Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 40 sonuç

Konu: 174.000 R.Carlos forması

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Default 174.000 R.Carlos forması

R.Carlos ile anlaşıldığının açıklangığı günden bugüne 174.000 R.Carlos forması satıldı.Fenerbahçe bu satıştan yaklaşık 10 milyon euro'dan fazla gelir elde etti.

Kaynak:stv

Şu an Jesus_FB dahil çevremde toplam 42 arkadaşımda bu formadan var
    biri bizi durdursun!
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Reko kırdı
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Helal olsun

Nesil
    2006
    Yer
    gebze/kocaeli

burda da gordum kac kişide ,
    daha cok satarız

Tebrikler , çok iyi bir rakam...

Çok akıllıca bir transfer olduğu ortada eğer 10 milyon gelir yapmışsa..

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

174.000 X 75 = ? :d

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

baya iyi bir rakam. Zaten bu işlerde fenerbahçe hep başı çekmiştir Türkiye'de.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

kurumsallaşma budur

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Alınan formaların geçen sezon forması olduğu da düşünülürse muhteşem bir rakam. Yeni sezonda da satışlar yeni formalarla devam edecektir.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yıllık 4.2 milyon euro veriyoruz diye eleştirenlere ..... olsun... dahada artar bu gelirler daha adam sahaya bile inmedi adam

Not: Tavırlara dikkat edelim, kelime seçimlerini düzgün yapalım.(Seçkinn)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

R.Carlos'a 2 yılda vereceğimiz 8.4 miyon $ rahat rahat forma satışlarından geldi.

Şimdi bu gelen parada göz önünde bulundurarak.

Bİ ADRİANO yakışır bu takıma nasılsa parası formalardan çıkar

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

böyle bir şeyin olması imkansız beyler yapmayın 100. yıl formaları geçen sene 3 ağustos tarihinde çıktı o tarhiten bu yana 300 bin adet satıldığı daha geçen günlerde klüp tarafından açıklanmıştı carlos formaları ise sadece 2 haftadır satışta bu rakama ulaşması mümkün değil bizim basın her zamanki gibi uçmuş. Çünkü iki haftada 200 bin'e yakın forma üretmek imkansız

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EreN View Post
    R.Carlos ile anlaşıldığının açıklangığı günden bugüne 174.000 R.Carlos forması satıldı.Fenerbahçe bu satıştan yaklaşık 10 milyon euro'dan fazla gelir elde etti.

Kaynak:stv

Şu an Jesus_FB dahil çevremde toplam 42 arkadaşımda bu formadan var
    biri bizi durdursun!
    Azicik hesap gostereyim..

Diyelim ki her forma 110 YTL'ye satildi.. yani 110 x 174.000 = 19.140.000 YTL bu kasaya giren para.

110 YTL satis fiyati olan bir urunun, sadece maliyeti tahminen yaklasik %15 olacaktir. Yani 19.140.000 YTL x (1 - %15) = 16.269.000 YTL urunun maliyeti cikartildiktan sonra kalan para.

Tabii bir de bu urunun tasinma masrafi var, fenerium'larin calisanlarinin ucretleri var, elektrik, su, kira, sigorta vs. Diyelim ki bu masraflarin hepsi toplam cironun %20si (biraz insafli davraniyorum). Yani 19.140.000 YTL x %20 = 3.828.000 YTL. Yani 16.269.000 YTL - 3.828.000 YTL = 12.441.000 YTL her turlu masraftan sonra kalan para.

Tabii bir de vergi odemek gerekecek. 12.441.000 YTL x (1 - %40) = 7.464.600 YTL elde.

1 Euro = 1.76 YTL ise
    7.464.600 YTL / 1.76 = 4.241.250 Euro eder. Roberto Carlos'a bir yilda odenecek parayi cikartir.

Tabii bir de Roberto Carlos memleketimizde kendisi vergi vermeyecek. Bu nedenle kulubun odemesi gerekli. Bu sene itibariyle stopaj vergisi %40 seviyesine cikti.

Yani Roberto Carlos'un aldigi net para 4,2 milyon euro, Fenerbahce'nin toplam Roberto Carlos ile ilgili odemesi gereken rakam'in %60'i. 4,2 milyon / %60 = 7 milyon euro. Yani halen yaklasik 2,7 milyon euro'luk acik var.

Moral bozmak veya uzmek icin degil, sistemin nasil calistigini anlatmak ve medyada genelde gorulen rakamlarin ne kadar aldatici oldugunu gostermek icin yazdim.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Ben de hiç bir şekilde inandırıcı bulmadım ama en azından bir 10.000 satılır diye düşünüyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

birde şöle bir durum var belki bu rakamlar doğru değil ama daha yeni formalarımızı çıkmadı 2007/2008 sezonu formalar çıksın asıl o zaman forma satılır

Nesil
    2006
    Yer
    -

nede olsa benim takımım

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bende dahil birçok kişi yeni sezon formalarını bekliyor.Ben şahsen yeni sezon r.carlos formasını alacağım.

18. Default

Quote Originally Posted by JunkChorn View Post
    Ben de hiç bir şekilde inandırıcı bulmadım ama en azından bir 10.000 satılır diye düşünüyorum
    abi sen ne yaptın ya senin verdiğin rakamda formayı fener 1-2 saat te satar

sahsi dusunceme gore gercek taraftar,takımına gercekten baglı adam formasının arkasına isim yazdırmaz bu turden davranıslar endustriyel futbola imkan saglamaktır...

konuyu farklı yere cektim anlasılan,her neyse iyi bir rakamdır kanımca tabii dogruluk payı varmı ona bakmak gerek...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by travis1903 View Post
    sahsi dusunceme gore gercek taraftar,takımına gercekten baglı adam formasının arkasına isim yazdırmaz bu turden davranıslar endustriyel futbola imkan saglamaktır...
    Ne alaka .Ben şimdi formanın arkasına r.carlos yazdırınca sahte taraftar mı oluyorum.Çok şaçma

yeni sezon formaları çıkınca carlosun forma satışlarında patlama olacak ben ve benim gibi bi çok kişi yeni formaları bekliyor

Quote Originally Posted by Andriy View Post
    Ne alaka .Ben şimdi formanın arkasına r.carlos yazdırınca sahte taraftar mı oluyorum.Çok şaçma
    benim nezimde sahte taraftar oluyorsunuz efem...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    nasıl oluyormuş o biraz açarmısın mantığını merak ettim
    Açıkçası bende merak ettim ne çok sahte taraftar varmış.

herhangi bir mantıgı yok zatı boyle takımlara sevda ile baglanmanında mantıgı yok ki bu durumda bende mantıksız oluyorum

demek istedigim sudurki;

sayetki takımına maddi anlamda katkıda bulunmak istiyorsan, bir forma almak istiyorsan takıma gelecek futbolcu ile degilde forma aski yuzunden alınırsa magazalardan forma daha makul olur...
    isimsiz forma alan taraftar,sırt kısmına isim yazdırmayan taraftar gercek taraftardır bunun aksini yapanlar ise sahtedirler...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

herhangi bir mantıgı yok zatı boyle takımlara sevda ile baglanmanında mantıgı yok ki bu durumda bende mantıksız oluyorum

demek istedigim sudurki;

sayetki takımına maddi anlamda katkıda bulunmak istiyorsan, bir forma almak istiyorsan takıma gelecek futbolcu ile degilde forma aski yuzunden alınırsa magazalardan forma daha makul olur...
    isimsiz forma alan taraftar,sırt kısmına isim yazdırmayan taraftar gercek taraftardır bunun aksini yapanlar ise sahtedirler...

Ben kendi adıma konuşayım 100. yıl formasının ilk çıktığı gün gidip hemen almıştım kendime. Carlos transfer oluncada hemen gidip aldım ama bu seferki alma nedenim daha çok bu yapılan transfer için yönetime teşekkür niteliğindeydi çünkü biz biliyoruzki klübün şu anki gücü biz taraftarların sayesinde gerçekleşti.

Birde şöyle bir durum var tabi zaten herkes forma aşkı için forma alır arkasına isim yazdırman yada "12 taraftar" yazdırmak nasıl bir taraftarı sahte yapabilirki bu nasıl bir mantık hiç anlamış değilim

isimsizden kastım futbolcu ismi yazılmıyan formalardır yoksa tabi herkes gibi bende kendi ismimi veyahut "makara kukara" olsun diye degişik degişik seyler yazdırırım...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

demek istedigim sudurki;

Zaten forma alan kişi hem takımına gelen futbolcu için yönetime duyduğu minnet,hem takımına katkı,hem de formayı sırtına geçirdiğinde aldığı zevk ve gururdan dolayı(senin tabirinle forma aşkı)alır.

oyle minnet olmaz olsun, ilk postumda da belirttigim gibi bu durum endustriyelleşen futbola imkan saglamaktır...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

oyle minnet olmaz olsun, ilk postumda da belirttigim gibi bu durum endustriyelleşen futbola imkan saglamaktır...

sen beşiktaşlısın değilmi yani en azından nickinden o anlaşılıyor. Bunu söyleyebilcek en son taraftar sizsiniz gibi geliyor bana. Pascal Nouma için diyorum bunları sanırım her beşiktaşlıda o adamın forması vardır o zaman beşiktaşta hiç gerçek taraftar yokmuş ne kötü

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri