Maclar baslasa da bu tip tartismalar bitse... Gerci bitmez ama en azindan gunde bir cikmaz..
Anelka Turkiye'ye gelmis en iyi oyuncudur. Bir oyuncunun ozellikleri, o oyuncunun kalitesini belirledigini kabul edersek Anelka'nin hizi, soguk kanliligi, hareketliligi, teknigi vs. vs. hepsi cok ust duzey. Ustelik kariyerinin zirvesinde olmasi gereken yillarda Turkiye'de oynadi. Ancak Anelka inanilmaz potansiyeli olmasina ragmen hic bir zaman bu potansiyele erisemedi. Erisemeyecek de cunku Anelka takimini degil kendisini yuceltmeyi tercih eden bir oyuncu.
Ote yandan Hagi oynadigi takima elle tutulamayacak manevi degerler katan bir oyuncu idi. Futbol'un bir takim oyunu oldugunu kavramis ve bu takimi yonetme konusunda ust duzey vasiflari olan bir futbolcu idi.
Anelka'nin bir takimi yerinden kaldirip yasatamayacagi basarilari Hagi yapabilirdi. Yani Anelka'nin kendine, Hagi'nin takimina yarari vardi. Hatta biraz daha ileriye gideyim, Hagi'de Anelka'nin fizigi ve hizi olsaydi, bugun Pele ve Maradona bile geriden bakardi Hagi'ye.
Ismi gecen Okocha bence hic bir zaman cok ust duzey bir oyuncu olmadi. Her top cambazini ustun yetenekli oyuncu olarak gormemek lazim. Okocha bir top cambazi idi, ne fazlasi ne azi.
Roberto Carlos'un kariyeri tabii ki cok onemli, tabii ki dunyanin gelmis gecmis sayili sol kanat (burada bek demiyorum cunku Roberto Carlos bence defansta dizilen bir kanat oyuncusudur) oyuncularindan. Ancak Roberto Carlos'u simdiye kadar sadece buyuk takimlarda, etrafinda buyuk yildizlarla beraber oynarken seyrettik. Roberto Carlos icin esas test bence simdi basliyor. Acaba takimini ne kadar surukleyebilecek. Etrafinda oyunu iyi okuyamayan veya teknik kapasitesi sinirli oyuncularin daha ust kaliteye cikmalarini saglayabilecek mi?
Son olarak sunu dusunmeye davet ediyorum sizleri. Anelka Brezilya milli takiminda banko oynayabilirmi? Hagi oynayabilirmiydi? Ya peki Okocha oynayabilirmiydi? Bence bu uc sorunun sirasiyla cevabi Hayir, Evet ve Hayir olur. Bugun Ronaldinho ve Kaka'da bile takim arkadaslarinin kalitesini yukseltecek seviyede futbol zeka'sini ben goremiyorum.