Öncelikle burda yorum yapan herkesin bu yazının bu kısmından alması gereken dersler olduğunu düşünüyorum.. Ben Fenerbahçeliyim ama futbolu seviyorum.. Her takımın maçını seyrediyor ve takip ediyorum.. Buraya yazmamdaki amaç bir takımı karalamak veya fikirlerimi birine kabul ettirmek değil.. Fikirlerimi paylaşıp farklı düşünceleri olan kişilerle bunları paylaşmak.. Ama görüyorum ki birçok kişi burda olayı takım kavgasına dönüştürmüş durumda..Originally Posted by perpetua5099
perpetua5099 ile her ne kadar farklı düşüncelerde olsakta birbirimizin fikirlerine saygı duyarak tartışıyoruz.. Zaten amaç bu olmalı.. Ben futbolun tartışılmasından yanayım.. Garay, F.Bahçe,Beşiktaş, Trabzon kavgası olmamasını diliyorum.. Ben burdaki herkesten birşeyler öğrenebileceğime ve "niye bu açıdan bakmadım" dedirtecek düşünceleri olan insanlarla futboldan konuşmak istiyorum.. Lütfen futbolu tartışalım..
perpetua5099 ; başka bir topic'te şöyle bir yazı yazmıştım.. Aslında yakın şeylerden bahsediyoruz.. Ben gençler oynamasın demiyorum. Eğer genç oyuncu oynayabilecek kapasitedeyse tabiki oynasın.. Ama büyük takım genç oyuncuya sabretme yeri değildir diyorum.. Yazımı tekrar buraya aktarıyorum.. Ayrıca F.Bahçe'nin G.Birliği maçındaki futbolundan da zerre kadar zevk almadım.. Böyle futbolu bende sevmiyorum. Ama Daum'un Lucescu kadar çirkin futbol oynattığına da katılmıyorum.. F.Bahçe özellikle geçen sene en çok pozisyona giren takımıydı Türkiye liginin..
Saygılarımla...
"Genç yetenekler.. Özellikle Türkiye'de gerçekten büyük tartışmaya yol açan oyuncular.. Ve mükemmel oynadıkları bir maçtan sonra hemen Avrupa'ya giden gençler..
Herkesin görüşüne saygımın olduğunu belirterek gençler konusunda ben biraz farklı düşünüyorum.. Bİr cümleyle özetlemek gerekirse "Büyük takımlar oyuncu yetiştirme yeri değildir..!" Tabi ki genç oyuncular da büyük takımlar da oynayıp forma şansı bulmalı. Ama bu gerçekten çok kolay değil..
Örnek vermek gerekirse şu an tartışılan gençlerden Olcan, Can ve Gürhan'ı ele alalım. Herkes bu oyuncuların bir anda oynamasını istiyor. Ama aynı zamanda bu takımdan da her alanda büyük başarılar bekleniyor. O yüzden yavaş yavaş, zamanla, kaybolmasına engel olunarak takıma monte edilmesi gerekiyor. Ama bunun dışında örnek olarak Tevez, Messi veya Emre Belözoğlu'nu da verebilriz. Bu üç oyuncu da genç olmasına rağmen oynamaya başladıkları anda takımlarına katkı sağladılar. Eğer oynadığı anda takımına katkı sağlayabilecek gençler varsa tabi ki oynamalı ama ben büyük takımlarda oynayan genç oyuncuların hepsinin bu kadar hazır olduğunu düşünmüyorum. Büyük takımlar hazır oyuncuları alıp oynatır. Chelsea Essien veya Del Horno'yu alıp oynatır.. Onları yetiştirmekle uğraşmaz. -tabi ki bazen takımın içinden de oyuncular çıkaracaktır, istisnalar kaideyi bozmaz..- Alex Ferguson'un da yaptığı gibi -Forlan, Kleberson, son örnek Vidic..- gençleri keşfedip büyük takımlarda oynatmak bence büyük takımlar için doğru bir yoldur..
Öte yandan da Ajax gibi bir futbol kültürüne sahip bir takımsanız yüzlerce genç oyuncu yetiştirip bunları satıp, ekonomik olarak iyi bir güce sahip olabilirsiniz.. -Psv'yi de buna dahil edebilirsiniz (Hollanda kültürü de diyebiliriz)-
Tabi gençlerin direk oynaması gerektiğini düşünenlere de saygı duyuyorum. İnşallah oynayan gençlerin hepsi takıma direk katkı sağlayabilen oyuncular -Essien, C.Ronaldo, Rooney, vs..- olurlar"