Baran kardeşim çok güzel yazmış, tamamen katılıyorum. Fenerbahçe ilk 20 dakikadaki oyununu 90 dakikaya yayamadı, yaysaydı Baran kardeşimin de dediği gibi tarihi fark olurdu. İşte Fenerbahçe'nin en büyük sıkıntısı da bu: Kondisyon! Zico ve ekibi Fenerbahçe'yi fiziksel olarak hiç iyi hazırlayamamış geçen sene olduğu gibi. Anderlecht maçında Fenerbahçe ilk yarı bastırdı ve ikinci yarı tamamen fizik olarak bitti. G.Antepspor maçı da öyle. Yani Fenerbahçe'nin acil olarak fizik yüklemesi yapması lazım. Teknik ve taktik zaten var, oyuncuların kalitesi belli ama yoruluyorlar. İsterseniz Ronaldinho olsun takımda, o da belli bir süreden sonra yorulursa sahada yürür, hiçbir şey yapamaz. Daum'un en iyi özelliği de buydu, takım 90 dakika rakibi boğuyordu. Mesela 4-0 biten FB-GS maçında Fenerbahçe hiç oyundan kopmadı, bir an olsun da gevşeyip GS baskısı yemedi, sebebi de kondisyonun çok iyi olmasıydı. Zico kondisyondan falan anlamıyor, ya da önem vermiyor. Daum muhteşem bir hazırlık kampı yaptırıyordu takıma, bütün sene hazır oluyordu oyuncular. Fiziksek olarak Fenerbahçe 4-5 hafta sonra hazır olabilir ancak, şu an çok zayıflar.

Fenerbahçe'de en çok Semih, Selçuk ve Yasin'i beğendim.

Semih nasıl tek forvet oynanacağını gösterdi adeta. Kezman-Semih ikilisi çok can yakar diye düşünüyorum bu ligde. Bunu sene başlamadan önce de yazmıştım, eğer yabancı santrafor alınmayacaksa kafa toplarında üstün bir Semih ile son vuruşlarda etkili Kezman gol yollarını açacaktır. Semih her kafa topunu aldı, sırtı dönük olarak aldığı topları dağıttı, çok iyiydi. Asistini yaptı, golünü de attı. Attığı gol topu çok iyi takip etmesi ve golü koklamasındandı, gerçekten çok iyiydi.

Yasin defansı toparladı, Antepspor'a pozisyon verdirmedi. Can'a kıyasla 100 kat daha iyi futbolcu olduğunu gösterdi. Can yine her zamanki gibi berbat ve inanılmaz bir hata yaptı, çok kötüydü. Bir stoperin yaptığı her hata gole mi sebep olur yahu? Adam canlı bomba, öyle kritik hatalar yapıyor ki, sonucu büyük ihtimalle gol...

Selçuk da çok iyiydi, Deniz'e nazaran daha iyiydi, dikine iyi paslar verdi, fiziği de güçlü ama hazır değil henüz. Daha çok maç oynayarak maç eksiğini kapatacağını umuyorum.

Bence bu kadroyu Zico çıkarmadı, zira böyle bir kadroyu çıkarmaya Zico cesaret edemezdi. Aziz Yıldırım Zico'ya "Yedek kadroyla çık, ben razıyım skora." demiştir mutlaka ve başkan çıkarmıştır bu kadroyu. Zico kovulmak pahasına böylesine büyük bir riske giremezdi. Eğer bu kadroyu Zico çıkarsaydı ve sonuç mağlubiyet olsaydı, o zaman başkan "Deli misin sen, milyonlar harcayıp yıldızlar alıyoruz, neden hiçbirini oynatmıyorsun?" demez miydi?

"Buraya buraya Fenerbahçe buraya" tezahuratları yükseldi maç sonunda, hırslı, koşan ve mücadele eden Fenerbahçe'yi herkes çok beğendi, taraftar Anderlecht maçından sonra bile takımı tribünlere çağırmamıştı.

Yerli oyuncularımıza güvenerek Avrupa'da başarıyı yakalarız, ruhsuz Alex, tasasız Deivid ile bu işler olmaz. Bize ruhsuz Alex değil, orta sahada savaşan Ali Bilgin'ler, Selçuk'lar, Kemal'ler lazım. Esas ruh kulübedeymiş, helal olsun size! Bu futbolcuların güvenleri de artmıştır iyice, çok iyi oldu bu revizyon.