striker tanımı tam olarak st demekte değil aslında
mesela hakan şüküre de fc kimsedemez crauch ada demez ama striker da sayılmaz genelde pivot forvet diye bir ayrım olmadığı ve en ilerde oynadığı için stiker derler strikerlerin en büyük özelliğide en ilerde oynamalarıdır
aslında üç tip golcü vardır
1-forvet saviola etoo henry en önemli özelliği topu alıp adam geçip gol atabilmeleridir top sürme yetenekleri yüksektir (hiç birini sevmem)
2-striker en ilerde oynayıp yan toplara gelişine etkili şutlar atabilen fiziğini iyi kullanabilen güçlü teknik adamlardır crespo jardel ümit karan vieri (işte bu tip adamlara bayılırım)
3-pivot golcülerdir en büyük özellikleri kaleye arkası dönük oynayıp hava hakimiyetleri yüksektir kafa ile sağa sola top indirirler topu indirip ve saklayıp takımının o bölgede çogalmasını sağlarlar örnek crouch hakan şükür (bunlardan günümüzde pek kalmadı artık forvet hattı bu şekilde kurulmuyor
neyse sonuç olarak nigris bir strikerdir ve geçen yıl 4-4-2 de diawara yada veyselle oynarken yan ortalarla buluşamadığı için kendini gösterememiştir ama ben buna rağmen bütün tanıdıklarıma bu adam gaziantepe göre bir numara büyük derdim kimse söylediğime inanmazdı şimdi herkez gördü çünkü yanında onu besleyecek adamlar amr ve aml var
son olarak strikerler yanlarında iyi orta kesen adamlar olmadığı sürece tek başına pek bir şey yapamazlar savunmayı yıpratmak ve boğuşmakla geçirirler maçı ama işte birileri orta kesince o zaman dersin ne vuruştu ama diye (örn: galatasaray g. rangers maçı galatasarayın 3. golü jardellll)
bu arada ben futbol oynarken strikerdimnerde o eski günler

)
nerde o eski günler
Alıntılı Yanıtla