzusunu söyler. Federasyon da yönetim kurulu olarak kararı verir. Bugüne kadar bu böyle olmuştur. 18 madelik kulüpler olarak federasyondan istediklerimiz vardı. Bunu yazılı olarak federasyona bildireceğiz. En son maddede Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu’ydu. 26-27 sinde yapılacak olan mali genel kurulda oy çokluğuyla güven tazelemisine gitmesini ve burada bir seçim var. Bu gündeme seçim maddesi eklenmesi ve bir seçim yapılması talep edildi. Zaten Ankara’da kulüpler birliğinin yapacağı budur.
KIZIL İLE SÜREKLİ BERABERİM
Başkan Canaydın, madyada yer aldığı gibi Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl’ın "Canaydın’ın olduğu toplantılara katılmam" şeklinde bir görüşünün olup olmadığı sorusu üzerine de şu ifadeyi kullandı:
İbrahim Kızıl ile sürekli görüşüyorum ve devamlei irtibat halinde olan birisiyim. Kulüp başkanıyım önce. Ondan sonra Kulüpler Birliği Başkanı’yım. İbrahim ile konuştuğum zaman hiçbir zaman böyle bişey duymadım. Duyacağımı da tahmin etmiyorum. Bu onun kendi belceğidir. İsteği gibi hareket edebiliri. Ben birlikten ayrılmasını yazılı mürecatrı yok. Bu beraberlik daima var bu İlhan beyin kendi tasarufudur.
Kulüpler birliği oy çokluğu ile Ulusoy’un da katılmasını arzu ederek güven tazeleyen bir seçim talebinde tasfiye karanıda bulunduk. Federasyonun genel kurulu bunun için son karanı verecektir.
VODAFONE KARARINI SEÇİMLERENDEN SONRA VERECEK
Vodafone’un Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan sonra sponsorluk anlaşmasını geri çektiğinin doğru olmadığını söylmeyen Özhan Canaydın, "Bu firma karını genel seçimlerden sonra verecek" dedi. Bu firmanın bizim ismimizi kulandığı şeklindeki haberle ve yorumlara katılmıyorum. Bize teklifi sonra getireceğini söylediler. 50 milyon dolar kasamıza nakit para gireceği şeklinde söylemler doğru değil. Bunlar kulübün iç meselesinde olan şeyler. Şimdi biz AVEA ile çalışıyoruz. Vodafon’un da teklifi olabilir onlar ,genel seçimlerden sonra teklif getirmeyi düşündükleri söylediler. Bu sponsorluğiun gerçekleşmemesi derbide yaşanan olaylarla ilgisi yoktur.
VE LINCOLN TRANSFERİ
Lincoln için çok çalıştık. Halende çalışıyoruz. Sayın sezgin bir haftadır yurt dışında, Avurapadaki oyuncçuların çoğu tatilde. Kendisi transfer etmek isteğimiz oyuncular ile temaslarını sürdürüyor. Linkoln ile hertürlü mütabemek sağlandı. Kulübü ile çok küçümk pürüzler kaldı. Yarın hafta sonura kadar bitirecektir inşallah. Bununu için çalışıyoruz. Yeni haftada İstanbul’da olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu müjdeyi bütün Galatasaraylılara bildireceğiz. Merak eden herkese.
CARLOS TÜRKİYE İÇİN İYİ TRANSFER
Roberto Carlos’un Türkiye’ye gelmesi Avrupa’da dünya piyasında ismi olan bir futbolcunun Türkiye gelmesi çok önemli olaylardır. Bunu takdirle karşılıyorum ve önemsiyorum.
SEYRANTEPE İÇİN ŞU AN 16 FİRMA DEVREDE
Seyrantepe Stadı’nın ihalesi için şimdiden Toki Tarafından 16 müteahhit firma şartnameyi satın aldılar ve incelemeye girdiler. Bu çok ciddi bir başlangıçktır. ihale 19 temmuza kadar sürecek. İnşallah ağustons sonlarına doğru tarip vermek tehlikelidir bu işte. İhale çalışmaları sürüyor. Artık bütün camiaya hayırlı olsun diyorum.
TARANSFERLER BİR HAFTA BİTECEKTİR
Transferler için çok çalışıyoruz. Anlaştığımız futbolcular dışında görüştüğümüz başka futbolcular da var. Önümüzdekmi hafta transferlerin tamanı bitirmek istiyoruz. Volkan ile anlaştık kulübye anlaşma sağlak üzereyiz. Önümüzdeki hafta bütün transferlerin bitğini açıklayacağız.
ORKUN İÇİN KIRGINLIĞA GEREK YOK
Bursaspor’un ön anlaşma yaptığı kaleci Orkun’un Galatasaray’ı tercih ettiğni söyleyen Özhan Canaydın, "Bunda bize suçlamaları doğru değil" dedi. Menejer bize Orkun, Galatasaray tercihi ediyor dedi. Orkun 12 yaşından beri bizim alt yapımızda yetişmiş ve bizi tercih etmiştir. Onun için böyle şeylere gerek yok .Transferde bu tip şeyler olur kırgınlıklara gerek yok. Tamir ediler. Her camia birbiriyle beraber iyi geçinmeye türk spor kamoyunda mecburdur. Bizde yolomuza devam ederiz.
ALINTI