hazim meselesi falan değil laf sokmaya ne gerek var şimdi tamam ben galatasaraylıyım ama asla taraftarlık ruhum beni öyle düşünmeye zorlamaz alex bu ligde 20 gol attı bir orta saha oyuncusunun ligde gol kralı olduğunu ilk defa görüyorum bu inanılmaz bişey hücum özelliklerine %100 katılıyorum hatta ben olsam off the ball özelliğini teknik özelliğini top konmtrol özelliğini 20 yaparım

ama bazı arkadaşlar bilgisiz oldukları için (bu sitede yazılanları okumadan önce bende öyleydi)
bilgisiz derken bişeyler biliyorlar ama ama bunu yorumlayamıyorlar mesela oyuncu özellikleri ne anlama geliyor bunları tam bilmek çok önemlidir

mesela ben dayanıklılığı görünce hiç enerjiyi 90 dk ya yayabilmek ve mücadele gücünü yüksek tutmak olarak düşünmemiştim daynıklılığı güç gibi bişey zannederdim hanı yıkılmamk ayakta kalmak falan sanardım keza kafa özelliğini sadece santraforlar için sanardım derdim crauch un kafa 14 olurmu falan halbumki olurmuş kafa sadece topla buluştuğu anda vurma yeteneğiymiş
bunları zamanla öğrendim çok şey biliyordum futbol hakkında buligi snelerdir takıp eden bir adamımdır ama oyun hakkında da bişeyler bilmek gerekiyor mesela bazı arkadaşlarda diyorki dribling yüksek olmalı alexi hayır dribling 15 i geçmez neden geçmez biliyormusun dribling çeviklik işidir ve dikine kaleye yönelmektir girersin kalabalığın içine kıvark hareketlerle sıyrılırsın falan ronaldınho messi crıstıano ronaldo falan yapıyor ya şte ondan ama bunu türkçeye çevirirken top sürme olarak çevirmişler şimdi top sürme deyince ne demek top sürme diye düşünüyorsun topu süratli sürüp hızlı kontra ya çıkma anlamınada gelebilir öyle değilmi
mesela o zaman dersin ki tuncay top sürme 19 arda 10 halbuki nedir arda dribling 17-18 tuncay 12-13 falan
arkadaşlar ilk sayfada da demiş roberto carlosun top sürme 11 olurmu diye olur tabi daha az bile olur dribling kıvrak bilekler ve kıvrak beller ister roberto carlos çok hızlıdır ama yeteri kadar kıvrak değildir genelde fişek gibi gider bunu arkadaşlar yorumlayamıyor anladınmı onun için alexin dribling te 13-14 ü geçmemeli bak ben bitiriciliğine 16 ilk temasına 20 veririm kimisi sanarki ilk temas ayağını uzatıp müdahale etmek falandır hani nobre falan yaparya rakipten önce müdahale eder topa kafasını sokar falan bende öyle sanmıştım meğer top kontrolüymüş benim ilk temasıma göre alex ilk temas 5 olurdu top kontrolü ise 20 bile olabilir
şimdi diyorsunuz ki alexin brezilyadayken uzaktan bir sürü golü vardı
ewet hakan şükürde 5 sene önce 90 dakika pres yapıyordu bu adama motormu takmışlar hiç yorulmuyormu diyordum hani o uefa kupası maçlarını hatırlarsınız 90 dk a presler çapraz koşular vs dayanıklılığı 20 idi adamın şimdi öylemi hayır 10 a kadar düştü bence işte alexinde bir çok özelliği bu şekilde düştü son üç senedir mesela frikki son 50 maçtır falan atmamıyor buda demekki 2 yıldır frikik golü yok ilk geldiğinde 19 olan frikiğinin 16 ya düşmesini gerektiren bir istatisliktir
korner ilk geldiği sene ne kadar etkiliydi hatırlarmısınız şimdi biraz da kafa vurma yeteneği olan oyuncularında gitmesinden dolayı kornerden gol attıramıyor 20 idi 18 düşmesi gerekir
uzaktan şutunu ben ceza sahası yayının dışından bir tek golünü görmedim herkez top tekniğii görerek diyor ki 16 olsun falan ee o zaman haginin kaç olsun 30 falan mı
13 e düşmesi gerekir
Bu oranlamaları tutturursak adaletli olmuş oluruz yoksa ben sana hakan şükürün atılmayacak binbir kafa golünü sayarım maceristana ceza sahası dışından falan atmıştı eskiden ne goller atıyordu 20 idi kafa topu şimdi 18 e düşmeli çünkü artık arada kaleciyede nişanlıyor
hatırlarmısın belçika maçını ne goldü ama yerden 63 cm yükseğe sıçarmıştı ve bu adam 192 fizik kurallarına aykırı bir sıçrayış kalecinin elinin üzerinde kafagolleri vardı sakarya kalecisi recebe atmıştı bu şekil 3*4 golü vardır eskiden jumping i 20 idi şimdi veremiyoruz neden artık eskisi kadar sıçrayamıyor ben alex i kötülemek amacında değilim fenerbahçede en beğendiğim oyuncular arasında dır ama iyi oyuncu diye adaletsiz dagıtım yapmak yanlış olur