Şimdi şöyle içimden aaaahhhh ah demek geldi... Verdiğin örneği keşke seninle beraber incelyebilme fırsatımız olsa idi, çünkü burdan yazarak ya ben sana derdimi anlatamıyorum, ya da sen anlamakta güçlük çekiyorsun. Şimdi verdiğin örnek yalnızca bir pozisyon üzerine. Yaptığın defansif hatalardan bahsedeyim.
Rakip takımın sol beki yani Maxwell, topla hareket halinde. Sen kanat oyuncuna adam markajı verdiğin için o alan daraltma yapamıyor maalesef. Yani senin 66 numaralı oyuncunun rakip takımın kanat oyuncusunu tutması alan daraltma ile alakalı bir konsept değil. Tamamen adam markajına dayalı bir konsept. Öncelikle buradaki yanlışını söyleyeyim sana. Yani o görüntünün yakından uzaktan alan daraltma ile alakası yok.
Devam edelim. Senin 8 numaralı oyuncun ne yazık ki gitmiş Maxwell'in üzerine. Çünkü o alan markajı yapıyor ve alan daraltması yüksek. Maxwell'in üzerine gidince ne oluyor? Erman Hoca yanıtlasın:
- Kendi pozisyonu boşalıyor İlhan kardeşim.
Evet, aynen öyle. Çıkmış gitmiş gariban, çünkü 66 numaralı arkadaş o anda adam markajı ile uğraşıyor, ve gayet saçma bir adam markajı. Boşaldı mı 8 numaranın pozisyonu? Evet canciğerim.
Şimdi ben Maxwell olsam, topu 19 numaraya atarım, o da 8 numaranın boşalttığı pozisyonu kapmış olan 14 numaraya atar. Al sana çok rahat bir üçgen. Bu üçgeni yapabilmek için Inter olmaya gerek yok, mahallede arkadaşım Feridun, Mesut ve ben de yaparız, çünkü yeterli vakit ve boş alana sahibiz.
Ha, başka alternatifi yok mu bu Maxwell'in? Tabi var. Ben derim ki Maxwell'e:
Maxwell, gülüm benim, çek topu sola, yatır 8 numarayı, aç arka direğe ortanı, orda taş gibi Stankoviç var, bir tane daha Inter'li var. açar ortayı, al sana pozisyon.
Bu pozisyon ile ilgili hatanla zaten benim dediğime gelmişsin sen. 8 numara alan daraltma yaparak yerini boşaltmış. Rakip Inter çok rahat gelir üstüne. Kanat adamının yaptığı adam markajı ne işe yaradı şimdi?
Ki zaten kanat adamın rakibi tutarken onun alan daraltma yapması gereken adama mc adamın yapmış ve pozisyonu boşalmış. Mantık nedir?
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi