-
05.Ağustos.2006, 09:20
Finale yakışır bir maçtı. Tempolu ve zevkli bir futbol vardı ortada, bu da maçın en güzel yanıydı.
Fenerbahçe'yi analiz edecek olursak; ilk yarı çok iyiydi, neredeyse tek kale oynadı. İkinci yarıya tutuk başladı. İkinci yarıda tutuk olmasının sebebi orta sahanın düşmesiydi, bunun da sebebi Alex'ti. İlk yarıdaki Alex yoktu, ve yine ilk yarıdaki Deivid yoktu. Zico'nun Alex'i çıkarıp Colin Kazım'ı oyuna alması maçın kaderini bir anda değiştirdi, ibre Fenerbahçe'ye döndü. Zaten 85'de de gol geldi. Maçın genelinde Fenerbahçe daha iyi oynayan taraftı, rakibi daha çok boğdu. Fenerbahçe kondisyon olarak hazır değil ama derli toplu bir futbol sergiledi ve taktik olarak iyi olduğunun sinyallerini verdi. Hücum gücü çok iyiydi ama savunmada hatalar zincirinden çok açık verildi.
Beşiktaş'ı analiz edecek olursak; ilk yarı çeşitli pozisyonlar buldu ama değerlendiremedi. İkinci yarıya çok iyi başladı ama bal yapmayan arı gibiydi, ne bir pozisyona girebildiler ne de etkili olabildiler. Alex'in çıkmasına dek topa hakim oldular ama sonuca gidemediler. Beşiktaş'ın eksiği sonuca giden bir futbol oynayamamasıydı bugün, bunun da sebebi maçı koparacak futbolcuları yoktu. Tello ve Serdar Özkan 2. yarı kanatlardan saldırıp etkili olamadılar. Delgado ve Bobo tehlike yaratmaya çalıştılar. Beşiktaş kondisyon olarak hazır fakat teknik ve taktik olarak henüz hazır değil.
Tek tek oyuncuları da değerlendirmek istiyorum. Sahanın iyileri ve kötüleri vardı, hayalkırıklıkları vardı.
Rodrigo Tello
Büyük bir hayal kırıklığıydı. Çok etkisizdi, soldan atak geliştiremedi, etkili olamadı. Uzaktan vurduğu frikikten başka olumlu bir hareketi yoktu. İbrahim Akın oyunda kalsa Beşiktaş adına daha iyi olurdu.
Eduardo Cisse
Yine çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Çok etkisizdi. Oyuna olumlu bir katkısı yoktu. Top kapamadı, hücuma destek veremedi. Sahada yok gibiydi. Açıkçası hiç beğenmedim. O bölgede geçen sene Serdar Kurtuluş çok daha etkiliydi.
Serdar Kurtuluş
Sağ bekte iyi değildi, hücuma katkısı yok denecek kadar azdı. Ön liberoda sergilediği futbolun yarısını sağ bekte sergileyemedi. İlk yarıda zor anlar yaşadı. Diatta sağ beke geçer, Serdar ön liberoya geçerse Beşiktaş iyi işler yapabilir.
Roberto Carlos
Kendinden beklenen daha fazlaydı ama onu gösteremedi. Ben beğenmedim, vasattı. Hücuma katkısı neredeyse hiç yoktu, bindirmeler yapmadı, uzaktan şut denemedi. Frikikleri kötüydü. Savunmada da iyi değildi, top kapamadı. Vasatı aşamadı.
Alex de Souza
İlk yarı çok iyiydi, hırslı ve istekli oynadı ama 2. yarı hiç yoktu. Alex bu sene süper mi oynayacak diye umutlanırken, tüm umutlarımızı 2. yarı boşa çıkardı. Onun oyundan alınması Fenerbahçe'ye kupayı getirdi.
Deivid de Souza
Deivid değişti mi, harika mı oldu, diye düşünürken, 2. yarı çok kötüydü. Tüm maç boyunca sağ kanattan bindirmeler yapamadı, atak geliştiremedi. Daha istekli göründü ama çok etkili değildi. O bölgede Colin Kazım veya Ali Bilgin'in daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Deniz Barış ve Colin Kazım-Richards
İkisini de çok beğendim. Özellikle Deniz Barış belki de Fenerbahçe'deki 3 yılının en iyi futbolunu oynadı. Appiah'ı aratmayacak cinstendi. Takımın bankosu olacağının sinyalini verdi. Colin Kazım ise oyuna girdi, Fenerbahçe hareketlendi. Gerçekten ayağında topu çok iyi tutan, fiziği güçlü ve ara pasları iyi olan bir oyuncu olduğunu gösterdi. Zihinsel, fiziksel ve teknik özellikleri çok iyi gibi görünüyor, gerçekten beğendim.
Ali Bilgin ve Uğur Boral
Uğur Boral çok iyiydi, çıkmasına anlam veremedim. Yerine giren Ali Bilgin ise sol kanatta etkisizdi, bir varlık gösteremedi. Esas mevkii sağ kanat diye biliyorum ama Zico neden orada oynattı anlam veremedim. Uğur yerine Vederson'u alsa daha etkili olurdu.
Delgado ve Bobo
Beşiktaş'ta maçın en iyi iki ismiydi. Sürekli tehlike yarattılar, ikisi de çok iyiydi. Gol için ellerinden geleni yaptılar ama kanatlardan onlara istedikleri destek gelmedi.
Mesaj Yetkileri