Quote Originally Posted by yusufislam View Post
ya fanatiklik degil bunun adi kardesim sadece tuttugum takimin hakkini savunuyorum o kadar, fanatiklik baska birseydir...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=43982

1. Araştırma bölümü tuttuğunuz takımın "haklarını koruyacağınız" yer değildir. Aşırı fanatiğe kaçan mesajlar silinecek ve forum kurallarımızın gerektirdiği gibi mesajı yazan kişiye uyarı verilecektir. Eğer objektif olabileceğinize inanmıyorsanız bu bölümde tartışmalara girmeyiniz.

Ayrica laf atmadan once biraz dusunun. Neyi neden yapmis olabilecegimizi tahmin etmeye calisin. Akliniz hemen fesata kaciyor cunku.

Edu ile Lugano elimize geldiginde Edu'nun PA'si 170'di ancak Lugano'nun PA'si ise 162 idi. Yani Edu'nun, Lugano'dan daha yuksek potansiyeli vardi. Bu da mantikli gelmedigi icin degistirildi.

Alex 30 yasina gelmis, kariyerinin zirvesinde ve futbolunda buyuk ilerleme olmasi ihtimali yok. Ozellikle fiziksel yonleri zayif oldugu icin de 180 PA sahibi olma ihtimali yok. CA'si da 160 civardinda oldugu icin PA cok daha mantikli olan bu CA'nun yakinina cekildi. Cunku Alex kariyerinin zirvesinde ve hic bir zaman 180 CA verilecek bir kaliteye cikmadi.

Son olarak da burada tepki gormenizin nedeni uslubunuz. Burasi ne taraftar forumu, ne de takiminizin haklarini korudugunuz yer. Eger burada bir gorus alis verisi yapmak istiyorsaniz bunu saygili bir sekilde yapar, karsinizdaki kisinin fikirlerine de saygi gostererek tartisirsiniz. Burada biz gercekcilik icin ugrasiyoruz. Gercekci olmak gerekirse de ne Edu dunyadaki en iyi 15 defans oyuncusu icine girebilecek bir oyuncu, ne de Lugano.

Not: Lugano'yu Real Madrid Wanderley Luxemburgo zamaninda transfer etmeyi dusunmustu. Luxemburgo kim? Brezilyali teknik direktor. Geldigi yil takima kimleri katti? Pablo Garcia, Diogo, Robinho, Baptista. Bu oyuncular simdiye kadar ne kadar basarili oldu? Pablo Garcia ve Diogo postalandi. Baptista kendisine verilen parayi hak edecek bir performans gosteremedi. Iclerinden bir tek Robinho tutunabildi. Evet Lugano'yu Real Madrid dusundu ama Luxemburgo Avrupa futbolundan haberdar olmadigi icin Lugano'yu dusundu.

Edu'ya ise Milan'dan teklif gelmedi. Italyan bir girisimci onu Milan'a satmaya calisti ancak Milan hic bir zaman Cruzeiro'ya bir teklif yapmadi. Yapacak olsa da zaten bu bir Italyan girisimci uzerinden degil Leonardo uzerinden olurdu.

Bir oyuncunun kontrati bitmesine yakin menajerlerin ne gibi hikayeler cikarttigini en iyi bilmeniz gerekir. Gecen sezon sonunda Milan, Barcelona vs. gibi takimlar Tuncay ile ilgileniyordu cikan haberlere gore. Sonra Tuncay bunlardan cok farkli capta bir takima gitti. Bilmem anlatabildim mi?

Edit: Appiah'in CA degistirilmedi ama PA inmis. Neden oldugunu tam olarak bilmiyorum/hatirlamiyorum. Ancak eminim ki Tarik'in bir nedeni vardir..