şirinevler trafiğinin üstüne tanımam ben...buca da oturcam büyük ihtimal okula yakın olmalı ev.1 saat çok be abi...gerek yok.buca ne kadar kötü olabilir ki ya:s zaten muhtemelen site olcak...baktım beğenmedim bucayı özel yurtta kalırım bilmiyorum ya aptal oldum
Abi İzmir'de Urla, Seferihisar, Çeşme veya Konak'ta oturacan. Başka yer tanımam.
Urla, Çeşme ve Seferihisar şehir dışındaAyrıca buraları tatil yeri, kışın çekilmez bir hal alıyor.
Konak ise İzmir'in göbeği, merkezi... Konak diye bir semt yok, Konak'ta ev de yokTaksim, Kızılay gibi yani... Evleriyle veya oturulacak yerleriyle değil, alışveriş merkezleriyle, meydanıyla, kalabalıklığıyla anılırlar daha çok.
Konak'a bağlı birçok semt var, Hatay'dan tut Alsancak'a, Pasaport'tan tut Üçkuyular'a...![]()
bence alsancaktan ev tut
sakın öyle bir hata yapma bence alsancakta yapamazsın hem tuzludur
Öncelikle Alsancak'ta kiralık ev bulmak zor, bulsan da tutmak zor.
Yücel gerçi msnde de konuştuk ama önce bir dönem yurtta kal derim. Hem çevreyi öğrenirsin hem de arkadaş çevren olur. Sonrasında da eve çıkabilirsin.
Ben Buca tarafına pek gitmediğim için bilmiyorum yine de arkadaşlara bir soracağım...
"YÜCE ATATÜRK"
her yer ters ya deli oldum...muhtemelen bornova oluyo.ama guz yariyili ozel yurtta kalcam buyuk ihtimal
Benim terten kasıtım pek Buca'dan arkadaşım olmadı. 3 sene önce dershaneden vardı bir arkadaş, o zaman sıkça gidip geldim, bornovadan 2 vesaitte yapabilirsin, metro ile çankayaya gider ordan otobüsle okula gidersin.
Neyse sen bir gel kaydını yaptır, ortamı gör herşey hallolur...
"YÜCE ATATÜRK"
Bornova'dan tek vesaitle gidebilir. Bornova'dan 515'e bindiği an (otobüse yani), direkt kampüse götürür.
Alsancak'ta kiralık evler öyle sanıldığı gibi ucuz değil. 1500 YTL'den başlıyor. Ayrıca bir öğrenci için aşırı lüks olur Alsancak ve geceleri tekin olmuyor fazla, malum gece kulüplerinin ve eğlence mekanlarının içinde olduğu için...
Ev tutacaksan ya Bornova ya da Hatay derim. Yurtta kalacaksan güzel bir özel yurt bul, devlet yurdu var Buca tarafında ama o yurt epeyce kötü. İkisinin de okula uzaklığı aynı, tek vesait. Karşıyaka da güzel bir yer ama orası okula iyice uzak kalır. Hatay, Güzelyalı, Üçyol tarafları güzeldir, yine Bornova da güzeldir, karar senin.
Buca diye ek$isözlük'te aratırsan sonlara doğru pek iç açıcı olmayan yorumlar çıkıyor güvenlik açısından... Buca'dan kesinlikle ev tutmanı önermem.
izmir iptal oldu ben şehir değiştiriyorum![]()
Yücel hayırlı olsun. Çok güzel bir duygu. Darısı hepimizin başına.
Tebrikler Yücel,sevindim doğrusu..
Bir kişi daha eksildik İST'den...![]()
"YÜCE ATATÜRK"
olm yücel herkesi kaçırıyosun izmir'den, serkan sende şehir değiştir yücel tek başına kalsın orda hehuehue![]()
hayırılı olsun yücel abi
Yücel benden sana bir tavsiye, sakın İzmir'in kızlarına kapılma.. Bu sene bir tanesine kapılmak gibi bir gaflete düştüm, çok kötü bir tecrübe oldu.. Ben yandım, sen yanma kardeşim..![]()
Kızlara değil, kıza..Aç gözlümüyüm ben ?
Şimdi sen neden genelleme yaptın diye sorarsın, kızların hepsi aynıymış İzmir'de..
![]()
bişi derdim de şimdi forum kuralları elimi bağlıyo=) lan gel gel diye yalvaran ben miydim...rencide ettin beni.
sağolun beyler...erdem bu sezon 3-5 maça gelebilirim tahminimce...
senden kaçıyorum olum ben.
sağolasın kardeşim.
ben ne kapılcam be onlar bana kapılsın
serkan sende eraya uydun ya alcağın olsun...
kızlara kızlara...kıza diye tekil bişi yok abi benim için=))
Yücel gitmene çok mutlu oldum. İstanbul bir GS'liden kurtuluyor.![]()
izmire gelince yeni kavramlar öğrenirsin
bir kere simiti unut artık onun adı gevrek![]()
Hakkaten İzmir'e gelince epey yeni şey öğreneceksinMesela birader, bilader falan dersin, ağzın alışır
İzmir insanı genelde öyle konuşur. Ayrıca birine bir şey söylediğinde "Harbi mi?" yanıtını alırsın hemen İzmir'de
Gavur İzmir'e geliyorsun, çok memnun kalacaksın
İzmir'de midye dolma, kumru gibi güzel şeyler yiyeceksin. Güzel kızlarıyla tanışacaksın, hepsi birbirinden güzel ve sıcaktır
Tabii semtten semte değişiyor İzmir kızları, Karşıyaka kızları vardır, Alsancak kızları vardır, Güzelyalı kızları vardır, yani hepsinini ayrı özellikleri vardırZamanla hepsini öğreneceksin
İzmir'de maçlara gelirsin artık, Altay, Karşıyaka, İzmirspor gibi 2. lig takımlarının maçlarıyla idare edeceksin mecburenBazen üç büyüklerin cezalarından ötürü burada oynanacak maçlara da gidebilirsin. Galatasaray saha kapatma cezası alırsa muhtemelen maçını İzmir'de oynar, senin için de güzel olur
![]()
Domates değil Domat birde çekirdek değil çiğdem denir burda alırken.Midye dolma sektörü İzmir'in tepesinde Kadifekale'dedir.Buranın manzarası çok güzel olsada yerleşimden dolayı Kale'ye ulaşıp İzmir'in muhteşem manzarasını görmek zordur.Ben o güzelim manzarayı gören nadir kişilerdenim.![]()
şimdi ben bakkala gidersem çiğdem ver mi dicem?
Tebrikler Yücel (: Izmir`e cok cabuk alisirsin,ortam güzeldir orada.Egemen`in dediklerine de katiliyorum (:
izmirde de bi tsi buluşması isteriz )))madem gelcen yücel abi