Takımımızı reddeden bir futbolcuyu ikna etmek için başka futbolcuları, menajerleri veya başkanı görevlendirme olabilir, çok da güzel olur. Mesela takımımda İtalyan bir oyuncu var, başka bir İtalyan oyuncu almak istiyorum ama pürüz çıkarıyor, istemiyor, hemen kadromdaki İtalyan arkadaşı devreye sokup ikna etmesini sağlayabilmeliyim.

CM'de eskiden şey vardı, ev, araba vb. gibi şeyler sunulabiliyordu, yine bunlar olmalı, sözleşme önerirken lüks bir daire, süper bir otomobil gibi ekstralar sunulmalı, ayrıca sözleşme maddeleri genişletilmeli, mesela "Türkiye'de FB hariç başka takıma gidemez." gibi maddeler konulmalı.

Ayrıca maçlardan sonra basın açıklaması verilebilmeli, ya da transferlerle ilgili bir röportaj ve demeç verilebilmeli. Bunların yanı sıra oyuncularla birebir görüşmeler genişletilmeli, mesela oyuncu takımdan ayrılmak istiyorsa, ona "Bu sene daha kal, kontratını geliştirelim, seneye satarız seni." tarzında şeyler denilebilmeli. Veya "Kendine kulüp bul bir an önce." gibi şeyler söylenebilir.

Bir de oyunda bizim dışımızda "menajer"ler de olmalı, bize futbolcu önerebilmeliler. Örneğin, forvet arıyoruz, menajerler bize maç kasetleri yollayıp forvet önerebilirler, fiyatı bildirebilirler ve belli bir komisyon bedeli de isteyebilirler. Ya da biz bir futbolcu transferi için bir menajeri görevlendirebilmeli, ona "Bu transferi bitir, komisyon vereceğiz." denilebilmeli, o da fiyatlarda anlaşıp imzayı attırabilmeli. Bunun dışında oyuncuların menajerleriyle görüşme olmalı, mesela kendi takımımızın oyuncusunun menajeri gelip yönetimden taleplerde bulunmalı, biz de onunla konuşmalıyız. Menajerler gerçekten çok iyi olur oyun için, mesela gidip bir menajere "Oyuncu istiyoruz, elindeki oyuncuları ve fiyatlarını söyle." diyebilmeliyiz. Ya da bir oyuncumuzu satmak istiyoruz diyelim, teklif veya talep yoksa hemen menajere "Bu oyuncuyu hemen şu şu fiyata sat, karşılığında şunu al." diyebilmeliyiz.

Yapay zeka gerçekten bu denli geliştirilse oyun bağımlılık derecesini giderek arttırır.