-
15.Ağustos.2006, 19:35
İlk yarı oynanan oyunu beğendim, İBB maçından sonra beğenilmeyecek bir oyun da değildi gerçi.
İlk yarıda işi bitirmeliydik, 2. golü bulsak çok rahatlayacaktık ama olmadı. Alex sahada yoktu diye eleştiriliyor ama golü atan Alex. Ben iddia ediyorum İBB maçında aynı oyunu oynasaydık ve Alex sahada olsaydı biz o maçta da gol atardık.
Zaten baktığımızda Fenerbahçe'nin attığı gollerin çoğunda Alex imzası var. Gol atmak için sahade emekleyerek oynasa bile Alex olmalı.
Deniz neden ıslıklandı anlayamadım, bence dün gayet iyiydi. 1-2 pas hatası yaptı onu da tekniğinin yetersizliğinden. Ben Aurelio'yu beğenmedim, fizik olarak yetersizdi, Deniz yerine o çıkmalıydı oyunda.
Lugano ne kadar iyi olduğunu gösterdi, defans daha derli topluydu. Ama bnece asıl defansı toparlayan Carlos oldu.
34'lük bastonlu dede Carlos'u dün izlemişsinizdir umarım. Defansta hatasız oynadı, kademelere girişi de bek oyuncularının neleri yapmasını öğretir cinstendi. İlk yarıda zaman zaman ileri de çıktı, etkili ortalar yaptı. Anderlecht tüklenirken soğukkanlılığını hiç bozmadı. Takımı ve defansı iyi yönetti. Bence dün maçın yıldızıydı. Tecrübesiyle, liderliğiyle çok katkısı olacak.
Önder önünde iyi oynayan bir oyuncunun olmaması nedeniyle her maç böyle zorlanacak, ortaları da çok isabetsiz.
İkinci yarının ortalarında Fenerbahçe oyundan düştü, fizik olarak tükendi. Bu nedenle geriye yaslandı. Bizim bu fiziksel yetersizliğimiz ileride çok canımızı yakacak bence. İlk yarıdaki tempoyu sürdürebilseler maç daha farklı olurdu.
Serdar 2 tane güzel kurtarış yaptı. Zico da 3 oyuncu değişikliği hakkını da kullandı. Alex'i daha erken alabilirdi ya da Deniz yerine Kezman'ı çıkartıp ortasahayı güçlendirebilirdi ama yapmadı. Yine de olumlu yönde düzelme var. Önceden bu kadar da değişiklik yapmıyordu.
2. maç için umutluyum. Fenerbahçe baskılı atak oynayan bir yapıya sahip değil, 2. maç daha çok defansta kalacak. Alex oynarsa orada da gol atarız, defans dünkü gibi dikkatli olursa ve basit goller yemezsek yenilsek bile turu atlayacak bir skor elde edeceğimizi düşünüyorum.
Çok zor maç olacak, tek korkum kondisyon yetersizliği. Bu maçta olduğu gibi ikinci yarının başında fiziksel olarak bitersek, Anderlecht'in atacağı gollere cevap veremeyebiliriz. Umudum geçeceğimiz yönünde, Zico inşallah daha da akıllanır ve mücadeleci koşan bir takım çıkarır...
Mesaj Yetkileri