Anket Sonuçlarını Görüntüle: Slogana Destek Verin

Voters
289. You may not vote on this poll
  • Evet

320 100.00%
  • Hayır

22 7.61%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 5 / 8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 237 sonuç

Konu: Türkçe Konuş!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Sen demek ki forumda Türkçe konuşmayı desteklemiyorsun İbob. Diyecek bir şey yok o zaman.
    hyr bak güzel Türkçe mizi konuşsak çok güzel olur ama yani bu yüzden Oks ye hazırlanır gibi çalışamam bu daha kolayıma gelio

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Bende bir zamanlar hiç imla kuralları falan takmazdım ama şu an yazarken imla kurallarını uygulamazsam kendimde bir eksiklik hissediyorum.

Bende de öyle oluyor, ama bazen MSN için geçerli olamayabiliyor. Hızlı yazdığım için
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Hatırladığım kadarıyla Türkçe'yi doğru kullanmak şart olmuştu forumda.Yanlışmıyım.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

Quote Originally Posted by ibob View Post
    hyr bak güzel Türkçe mizi konuşsak çok güzel olur ama yani bu yüzden Oks ye hazırlanır gibi çalışamam bu daha kolayıma gelio
    Kimse sana OKS'ye çalış gibi çalış demiyor. Gelio yazacağına geliyor yazmanın nesi zor anlamıyorum! Dil bir ülke için en önemli şeylerin başında gelir. Dilini kaybeden bir ülke benliğini yitiriyor demektir! Belki şimdi değil. 100 yıl sonra! Ama elinde sonunda böyle gidilirse olacağı şey budur! Anlama sorunu çektiğini sanmıyorum. Bu yüzden anlamamış ayağına yatıp seviyeyi yerlere indirmene hiç mi hiç gerek yok. Yeter yahu. İçine ettiniz Sohbet Alanının. Bir sus iki sus nereye kadar?
    Hani, kurşun sıksan geçmez geceden,
    Anlatamam, nasıl ıssız, nasıl karanlık... Ve zehir - zıkkım cıgaram.

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Gelio yerine geliyor yazmak o kadar da zor olmasa gerek.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by tosunpasa View Post
    Kimse sana OKS'ye çalış gibi çalış demiyor. Gelio yazacağına geliyor yazmanın nesi zor anlamıyorum! Dil bir ülke için en önemli şeylerin başında gelir. Dilini kaybeden bir ülke benliğini yitiriyor demektir! Belki şimdi değil. 100 yıl sonra! Ama elinde sonunda böyle gidilirse olacağı şey budur! Anlama sorunu çektiğini sanmıyorum. Bu yüzden anlamamış ayağına yatıp seviyeyi yerlere indirmene hiç mi hiç gerek yok. Yeter yahu. İçine ettiniz Sohbet Alanının. Bir sus iki sus nereye kadar?
    Oyun Parkına döndü..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

alican sen bu yaşında bunları sölüyorsunya helal olsun sana çok doğru şeyler sölüyorsun aslında bizim senden örnek alcağımız çok şey var ama işte insan üşeniyor be kardeşim

Nesil
    2006

@ibob ders çalışmak bunları yazmaktan daha zor. Bir işe girip bütün gün çalışıp ayda üç kuruş para almak daha da zor. Sen hiç yaşama böyle kal...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Türkçe'ye sahip çıkmanın yaşla ne alakası var yav..

Nesil
    2006
    Yer
    Yalova

Sachmalamayın!

( Can Dündar - Milliyet - 13.07.2003)

Harika reklam değil mi?
    İnsanın içi gurur doluyor.
    "New York'ta bir morning" Cola Turka içip hesap geldiğinde "Bendensin" diye avucunu göğsüne bastıran Türkleştirilmiş Amerikalılar...
    Türk'e Türk propagandası...
    "Ala - Turka'laşıyor Amerikan rüyası..."

New York'ta Amerikan aksanıyla yarı İngilizce - yarı Türkçe bir dil konuşan Amerikalılar...
    Güzel hayal... Ama hayatın gerçeği şu:
    İstanbul'da Türk aksanıyla yarı Türkçe - yarı İngilizce bir dil konuşan Türkler...
    Tofita reklamındaki sarışının, kırmızı elbisesinden taşan göğüslerini avuçlayıp "Şışşşt seyirci!.. Degajeme gel!" çağrısında kullandığı abuk dil değil mi bu?..
    Geçenlerde Aktüel'de Onur Baştürk yazdı, gençlerin yeni "Degaje Türkçe"sini:
    Diyelim "clubber"sınız (yani o parti senin, bu parti benim gezen takımdan...) Arkadaşınızı arayıp akşamki ilk durağı şöyle soruyorsunuz:
    "- Hangi event'e akıyoruz?"
    Arkadaşınız cevaplıyor:
    "- Bir yere gidecektik, ama forgettim" ("unuttum" yani...)
    "- Dehşebilite bi yer keşfettim, oraya akalım".
    "- Biliyorum orayı, çok sevişilable bi ortam!"
    " -Ay ben bu gece sana verirmişim, sen de alırmışın..."
    Argo - İngilizce - internet dili - chat geyiği - cep mesajı - şarkı sözü bulamacı "kopil" bir "Türkçe" bu...
    "Çok fatal bi durum" diyor, "Direk irençç yani..." diye tanımlıyor.
    Beğenmişse "ilgincime gitti"...
    bunalmışsa "intiharlardayım"...
    samimiyse "yalarım"...
    şaşırmışsa "atıyoosuuun"...
    eğlenmişse "koptum",
    kızmışsa "sachmalama...",
    "yemin et" derlerse "walla",
    vedalaşırken "bye"...
    Görünen o ki, bir gün gerçekten Amerikalı "Yengeye selam söyle" dediğinde, öyle konuşan Türk kalmamış olacak Türkiye'de...
    "Pozitif milliyetçilik", "yerli kola", "Türkleşmiş Amerikalılar"...
    Geçiniz.
    "Kola'ya kaçmayalım!"
    Burada da - "son tahlilde" - kârlı çıkan "Amerikan rüyası"dır.
    Çünkü - yerli de olsa "Cola Turka" nihayette kola markasını ve onun pazarladığı yaşam tarzını yeniden üretiyor, allayıp pullayıp satıyor.
    Adı ister "Turka" olsun, ister "Mekka".
    Yeni "kola - nyalizm", bayrağını dikmiştir.
    O açıdan "tesettürlü Barbi" ne kadar "dini" ise, "yerli kola" da o kadar "milli"dir.
    Ne diyor kovboy:
    "Bendensin."
    Öyleyiz ne yazık ki!..
    "Tiksinç bi durum yani..."

Kesip saklamaktayım.Güzel bir yazı gerçekten paylaşmak istedim...

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

alican sen bu yaşında bunları sölüyorsunya helal olsun sana çok doğru şeyler sölüyorsun aslında bizim senden örnek alcağımız çok şey var ama işte insan üşeniyor be kardeşim
    Yaşla alakası yok. 1. sınıftan beri öğretiyorlar bunu bize. 1. sınıftan beride biliyorum Türkçe'mi nasıl kullanmam gerektiğinide. Örnek alman gereken kişi ben değilim. Ayrıca 2 harf eklemekten çekiniyorsan vay bizim milletimizin haline...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Ozamanherkeskafasınaestiğigibikonuştuğugibiyazsıni steyenistediğikelimeleriistediğigerekçeyleistediği gibikullansınkimsedoğruyazmayagayretetmesinmeselab enşuandalüzumsuzyerebaşparmağımıyorduğuiçinboşlukt uşunuveyabancıolduğumbirklavyedeyerlerinibulmayaça lışırkenzihnimiyorduğuiçinnoktalamaişaretlerinikul lanmadımiyimioldukapasitenizizorlamadanbirşeyanlay abildinizmiyazdıklarımdan
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Abi baş parmağın çok mu yoruldu, geçmiş olsun..

Nesil
    2006
    Yer
    Göçebe

En yol gösterici şekili Mehmet abi gösterdi.. Kapasitemizi zorlayamadan bu yazını anlamak güç. "Gelior" ile bu şekilde yazmak aynı kapıya çıkıyor. İkiside üşenmekle ortaya çıkıyor sonuçta. Mehmet abi verdiğin örnek süper.. Tekrar hayran kaldım vallahi sana (:

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Forumda Türkçe'yi kötü kullanan üyeleri gördüğüm zaman sinirlerim tepeme çıkıyor.

"w", "q" bu iki harf Türkçe'mizde bulunmuyor.Ama ısrarla kullananlar var.Bence buna karşı forumumuzda önlem almalıyız.
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Ozamanherkeskafasınaestiğigibikonuştuğugibiyazsıni steyenistediğikelimeleriistediğigerekçeyleistediği gibikullansınkimsedoğruyazmayagayretetmesinmeselab enşuandalüzumsuzyerebaşparmağımıyorduğuiçinboşlukt uşunuveyabancıolduğumbirklavyedeyerlerinibulmayaça lışırkenzihnimiyorduğuiçinnoktalamaişaretlerinikul lanmadımiyimioldukapasitenizizorlamadanbirşeyanlay abildinizmiyazdıklarımdan
    Abidiğerparmaklarınıngünağınebaşparmağınıdinlenidi riyorsun?

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Abidiğerparmaklarınıngünağınebaşparmağınıdinlenidiriyorsun?
    *günahı

Biraz daha dikkat.
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by TobiAslan View Post
    *günahı

Biraz daha dikkat.
    Haklısın ama yazı yazdığımız tahtada bazen hızlı ve gözümüz bakmadığı için hata yapmamız doğal bir olgu. Asıl önemli olarak bilerek bu tip sesli harfleri kullanmadan veya Türkçemizde bulunmayan harfleri kullanmak.

Elimden gelen desteği vereceğime dair söz veririm.Çünkü bu dil bizim bu dili kurtarmakta bize kalmış.İngilizce nasıl dünyada favori dillerden biri olmuş ise bizde Türkçemizi getirebileceğimiz en iyi yere getirelim.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

O zaman herkes kafasına estiği gibi konuştuğu gibi yazsın isteyen istediği kelimeleri istediği gerekçeyle istediği gibi kullansın kimse doğru yazmaya gayret etmesin mesela ben şu anda lüzumsuz yere baş parmağımı yorduğu için boşluk tuşunu ve yabancı olduğum bir klavyede yerlerini bulmaya çalışırken zihnimi yorduğu için noktalama işaretlerini kullanmadım iyi mi oldu kapasitenizi zorlamadan birşey anlayabildiniz mi yazdıklarımdan
    Arada birkaç boşluk kaçmış ama...

Nesil
    2006
    Yer
    -

Tabi büyük harfle başlasak ve nokta ile bitirsek hoş olur.

Kötü kullananada karışma hakkı yok bende.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

yoq diyenler var çok fazla.

Nesil
    2006
    Yer
    -

Quote Originally Posted by Ayg.22 View Post
    yoq diyenler var çok fazla.
    Hemde çok fazla

Geçen karşıya geçtim dönerken dikkatimi bişey çekti nerdeyse ufak aralıklar ile 10-12 Dükkan-İşletme nin ismi yabancı idi... Böylesine yabancılaşmışız...Malesef...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Valla Türkçe'mizi bozduk sırada İngilizce var.

Onu bile bozuyoruz...

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Geçen karşıya geçtim dönerken dikkatimi bişey çekti nerdeyse ufak aralıklar ile 10-12 Dükkan-İşletme nin ismi yabancı idi... Böylesine yabancılaşmışız...Malesef...
    Yabancı olunca marka oluyor. Bağdat Caddesinde Türçe isimli bir yer açarsan. Bir ay içinde dükkanı kapatırsın. Yabancı isimli olunca daha çok tutma şansı var. Fethiye'de tatildeyim. Ölüdeniz'e gittim bir gün. Gittiğime pişman oldum. Halkımız sadece tursitlere çalışıyor. Tamamen dükkan isimlerinden para birimlerine kadar herşey yabancılaşmış. Yemek yiyecektim. Mönü listesi İngilizce yazılmış fiyat birimleri Pound/Euro olarak. Bu kadar yabancılaştık.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayır diyenler kimler çok merak ediyorum.Yazık yazık...
    FM Gazetesi

brawo

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul-izmir

konuyu yanlış anlıyorsunuz.benim de nickim türkçe değil.ona bakarsanız sitenin adı interactive yani.burda değinilen konu şudur.türkçemizi yabancılaştırmak.bye demek yes no demek değil sorun.sorun ewt demek geljem demek...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ya burda da mı tartışma ? nedir yani aramızda Türkçe konuşmak istemeyip de türkche mi konuşmak isteyenler var ? marifet mi yani ? nedir ?

Sayfa 5 / 8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri