-
13.Ağustos.2007, 17:28
Haydi gel Kone
G.Saray, 10 milyon Euro’ya kulübü PSV ile anlaştığı Fildişili golcünün yolunu gözlüyor. Kone bugün İstanbul’a gelebilir
ASLAN’DA takım dün Çaykur Rize karşısında terlerken yönetim de transfer için Avrupa’da terliyor. Uzun süredir forvet arayan G.Saray yönetimi, PSV’nin golcüsü Kone’de mutlu sona çok yaklaştı. Uzun süredir Düsseldorf’ta olan ve buraya 1 saatlik uzaklıkta bulunan Eindhoven’e geçen yönetici Haldun Üstünel, Hollanda kulübüyle 10 milyon Euro’ya anlaşma sağladı. Ancak geçtiğimiz perşembe Kone’nin “Ben gelmiyorum. Daha büyük kulübe gitmek istiyorum” sözleri üzerine Üstünel yeniden devreye girdi ve cuma günü Kone ile yaklaşık 4 saat süren bir görüşme yaptı. Araya çok önemli isimleri koyan ve hem de ailesiyle görüşen G.Saraylı yönetici Üstünel 23 yaşındaki golcüyü büyük oranda ikna etti. Üstünel, golcü oyuncudan pazara (düne) kadar cevap vermesi konusunda söz aldı. Kone’nin önceki gün oynanan Ajax-PSV maçında da forma giymemesi G.Saray’a transfer ihtimalini güçlendirdi. Bonservis ücretinin 7 milyon Euro’sunu yaşı 23 olduğu için sponsor firma Ülker’in karşılayacağı Kone’nin bugün İstanbul’da olması bekleniyor. Asbaşkan Adnan Polat’ın da bu transferi bitirmek için Almanya’ya oradan da Üstünel’le birlikte Eindhoven’a geçtiği öğrenildi.
KURANYİ’DEN İYİ HABER
FORVETİ de sağlama almak isteyen yönetimin Kone’de olası bir şok yaşaması halinde alternatifi de hazır. Schalke’li Kuranyi’yi de gündeminde tutan Cimbom bu oyuncu konusunda da önemli mesafe kaydetti. Alman kulübü bonservis ücretini 14 milyon Euro’ya kadar indirdi. Ancak G.Saray yönetimi bu fiyatın biraz daha aşağı çekilmesini istiyor. Öncelikle Kone’yi getirmeye çalışan sarı-kırmızılılar, forvet transferini 15 Ağustos’a kadar bitirerek yeni oyuncuyu UEFA Kupası’nda oynatmayı düşünüyor.
VATAN
Mesaj Yetkileri