İyi geceler Emrah.
İyi geceler Emrah.
ben de gidiyorum, forumlardan uzun zaman uzak kaldim lol, bundan sonra daha fazla gelerim
Nilmar gelecek vaad eden muhteşem bir futbolcu fakat tek sorunu sakatlığı. Uzun bir sakatlık dönemini yeni atlattı, eski formuna dönmesi epeyce bir zaman alabilir, bu yüzden büyük risk olur GS için bu transfer, kapalı kutu.
Türkiye'ye gelmek isteyip istemeyeceği de önemli, zira kendisini Avrupa kulüpleri de isteyebilir. Dediğim gibi sakatlığından ötürü hiçbir kulüp kendisine talip değil, önümüzdeki sezon eski formunu yakalarsa o zaman büyük kulüpler talip olur.
Ceniz seni anliyorum.. Kezman, Alex ve Deivid uclusu sadece oyunun ofansif yonunu oynamak isteyen oyuncularla mecburen 2, hatta 3 on libero ile oynamak gerekir.
Ornegin Milan'in Seedorf, Pirlo, Gattuso uclusunu gectigimiz sezonlarda oynatmasi gibi. Ileride baski yapmayan Inzaghi/Shevchenko, Gilardino ve Kaka'nin aciklarini kapatmak, kontra yememek icin bu 3'lu gerekliydi. Bu sezon biraz daha abartildi ve Seedorf'un AMC ve Kaka'nin ikinci forvet olmasi ile Sampiyonlar ligi kazanildi.
Benim anlatmak istedigim Gerets'in kullandigi bir 442 Diamond degil. Bu sistemde oynayabilmek icin defansin geride kurulmasi ve kanat oyuncularinin ozellikle suratli ve bire birde kolay adam gecip bos adami bulabilecek kalitede olmasi gerekli. Sabri ve Arda'yi birbirine yapistirsan bu sistemde oynayabilecek bir kanat adami cikabilir. Ama boyle bir sistemin kanat oyunculari degiller.
Kadro yazmayi pek sevmem ama ille de yapilacaksa dusuncem su sekilde olabilir:
Dikkat edersen Sabri ve Arda'yi kanatlara yapistirmadim. Necati ise topun oldugu kanatta destek olacak ve Arda, Sabri veya Lincoln'un onune dogru kosular yaparak yol acacak ve rakibiin ikili sikistirma yapmasini zorlastiracak.Code:Umit <---Necati---> <-Arda Lincoln Sabri-> Linderoth Volkan Servet Song Ugur
11e11 oyanan futbol bir cok 3e3, 4e4 veya 3e4 oyunun buyuk sahada ust uste bir cok kere oynanmasidir. Yani sahada bir oyuncu her an icin hemen yakininda 2 diger oyuncuyu bulmabilmek zorundadir. Gerets'in yaptigi gibi (veya oyuncularin yaptigi gibi) gibi orta saha ve forvet oyuncularinin defansin gobegine oturup pas beklemesi dogru degildir.
Bu durumda
Volkan, Servet, Linderoth
Arda, Linderoth, Lincoln
Arda, Volkan, Linderoth
Arda, Necati, Lincoln
Lincoln, Linderoth, Sabri vs. vs. seklinde ucgenler olusturulabilir. Tek on libero'nun tek sorunu ataga kalkarken top kaptirmaktan gecer. Galatasaray gecen sene ataga kalkarken cok top kaybetti cunku oyuncular hic bir zaman birbirlerine yakin oynamadi. Hic bir zaman yardimlasmadi. Tabii bu nedenle de bir cok kontra yedi, topu devamli kalesinde gordu. Bunun nedenlerinden birisi de butun iyi niyetine ragmen Inamoto'nun gerektiginde beklere yaklasmamasi, Orhan ve Cihan'in 3 hamlede topu kontrol etmesi ve sonrasinda pas verecek adam bulamamasi ve Ilic, Umit Karan ve Hakan Sukur'un surekli rakip defansla ic ice olmasi.
Futbolda pas verilmez, alinir diye bir tabir vardir. Galatasaray'da gecen sene Arda disinda pas almak isteyen yoktu. Ustune sorumluluk almak isteyen yoktu. Umit Karan en ucta, Hakan Sukur en ucta, Arda ve Sabri en kenarda, Ilic ise markaj altinda. E peki bek kime pas verecek? Vuracak topu uzunlamasina Hakan Sukur'un kafasina. Hakan belki indirecek ve pozisyon dogacak. Ama dogmaz cunku Hakan'in indirecegi yerde, yani hemen arkasinda kimse yok cunku Arda ve Sabri gitmis kanatlara ve pozisyonla alakalari yok. Tabii bir de buna Inamoto veya Ayhan'in fiziksel zayifligini topu koruyamamasini eklersek Orhan ile Cihan'a edilmeyen laf kalmaz. Evet cok iyi teknikleri olan oyuncular degiller ama butun suc onlarda da degil. Orhan ile Arda'nin arka arkaya oynadigi maclar ile Arda ile Ferhat'in arka arkaya oynadigi maclarda fark cok hissediliyordu cunku Arda geri gelip Ferhat'dan top aliyor, ardindan ne yapacagini cok iyi bildigi Ferhat'in onune topu birakiyordu. Ama aynisini kesinlikle Orhan ile yapamadi cunku Orhan'in ileriye cikarken ne yapmasi gerektigini kimse ona ogretmemisti. O da kendi basina ogrenmemisti.
Birbirine daha yakin oynayan oyuncular topa daha rahat hakim olabilecek ve bir kanada kumelenip, diger kanatta kendisini unutturmayi basaran oyuncuyu daha kolay bulabilecek, boylece de oyunun yonunu sik sik degistirerek rakip defansin dagilmasini saglayabilecektir.
Defansif acidan da eger ofansta takim biraraya kumelenmis durumda ise, rakip takimin oyuncularinin da o bolgede kumelenmis olmasi gerekecektir. Yani bu durumda rakibin kontraya cikmasini engelleme amacli bir oyalama ve pas vermeye engelleme kolaylasacaktir. Tek zayif nokta hizla diger kanada aktarilan paslar olacaktir ki bu pasi isabetli ve ataga kaldiracak bir sekilde verebilecek oyuncular zaten dunyada cok az var (Beckham, Gerrard, Ballack).
Peki GS'nin transfere ihtiyacı var mı Ömer abi sence?
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
ya daha ne istiyosunuz bu takımdan anlamıyorum.güzel güzel transferler yapıyor yönetim. biz tek önliberoyla kaç yılı çıkardık bu yılıda çıkarırız kimse merak etmesinnilmar da gelirse bu sene çok iyi bir kadromuz olur
fener bu sene kendii çok zora sokuyor. bir carlos geldi diye takımın yarısı yollandı kimsenin sesi çıkmadı. Tuncay ve Serkan bence çok büyük kayıp yozgat ve rüştüde çok iyi yedek olurdu. Bu oyuncuların bedavaya gitmeside cabası eğer yönetim akıllı 1-2 transfer yapamazsa seneye fenerin işi zor. özellikle bence 1 yedek kaleci sağ bek ve forvet hatta sağ kanat şart
Fenerbahçe, Burak'ın da söylediği gibi çok iyi şeyler yapmadı.Bence işi zor.
Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.
durun yahu daha temmuz ayında bile değiliz ama sizede hak veriyorum ilk defa klüplerimiz erken transferler yaptı herkesde bir şaşkınlık olması normal![]()
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Ben Necati'nin yerine oynayabilecek oyunu daha iyi okuyan bir oyuncuyu tercih ederim yukaridaki sisteme gore.
Feldkamp'in kafasinda nasil bir oyun plani oldugunu bilmedigim icin su oyuncu veya bu oyuncu lazim demek zor. Kalli daha once oldugu gibi 3-5-2 bile oynatabilir sonucta.
Uzun uzun yazmaycağım Ömer abi msnden anlattım, bu oyuncularla onu yapamazsın mantalite,yetenek, defansif alan bilgisi, azim sıfır.tackling yok, kazmalık bol.
Boşuna umut bağlıyorsun 2 dmc olmadan Gs ilk yarıyı kapatamayacak..
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Siteden ayrı kaldığım dönemde yaklaşık olarak 1 hafta önce Burak Duran kardeşime telefon görüşmesinde belirtmiştim "Lincoln Galatasaray'da şüphen olmasın" diye. Umarım size iletmiştir bu müjdeyi ilk Turksportal olarak vermek onur verici.
Lincoln Avrupa'nın en kaliteli orta saha oyuncularından biridir. Futbolu aklıyla oynar ayağıyla bitirişi yapar. Birkaç kez canlı izleme fırsatım oldu hayran kalmamak elde değil.
Bazı arkadaşlarımız geçtiğimiz sayfalarda ağladıklarını belirtmişler. Buyrun o halde sizi daha da ağlatacak güzel bir video. Bu sevinç gözyaşlarından daha güzel birşey var mı
LİNCOLN VİDEOSU
NOT: Videonun başlarındaki bir golde Lincoln'ün harika driplingi göze çarpıyor. Oyun kurucu sıfatındaki oyuncular genelde koşmamalarıyla bilinir. Lincoln'ün bir başka artı özelliği de güçlü driplingler yapabilmesidir...
Lincon Brizillia milli takim hic oynadi mi?
bi de bence Nilmar i almasnlar, coook sakatlaniyor, bence Baiano daha faydali olur.
bi de 4-1-2-2-1 oynanir mi (Bu sezon Mancester united oynadi gibi)
yani:
-------------Orkun----------------
Ugur------Song----Servet------- Volkan
-------------Linderoth------------
Lincoln---------Ayhan
Sabri/Rohmmadal ---------------- Arda
------------Umit Karan/Baiano
dediklerinize kısmen katılıyorum carlosu aldık çok oyuncu gitti ama giden oyuncuların ümit rüştü ve tuncay ilk11de oynuyordu....ümitin yerine 2 tane mükemmel adam aldık kalecilerimiz zaten var tuncayın yerini zaten doldurulamaz o yüzden yönetim daha fazla bir şey yapamaz ama Şuan için takımda çok eksik var sol kanat sağ kanat istenilen uzun forvet ve avrupada uyum sağlayacak bir keleci... birde kontejyan sıkıntısını kimse untumasn yönetim şuan için sadece türk transferi yapabilir oda yapılıyor zaten vederson colin ali bilgin tek alabilceğimiz isim m.topuz oda kayser inad ediyor
Topuz bence olmayacak.Ali Bilgin sanırım bitti ama bunların yanında 1 tane daha yerli iyi olacaktır.Forvet'e adam gelecek şablon henüz tam belli değil aslında Temmuz'a bile girmedik normali bu ama![]()
Makelele gelirse harika oynar yanındada serdar gibi her saniye koşan biri oldu mu dahada rahatlar ama onu getirmek zor işte
MTopuz bana görede gelmez Ali Bilgin + uğur kavuğu alsak sağ kanat sağ bek sıkıntısı çözülür bence... kontejyana göre bence sol kanat ve forvete yabancı alınmalı tabi deivid hemen gönderilmeli zaten colin semih kezman da vr onu takımda tutmanın hiç manası yok
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
F.Bahçe kesin anlaşmaya vardığı oyuncu için Antalyaspor ile pürüzleri de gideriyor. Ali'nin İstanbul'da ev baktığı ve beğendiği öğrenildi
Final şovu 30'unda
F.Bahçe kesin anlaşmaya vardığı oyuncu için Antalyaspor ile pürüzleri de gideriyor. Ali'nin İstanbul'da ev baktığı ve beğendiği öğrenildi.
Sorun çözülsün
Kezman'ın yerine süper bir yabancı daha almak için çalışmalarını sürdüren F.Bahçe'nin 30 Haziran'da Ali Bilgin'e imza attıracağı öğrenildi. Antalyaspor ile sorunlu olması nedeniyle bekletilen gurbetçi oyuncu ile her konuda anlaşıldığı, Ali'nin İstanbul'da ev beğendiği de belirtildi.
Kerim'i vermeyin
Antalyaspor'nun
Ali'ye karşılık para dışında Olcan ve Kerim'i
bonservisiyle istemesi kabul görmedi. Zico'nun Olcan'ın verilebileceğini belirttiği ancak sağ bek olarak elinde sadece Önder'in kaldığını söyleyerek, "Kerim'i göndermeyin. Ali'yi istiyorum. Kerim'i vermeden bu transferi bitirin" diye haber gönderdiği de öğrenildi.
Copa America icin takimin yedek kadrosuna alindi ama son kadroya secilmedi (sakat diyenlerde var ama ne kadar dogru bilemiyorum). Bir, birbucuk sene icinde secilmezse hizla Turk yapilabilir ve milli takima alinabilir..
Servet, Kalli'nin bilgisi dahilinde alindi. Bouzid ve Servet bile beraber oynayabilir.
servet geçen senenin 2.sezonda transfer edilmedi mi kalli nasıl biliyorbuna göre kalli o zaman t.d olacağı biliniyordu
![]()
Transfer şampiyonu G.Saray
Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle kadrosunda bulunan futbolcuların ücretlerinde bile indirime giden sarı kırmızılılar, dış transferde kesenin ağzını sonuna kadar açıp, transferde şampiyonluğu ele geçirdi.
Kalli istedi, aldılar
Şu ana kadar kadrosuna tam 8 futbolcuyu katan sarı kırmızılı yönetim, bu futbolculardan 6’sı için 10 milyon 550 bin Euro bonservis ücreti ödeyerek Fenerbahçe’yi solladı. Geçen sezon transfer sezonunu Carrusca, Mehmet Topal ve İnamoto gibi az maliyetli oyuncularla kapatan Cimbom, takımın başına getirilen Karl Heinz Feldkamp’ın isteği doğrultusunda kadrosunu neredeyse baştan aşağı yenilemeye başladı.
Sivasspor’dan alınan Servet Çetin için 500 bin dolar bonservis ücreti vererek transfere start veren sarı kırmızılılar, 1.5 yıldır peşinden koştuğu Kopenhag forması giyen Tobias Linderoth’u tam 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattı.
Hagi’den bu yana aradığı 10 numara için Schalke 04’ün Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln’ü gözüne kestiren Galatasaray yönetimi, Alman kulübüne 4 milyon 250 bin Euro ödeyecek.
2 kaleciye rağmen
Sarı kırmızılılar, Alman teknik direktör Kalli’nin "2.Stumpf" diye adlandırıp alınmasını talep ettiği Cezayirli defans oyuncusu İsmael Bouzid’i de Kaiserslauten ile 700 bin Euro’ya anlaşarak kadrosuna kattı.
6 yıldır kalesini koruduğu Mondragon’un Köln’e gitmesiyle boşalan 1 numara için arayışlarını sürdüren Galatasarray, iki genç file bekçisi Fevzi ve Aykut’a rağmen Kayseri Erciyesspor’da forma giyen ve G.Saray alt yapısında oynamış Orkun Uşak’ı transfer etti. Sarı kırmızılılar, bu transfer için milli kalecinin kulübü Erciyesspor’a 600 bin Euro ödemeyi kabul etti.
Gurbetçilere ödenmedi
Önceki gün gerçekleştirilen Orkun transferinin ardından hedefteki isim Volkan Yaman’dı. Sarı kırmızılıları aylardır peşinden koşturan Volkan Yaman’ın transferi de mutlu sonla noktalandı. Galatasaray’ın Antalyaspor Kulübü Başkanı Sedat Peker’e 1 milyon Euro artı futbolcu teklifi kabul gördü.
Galatasaray, 2 Haziran’da başlayan transfer döneminden bu yana 6 futbolcunun bonservisi için 10 milyon 550 bin Euro’ ödeyecek. Sarı kırmızılılar bu 6 oyuncunun dışında 2 genç gurbetçiyi daha renklerine kattı. Almanya’dan alınan Serkan Çalık ve Barış Özbek için kulüplerine herhangi bir bedel ödenmedi.
İŞTE BONSERVİS ÜCRETLERİ
Servet Çetin Sivasspor 500 bin dolar
Ismael Bouzid Kaiserslautern 700 bin Euro
Tobias Linderoth FC Kopenhag 3.5 milyon Euro
Cassio Lincoln Schalke 4.25 milyon Euro
Volkan Yaman Antalyaspor 1 milyon Euro
Orkun Uşak Erciyesspor 600 bin Euro
Kaynak: Hürriyet
zaten fenerbahçe bonservis ile oyuncu almadım kicolin 1,5 vederson 1,5 başka yok o yüzden geçmesi doğal
Çok iyi bir oyuncu transferi daha üLkemiz için.Bu kadar yıLdız oyuncuLarı getirerek avrupa da sükse yaptık.Geri kaLan iş onLarın bizde buLanacakLarı sezonLar içinde onLardan aLabileceğimiz en iyi verimi aLıp bizden ayrıLdıktan sonrada Avrupa dan bizden iyi söz etmeLerini sağLamak.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Resmi sitede daha önce yayınladıkları açıklama halen duruyo
http://www.galatasaray.org/detay.asp...haberID=299966
oh oh iyi o zaman değiştirmedilerse hala haberi geldi demektir
Fenerbahçe nin kadrosu bence şu an itibarı iLe iyi durumda değiL.Giden oyuncuLarın yerine geLen oLmadı.Aynı şekiLde yerLİ oyuncu transferinde ki çıkmazLarda FenerbahçeLiLeri düşündürüyor.Bir diğer sıkıntı ise yabancı kontenjanının doLuLuğu.BiLmiyorum ama bu işLer düşünceLer Fenerbahçenin hedefLeri sadece carLos transferi iLe gerçekLeşmez.Şu anda rekLam dan başka kazanacakLarı bişey oLmaz.Eksik yerLere iyi transferLer geLmezse ki yabancı geLmesi çok zor yerLiLerde de zaten beLLi isimLer var durumLar hiçte iyi değiL.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Kayserispor farkı!
İddialı bir kadro için kolları sıvayan Kayseri, 2 oyuncuyla anlaşma sağlarken, Avusturya 2. liginin Scwannnenstad takımında forma giyen Turgay Bahadır için de harekete geçti. 23 yaşındaki sağ kanat oyuncusuyla görüşmelere başlayan Sarı-Kırmızılılar, Denizlisporlu Serhat ve Gaziantep Belediye’den Serdar’la yarın sözleşme yapacak. Bu arada ülkesine gitmek isteyen kaleci İvankov’un da ikna edildiği öğrenildi.
Kaynak:Fanatik
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kayseri Serhat'ı renklerine bağladı
Kayserispor, geçen sezon Denizlispor'da oynayan Serhat Gülpınar'ı renklerine bağladı. Kadir Has Tesislerinde sözleşme imzalayarak Kayserisporlu olan, Serhat Gülpınar, ''Kayserispor, hedefleri olan bir kulüp. Ben de hedefleri olan bir futbolcuyum. Kayserispor'da başarılı olacağıma inanıyorum'' dedi.
Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu da Serhat ile 2 yıllığına anlaştıklarını söyledi. Miraboğlu, ''Teknik direktörümüz Tolunay Kafkas, Serhat'ın alınmasını özellikle istiyordu. Hocamızın isteğiyle Serhat'ı renklerimize kattık. Serhat'ın Denizlispor'daki başarısını Kayserispor'da da sürdüreceğine inanıyoruz'' diye konuştu.
Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da oynayan Serdar Özbayraktar da görüşme yapmak için Kayseri'ye geldi. Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, ''Serdar'ı görüşme yapmak için davet ettik. Anlaşma sağlanırsa mukavele imzalayabilir'' dedi.
22.06.2007
Kaynak : AA