Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 77 sonuç

Konu: FM ile ilk tanıştığınız an ve bugün...

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Default FM ile ilk tanıştığınız an ve bugün...

Evet ArkadasLar hepimizin Bu oyuna basLama oykusu vardir . Kimi zaman oLan biteni anLamaya caLisarak kimi zaman heycana kapiLdigimiz oLmustur.

Ben kendi oyKumu anLatmak istiyorum . iLk bu oyunLa Cm 00-01 Le basLamistim. Herkesten duyuyordum manager oLdum transfer yapiyorum fLn fLn acayip dikkatimi cekmisti .. Bende Karar vermistim heMen gidip bu oyunu aLicaktim .

Ve oyunu aLmistim yukLemesi kaLmisti onuda yapip artik bende buyuk bir heyecan yaratan oyunu iLk kez oynucaktim gercekten cok heycan veriyodu bu bana .

Oyuna iLk girdigimde tabiki hemen Turkiye Ligine bakmistim acaba takimlarimiz nasiL diye duygusaLligimiz da uzerimizde oldugu icin hemen Trabzonsporu aLmistim

Hepimizin iLk bu oyuna basLadiginda acemiLikleri oLmustur . Cunku kimse bu oyunu anasinin karninda ogrenmedi tabikide ..

Simdilerde taktik ariyoruz sistem yapiyoruz defans cizgisi alan daraltma genisLik falandan bahsediyoruz .. acaba o zamanlar Bunlari biLiyormuyduk mesela ben biLmiyordum o zamanlar sadece 4-4-2 duzenini yapip Kafamiza gore kadro kuruyoduk kadro kurarkende ozeLlikle sevdigim oyuncuLari oynatiodum asiri duygusaLlik sonucu tabiKi sonuc husran oLuyodu her seferinde

Bu ve bu gibi bi dunya daha aniLarimiz vardir Evet Fm Hayatimiz oLdu Peki iLk Gunden Bu Gune Kadar sizce neler degisti sizLer icin artik Usta bir Managermiyz ?

Ama o cayLak gunLerin Daha bi tatLi yani vardi bence sevgi doLu biseydi sanki ...

Nesil
    2005
    Yer
    Aydın

Ben daha CM serileriyle tanışmamışken bazı arkadaşlar Internet Cafe'lerde hep bu oyunu oynuyorlardı ve ben onları gördükçe "ne anlıyorlar bu oyundan,zaman kaybı bu oyun,gol attın da ne oldu" gibi laflar ediyordum bunlara.

Ardından bir gün bir arkadaş evime gelirken oyunun (CM 03/04) CD'sini getirdi.Ben de bir köşeye atıp bir ara kurar bakarım dedim ve bıraktım.Birkaç gün sonra nasıl birşeymiş bu bir bakayım dedim ve kurdum.İsteksizce GS'yi seçtim, birkaç gün ilerleyeyim dedim.Tabii o zamnlar "Space" ile ilerlendiğini bile bilmiyorum, durmadan Continue'ya falan basıyorum.Ve o gün sabaha kadar -neredeyse 8-9 saat- oynadım.Çünkü gördüğüm her ayrıntı beni daha çok içine çekiyordu.İnternete girip ipuçlarını falan öğrenmeye çalışıyordum.İşte o gün bugündür de başından kalkamadım.Tabii bir tek fark oldu, artık CM değil FM oynuyorum.Oynamayan arkadaşları da bu oyuna alıştırıyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Senin basLama hikayende baya guzeLmis istemem yaN cebime koy misaLi

Bilgisayarımı aldımda özellikleri iyi değildi... İstediğim oyunları açamıyodu... Banada kuzenim çok anlatıyordu menejerlik oyunlarını ama o cm oynuyordu... Bende gittim abi dedim bana menejerlik ver dedim... adam bana fm2005 i verdi... neyse geldim kurdum pc ye nsl oluysa açtı bilgisayar daha sonra tüm dünyadaki klbüleri oyuncuları kullanma hefesi sardı beni ve günlerce fm oynamaya başladım o günden beri oynarım...

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Ben ilk olarak CM 01/02 oynamaya başladım ama o kadar bağlı değildim..Ardından CM 03/04 beni çok sardı.Bir süre ara verdim CM 03/04'ten sonra.Ardından FM 2006 ile tekrardan başladım FM oynamaya.2006 ile oynayınca Turksportal ile tanıştım.Şimdide 2007

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Ocak 2004..

Bir cuma akşamı..

Karlı bir hava var Erzurum'da.Eve doğru yürürken telefonum çaldı.Bilgisayar dükkanları olan bir arkadaşımdı arayan.Babası o akşam meşgulmüş dükkana arkadaş bakacakmış.Beni de çağırdı..

İş merkezine doğru yöneldim, içeriye girdim.Dükkan 2.kattaydı.Kapıyı araladığımda arkadaşımın ;

"Ahh ulan Owen, kaçar mıydı bu pozisyon" diye bağırdığını duydum.Futbol karşılaşması izlediğini sandım, gülerek yaklaştım.Birde ne göreyim.Ekranda pullar hareket ediyor..

O an bitmişti hayat benim için..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    34

2005 yılında CDcilik yapan kuzenimden CM istememe karşılık onun bana "Al bunu oyna" dierekten FM yi vermesi ile tanıştım
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bugün zaman zaman zamanm çaldn düünsemde bu oyundan kopamyorum
    Tırtılın : " Dünyanın sonu " dediğine ,
    Usta : " Kelebek " der ..

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by TobiAslan View Post
    Ocak 2004..

Bir cuma akşamı..

Karlı bir hava var Erzurum'da.Eve doğru yürürken telefonum çaldı.Bilgisayar dükkanları olan bir arkadaşımdı arayan.Babası o akşam meşgulmüş dükkana arkadaş bakacakmış.Beni de çağırdı..

İş merkezine doğru yöneldim, içeriye girdim.Dükkan 2.kattaydı.Kapıyı araladığımda arkadaşımın ;

"Ahh ulan Owen, kaçar mıydı bu pozisyon" diye bağırdığını duydum.Futbol karşılaşması izlediğini sandım, gülerek yaklaştım.Birde ne göreyim.Ekranda pullar hareket ediyor..

Kimine gore cok sacma kImine gore zevksiz birsey aMa Insani Acayip bir sekiLde bagLiyor ! MeseLa ben bazen arkLara bahane uydurup disari cikMiyorum SevgiLim suan uzakta onu aramayinca disardayiM saniyo benden supheLenio Trip yapio ama biLmioki evde Fm oYnadimI

Nesil
    2007
    Yer
    34

Şunuda ekleyeyim CM (00/01)de başlarda yeni takım alamıyordum
    abimin kayıtlı oyununu batırıyordum
    Tırtılın : " Dünyanın sonu " dediğine ,
    Usta : " Kelebek " der ..

Cool

Bu oyunların / Managerlik / hayatıma girişi CM 01/02 ile başladı .Arkadaşın evine oynamaya giderdik. Ben Deportivo,arkadaş FC Bayern,diğer arkadaşta Lazio'yu seçerdi çok iyi hatırlıyorum.Sonraları bunu net cafede yapmaya başladık hala CM 01/02 oynuyorduk ..Bu seferki takımın AS Roma'ydı heleki biraz kasıp Shevchenko'yu alınca durdurabilene aşk olsun zaten o oyunun en iyi takımı AS ROMA'ydı..

Sonra Cm 03/04 çıktı.Fakat ben bu oyuna hiç alışamadım çünkü CM 01/02 DEKİ O 1 Gecede sezon bitirme bunda olmuyordu ayrıca ortada koşan minik toplar bana saçmalık geldi..ta ki FM 2006 ' ya kadar..

Fm 2006 bilgisayar aldığım zaman kurduğum ilk oyunlardan oldu , saatlerimi emeklerimi harcadım, şimdi ise 2007-2008-2009 takipçisi olacağımı ve oynayacağımı biliyorum..

Güzel oyun şu FM..

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Quote Originally Posted by shamur1 View Post

Kimine gore cok sacma kImine gore zevksiz birsey aMa Insani Acayip bir sekiLde bagLiyor ! MeseLa ben bazen arkLara bahane uydurup disari cikMiyorum SevgiLim suan uzakta onu aramayinca disardayiM saniyo benden supheLenio Trip yapio ama biLmioki evde Fm oYnadimI
    [Saçma ve zevksiz] Tutkumuz hakkında bu şekilde düşünenlerin hayatıda aynen söyledikleri gibi..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Simdi Sirf Peter Crouch sevdam Yuzunden LiverpooL iLe kariyere basLicam Uykusuz geceLer siskin GozLer .. Ama Herseyede degiyor !!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    [Saçma ve zevksiz] Tutkumuz hakkında bu şekilde düşünenlerin hayatıda aynen söyledikleri gibi..
    BiziM en buyuk fobimiz Bu ztn Eskiden Neti Yonja Msn Mirc gibi seyLer icin kuLlanirdim Simdiyse sadece Neti Foruma girmek DosyaLara bakMa amacLi kuLlaniyoruM buNdan dha guzeL bi cvp oLamaz dimI
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Evet cm 01-02 de ROMA super takimdi .

ben ilk olarak cm 3 ile basladim yani cm 98-99 bi arkadasim wardi ergur diye gerci hala da war ondan gormustum butun gun ders filan calismaz bunu oynardi beni de o alistirdi zaten arada bir ole mac yaaprken bende de aliskanlik oldu hep oynadim az sabahlamadim bilgisayarin basinda neyse son bir kac senedir ise sadece fm yi online olarak oynuyorum artik eskisi kadar zamanim olmuyor is guc iste insan hep lisede olasi geliyor otur bilgisaayrin basina oyna butun gun yemisim dersleri ama sunu soliyim bana faydasi olmadi degil o oyun sayesinde ingilizceyi ogrendim desem yeridir turkce paketleri oldugu halde yuklemezdim bu sayede ogrendimm tum arkadaslarimada derim fm oynayin ingilizce ogrenirsiniz diye

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

eVet Bana da cok yarari oLmustu ingiLizce oynamanin Unide MesLeki ingiLizce sinawinda ingiLizce cumleyi turkce yapioduk BankaciLik boLumunde okudugum icinde wage ucret maas fLn Fmden akLima geLmisti Daha bi cok yararini gormustum

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Fm 2005 ile başladımÇömez sayılırım.Takıldığım internet cafede oynayanlardan gördüm ve alıştım

Nesil
    2007
    Yer
    Antep

Ocak 2004..

Bir cuma akşamı..

hikaye züper olmuş...

ben ilk oynadığımda aldığım takımı (şimdi ismini vermeyeyim) küme düşürmüştüm...

sene 1995. kuzenim yeni bilgisayar almıştı. satıcı amca iyilik yapıp bir kaç oyun yüklemiş bilgisayara. tek tek oyunları denerken, "chpmn94" klasörü dikkatimizi çekti. sadece ingiltere liginin olduğu oyunu 386dx bilgisayarda saatlerce keşfetmeye çalışmıştık. ingilizcemiz tam basmadığı için elimizde sözlük bütün terimleri tek tek çevirip kağıtlara yazmıştık. hatta oyunda "save game" olayını çözemediğimiz için bir kaç gün sabah kalkıp oyunu açıp bir sezon bitirip tekrar yatardık. tabi ertesi gün yine aynı senaryo. sonra bir şekilde oyunu kaydetmeyi öğrendik de deja vu gibi aynı sezonu tekrar tekrar oynamayı bıraktık.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ahh ahhh. Bundan 5 sene önce temiz mi temiz derslerinde başarılımı başarılı bi çocuk vardı .

Her şey o gün cd'ye gidip cm 03/04 ü almam ile başladı. Eve geldim yükledim. Biil. özellikleri o kadarda iyi değildi. Neyse o zamanlar Beşiktaş'a bi sempatim vardı.

Neyse ilk oyunumu kurdum. Beşiktaş'ı aldım. Ve hala nasıl olduğuna hayret ederim , İlk sezonda bjk'ile Klasik 4-4-2 sistemiyle Şampiyonlar Liginde Yarı Finale geldim ve o gün beni kendine bağladı Cm.

Artık yapacak bişey yoktu. Kader ağlarını örmüştü bir kere. Zaten o günden sonra derslerimde bi düşüş başladı. 2 zayıf 4 zayıf 6 zayıf derken Lise 1 de Fm Yüzünden SINIFTA KALDIM .

Benim Hayatım 2'ye ayrılır Beyler :

Cm ve Fm'den önce

Cm ve Fm'den sonra

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sekocan View Post
    Ahh ahhh. Bundan 5 sene önce temiz mi temiz derslerinde başarılımı başarılı bi çocuk vardı .

Her şey o gün cd'ye gidip cm 03/04 ü almam ile başladı. Eve geldim yükledim. Biil. özellikleri o kadarda iyi değildi. Neyse o zamanlar Beşiktaş'a bi sempatim vardı.

Neyse ilk oyunumu kurdum. Beşiktaş'ı aldım. Ve hala nasıl olduğuna hayret ederim , İlk sezonda bjk'ile Klasik 4-4-2 sistemiyle Şampiyonlar Liginde Yarı Finale geldim ve o gün beni kendine bağladı Cm.

Artık yapacak bişey yoktu. Kader ağlarını örmüştü bir kere. Zaten o günden sonra derslerimde bi düşüş başladı. 2 zayıf 4 zayıf 6 zayıf derken Lise 1 de Fm Yüzünden SINIFTA KALDIM .

Benim Hayatım 2'ye ayrılır Beyler :

Cm ve Fm'den önce

Cm ve Fm'den sonra

Aynıkarını benimde başıma geldi.Bjk yerine Fb sınıfta kaldım yerine ise az kalsın kalıyordum diye değiştirirsek benim hikayem oraya cıkar

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

ben bir abi cm 03 04 ü getirdi ilk iim türkiyeden bulunduğumşehrin taakımını aldım miy ve tiy yakımlar sonuncuabiye sordum ado süper lige çıkmış mersin ile oda bir taktik verdi bende hiç değiştirmedim saskatlıkta sakat futbolcu oynattım pc çöktü oyun gitti sonra cm 2006 ve 2007 oynadım çok kötü idi şimdi pc de fm 2007 cm 03 04 cm 0102 var ama çaylağım hayla

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

CM 01/02 ILE basladım oynamaya.Benım takıldıgım ınternet kafede tanımadıgım ılk defa gordugum bırı sureklı PC basında can havlıyle bıseyler kurcalıyordu.bende neymıs bukadar onemlı olan dedım ve yanına gıttım sordum.cocuk bana kısa kısa anlattı o anlatınca merak sardı banada gosterırmısın dedım.bana bır oyun actı baktıgımda Galatasaray ın basında Samet Samasti yazısını gorunce mest olmustum ıncelemeye basladım kurcaladıkca yenı seylerını goruyor heycanım artıyodu.hergun kafeye gıdıp 5 saat oynuyodum tabii okul harclıkları oraya gıdıyodu evde PC olmadıgi icin.okulda aç geziyodum paramı harcamıyım Menajerlıg oynayabıleyım dıye.işte o gunlerden bugunlere geldım sımdı FM 07 oynuyorum ve 08 i merakla beklıyorum.

FM OYNAMAK BANA GORE ALIŞKANLIK VE DAHA İLERİSİ TİRYAKİLİK.KIZ ARKADASIMI FM OYNUYORUM DIYE EKTIGIM BILE OLDU AMA PİŞMAN DEGILIM İYİKİ VARSIN FM

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

99/00 dı iLk göz ağrım.Ah nerden biLecektim ben bu oyunun 2007 de de vazgeçiLmezLerim arasında oLucağımı.İçkim,sigaram oLdu artık.

HaLa devam ediyoruz.BakaLım daha ne kadar hangi seri ye kadar devam edicek bu.Yaşam gibi asLında yaşadıkça devam edicek gibi geLiyor bana
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Ben de ilk cm 4 le menajerlik oyunlarına başlamıştım. Arkadaş şu tarihte arsenalle maçım var bu tarihte manchester la maçım var deyip taktik falan düşünüyodu. Bende o zaman oyunu merak ettim ve birgün arkadaşa gittiğimizde oyunu bi göstermesini istedim. Oyun çok hoşuma gitti. Transfer yapmak , taktik kurmak falan çok ilgimi çekti. O gün bugündür oynuyorum işte ama artık cm deil fm oynuyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Oyun ile tanışmadan önce bu tarzda kagıt uzerinde karamalarım vardı kendi takımı kurmak onları buyuk takımlarla karsılastırmak gibi işte hayal gücü
    Sonra yazlıkta tanışıtıgım eski bi dostum bana böle bir oyun oldugunu ve oynadıgını felan anlattı tum yaz boyunca şunu yaptım bunu yaptım hikayelerini dinleyince benimde kanıma girmiş sayıldı menejerlik...
    Eve döndügümde (daha o zaman bilgisayarım yoktu) int. cafeye gidip direk oynamaya basladım 02-03 ile basladım ama kısa süre sonra Cm 4'e geçtim onu çok oynadım.Hatta adam gibi bir sezonu tamamladıgım zaman Chelsea ile şampiyon olmuştum.Şampiyonluk sevinci ile yeni sezonu düşünürken yarın int. cafeye gittigimde save dosyamı sildiklerini gördüm. İşte ilk hayal kırıklıgını burda yaşamıştım menejerlik adına. Sonra eve pc alınınca ilk işim cm4 yuklemek oldu. Hatta Cd'im 1-2 hafta önceden hazırdı. Uzun süre CM4 oynadıktan sonra kadrolar cok degişti artık ayak uyduramaz oldugum zaman bıraktım bi sureligine sonra Cm'nin yapımcıları ayrılınca arkadaslar bana fm 05'i önerdiler ama o oyunu hiç sevemedim.Bir çok hatası vardı hatırlarsınız belki..Daha sonra okul arkadaşlarımdan edindigim fm 06 cdsi ile heyecan geri döndü. 06 bitti 07 geldi o da bitio 08 geliyor hayırlısı...

ben cm4 wardı onla basladm man.city ile baslamsdm tabi ozman oyunu ögreniodm hic biseyden anlamıodm öle acemi bi seklde gecdi asıl zewk alp günlerce bırakamadgm cm03/04 dü bayern münih almsdm meshur diablo taktgni blirsnz basarıdan basarıya kosuodm... öle dewam etti isde macera smdi de fm2007 oynuorm ama bu sefer büyük takımlar deglde hedefi ligde kalmak olan takımlarla oynamayı daha cok sewiorm tabi zor ama zor olmasıda bu isin zewki bence transferler galibiyetler kupalar vsvsvs bu oyun gercekden bi efsane bnm icin...

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Quote Originally Posted by ThersoN View Post
    Oyun ile tanışmadan önce bu tarzda kagıt uzerinde karamalarım vardı kendi takımı kurmak onları buyuk takımlarla karsılastırmak gibi işte hayal gücü
    Sonra yazlıkta tanışıtıgım eski bi dostum bana böle bir oyun oldugunu ve oynadıgını felan anlattı tum yaz boyunca şunu yaptım bunu yaptım hikayelerini dinleyince benimde kanıma girmiş sayıldı menejerlik...
    Eve döndügümde (daha o zaman bilgisayarım yoktu) int. cafeye gidip direk oynamaya basladım 02-03 ile basladım ama kısa süre sonra Cm 4'e geçtim onu çok oynadım.Hatta adam gibi bir sezonu tamamladıgım zaman Chelsea ile şampiyon olmuştum.Şampiyonluk sevinci ile yeni sezonu düşünürken yarın int. cafeye gittigimde save dosyamı sildiklerini gördüm. İşte ilk hayal kırıklıgını burda yaşamıştım menejerlik adına. Sonra eve pc alınınca ilk işim cm4 yuklemek oldu. Hatta Cd'im 1-2 hafta önceden hazırdı. Uzun süre CM4 oynadıktan sonra kadrolar cok degişti artık ayak uyduramaz oldugum zaman bıraktım bi sureligine sonra Cm'nin yapımcıları ayrılınca arkadaslar bana fm 05'i önerdiler ama o oyunu hiç sevemedim.Bir çok hatası vardı hatırlarsınız belki..Daha sonra okul arkadaşlarımdan edindigim fm 06 cdsi ile heyecan geri döndü. 06 bitti 07 geldi o da bitio 08 geliyor hayırlısı...
    Bende defter arkaLarini Lig oLarak kuLlanirdim 18 takimLi sampiyonLar Ligi yapardim takimLari esLestirirdim ve 0-1-2-3 oLmak uzere skorLari kucucuK kagitLara yazip TombaLa ceker gibi isi sansa birakirdiM Puan durumu oLusurdu tabe hersey isIn sansindaydi Ahh o eski gunLeri cok ariyorum cocukLugumu ne kda zevkLiydi simdi zaman buLamiosun hicbirsey iCIn Fm de de son yiLim yakInda is GuC Sahibi oLacam KesKe HaLa 12-13 yasLarinda oLabiLseydiM !!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben cd cide tanışmıştım.abi alıymmı nasıl bi oyun dedim.al ulen güzel bişi yok satıyo dedi.bende vardır bi hikmeti diye aldı,m. iyiki almışım

Quote Originally Posted by ua_anil View Post
    Ben daha CM serileriyle tanışmamışken bazı arkadaşlar Internet Cafe'lerde hep bu oyunu oynuyorlardı ve ben onları gördükçe "ne anlıyorlar bu oyundan,zaman kaybı bu oyun,gol attın da ne oldu" gibi laflar ediyordum bunlara
    neredeyse banimkiyle ayni bende anlamamistim kucuk yuvarlaklara purdikkat gozleri dikmenin mantigini
    ve bende 03-04 basaladim yani ilk managerlik oyunum ilk olduu icin unutamadim hala oynayasi geliyor adamin
    eeeee bi cok seyi o oyundan orendim
    ilk kez o oyunda daha once hic gormediiim adini bile duymadiim bi adama hayran olmustum ne gunlerdi...( RICARDO MONTOLIVOYA) :-)

cm 97-98
    fifa dışında futbol oyunu ararken keşfetmiştim....vaybe henry, trezege monacodaydı,stoichkovlar fln...onları yönetmek daha zevkliydi sanki...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

FM 2005 te basladım arkadasım oynuyordu baktım ona oyunu cok begendım cdsını aldım ve yukledım o gunden berı hastasıyım.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri