1 ile 30 arası toplam 379 sonuç

Konu: [TSL]Galatasaray Araştırması 2007

Hybrid View

PCLioN Misafir

Benim bildiğim kadarıyla da 2.2 Milyon Euro olması lazım. Bonservis doğrudur, 4.25 Milyon Euro...

Genç oyuncuların belli başlı temel özellikleri belirtilmeli, inanılmaz şekilde bir random'lık(garip oldu biraz) söz konusu. Mesela Cem Sultan'ın hızı bir oyunda 3 ken diğer oyunda 11. Potansiyeli iyi ayarlanmış ama her seferinde değişik bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.

Mehmet Güven'in pas yeteneğinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Seyrettiğim her maçında pas alışverişinin çok iyi olduğunu görüyorum hatta takımdaki en iyi pasör denilebilir.Pas yüzdesi de bunu yansıtıyor sanırım.

Ayhan'ın çok top kaybı yapan bir oyuncu olduğunu görüyoruz, bu oyuna yansıtılmalı.

Arda'nın uzaktan şutları zayıf olmalı ancak mental özellikleri bir Türk futbolcusuna göre inanılmaz gelişmiş olduğunu düşünüyorum. ASY'de izlediğim maçlarda topsuz oyunda ve birebirde hep doğru kararlar verdiğini gözlemledim. Fiziksel olarak çok yüksek kapasitesi olmasa da teknik ve mental açıdan avrupadaki oyuncular kadar kaliteli.

Anıl Karaer'in PAF maçlarını izliyorum ve gelecekte Türk milli takımının değişmez stoperi olacağını düşünüyorum. PAF liginde inanılmaz bir form grafiği çizdi. Hava toplarına çok hakim ayrıca teknik özellikleri de iyi. Oyunu doğru başlatıyor ve çok ta iyi bir frikik kullanıcısı. Sol ayağını kullanıyor ve PAF liginde 6 golü var frikiklerden yanılmıyorsam.

Staff konusu ise çok eksik. Türkiye'nin en iyi staff'ı bana göre Galatasaray'da olmasına rağmen Fenerbahçe'nin staffları oyunda daha iyi gözüküyor. Galatasaray'ın koçları yaklaşık 7 senedir değişmiyor ve hepsi çok başarılılar. Özellikle altypaı koordinatörü Ali Yavaş'ın özelliklerinin güncellenmesi gerekiyor.

Scout olarak ta Ogan Tarhan ve ekibinin eklenmesi oyuna gerçekten zevk katacaktır. Sonunda scouting özellikleri yüksek bir Türk staff'a kavuşacağız gibi. Bence sadece Türkiye değil Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya hakkında da yeterli scouting bilgisine sahip olmalı zira Galatasaray'a Adebayor, Zokora, Locatelli gibi oyuncuları çok cüzi fiyatlara önermişti zamanında...

Media Prediction olarak Galatasaray'ın 2.olması doğrudur ancak Fenerbahçe'nin "continental" Galatasaray'ın "National" bir takım olması biraz komik olmuş. Galatasaray'ın world reputaion'ının Fenerbahçe'den daha az olması bence oyun için bir eksi...

Şimdilik bu kadar yazdım, zamanım olunca detaylı bir analiz daha yapmaya çalışırım.

Uğur Karakullukçu

-------------------------------------------------------------------------

Bir de Galatasaray'ın laktak testi sonuçları. Stamina konusunda size yardımcı olabilir.

G.Saray'da dayanıklılık testi
    Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da, futbolcular laktat testinden geçirildi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, kulüp sağlık kurulu üyesi Doç. Dr. Bülent Bayraktar gözetiminde yapılan teste, futbolcular 7'şerli gruplar halinde katıldı.

Aerobik dayanıklılık ve laktat eşiklerinin tespit edilmesi amacıyla yapılan test süresince oyuncular, giderek artan süratlerde koşturularak her 3 dakikada bir kan örnekleri alındı. Alınan örneklerden laktat düzeyleri tespit edildi. İşlem, oyuncuların performansı düşünceye kadar sürdü.

İlk grupta Okan, ikinci grupta Volkan, üçüncü grupta Barış ve dördüncü grupta Servet performanslarıyla dikkati çekerken, Ümit, Hasan Şaş, Lincoln, Necati, Mehmet Topal ve Hakan çalışmayı erken bırakan isimler oldu.

Doktor Bülent Bayraktar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaptasyon döneminden sonra futbolcuların fiziksel performansı ve tıbbi sağlık alt yapılarıyla ilgili bir kısmı laboratuvar ortamında ve bir kısmı da sahada olmak üzere çeşitli testler yaptıklarını belirterek, ''Yapılan testler, futbolcuların mevcut performanslarının detaylı olarak değerlendirilmesi ve konu ile ilgili bilgilerin rafine edilerek rapor halinde teknik heyetin kullanımına sunulması amacıyla gerçekleştirildi'' diye konuştu.

Çalışmaya, yarın İstanbul'a geleceği belirtilen Song, sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı tesislerde çalışan Aydın, Uğur Uçar ile Carrusca katılmadı. Sarı-kırmızılı takım, yeni sezon hazırlıklarını akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
    01.07.2007

Kaynak : AA

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by PCLioN© View Post
    Genç oyuncuların belli başlı temel özellikleri belirtilmeli, inanılmaz şekilde bir random'lık(garip oldu biraz) söz konusu. Mesela Cem Sultan'ın hızı bir oyunda 3 ken diğer oyunda 11. Potansiyeli iyi ayarlanmış ama her seferinde değişik bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.
    Belli basli ozellikler dediginizde bu konuda biraz daha detaya girebilirseniz memnun olurum. Ornegin Cem Sultan fazla izlenilme sansi olmamis bir oyuncu ancak benim ogrendigim kadari ile oun icinde gol sezileri iyi bir oyuncu. Cok iyi bir bitirici veya cok suratli bir oyuncu oldugu konusunda bir bilgim yok. Eger seyrediyorsaniz ve bilginiz varsa, aktardiginiz takdirde bu bilgiler eklenebilir.

Mehmet Güven'in pas yeteneğinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Seyrettiğim her maçında pas alışverişinin çok iyi olduğunu görüyorum hatta takımdaki en iyi pasör denilebilir.Pas yüzdesi de bunu yansıtıyor sanırım.
    Mehmet'in pas alisverisinin iyi olduguna katiliyorum. Super lig'e bakmaya basladigimiz zaman biraz daha dikkatli bakarim.

Ayhan'ın çok top kaybı yapan bir oyuncu olduğunu görüyoruz, bu oyuna yansıtılmalı.
    Ayhan'in ozellikle fiziki mucadelelerde ayakta kalma ve oyunu cok iyi okuyamama gibi sorunlari var. Ayhan'in bu ozelliklerini dusurmeyi planliyordum.

Arda'nın uzaktan şutları zayıf olmalı ancak mental özellikleri bir Türk futbolcusuna göre inanılmaz gelişmiş olduğunu düşünüyorum. ASY'de izlediğim maçlarda topsuz oyunda ve birebirde hep doğru kararlar verdiğini gözlemledim. Fiziksel olarak çok yüksek kapasitesi olmasa da teknik ve mental açıdan avrupadaki oyuncular kadar kaliteli.
    Yanilmiyorsam Arda'nin uzaktan sutlar icin 8 verilmis durumda ve saniyorum ki yeterince dusuk.

Zihinsel olarak Arda oynadikca beni daha da cok sasirtiyor. Su anda bile Arda zihinsel ozellikler konusunda bir cok Turk oyuncudan daha ust seviyede yapilmis durumda ama bir miktar daha ilerletip, ayni anda fiziksel ozelliklerden kismayi dusunuyordum.

Anıl Karaer'in PAF maçlarını izliyorum ve gelecekte Türk milli takımının değişmez stoperi olacağını düşünüyorum. PAF liginde inanılmaz bir form grafiği çizdi. Hava toplarına çok hakim ayrıca teknik özellikleri de iyi. Oyunu doğru başlatıyor ve çok ta iyi bir frikik kullanıcısı. Sol ayağını kullanıyor ve PAF liginde 6 golü var frikiklerden yanılmıyorsam.
    Anil gelecek vaad ediyor ancak PAF liginde cok iyi olmanin ne yazik ki cok fazla bir anlami yok cunku Turkiye'de alt yapilarda oynayan oyuncular zaten cok gelismis bir konumda degiller. Yani Anil zayif genclerin arasinda iyi bir konumda olur en fazla.

Staff konusu ise çok eksik. Türkiye'nin en iyi staff'ı bana göre Galatasaray'da olmasına rağmen Fenerbahçe'nin staffları oyunda daha iyi gözüküyor. Galatasaray'ın koçları yaklaşık 7 senedir değişmiyor ve hepsi çok başarılılar. Özellikle altypaı koordinatörü Ali Yavaş'ın özelliklerinin güncellenmesi gerekiyor.

Scout olarak ta Ogan Tarhan ve ekibinin eklenmesi oyuna gerçekten zevk katacaktır. Sonunda scouting özellikleri yüksek bir Türk staff'a kavuşacağız gibi. Bence sadece Türkiye değil Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya hakkında da yeterli scouting bilgisine sahip olmalı zira Galatasaray'a Adebayor, Zokora, Locatelli gibi oyuncuları çok cüzi fiyatlara önermişti zamanında...
    Bu konuda eklemeler yapacagim ve ozellikle Ali Yavas unutulmayacak. (TSI Unofficial update'de eklenmisti ancak 7.0.2 yamasinda herseyi yetistiremedik).

Media Prediction olarak Galatasaray'ın 2.olması doğrudur ancak Fenerbahçe'nin "continental" Galatasaray'ın "National" bir takım olması biraz komik olmuş. Galatasaray'ın world reputaion'ının Fenerbahçe'den daha az olması bence oyun için bir eksi...
    Iki takimin da continental olmasi gerekli. Galatasaray ozellikle finansal acidan bir itibar sarsintisinda olsa da, gecmis basarilar nedeniyle hala ust seviyede taninirligi olan bir takim. Fenerbahce'nin basarisi daha az ancak finansal acidan ve Zico gibi unlu bir teknik direktor nedeniyle iyi transferler yapabilen bir konumda. Bu da bence iki takimi hemen hemen kafa kafaya getiriyor ancak Fenerbahce hala Galatasaray'dan bir adim onde.

Laktak testi sonuclarina bakinca:

Mehmet Topal hakkinda Galatasaray'a gelmeden once aldigim her bilgi kutudan kutuya yorulmadan surekli gidip gelebilen bir oyuncu oldugu dogrultusundaydi. Gecen sezon oynadigi maclarda ise macin sonlarina dogru yoruldugugunu gozlemlemek mumkundu. Bu testin sadece bir gunluk performansi olctugu ve performansi etkileyecek bir cok faktor oldugunu (ornegin bir onceki gece iyi uyumamis olabilir, zihinsel olarak teste hazir olmayabilir vs.) goz onunde tutarak Topal'in kotu bir gun gecirmis olabilecegini gozden kacirmamak lazim. Topal'in stamina yukarida yazdigim nedenlerden dolayi bir miktar dusebilir ama takimdaki en zayif oyuncular arasinda oldugunu dusunmuyorum.

Hakan ve Hasan Sas ise gecen sezon maclari tamamlamakta zorluk ceken oyuncular olarak gorunduler ve bu nedenle zaten stamina olarak dusuk olmalari gerektigine katiliyorum. Ote yandan Necati'nin bu listede olmasi biraz garip geldi ama ozellikle gecen sezon yasadigi sakatliklardan dolayi kondisyon olarak cok iyi bir halde oldugunu sanmiyorum.

Umit Karan ise son bir kac gunde yine zihinsel olarak kendisini etkileyebilecek bir surecten gecti ve test sonuclari bu nedenle etkilenmis olabilir.

Lincoln ise zaten Schalke arastirmacisinin belirledigi sekilde kalacak. Orada gordugum kadari ile stamina yuksek bir seviyede degil.

PCLioN Misafir

Quote Originally Posted by PCLioN© View Post
    Daha önce de yazmıştım, üste çıkarmak istedim. Bugün Young Boys maçını izleyenler bana hak vermiştir sanırım. Türk futboluna uzun yıllar damgasını vuracak bir DLC'miz olmak üzere. Takip edilmesi gerektiği kanaatindeyim. Galatasaray'ın yetiştirdiği diğer gençlerin aksine fiziği de gayet yerinde Anıl'ın.

Mesaj Yetkileri