Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
31 ile 60 arası toplam 116 sonuç

Konu: Türkiye'ye başka Hagi gelir mi?

Nesil
    2003

Koyun ortaya kanitlari, mantik yurutun birbirinize saygili, edepli bir sekilde tartisin.

Bir kisi demis Galatasaray alt yapisi kac tane dunya futboluna kac tane futbolcu kazandirmis. Ama farkinda degil ki Galatasaray alt yapisi yaklasik 4-5 sene once yeniden yapilandi. Genelde 15-16 yasinda alinan ve 1-2 yil PAF takiminda oynayip A takimina alinan oyuncular donemi 5-6 sene once daha erken yaslarda alt yapiya alinan ve egitilen oyuncularla birden yurutulmeye baslandi. Egitim seviyesi daha uste cikartildi.

Bunun meyvesi olarak Arda, Ozgurcan, Ferhat, Anil gibi oyuncular cikti ve cikmaya devam ediyor. 4-5 yillik bir yatirimdan bahsediyoruz. Bu 4-5 yillik yatirimin sonucunda 10 tane dunya futboluna damga vurmus oyuncu beklemek herhalde gercekci olmayacaktir. Hatta gelecek 5 yilda mevcut alt yapidan o seviyeye gelen oyuncu cikarsa bu basari olur.

Ote yandan cevap olarak Emre, Tugay, Bulent, Arif vs. isimleri ortaya atilmis. Bunlarin arasinda Galatasaray'a en erken yasta gelen Emre. O da 14 yasinda geliyor ve 2 yil icinde A takimda oynamaya basliyor. Digerleri daha gec yaslarda alt yapiya transfer ediliyor. Daha gec yaslarda geliyorlar cunku 5-6 senedir varolan oyuncu secimi ve egitimi anlayisi daha oncesinde yoktu.

Bir cok diger takim gibi yetenekli bulunan bazi oyuncular nispeten daha gec yaslarda kadroya ekleniyor, alt yapi takimlarinin gerisi de futbol okullarindan cikan veya sokakta oynarken kesfedilen genclerden olusuyordu. Galatasaray planli ve programli bir sekilde bu sistemi degistirdi ve Dardanel ve Gencler ile beraber Turkiye'ye kaliteli oyuncular cikartan nadir egitim merkezlerinden birisi.

Su anda bir Ajax gibi sayilan bir sistem olmamasi, dunya capinda yildiz cikarmamis olmasi da normaldir cunku Ajax'in alt yapi sistemi 4-5 senedir degil, 1918'den beri var.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Koyun ortaya kanitlari, mantik yurutun birbirinize saygili, edepli bir sekilde tartisin.

Bir kisi demis Galatasaray alt yapisi kac tane dunya futboluna kac tane futbolcu kazandirmis. Ama farkinda degil ki Galatasaray alt yapisi yaklasik 4-5 sene once yeniden yapilandi. Genelde 15-16 yasinda alinan ve 1-2 yil PAF takiminda oynayip A takimina alinan oyuncular donemi 5-6 sene once daha erken yaslarda alt yapiya alinan ve egitilen oyuncularla birden yurutulmeye baslandi. Egitim seviyesi daha uste cikartildi.

Bunun meyvesi olarak Arda, Ozgurcan, Ferhat, Anil gibi oyuncular cikti ve cikmaya devam ediyor. 4-5 yillik bir yatirimdan bahsediyoruz. Bu 4-5 yillik yatirimin sonucunda 10 tane dunya futboluna damga vurmus oyuncu beklemek herhalde gercekci olmayacaktir. Hatta gelecek 5 yilda mevcut alt yapidan o seviyeye gelen oyuncu cikarsa bu basari olur.

Ote yandan cevap olarak Emre, Tugay, Bulent, Arif vs. isimleri ortaya atilmis. Bunlarin arasinda Galatasaray'a en erken yasta gelen Emre. O da 14 yasinda geliyor ve 2 yil icinde A takimda oynamaya basliyor. Digerleri daha gec yaslarda alt yapiya transfer ediliyor. Daha gec yaslarda geliyorlar cunku 5-6 senedir varolan oyuncu secimi ve egitimi anlayisi daha oncesinde yoktu.

Bir cok diger takim gibi yetenekli bulunan bazi oyuncular nispeten daha gec yaslarda kadroya ekleniyor, alt yapi takimlarinin gerisi de futbol okullarindan cikan veya sokakta oynarken kesfedilen genclerden olusuyordu. Galatasaray planli ve programli bir sekilde bu sistemi degistirdi ve Dardanel ve Gencler ile beraber Turkiye'ye kaliteli oyuncular cikartan nadir egitim merkezlerinden birisi.

Su anda bir Ajax gibi sayilan bir sistem olmamasi, dunya capinda yildiz cikarmamis olmasi da normaldir cunku Ajax'in alt yapi sistemi 4-5 senedir degil, 1918'den beri var.
    Ömer abi yorumunu zevkle okudum ayrıca konuya son noktayı koymana sevindim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Antalya arasında

"I love you Hagi" daha ne diyebilirimki.. Bir Fenerbahçeli olarak onun futbolundan keyif aldığım gibi Türkiye'de oynamış başka hiçbir yabancı futbolcudan keyif almadım..
    Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Gelmeye çalışsada Gelemez..!

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Neyse altyapı konusu kapanmış oldu.Lincoln bile; Hagi'nin %30 u kadar oynarsam zaten başarılı olmuşum demektir dedi

Nesil
    2006
    Yer
    Osmancık/ÇORUM

Hagi konusunda söylenilenlere genelde katılıyorum.Ancak bu demek değil ki bundan sonra hagi gelmeyecek.Bir FB li olarak Lincolnün haginin yerini alabilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Alexe gelince ise Alex 29 mu 30 mu ocivarda bi yaşı var Hagi kupayı aldığında ondan yaşlıydı. Bence Türkiyeye 2. bi Hagi geldi veya gelecekse bunun en güçlü adayı Alex dir.
    Nouma olayına hiç girmiyorum.:

Altyapı konusunda bi arkadaş saymış Emre Tugay Bülent fln tamam bunların hepsine amenna da Sabri ve Arda ne ya arkadaşlar Sabir ve Arda daha Türkiyede kendilerini kanıtlayamadılar. Bunları nasıl Dünya futboluna kazandırdık diyebiliyorsunuz anlamıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Yorum yok..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Kesinlikle gelmez Lincoln Alex filan hikaye

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Kesinlikle gelmez Lincoln Alex filan hikaye
    Al benden de o kadar

Quote Originally Posted by Ghonedre View Post
    Hagi konusunda söylenilenlere genelde katılıyorum.Ancak bu demek değil ki bundan sonra hagi gelmeyecek.Bir FB li olarak Lincolnün haginin yerini alabilecek kapasitede bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.Alexe gelince ise Alex 29 mu 30 mu ocivarda bi yaşı var Hagi kupayı aldığında ondan yaşlıydı. Bence Türkiyeye 2. bi Hagi geldi veya gelecekse bunun en güçlü adayı Alex dir.
    Nouma olayına hiç girmiyorum.:

Altyapı konusunda bi arkadaş saymış Emre Tugay Bülent fln tamam bunların hepsine amenna da Sabri ve Arda ne ya arkadaşlar Sabir ve Arda daha Türkiyede kendilerini kanıtlayamadılar. Bunları nasıl Dünya futboluna kazandırdık diyebiliyorsunuz anlamıyorum.
    Sabri arda dan bahsetmissin bunlari avrupdan takimlar istedi biliyorsun umarim ...
    Galatasarayin alt yapisini ve Hagisini turkiyede hic bir takimin oyuncusu ve alt yapisiyla kiyaslamayin ...

Nesil
    2006

Gelmesine gerek yok zaten var... Bana göre Nihat, Emre ve Tuncay Hagi kadar iyi ama onlar TSL'de oynamıyor. Alex ve Lincon hikaye...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Hagi'nin Galatasaray'a kattıklarını şu an için hiçbir oyuncu kendi takımına katamaz. Golden, asistten bahsetmiyorum, sahada Hagi'yi izleyenler ne demek istediğimi anlamıştır...
    "YÜCE ATATÜRK"

Zor gelir.

Nesil
    2006
    Yer
    Osmancık/ÇORUM

Quote Originally Posted by paco View Post
    Sabri arda dan bahsetmissin bunlari avrupdan takimlar istedi biliyorsun umarim ...
    Galatasarayin alt yapisini ve Hagisini turkiyede hic bir takimin oyuncusu ve alt yapisiyla kiyaslamayin ...
    Ya en iyi altyapı gs de değil demedim ki ben. Ama Arda ve Sabri gs altyapısının Dünya futboluna kazandırdıkları oyuncu sıfatını şu an için taşımıyor

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Arkadasım önemli olan kapasitedegil bakalım haginin verdiklerini verebilecekmi ayrıca oınun verdigi hizmetleri suan hiçbir yabancı vermedi adam hırcındı falan ama uefa kupasını ve super kupa kazanmammızda rol oynadı hagi genelde lig oynamaz avrupada döktürürdü suan hiç bir yabancımız avrupada kendini ön plana cıkarmadı hatta gecenlerde emre bile acıklama yaptı neyse uzamasın

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Türkiye eğer sistemli bir şekilde futbol düzeyini yükseltirse Hagi gibi başarı yakalayacak oyuncular elbette gelir. Ki zaten Galatasaray UEFA şampiyonu olduktan bir yıl sonra bence daha büyük bir başarı yakaladı, grupları iki kez geçip çeyrek finale geldi. Tabii UEFA kupasını Cimbom'a kazandıran kadroda Hagi dışında çok önemli ve kaliteli isimler de vardı. Bunu da hesaba katmak lazım.

Ama Hagi'nin Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olduğunu da kabul etmek gerekir.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    -

Gelir hemde daha iyisi...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Gelmesine gerek yok zaten var... Bana göre Nihat, Emre ve Tuncay Hagi kadar iyi ama onlar TSL'de oynamıyor. Alex ve Lincon hikaye...
    Nihat Tuncay Emre'yi toplasan anca bir Hagi eder..

Quote Originally Posted by canavar20 View Post
    Gelir hemde daha iyisi...

Saka yapiyosun

Hagi gibi bir 10 numara Türkiye'ye mutlaka gelir ama bizim ömrümüz yeter mi, onu bilemem...

Monaco ya attığı gol aklıma geldi birdeN...

Bence Hagi gibisi gelmez... 10 Hagi...

attığı golleri ve pasları bir kenara koyuyorum; sahada duruşu, hakemlerin yüzüne tükürmesi, kırmızı kartlarıyla bile harika bir futbolcuydu.

- onun gibisi gelir mi?
    - gelmez

gelmez,türkiyeye hagi gibi iyi bir futbolcu gelirmi,gelir,ama hagi gibi biri gelirmi gelmez..adamın itirazlarında bile bi ağırlık vardı,sahaiçi,sahadışı,yok yok gelmez

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Gelirmi bırakalım verdigi hizmetleri kimse verebilirmi ...........avrupada resmen show yapan yabancı idi

ivan Misafir

Hagi bambaşkaydı ben Fenerbahçeliyim ama zevkle izlerdim hagiyi Müthiş oyuncuydu

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

BİR GÜN DÖNECEĞİM
    ..10..

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Roberto Carlos'a attığı süper çalım hala aklımda
    Not:Lütfen Fb li arkadaşlar kışkırtma olarak algılamayın

Hagi süper bir futbolcuydu, Balkanlar'ın Maradonası...

Nesil
    2007
    Yer
    Izmir

jean carlos chera yeni hagi olabilir... ama tr ye gelir mi bilmiyorum

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Türkiye eğer sistemli bir şekilde futbol düzeyini yükseltirse Hagi gibi başarı yakalayacak oyuncular elbette gelir. Ki zaten Galatasaray UEFA şampiyonu olduktan bir yıl sonra bence daha büyük bir başarı yakaladı, grupları iki kez geçip çeyrek finale geldi. Tabii UEFA kupasını Cimbom'a kazandıran kadroda Hagi dışında çok önemli ve kaliteli isimler de vardı. Bunu da hesaba katmak lazım.

Ama Hagi'nin Türkiye'ye gelmiş en iyi yabancı olduğunu da kabul etmek gerekir.
    Neyi?

Carlos, Okocha, Hooijdonk, Anelka, Ronny Johnsen, Uche, Hogh, Nouma
    ?..

En iyi yabancılar Anelka ile Carlos (kariyerleri de dahil)
    Sonra Okocha ile Hagi gelir bence..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 2 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri