ilk olarak sıktd değiştirilmemeli ve alt yapıya önem verilmeli
ilk olarak sıktd değiştirilmemeli ve alt yapıya önem verilmeli
Aslında düşünüyorumda yabancı sınırlaması gerçekten değişmeli mesela bizim iki bölgeye ihtiyacımız var Dc ve Dm şuan ki durumda ikisinden birinde yabancı hakkımızı kullanmak zorunda kalıyoruz ama tamamen serbest bırakılmamalı o zaman gerekli gereksiz her yabancı alınır...
So what?
Saike
Sınırlama kalktığında hepiniz göreceksiniz, hiç birşey değişmeyecek hatta daha da kötü olacak bence... Anadolu kulüpleri önüne gelen adamı alacak..
Bana göre iş alt yapıda ve Türk futbolcularda bitiyor.. Fenerbahçede bu sene 5 tane Tuncay gibi ruhu ile oynayan adam olsa, Uefa kupasını alırdı..
bence bu düzenim gayet iyi tek sorunumuz tdnin fazla değişmesi ve altyapı
Yabancı sınırı kalkınca böyle oyunculara bekleyeceksiniz ama gelmeyecek onun için.
Hayır ben geleceğin yıldızları veya orta düzeyde veya tecrübeli oyuncular bekleyeceğim.Ayrıca sınırlamanın kalkması lazım.Avrupa'da başarıyı ancak bize bu getirir.
sınırlamanın kalkmasıyla türkiyede birçok gereksiz yabancı transfer yapılır
Doğu Batı ayrımına katılmıyorum.Ben İzmir'de oturuyorum ve benim futbolcu olma ihtimalim çok düşük çünkü 5 çocuktan 3'ü spor okuluna gidiyor.Çok çok iyi bir yetenek değilsen görülmen zor.Kulüplerin yapıları değişmeli spor okullarında yılda bir seçme oluyor yani oyuncunun 1 maçlık performansı halbuki normal antrenmanları izleseler ancak ihmal ediliyor gereken önem verilmiyor.En önemli sorunlar bence:
1-Yöneteciler ve Scout sistemi
2-Altyapı
Yabancı sayısının değişmesi pek bir şeyi değiştirmez.Çünkü siz zaten 6 iyi yabancı +5 iyi türk yada altyapı oyuncunuzla başarılı olursunuz.
Yabancı sınırının kalkması ancak kadrodaki derinliği arttırır ve türk oyuncularını kamçılar daha çok çalışmaları ,kendilerine bakmaları için.
Kulüplerimizin sitemleri yok günümüz futbolunda Lyon,Psv her sene oyuncu satıyor ancak sistemleri var.1.sorun bu yöneticilerde bitiyor iş gidenin yerine aynı tipte oyuncu bulunuyor.Ancak bu bile yeterli olmuyor ki bu iki kulüp en fazla yarı final oynuyor.
Avrupa da başarının tek yoLu Fatih terimin GaLatasaray da yaptığı gibi yıLmadan düzenLi ve pLanLı bir şekiLde geLecek için adımLarı atmak.Sistem den taviz vermemek günün futboLunun gerektiği şekiLde oynamak.Yabancı imkanLarını en iyi şekiLde ve en yararLı oLacak şekiLde kuLLanmak,SabırLı oLmak,Takım içinde düzeni mükkemmeL şekiLde kurmak aynı şekiLde arkadaşLık ortamınında süper oLması gerek,Hemen bir yenilgi aLınca taraftardan tepki görmemek.Şimdi soruyorum;BunLardan sonra şu anda hangi kLübümüz avrupada başarıLı oLabiLir ?
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Güven. 3 büyüklerin üzerinde çok büyük baskı var. Ayrıca yabancılara mücadeleyi aşılamak...
Herşeyin başı istikrar.Ne zaman istikrar sağlanırsa başarı o zaman gelir BKZ: GS'nin uefa'yı aldığı yıllar.
Adam kaçırmayan, hızlı defans, Gol atabilen forvet.. İyi kaleci..
bomba gibi transferler lazim
hakan şükür-tafarel-ümit davala-suat-capone-popescu-HAGI gibileri lazım
Fatih terim gibi işini bilenler lazım
alt yapı lazım anadoludaki insanların bilinçlenmesi lazım
atletic vücutlar,çok iyi we isabetli ortalar,sutlar lazım..tabi en önemlisi...akıl lazım..oyunu okuyabilmek hepsinden önemli
Alt yapıya önem verilmeli ve tesislerinin iyi olması gerekir
Avrupa'da başarı için;
1-) Yabancı sınırı kalkmalı: Yabancı sınırı olduğu sürece diğer Avrupa ülkeleri gibi yabancı genç yetenekler asla keşfedilemez. Çünkü teknik adam ''Zaten sınır var genç oyuncuya yatırım yapıp neden riske atayım?'' der ve genç yabancılara yönelmez.
2-) Teknik adamlarla istikrar sağlanmalı: Teknik adamın ilk hatasında hemen gönderiliyor. Fenerbahçe'nin Daum'u buna örnektir.
3-) Altyapı gelişimi sağlanmalı: Üç büyük kulüp belki buna özen gösteriyor. Ancak anadolu kulüpleri sadece günü kurtarma peşinde geleceği düşünen yok (İstisna olarak Kayserispor çıktı).
4-) Basın futbolcu, teknik adam üzerinde olumsuz etki yaratmamalı: Basit görünse de önemli bi olay. Basın her gün kafasına göre onu gönderip bunu alıyor, başkasının ağzından almış gibi konuşmalar yayınlıyor, Ufak bir hata da futbolcuyu (veya teknik adamı) doğduğuna pişman ediyor.
5-) Sabırlı olunmalı: Türk insanının geninde az rastlanır sabıra özellikle teknik adam konusunda sabır gerekir (Bkz. Arsene Wenger, Alex Ferguson). Bu yıl Arsene Wenger ne yaptı neredeyse hiç bişey. Yalnızca Carling Cup'ta final oynadı. Finale kadar 17 yaşındaki Walcott, Baptista vs isimlerle geldi ve bu isimlerle deplasmanda Liverpool'a altı gol attı!. Finalde isteseydi Chelsea'ye yenebilecek kadroyuda çıkarırdı. Ancak ''Buraya kadar gençlerle geldim, önüme 100 Milyon Pound koysalar yine gençleri oynatacağım.'' dedi ve konu anlaşıldı. Kupayı kaybetti ne oldu? Hiç bi şey. Çünkü insanlar sabırlı, adamakıllı kesip biçmeyen basın var.
Özetle: Yabancı sayısı, İstikrar, Altyapı, Basın, Sabır.
Yöneticilerin futboldan anlayan,profesyonel görüşlü kişilerden seçilmesi şart.
Altyapıya önem verilmeli.Avrupa'da başarı için Galatasaray'ın UEFA Şampiyonu olduğu senede yaptığı gibi 3-4 tane sağlam yabancı,gerisi altyapıdan yetişen yetenekli isimler(Emre,Okan,Hakan Şükür)le mücadele etmeli Türk takımları.Yabancı sınırı kalksaydı hiç bir Türk takımı kaliteli,yıldız yabancı oyuncu getiremezdi.Bu yüzden biz Avrupa'da başarı istiyorsak Galatasaray'ın yaptığı gibi kendi gençlerimiz yetiştirip reforma gitmeliyiz.
Avrupda başarı için ilk önce kontenjan serbest bırakılmalı