Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 77 sonuç

Konu: FM ile ilk tanıştığınız an ve bugün...

Ben ilk olarak tatile gittiğimde tanışmıştım.Çeşme'ye tatile gitmiştim.Sıkılmıştım kaldığımız kampın(kamp diyorum ama çadırda kalmıyoruz 256 tane ev var)internet odasına gittim.Görevli bilgisayarından sesler geliyordu.Arada sırada bağrıyordu goool diye .Herkes dönüp bakıyordu.Bende yanına gidip baktım."Acaba hangi oyunu oynuyorsunuz?"dedim.Görevlide "Şampiyon Menejer 03/04"dedi.Bende "Nasıl bir oyun o?"diye cevap verdiğimde "İşte takım alıyorsun yönetiyorsun falan.Transfeler yapıyorsun...GoOoOL!( )"dedi."Bende oyunu merak etmiştim.Tatilden dönünce o oyunu aldım oynadım.Sonra hoşuma gitti.Bu sayede ingilizcemde gelişti.Sonra cm nin yeni oyunlarını araştırırken FM'yi gördüm.Satış görevlisine "Bu nasıl bir oyun ve alternatif oyunu var mı?"deyince görevlide "Şampiyon Menejer alternatifi ama şuanda elimizde yok.Ama bunuda tavsiye ederim dedi."Bende hemen aile büyüklerime sordum alayım mı diye?(Tabi ozamanlar daha küçüktüm her istediğimi alamıyordum).İlk hayır dediler.Karne zamanında takdir getirince aldılar.
    ----------------------------
    İşte buda benim hikayem.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by MOLTEBregado View Post
    2005 yılında CDcilik yapan kuzenimden CM istememe karşılık onun bana "Al bunu oyna" dierekten FM yi vermesi ile tanıştım
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bugün zaman zaman zamanm çaldn düünsemde bu oyundan kopamyorum

cok muhterem bi kuzenin varmıs gercekten fm cmden cok daha guzel

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!
    Demek ki yalnız değilmişim. Ben de bu şekilde oyunlar oynardım. Köy yerinde çocukluğum geçtiği için ne bilgisayar vardı ne cm. Böyle şeylerle vaktimizi geçirirdik işte...

Neyse yıllar geçti biz İzmir'e taşınınca sınıfta arkadaşların konuşmalarını duydum. Sınıfa yeni gelmiş biri olarak da utangaçlık vardı soramıyordum, sınıfa alıştıktan sonra öğrendin, bu menajerlik oyunuymuş. Çok heveslenmiş ve heyecanlanmıştım. Abime ısrarla söylememe rağmen bir türlü almıyordu şu oyunu. Neyse bir gün dayanamadı ve getirdi cdyi. Hemen kurduk, ilk olarak o oynuyordu ben bakıyordum. İngilizce olduğu için de bazı yerlerini anlasam da tamamen anlamıyordum.

Bu arada oyun 00-01, abim oynarken ben onu izliyordum, bir gün evde olmadığı zaman kendim açtım ve oynamaya başladım. İyice hoşuma gitmişti oyun. Transfer falan pek anlamasak da oynuyorduk işte. Kısa bir zaman sonra bence hala en iyisi olduğunu düşündüğüm 01-02 çıktı. Okulada arkadaşlar muhabbetler arttı, hatta iyi oyuncuları yazdığım bir not defterim vardı.

Hatırlayanlar vardır, Nikiforenko, Mark Kerr, Kennedy Bakırcıoğlu, gibi oyuncuları hemen transfer ederdim. Bir keresinde hatırlıyorum Adanaspor'u almıştım nerden estiyse artık; şampiyon olmak için durmdan karşı takımların başına geçiyordum ve her maçı bu şekilde kazanıyordum. Ve şampiyon da olmuştum sonunda.

Nereden nereye geldik, abimden birşeyler öğrenmeye çalışırken zamanında, şimdi o bana soruyor oynarken ne yapayım, nasıl oynatayım diye.

Biraz uzun oldu ama okuyanlarara teşekkür ediyorum. Güzel bir konu olmuş, diğer hikayeri okurken de keyif aldım. Aslında bu konunun yeri sohbet alanı ama oraya taşırsak, oraya girmeyen FM severler göremeyebilir. O nedenle konuyu taşımıyorum. Ayrıca konuyu da sabitledim, güzel paylaşımlar var çünkü.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben ilk 99/00 oynadım.Oyunu bir oyun dergisinde okumuştum.Hoşuma gitmişti.Fifa 2002 almıştım.O cd bozuk çıktı.Ben de adama başka futbol oyunu var mı diye sordum.O da bir tek bu var dedi.(Cm 99-00) Tabii o zaman başka serisi vardı oyunun ama benim bir bilgim yoktu.İşte yükledim falan ama oyunu çözemedim.Çünkü ingilizceydi.Birde Juve'yi seçmiştim ilk başta kadroyu kurup maça git diyordum ama bir oyuncu cezalıydı.(kovacevic di herhalde) O yüzden maça gitmiyordu.Sonra bir kenara attım oyunu.Tam 1 sene sonra oyunsuzluktan tekrar kurdum oyunu ve yavaş yavaş çözmeye başladım.Takıma transfer yapmak çok zevk veriyordu bana.Her gün işte şunu alayım bunu alayım diye hayal kuruyordum.Sonra bir gün arkadaşta Cm 01-02 gördüm hemde Türkçe.Sonra biraz onunla takıldım.Sonra duydum ki Cm 03-04 çıkmış.Hemen aldım.Ekran görüntüleride eklenmişti.Çok etkilenmiştim.İşte benim tanışmam böyle başladı.Şimdi çok sık oynamasamda eskisi kadar, yinede oynuyorum.Ve her sene serilerini takip edeceğim.
    So what?
    Saike

Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!
    Aaaa benim hikayemi anlatmışsın yahu

Ben Balıkesirde otururken internet cafelerde oynamaya başladım. Ordaki abilerden iyi adamları öğrenip alırdım
    Sonra benim sürem dolunca işletmeci kalk artık genç diye bağırırdı..
    Ben de abi şunu bi save lesene derdim
    Tamam tamam derdi yardımları çok olmuştur ordaki liseli abilerin bana

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

İnternet kafede görmüştüm. Aldım, oynuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

ManagerLik oyunundan oncede bi hikayem var onuda payLasicam OrtaokuLda faLandim gaLiba tabi o zmn boLe pc fLn nadir var evLerde Hic unutmam abimiNde laptopu wardi is amacLi kuLlaniyodu bazen evde bIrakiyodu bende hemen onun gitmesini bekLiodum EvDen Tabi o zmanlar biseyden anLadigimiz yoq biLgisayari acmak icin kac gun ogrenmistim Laptop bu nerden biLecem kurcaLiyodum orasini burasini sora rastgeLe yandaki bi iconu ittirdim bide baktim Laptop aciLdi O an o kda sevinmistimki sanki Buyk bir is becermisim gibi Sora pcyi kurcaLamaya basLadim ve bir oyun buLdum fifa 98 di bu o zamanLarn en iyi oyunuymus sora anLadim Merak sardi ve oynamaya basLadim yeni yeni ogreniodum ronaLdo barceLonaydi yani o zamanLar .. Odanin baLkon kapisinida acik birakirdimki abim arabayLa geLince sesinden anLiyayim da hemen kapatayim cocuk akLi iste hemen tedirgin oLuyosun sanki abim bana bisey dicektii Sora bu oyunu acayip aLisinca her gun abimin gitmesini bekLerdim sora pcyi actimi ogrendi Ve kizmadi niye kizsinki bana izin verdi Ve bazi gunLer pcyi evde birakip oynamama oLanak sagLamisti ama gun gectikce sIkILdim tabI megerse GizLi gizLi oynamak daha heycan Veriyomus Insana cocuk akLiya suc sayiLinca daha hosuna gidio Uzun oLdu ama payLasmak istedim Bu aniMida ..

valla ben 4-5 yasından beri futbolla iç içeyim bir gün halama gitmiştim kuzenimin odasına giridimde fm oynuyordu ilk bakısta oyuvarlak futbolcular cok komik gelmişti bana ama orda kaldıgım iki gun boyunca gitgide oyuna daha cok ısındım ve tabi ozaman pc yi yeni yeni ogrendigim iiçn oyuna baslamakta bayaaa bi zorlandım ama yılmadım ve gitgide oyunu daha cok ogrendim ogrendikçe daha cok hoşuma gitmeye basladı fakat ozamn evde pc olmadıgı için halamda kuzannimden arta klan vakitlerde oynamak zorundaydım öle hoşuma gittiki 2 günlük ziyaret 9 güne cıktı ogunden sora macaraya internet kafeden devam ettim taki (baslangıçtan 6 ay sonra)eve pc alna kadar ve ogun bu gundur oynarım fm yi----------ne güsel yazdım bea:P

9. Default

walla ben ılk o zmn cm wardı cm 00 01 ıle basladım baydır oynuom ama yasım 16 okumayı soktum fm ye basladımwalla b**

Ben o zaman tatildeydim ve akrabağlarıma gittiğimde iki arkadaşıyla beraber cm 01-02 oynuyorlardı.Çok hoşuma gitti tatilden dönünce ilk işim oyunu almak oldu.Özellikle oyuna ilk başladığımda bırakamıyordum.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

TatiL MaceLari her zaman guzeLdir euheu

Ben bu oyunla ilk defa kuzenim sayesinde tanısmıstım. Yaz tatilide kuzenimin pc sinde Cm 4 vardı. Gs ile oynuodu. Baktım bi oyuna o oynarken takımda etoo war aghahowa war değişik değişik adamlar var bole oyun mu olur dedim gittim içeri ama dayanamadım geri dondum İyi hatırlıorum o gunu 4 5 saat oynamıstık o anda anladım bu oyunun gelmiş gecmiş en ii oyun oldugunu. Daha soraları kendime alınca bu oyunu azcık ingilizcemle oynuordum ( su ana kadar ztn hiç turkce oynamadım) Bir şeyden eminim ki bu oyun benim ingilizcemin gelişmesine buyuk katkıda bulundu Saol FM

Yahu aynısını ben yapıyodum hatta Orta Okuldaki arkadaşlar felan şimdi sokakta gördünde soruyolar yine futbolcu isimleri yazıyomuydun diye...

Hatta ben bzn çokta ilerletip karton alıp kale şeklinde kesip koltuğa yaslardım... Kağıtı yırtıp yuvarlar elle oynardım...

Yahu ne günlerdi be bak şimdi özledim o günlerimi, şimdi ise elimin altında bir mouse tüm herşeye rahatça hakim olabiliyorum...Ulen kim icad etti bu bilgisayarı...

Nesil
    2006
    Yer
    22 - 07

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    bu dedigin işi ben o kadar cok yapardım ki aahh ahhh.neyse ben cm4 le basladım bu cılgınlıga ama o zamanlar hep kovuluyordum cunku iyi bilmiyordum.artık oynamayı bırakmıstım neredeyse cunku basarı 0 dı.bizim yakınlardaki bufede duran cocukla cm konusurduk hep o bana bi gun bi taktık verdi ve ben mentalitylerin falan onemini o zaman anladım hemen yeni bi lig acıp taktıgımı kurdum ve basarılar arka arkaya geldi tabi buyudukce kendi taktıgımı gelistirdim ve artık sorunlarımı kendi taktıklerimle cozmeye basladım derken cm03/04,fm2005,fm2006,fm2007 cıktı hepsini uzun zaman severek oynadım hiç şikayet etmedim boyle muthis bir oyun yaptıkları icin tesekkür ettim sigames miydi ona inşallah fm 2008 de super olacak ha bu arada cm2005 i de oynadım berbattı

ben cm 01-02 ile başladım bi komşumuzla beraber oynuyoduk sonra 03-04 oynadım firmalar ayrılınca ilk cm 5 aldım ama olmadı alışamadaım bende babama fm5 aldırdım öle öle geliştimmm

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Evet arkadasLar cok guzeL bi konu oLdu herkese tesekkur ediyorum aniLarinizi bizLerLe payLastiniz icin herkesin bir baska guzeL anisi war cok hos

omer-faruk-14 Misafir

Elimde 2 TL vardı ve oyun almaya CD'ciye gidiyordum. Oyunlara bir de bakarken CM 03-04 dikkatimi çekti ve onu aldım eve gittim oyunu yükledim ve açtım. Yeni oyun dediğimde Türkiye'yi seçtim ve oyuna başla dedim gidiş o gidiş bekliyorum olmuyor. Tabii o aralar Ctrl+Alt+Delete ve Alt+F4 gibi tuşlara basıyordum ki takıldı ve CD'yi geri iade ettim. Adamda aldı başka oyun CD'si aldım. Ondan tam 4-5 ay sonra arkadaşıma gitmiştim ve evinde bir sürü oyun CD'si vardı. Ben de biraz ver diyordum. Ve dedi ki hangisini vereyim diye hiçbiri güzel değil diye terliyodum sıra CM 03*04'e gelince o oyun çok anormal ya oyunu açınca takılıyor dedim ki. O bana öğretti ve o günden sonra CM oynuyordum. Hep Real Madrid'i alır takıma Anelka'yı transfer ederdim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bende ilk olarak cm 00-01 ile baslamistim. O zamanlar fazla anlamadigim icin sampiyon falan olamiyordum ama transfer yapmak zevkli geliyordu hep oynuyordum. Daha sonra cm nin diger serileri bunu Takip etti fakat Cm5 hiç hosuma gitmemisti. Real Madridi aliyordum en dandik takimdan 5 tane gol yiyordum bu yüzden bi ara menejerlik oynamayi bıraktim . Daha sonra Dayiimin oglu[Kuzenim] o da ben gibi menejerlige merakliydi . o FM alip getirmis ilk gördügümde Total Clup Meneger ile karistirdim oyunu ona " Oglum paran bosa gitmis . Bu oyun 5 para etmez " dedim. Sonra yine de kurdum daha sonra bu zamana kadar oynadik iste.

Defterin arkasi dediniz de biz de onu su sekilde yapardik. 4-5 arkadas bizde toplanirdik herkes kendine bi takim secerdi. Birbirimizle Fifa oynardik. Daha sonra bunlari defterin arkasina fikstür seklinde yazar Lig yapardik birbirimizle. Daha sonra Fifa da bozulunca PES ile bunu yapmaya devam ederdik. Heyy gidi günler.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

ChiLaver ti Beşiktaş ta oynatabiLmek düşüncesi ben itti asLında bu işin içine.Sırf ChiLavert i Beşiktaş a aLabiLmek için başLadık ama geçen sayfaLarda anLattığım gibi oLdu işte.

Fm ve Hayat`a devam...
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    TATANGALAR

Ben oyunu ilk aldığımda boşluk tulşuyla devam edeceğimi bilmiyordum yaklaşık 3ay oyunu açıp sadece oyunculara baktım,takımları falan inceliyodum sonra bir gün oyun açıkken elim boşluk tuşuna kaydı yanlışlıkla ve bugünlere geldik ...
    İlk oyunun CM 03-04 tü ve elim boşluk tuşuna kaydıktan sonra oyunun 2017 senesine gelmiştim SAKARYAmla iyi ki elim kaymış

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Bir tusa basmak seni nereLere getirmis b**

Nisan 2005...

Fenerbahçe-Trabzonspor maçına gitmek için birgün öncesinden anneannemlere kalmaya gittim.Kuzenimde oradaydı.
    Yukarı çıktım bir baktım hararetli bir şekilde bilgisayar başında hop oturup hop kalkıyor.FM 2005 oynuyormuş halbuki.
    Bana gel beraber oynayalım dediği zaman FM ile tanıştım.

Nesil
    2006
    Yer
    internetten

sitede arkadaşım vermişti beğenmemiştim fm yi ozaman total clup manager e göre fm 2005 biraz karışık gelmişti trabzonla başlamıştım hasan sönmez(yedek kaleci) yi sol açığa koymustum sonra oyuncu aramaya kaptanlık seçimi ile ilgili bilgi istemiştim ama sonra herşey değişti...

Quote Originally Posted by yunusgs View Post
    FM 2005 te basladım arkadasım oynuyordu baktım ona oyunu cok begendım cdsını aldım ve yukledım o gunden berı hastasıyım.
    A-Y-N-E-N..

Nesil
    2006
    Yer
    -

Ya bende böyleydim be. Hatta çok şey yaptım öyle yaa kendi aklımdan kendi ligi mi kuruyordum CL şampiyonun hep fener yaprdım Neler yapmazdım ki İnanın FM den daha zevli idi..

Eeee benim hikayem...

Ben İnternette gezerken daha yeni İnternet sahibi idik. Zaten 2006'nın başları ya da öncesiydi. Neyse indirdim kurdum falan orda %25 tr vardı ouda indirdim ve kurdum. Sonra Arsenal'i aldım ve oynadım ama malsef transfer yapamıyodum nasıl olduysa taktik yaptım ve oynadım işte. Ama hiç unutamam Aston villa'ya tam 9-1 yenildim Sonra bende Şampiyon olmak için hile yaptım ama buna rağmen olamadım.

Bir anım daha var anlatmasam çatarım ya şimdi ben Daha yeni TSI üyeydim ve o zaman FM2005 te Yeni menejer hilesi vardı tabi ben yeni öğrenmiştim. Herkes biliyordu bende kimse bilemez diye konu açtım. Bi alay ettiler herkes bi güzel alay etti. Bende içimden küfür ettim.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

ben ilk premier manager 97 ile tanistim sanirim menager oyunlariyla.o donem hic gozumu ayirmadan oynardim. baska yerlerdeyken bile ilk 11 ler kurardim, dizilisler ciziktirirdim . ing. 3.ligi takimim vardi, 8-9 sezon falan oynamistim. en cok keyif aldigim, hic bikmadan oynadigim bi oyundur ve hala da oynuyorum maneger oyunlarini...
    fm 08 i de 4 gozle bekliyorum...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

premier league 2001 oynardım hiç bişi bilmediğimden sürekli bebekliğimin geçtiği southamptonu seçer batırırdım ne zaman babam bana bi taktik verdi o zamandan sonra oyunu bırakamadım sonra cm 5 oynamaya başladım çok zevksiz geldi fm2006da feneri alır anelkayı ve tuncayı fahiş fiyatlara satar dünyanın parasını kazanırdım sonrada saçma sapan adamlara fazla para vererek klübü batırmak çok hoşuma giderdi. şimdi fm2008i beklediğimiz şu günlerde bu oyunu bırakamıorm bi türlü

Quote Originally Posted by TobiAslan View Post
    Ocak 2004..

Bir cuma akşamı..

Karlı bir hava var Erzurum'da.Eve doğru yürürken telefonum çaldı.Bilgisayar dükkanları olan bir arkadaşımdı arayan.Babası o akşam meşgulmüş dükkana arkadaş bakacakmış.Beni de çağırdı..

İş merkezine doğru yöneldim, içeriye girdim.Dükkan 2.kattaydı.Kapıyı araladığımda arkadaşımın ;

"Ahh ulan Owen, kaçar mıydı bu pozisyon" diye bağırdığını duydum.Futbol karşılaşması izlediğini sandım, gülerek yaklaştım.Birde ne göreyim.Ekranda pullar hareket ediyor..

O an bitmişti hayat benim için..
    hocam biz bunu film yapalim ne dersin
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ben managerlige aslinda play stationla basladim LMA 2000 di. ayni oyunun bu seneki wersionu 8-9 cd mi ne düsünün ben 2000 yilinda oynarken sadece ing. ve iskocya ligi wardi sonra cm filan derken bu günlere geldik fm 2008 4 gözle bekliyoruz.ailecek seweerek izlioruz

00-01 yılı artık piyasadaki tüm oyunlardan sıkılmış nettende bir tad alamaz olmuştum malum 46kb Cafede 7-8 arkadaş aynı oyunu oynuyor bu ne ya dedim managerlikmiş biraz seyrettim ne saçöma şey yazılarla oyunmu olur bırakın allaseniz yaa dedim. Bi kaç ay sonra sıkıntım hat safhaya ulaşınca bunlarında hala zevk aldıklarını gorunce hele bi göster bakalım ne neyin nesidir değildir dedim. Hay demez olaydım sonuç 7 yıldır o hatamın cezasını çekiyorum kopamadım başından :S Neydi onlar be Dejan Petkovic'ler , Julius Aghahowa'lar , Wael Reyad , Taribo West ve tabki Tsigalko ) ve meşhur olmayan Arjen Robben

Nesil
    2006
    Yer
    TATANGALAR

Robben meşru değil gayri meşru mu?

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri