Benim bildiğim kadarıyla da 2.2 Milyon Euro olması lazım.Bonservis doğrudur, 4.25 Milyon Euro...
Genç oyuncuların belli başlı temel özellikleri belirtilmeli, inanılmaz şekilde bir random'lık(garip oldu biraz) söz konusu. Mesela Cem Sultan'ın hızı bir oyunda 3 ken diğer oyunda 11. Potansiyeli iyi ayarlanmış ama her seferinde değişik bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.
Mehmet Güven'in pas yeteneğinin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Seyrettiğim her maçında pas alışverişinin çok iyi olduğunu görüyorum hatta takımdaki en iyi pasör denilebilir.Pas yüzdesi de bunu yansıtıyor sanırım.
Ayhan'ın çok top kaybı yapan bir oyuncu olduğunu görüyoruz, bu oyuna yansıtılmalı.
Arda'nın uzaktan şutları zayıf olmalı ancak mental özellikleri bir Türk futbolcusuna göre inanılmaz gelişmiş olduğunu düşünüyorum. ASY'de izlediğim maçlarda topsuz oyunda ve birebirde hep doğru kararlar verdiğini gözlemledim. Fiziksel olarak çok yüksek kapasitesi olmasa da teknik ve mental açıdan avrupadaki oyuncular kadar kaliteli.
Anıl Karaer'in PAF maçlarını izliyorum ve gelecekte Türk milli takımının değişmez stoperi olacağını düşünüyorum. PAF liginde inanılmaz bir form grafiği çizdi. Hava toplarına çok hakim ayrıca teknik özellikleri de iyi. Oyunu doğru başlatıyor ve çok ta iyi bir frikik kullanıcısı. Sol ayağını kullanıyor ve PAF liginde 6 golü var frikiklerden yanılmıyorsam.
Staff konusu ise çok eksik. Türkiye'nin en iyi staff'ı bana göre Galatasaray'da olmasına rağmen Fenerbahçe'nin staffları oyunda daha iyi gözüküyor. Galatasaray'ın koçları yaklaşık 7 senedir değişmiyor ve hepsi çok başarılılar. Özellikle altypaı koordinatörü Ali Yavaş'ın özelliklerinin güncellenmesi gerekiyor.
Scout olarak ta Ogan Tarhan ve ekibinin eklenmesi oyuna gerçekten zevk katacaktır.Sonunda scouting özellikleri yüksek bir Türk staff'a kavuşacağız gibi. Bence sadece Türkiye değil Fransa, Belçika, Almanya ve İtalya hakkında da yeterli scouting bilgisine sahip olmalı zira Galatasaray'a Adebayor, Zokora, Locatelli gibi oyuncuları çok cüzi fiyatlara önermişti zamanında...
Media Prediction olarak Galatasaray'ın 2.olması doğrudur ancak Fenerbahçe'nin "continental" Galatasaray'ın "National" bir takım olması biraz komik olmuş.Galatasaray'ın world reputaion'ının Fenerbahçe'den daha az olması bence oyun için bir eksi...
Şimdilik bu kadar yazdım, zamanım olunca detaylı bir analiz daha yapmaya çalışırım.
Uğur Karakullukçu
-------------------------------------------------------------------------
Bir de Galatasaray'ın laktak testi sonuçları. Stamina konusunda size yardımcı olabilir.
G.Saray'da dayanıklılık testi
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'da, futbolcular laktat testinden geçirildi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, kulüp sağlık kurulu üyesi Doç. Dr. Bülent Bayraktar gözetiminde yapılan teste, futbolcular 7'şerli gruplar halinde katıldı.
Aerobik dayanıklılık ve laktat eşiklerinin tespit edilmesi amacıyla yapılan test süresince oyuncular, giderek artan süratlerde koşturularak her 3 dakikada bir kan örnekleri alındı. Alınan örneklerden laktat düzeyleri tespit edildi. İşlem, oyuncuların performansı düşünceye kadar sürdü.
İlk grupta Okan, ikinci grupta Volkan, üçüncü grupta Barış ve dördüncü grupta Servet performanslarıyla dikkati çekerken, Ümit, Hasan Şaş, Lincoln, Necati, Mehmet Topal ve Hakan çalışmayı erken bırakan isimler oldu.
Doktor Bülent Bayraktar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, adaptasyon döneminden sonra futbolcuların fiziksel performansı ve tıbbi sağlık alt yapılarıyla ilgili bir kısmı laboratuvar ortamında ve bir kısmı da sahada olmak üzere çeşitli testler yaptıklarını belirterek, ''Yapılan testler, futbolcuların mevcut performanslarının detaylı olarak değerlendirilmesi ve konu ile ilgili bilgilerin rafine edilerek rapor halinde teknik heyetin kullanımına sunulması amacıyla gerçekleştirildi'' diye konuştu.
Çalışmaya, yarın İstanbul'a geleceği belirtilen Song, sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı tesislerde çalışan Aydın, Uğur Uçar ile Carrusca katılmadı. Sarı-kırmızılı takım, yeni sezon hazırlıklarını akşam yapacağı antrenmanla sürdürecek.
01.07.2007
Kaynak : AA