Arsene Wenger bu camiada en çok saygı duydugum adamların başında gelir. Bana kalırsa Arsenal başında bulundğu 10 yılı aşkın süreçten beri, takıma çok şey katıp dünya devlerinin arasında sağlam bir yere taşımıştır. Açıkçası simdiki yorumlarını da çok haklı buluyorum. Arsenal'da dehşet bir genç takım var. Fabregas bunun bir başlangıcıdır. Henry takımın abisi pozisyonunda oldugu için bunların hepsinin farkında hatta dünya görüşlerinde bile etkili oldugu söylenebilir. Ama gelgelim siz olsanız ne yapardınız? aslında başında beri Henry'nin bu takımdan ayrılmasının çok büyük hata oldugunu düşünüyordum ama biraz empati kurunca işlerin nasıl ilerleidigini kestirebilirsiniz. Arsenal son 3 - 4 sezonda bir kere namağlup şampiyonluk yaşadı.. onun dışında bir kere de şampiyonlar ligi kupasına çok yaklaştı.. Henry ikisinde de çok üst düzey performans gösterdi.. fakat her oyuncunun aslında her insanın egosunu tatmin etmesi gerekir.. lig şampiyonluguna surekli oynayan, şampiyonlar liginde çok iddaalı bi takıma gitmeyi kim istemez ki... Ayrıca Arsenal'in geleceginin parlak oldugunu ve yerini bir iki sezonda çok rahat kapatabilcek oyuncular oldugunu ve gerek olursa Wenger'in onun yerini çok iyi transferlerle doldurabilecegini biliyor olması.. gidişini kolaylaştırdı... Zaten bekleseydi ... Arsenal coşacagı zaman belki de yaşlanmış, sönmüş olacaktı.. ondan kariyerinin zirvesinde egosunu daha rahat tatmin edecek bi kulube gitmeyi tercih etti...Aslına bakarsan geride kalan degil giden kaybetti çok belli. Ama gidende muradına ericektir kısa zamanda benim düşüncem.
Şimdi Arsenal çok güvendigi bir yıldızdan mahrum olmasına ragmen daha aç, daha arzulu ve belki de daha başarılı bir takım olma yolunda...