Kaya verilmeyen şansa kızgın

A Milli Basketbol Takımı oyuncusu Kaya Peker, çok iyi oynadıkları İtalya maçını kaybetmeyi hazmedemediğini söyledi.

İtalya maçının ilk çeyreğinde çok iyi oynamasına rağmen daha sonra antrenör Tanjeviç tarafından uzun süre kenarda tutulan Kaya, "Dün kendimi iyi hissediyordum. Takıma daha iyi şeyler vereceğime de inanıyordum. Hocamız dün o şekilde karar verdi. Benim kendi açımdan tek söyleyebileceğim şey daha fazla oynasaydım daha fazla yararlı olabilirdim" dedi.

Tanjeviç'e bu kararından dolayı kızgın olup olmadığıyla ilgili soruya ise milli basketbolcu, "İnsanın içinde mutlaka bir kızgınlık oluyor. Hele ben aşırı düzeyde yaşıyorum bunu. Çünkü ben duygularıyla oynayan bir oyuncuyum. Bu kadar kötü geçirdiğimiz bir turnuvada bu kadar galibiyete yaklaştığımız bir maçı kaybetmeyi ben hazmedemedim. Maçın sonunda da buna inanamadım. Gerçekten çok üzüldüm. Slovenya maçını da kazanabildik. O da bizim elimize kadar gelen bir maçtı. Biz, hala söylüyorum kaliteli oyunculardan kurulu bir takımız. Bunu söylemekten de hiç bir zaman vazgeçmeyeceğim. Bizim takımımız bu tür maçları kazanabilecek güçte. Türkiye milli takımı 15 sayı öne geçtiği bir maçı kaybedecek bir takım değil" şeklinde konuştu.

Mehmet ve Hidayet ile birlikte oynadklarında çok daha fazla faydalı olduklarını ifade eden Kaya, "Sahada birbirimizi tamamlıyoruz. Ben bu şekilde oynarken oldukça yararlı olduğumuzu düşünüyorum. Maçta olmadığımız dönemlerde de birlikte oynarsak daha yararlı oluruz diye konuşuyoruz" diye konuştu.

Kaya yarın oynayacakları Fransa maçıyla ilgili olarak da, "Ben açıkcası pek umutlu bakamıyorum. Kimseyi de bu saatten sonra kandırmak istemiyorum. Çıkıp bu maçı alacağız demek pek akıllıca gelmiyor. zaten herşey ortada. Mutlaka biz çıkıp mücadele edeceğiz ama bir söz verecek durumda da değiliz. Ama yine de çıkıp mücadele etmemiz lazım çünkü biz Türkiye A Milli Basketbol takımıyız" ifadelerini kullandı.

12.09.2007
Kaynak: DHA