@perpetua: Dediklerin mantıklı, sen en ince ayrıntısına kadar hesap yapmışsın, sanırım muhasebe konusunda uzman olmandan kaynaklanıyor bu

O kadar ayrıntılı hesap yapmaya lüzum yok, ben sana düz mantıkla bu forma gelirlerinin R.Carlos'un parasını çıkardığını anlatayım.

Şimdi sen taşınmadan tut Fenerium personelinin maaşını dahi hesaba katmışsın, bence bu mantıksız, zira bu formalar satılsa da satılmasa da o personelin maaşı ödeniyor. Yani ekstra bir gider değil.

O yüzden doğrudan formalardan gelen geliri (net karı) hesaplayıp, Carlos'un maaşından vergileri de dahil ederek düşmeliyiz.

R.Carlos için 8.2 milyon Euro ödenecek. Vergilerle ne kadar edecek, hesaplamadım, fakat toplamdan formaların net karını düşersek o zaman iyi bir gelir elde edildiğini anlayabiliriz.

110 YTL'den hesaplamışsın formaları, fakat yanlış hesap zira 110 YTL'lik formalar 100. yıl formasıdır ve çift taraflıdır, isim yazılmaz.

62 YTL'ye çubuklu r.carlos yazılı forma, 90 YTL'ye de altın renkli r.carlos yazılı forma satılmaktadır.

174 bin satışın abartılı olduğunu düşünüyorum, bu kadar forma satılmamıştır şimdiye dek. Esas patlamanın yeni sezon formaları çıkınca olacağını düşünüyorum.

Ben dahil birçok kişi yeni sezon formalarını bekliyor. Yeni sezon formaları çıkınca mutlaka r.carlos yazılı forma alacağım, fiyat da yine 62 ila 90 arasında olur.

62 YTL'den 174 bin formayı hesaplarsak -ki bu rakam ne kadar gerçek bilmiyoruz- yaklaşık 10 milyon YTL gelir elde edilmiş oluyor. Bu da R.Carlos'un neredeyse 1 yıllık maaşı demek.

Forma satışları gerçekten çok belirleyici oluyor, FB de bunu çok iyi yapıyor, alınacak bir yıldızda da forma patlaması olacaktır yine.