deumiyi çok beğendim bekir sakat herhalde farukun özellikleri düşürülmeli gaziantep iyi bir takım olacak
deumiyi çok beğendim bekir sakat herhalde farukun özellikleri düşürülmeli gaziantep iyi bir takım olacak
ewet Bekir sakat. geçen sezon sonlarına doğru sakatlandı ve bir dizi ameliyat geçirdi...
şunu söylemekte yarar var, Gaziantepspor, son 2 yıldır geldiği noktaya nazaran, bu sezon yaptığı transferlerle gerçekten kalitesini artırmıştır. belki konu dışı ama, takımın bu sezon yaptığı (bence) en iyi transfer, Genel Menajer olan Hasan Çetinkaya'dır...
Daha önce Gençlerbirliği'nde yine Mesut Bakkal'la çalışan Hasan Çetinkaya, bir ara Galatasaray'a gitti ama tekrar G.Birliği'ne dönmüştü. bu sezon başında Gaziantepspor'un, idari yapıda yaptığı "yeniden yapılanma"nın ilk önemli adımı, onun gelmesi oldu. zaten yapılan transferler de onun eseri...
DEFANS oyuncularına devam...
ÖZGÜR BAYER :
K.Erciyes'ten alınan Özgür, bence biraz abartılmış. Markaj özelliğinin daha az olması, buna karşın duran toplarda daha iyi olması gerekirdi. PA'sını normal buluyorum, sonuçta iyi olmaya doğru gidiyor. en önemlisi disiplinli bir futbolcu. gerçekte kademede ve pozisyon alma'da çok hataları var. zannedersem bu da konsantrasyon'un düşüklüğünden kaynaklanıyor, oyunda 15. ayrıca oyundakinin aksine DR 20, DC 15 olmalı. Özgür 30 numaralı forma giyiyor ve 1 yıllık kontratı var.
BARIŞ DURMAZ :
Mevki hatası dışında, özellikleri bence gayet yerinde. oyunda AMR olarak geçiyor. fakat bu oyuncunun oynadığı pozisyonlar DR, WBR 20, MR 15 olabilir. Top sürme artırılmalı, PA'sı ise bana sorarsanız en az 115-120 yapılmalı. 45 forma numarası.
METİN TUĞLU :
11 numaralı formasıyla çoğu kişinin forvet zannettiği Metin, aslında defansın solunda ve bazen biraz da önünde oynuyor. DL 20, WBL 10 olmalı. oyunda ise MC yapılmış. PA'sı iyi fakat, bence CA'sı en azından 100 olmalı. antrenmanlarda gayet iyiydi ama lig maçlarında aynı formu göremedim. Sözleşme başl. 19.01.2007, sözleşme bitiş 31.05.2011.
FARUK BAYAR :
Bence, mevki hatası yapılan bir başka oyuncu. kesinlikle AML değil. belki ML 10 olabilir. ama DL ve WBL 20 olmalı. yine de sık sık ileri çıktığı doğrudur. bunun yanında takımın yıldız oyuncusu da yapılmamalı. (belki, takımın playboyu olabilir, bir ara adı manken ece uslu'yla anılmıştı) PA ve CA'sını iyi buluyorum. 26 numara giyiyor ve ateşli bir yapısı var.
Devam edeceğim...
ORTASAHA oyuncuları ile devam ediyorum...
CRİSTİAN RODRİGO ZURİTA :
Arjantinli oyuncu 8 numarayı giyiyor. Oyunda MRC yapılmış ama, buna AM RC dersek daha doğru olacak. Genelde ofansif oynuyor, topa hakimiyeti iyi, hızlı ve düzgün pas dağıtabiliyor. Buna karşılık performansında süreklilik yok. Bazen uyuz uyuz sahada dolaştığı da oluyor. Yine de gününde olursa takımı ateşleyen adam, lider özelliği yüksek.
Sözleşme başl. 03.07.2006
Sözleşme bitiş 31.05.2009
EKREM HAYYAM DAĞ :
Mevki hatasını daha önce de yazdım. AML 20, AMC 15 olmalı. Hızlı, top sürmesi iyi, duran toplarda ve özellikle orta yapmada gayet becerikli. Bu sezon Faruk'u kesinlikle kesecektir. Tomas Sedlak iyi form gösterirse yedek bekleyebilir ve çok önemli bir oyuncu kaybedilebilir. 2 sene önce Sturm Graz'dan geldi, bir ara Avusturya A milli takımında da oynamış kaliteli bir oyuncu. Çabuk yorulması dışında eksi bir özelliğini göremedim ama daha fazla forma şansı bulursa takımın demirbaşı olabilir.
Sözleşme başl. 01.08.2005
ÖZGÜR VOLKAN YILDIRIM :
36 numarayı giyen oyuncu, iyi bir orta saha. Fakat defansa yakın (DMC) oynatıldığında çok etkili değil. Bence en iyi pozisyonu MC. Sık sık uzaktan şutlar deniyor. Ankara Demir, DÇ Karabük ve Ankaragücü forması giyen tecrübeli oyuncu, bence oyundakinden biraz daha fazla iyi olmayı hakediyor. Ayrıca kişisel özelliklerinde "sadakat" mutlaka yükseltilmeli. Markaj özelliği de biraz yükselebilir.
Sözleşme başl. 01.08.2007
Sözleşme bitiş 31.05.2008
FATİH ŞEN :
Ortasahada etkisiz, vasatın ötesine geçemeyen bir oyuncu. Forma numarası 52. Geçen sezonlarda, kadroda ciddi sıkıntılar olmadıkça oynatılmadı ve oynadığı maçlarda da göze görünür bir performansı yoktu. PA olarak 100 belki tamam ama, CA'sı 50'den biraz daha fazla olmalı.
Sözleşme başl. 01.08.2006
İBRAHİM FERDİ COŞKUN :
20 Nisan 1987 Gaziantep doğumlu oyuncu, altyapıdan yetişmiş bir yetenek. Bu sezon 18 numaralı formayı giyecek. Mevki olarak AMC 20, MC 18 diyebilirim. Yanılmıyorsam ligde forma giymedi, bir kupa maçında oynadı galiba ama, PAF maçlarında izlediğim kadarıyla hızlı ve süratli bir oyuncu. Beklenmedik pozisyonlardan gol bulabiliyor, yani "bitiricilik" yüksek ama, tam olarak forvet de oynamıyor. Bu sezon forma şansı bulursa daha iyi gözlem imkanı olabilir.
Sözleşme başl. 03.08.2006
Sözleşme bitiş 31.05.2008
MURAT CEYLAN :
Bu sezon 5 numaralı formayı giyecek oyuncu, yine Gaziantep 02.03.1988 doğumlu. Oyunda AMR olarak yapılmış ama, sağ kanatta her mevkide oynayabiliyor. Çok hırslı ve hızlı. Oyunda 30 olan CA'sı kesinlikle yükseltilmeli. Bu sene ondan çok şey bekleniyor ve kesinlikle ilk onbirde forma şansı bulacaktır.
Sözleşme başl. 01.07.2007
Sözleşme bitiş 31.05.2010
VOLKAN ARSLAN, TOMAS SEDLAK ve UĞUR YILDIRIM yeni transferler oldukları için burda birşey yazmıyorum. Zaten Tomas Sedlak, lisans ücreti hala yatırılmadığı için ligin ilk 2 maçında forma giyemedi, yani benim için tam bir kapalı kutu.
Şimdilik bu kadar, sonra yine devam edeceğim. Katılıp katılmadığınız hususlar olursa, burda tartışabiliriz...