Sayfa 3 / 15 İlkİlk 1234513 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by THEFM View Post
    Bana göre Hakan Şükür'ün zıplama puanı 17. Bence 17 değil. UEFA maçlarına baktığımızda resmen havada kalıp kafayı çakıyordu ama şimdi eser yok. Fazla olmuş gibi.
    bence gerektiği gibi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Şeytanlık dener özelliği o Ronaldinho'nun filan yaptığı şaşırtıcı ayak hareketleri var ya, onlar.. Yani Ümit Karan herhalde o hareketleri yapmaya kalksa ayakları dolaşır
    sadece bilek hareketleri değildir o ilginç vuruş stilleri vs de bunların arasına eklidir geçen yıl kopmuş bir maçta ayağının topuğuyla gol atmak istemişti bariz golü kaçırmıştı maç sonu spikerlerden biri ümitle röportajında o pozisyonu ümite sordu ümitte klasik ümit karan numarası falan dedi (ümit kurnaz bir futbolcudur ve şeytanlık dener)
    şeytanlık denemek adı üzerinde işte açıklamaya bile gerek yok

bilek hareketi dener dememişki şeytanlık dener demiş arif erdemde şeytanlık dener nobrede dener forvetlerde vardır bu adam topa eliyle vurup gol atar ama kimse görmez buda şeytanlıktır
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ha bide hakan şükür boyunda ve yaşında olupta hakan şükür kadar zıplayabilecek adam değil türkiyede dünyada yoktur

(yıllarca güney amerikada avrupada uluslar arası turnuvalarda liglerde ve türkiye de maçlar izledim belki 100000 i geçti izlediğim maçlar ama ne amatör bir maçta olsun nede üst düzey bir maçta olsun bir santraforun olduğu yerden 64 cm yukarıya sıçaryıpta kalecinin üzerinden kafa vurduğunu görmedim)

ayrıca hakan şükür aldığı hava toplarının hepsini sadece sıçarama özelliğini kullanarak alır gücünü kullanıp rakibi bozmaya çalışmaz dengesini bozmaz sadece sıçrar ve alır ve boyuna göre en az 18 olmalıdır

not: o golü yiyen kaleci belçika milli takım kalecisi de wilde idi o golü yedikten sonra profesyonal futbol hayatına son noktayı koydu
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

anladım benim ppm ler hakkındaki bilgisizliğimden kaynaklanıyor o mesaj ama işin ilginci şeytanlık dener terimi benim dediğim yerlerede kayabiliyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ben kabullenmedimmi bilgisizliğimden kaynaklanıyor demedimmi yani yapma şunu allah aşkına laf sokmak için yer arıyorsun şeytanlık dener deyince insanın aklına o gibi pozisyonlarında gelmesi mantık dışımı?
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Sinan, mantık dışı değil ama oyun için konuşuyoruz burada.

Oyunda bir oyuncuya ne eklersen ne yapacağı bellidir.Belli bir bellek var.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

tamam bende bilmediğim için yanlış algıladım diyorum hata bende diyorum ya zaten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    emre aşığa ppm olarak sıkı markaj yapmayı sever eklenemeli
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    tamam bende bilmediğim için yanlış algıladım diyorum hata bende diyorum ya zaten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    emre aşığa ppm olarak sıkı markaj yapmayı sever eklenemeli
    Ben bildiğim için bişey söyledim ama ağzıma tıkmışsın
    Neyse sonuçta doğruyu öğrenmişsin..

Cuts Inside kanat oyuncusu kale cizgisine inmek yerine iceriye dogru oyna Hasan Şaş'ta bu özellik yoksa eklenmeli..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hala kimin hangi akla hizmet emre belözoğlu gibi bir satıcıyı galatasaraya favori personel yaptı merak ediyorum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by tilki_firat View Post
    hala kimin hangi akla hizmet emre belözoğlu gibi bir satıcıyı galatasaraya favori personel yaptı merak ediyorum
    1. Sozlerini biraz daha dikkatli sec.

2. Ben yaptim.

3. Sen, veya bir kac kisi bir oyuncuyu sevmiyorsun, begenmiyorsun diye o oyuncu ille de Galatasaray taraftarinin sevmedigi bir oyuncu degildir. Emre Galatasaray'da 4 yil oynamis, basarilar yasamis, takimdan ayrilirken de sinirlenen kisi kadar kisi uzulmustur yolunun acik olmasini dilemistir. Ayrica Emre, bir cok Galatasaraylinin ileride takima donmesini isteyecegi bir oyuncudur.

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Quote Originally Posted by perpetua View Post

2. Ben yaptim.

3. Sen, veya bir kac kisi bir oyuncuyu sevmiyorsun, begenmiyorsun diye o oyuncu ille de Galatasaray taraftarinin sevmedigi bir oyuncu degildir. Emre Galatasaray'da 4 yil oynamis, basarilar yasamis, takimdan ayrilirken de sinirlenen kisi kadar kisi uzulmustur yolunun acik olmasini dilemistir. Ayrica Emre, bir cok Galatasaraylinin ileride takima donmesini isteyecegi bir oyuncudur.
    Emre bizim başımızın tacıdır onu çok seviyoruz her zaman kapımız açıktır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

tilki hani sen sözleşmesi biten oyuncuya kulübunden daha büyük bir ücret ödüyorsun veya sen daha büyük bir kulubu çalıştırıyorsunda sözleşmesi bitmekte olan oyuncuya diyorsunki imzalama bizim takıma gel işte o transferde böyle kimse kimseyi satmadı

adam 20 yaşındaydı galatasarayla kontratı bitmişti galatasaraydan daha büyük bir kulup olan inter (bende fanatik bir galatasaraylıyım ama inter gs dan büyüktür) emreyi istedi emrede gitti bundan daha doğal hiç bir şey olamaz

ee aynı şekilde okanda transfer olduda hatta türkiyeye döndüğünde ben para kazanmakiçin futbol oynuyorum diyerek gs değil beşiktaşı tercih ettiya 2 sezon sonrada 3. beşiktaşın kadrosunda istenmeyen adam ilan edilip satılık listesine çıkarıldıya galatasarayda bunca şeyi hiçe sayarak şampiyon takıma 3. takımın en kötü oyuncusunu transfer ettiya o etikte emrenin olayımı etik değil

ha bu arada emre sevilir sevilmez bilmem ama bencede favori personal listesinde olmamalı ümit karan emre belezoğlu song mondragon tamam bu adamlar tataftar tarafından sevilir ama galatassarayın koskoca 100 yılı aşkın geçmişindeki bir kaç favori personalden biri değildir

ben olsam metin oktay, hagi, hakan şükür yaparım yeter ama iş seviliyora kalırsa
    tanju çolak prekajı simoviç arif erdem bülent korkmaz popescu ümit davala taffarel mondaragon ümit karan diye uzayıp gidfen bir liste olur
    ilk üçse benim sıraladığım gibidir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Yav iyide be arkadaş bu ne biçim bir mantıktır uzun şut ne demek uzaktan atılan şut değilmi uzak derken neresi ceza sahsası dışı yani en az 15-20 metre ve dışından atılan şut demek değilmi
    Ceza sahasının bitimi ve ceza yayı çevresinden yani 15-20 metre içinden falsolu vuruş yapabilirsin amenna mesela hemen aklıma gravesenin real madrid te attığı bir gol geldi bu tip uzak plase golleri olur ama ne kadar olur en fazla 20 metre uzaktan şutların %90 sert şuttur neden ; çünkü uzaktan atılıyor kaleye gidene kadar hızı düşmesin ve kaleci yerini alamadan top kaleciden hızlı olsun ve gol olsun diye sen hiç 30 metreden plase gol gördünmü sen hiç 30 metreden plase şut atan gördünmü
    neymiş long şut sizin düşüncenize göre topa uzaktan hisabetli vurmak öylemi
    ha dur bakalım o zaman ben bir AMC olayım topu alır almaz devamlı dönüp arkamı 30 35 metreden kaleye plase atayıp kaleci benim topları karpuz toplar gibi toplasın hem ısınmış olur her maç 30 40 kez gördüğüm yerden döneyim kaleye bombeli top atayım hepside kaleyi bulsun 20 mi olacak long shot um
    Alexin futbolunu beğenen ve izlemekten zevk alan bir adamımdır herhalde 100 maça yakındır izledim ve iyi bilirim alex kaleyi bulmayacağına inandığı topa vurmayı denemez onun için uzaktan vurduğu 4 topun 3 ü mutlaka kaleyi bulur ama etkili olmaz çünkü sert vuramaz vuramadığı için top kaleye sert bir şekilde gitmez gitmediği için kaleci pozisyonunu alır ve topu kurtarır
    Ancak hagi gerard lampart rise gibi futbolcularıda bilirimki alex gibi kaleyi bulacağına inandığında değil kaleyi gördüğünde şutu dener ve kendine güvenerek şutu atar hagide (uefa kupası finalinde topu stad dışına dikmiştir)
    lampartta gerard ta rise de roberto carlos ta topu sıkça tribün dışana dikerler ama bütün dünya bilirki bu adamlar uzaktan iyi şut atıyor çünkü uzaktan çok gol atıyor
    Bak bu güne kadar 3 senedir alexin ceza yayı dışından tek bir golünü görmedim (friikik hariç) hatta ömerle sayfalarca tartıştık bana özel video bulmuş al izle gözüne girsin dedi izledim onuda brezilyadaykendaha gençken attığı bir kaç uzaktan gol vardı hepside ceza sahası çevresi yada yayın içinden 1 tane 30 metreden golü yok ya bir tane yok nasıl uzun şut çekiyor dersiniz
    bu uzun şut mantığınız kadar saçma bişey olamaz delircem artık ömer özellikle sen oku ve cevap yaz üstad hiç varmı alexten başka örnek sert şut atamayıp ta uzun şutu 15 ten fazla olan varmı diğer liglerde sen 30 metreden sert şut çekmeden gol atan adam görebiliyormusun benmi göremiyorum bu adamları gerçekten bana bir açıklayın yahu

Ankaraspor - Fenerbahçe maçı
    o zamanlar saçlarını kazıttırmıştı, sol çatalın az sağına direğin içine çarparak giden gelişine şut müthiş gol olmuştu.
    gol Alex

bir diğeri maçı hatırlamıyorum ama ceza sahasın iç sağdan Yozgatlı çevirdi, ceza sahası sağ köşe önünden sektirerek vurdu Alex..

hatırlamıyor musun? ben niye hatırlıyorum o zaman..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

2. Ben yaptim.

emrenin galatasaraya geldiği gün galatasaryı tutmayı bırakırım ta ki emreyi alan yönetim ve emre galatasaraydan ayrılana kadar
    galatasarayın anlayamadığınız prensipleri var kanımca,ya da bu yönetime kadar vardı

bunlardan taviz vererek galatasaray gelişmez bu bir
    ikincisi bu prensipler bilinmeden galatasaray'ın fm gibi bir oyununda scout olunmaz bu da iki

ayrıca kişilikli taraftar emreye bir gün gelirse ya da gelmeyi denerse tepkisini gösterecektir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ankaraspor - Fenerbahçe maçı
    o zamanlar saçlarını kazıttırmıştı, sol çatalın az sağına direğin içine çarparak giden gelişine şut müthiş gol olmuştu.
    gol Alex

bir diğeri maçı hatırlamıyorum ama ceza sahasın iç sağdan Yozgatlı çevirdi, ceza sahası sağ köşe önünden sektirerek vurdu Alex..

hatırlamıyor musun? ben niye hatırlıyorum o zaman..
    hahahha gir youtube a bak ankaraspor maçındaki yarım vole ceza sahası içindenmi dışındanmı diğer dediğin golde kendi ağzınla söyledin içinden adamı güldürüyorsun bide bilmişlik tarslıyorsun

3 yıl içinde ara tara 25 metreden uzaktan bir tane golünü bul söyle forumda yazı yazmayı bırakacağım

hani şu lincoln ün rizeye ankaragücüne sion attığı golden bir tane alexinkini göster anında bırakıyorum siteyi

ama bulamazsan sen bırakabilirmisin
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Herhalde sunu soylemek istedin:
    ayrıca fanatik taraftar emreye bir gün gelirse ya da gelmeyi denerse tepkisini gösterecektir
    Haydi.. fanatik dusuncelerinin kabul gorecegi taraftar sitelerine dogru yoneliver...

Benim gordugum ilk bahar sayisinin yarisini gormussun ve boyle bir konu ile kisiligimi olcmeye calisiyorsun.. Hayatta bol akil edinmeni dilerim..

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

emrenin galatasaraya geldiği gün galatasaryı tutmayı bırakırım ta ki emreyi alan yönetim ve emre galatasaraydan ayrılana kadar
    galatasarayın anlayamadığınız prensipleri var kanımca,ya da bu yönetime kadar vardı

ikincisi bu prensipler bilinmeden galatasaray'ın fm gibi bir oyununda scout olunmaz bu da iki

ayrıca kişilikli taraftar emreye bir gün gelirse ya da gelmeyi denerse tepkisini gösterecektir

Yaşın 16 ama belli ki klavyeyi iyi kullanıyorsun ben bu takımın tribününü yıllardır kovalıyorum sen koltukta çay çorba içip maç izlerken ben kışın ayazında ellerimin soğukluğuyla davul çalıyorum Antepde Rizede Trabzonda o yüzden bırakta buna tribünün içindeki adamlar cevap versin sen çayını iç takım galipken sev

emre galatasaraylıdır,okan buruk galatasaraya gelebildiyse ki okan besiktastayken galatasaraya o kadar laf etti emrede gayet galatasaraylıdır galatasaraylıda emreyi sever...

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Oyunu elime bir alabilsem ne var ne yok yazıcam da daha alamadım dün Taksim'e baktım yoktu P.Tesi geleceğini sölediler ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum tabi
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Birde Arda,Sabri ve Lincoln'ü merak ediyorum oyunda

Nesil
    2006
    Yer
    Eski Açık

Quote Originally Posted by Elano11 View Post
    Oyunu elime bir alabilsem ne var ne yok yazıcam da daha alamadım dün Taksim'e baktım yoktu P.Tesi geleceğini sölediler ne kadar yanlış ne kadar doğru bilmiyorum tabi
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Birde Arda,Sabri ve Lincoln'ü merak ediyorum oyunda
    Lincoln gerçekten mükmmel oynuyor arda ve sabride fena sayılmaz

http://forum.turksportal.net/vb/show...t=52495&page=5 burda göreblirsin performanslarımnı

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Teşekkürler Emre…
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Umarım G.Saray altyapı araştırmacıları arkadaşlar bugün G.Saray-Ankaraspor paf maçını izlemişlerdir ve Efecan Karaca'nın nasıl bir tekniği olduğunu görmüşlerdir aynı şekilde Harun Temür'ü ve Özgürcanın nefis iki golünü özellikle birinciyi
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    G.Saray'ın Ankaraspor'u 2-1 yendiği maçta göze çarpan oyuncular hakkındaki izlenimlerim

Muhammed Ali Atam : Defansın sağında oynadı.Yer tutuşuyla attığı paslarla ve sağ kanattan bindirmelerle iyi bir görüntü çizde taç atışlarınıda çok güzel kullanıyor bir korner gibi teknik kapasitesi çok aşırı yüksek değil ama mevkisinde oynamasına yeterli

Harun Temür : Mevkisi Ortasaha göze çarpan en önemli özelliği ise azimli ve hırslı oluşu rakibe ortaalanda her daim basan bir yapısı var aşırı derecede çok pres yapıyor rakibe topla buluştuğu anda rakibe cezaalanına doğru attığı driplingler ise çok iyi güzel arapasları var üstünde durulur ve ısrar edilirse A Takıma ve A Milli Takıma kadar yükseleceğini düşünüyorum

Mehmet Düz : Mevkisi forvet oyun stili Ümit Karan ile tıpatıp aynı ayaklarını hızlı kullanabiliyor rakib defansa çok basıyor ve yıpratıyor tek olumsuz yanı çok koşmanın verdiği yorgunluktan olsa gerek bazen yürüyor sahada...

İrfan Başaran : Onu nasıl anlatsam ki tam bir görev adamı pire gibi çalışıyor sahada kendinde fizik olarak üstün rakipleriyle bile bire bir mücadele ediyor duran toplara vuruşu,bileklerine hakimliği ve yüksek teknik kapasitesi çok iyi kendine iyi bakar ve işine önem verirse Emre Belözoğlunun veliahtı olur onunda olumsuz yanı fiziği...

Efecan Karaca : Soldan bindirmeleri çok hoş geliyor göze çok hırslı tabi bu hırslı oluşu bazen ona pahalıya patlıyor kart görmesini sağlıyor tarz olarak benzediği oyuncu Hasan Şaş diye düşünüyorum çok hızlı bir oyuncu olumsuz yanı ise hırsının verdiği duygularla hareket edip kart görmesi kendine ve sinirlerine biraz daha hakim olmalı

Paf Ligi
    G.Saray-Ankaraspor:2-1
    Goller:Tevfik Köse pen.(Ankaraspor)---Özgürcan Özcan

Saygılarımla
    Burak ÖZDEMİR
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Yarın yine sabah 10'dan itibaren Florya Metin Oktay Tesislerindeyim A Takım ve diğer alt kademelerin antremanlarından detaylar geçmeye çalışıcam...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

ya özgürcan 1.2 milyon euro alıyor yıllık. zaten para yok gs'de. nasıl bir şeydir bu ya?

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Valla oyun çıkmadan evvel TSİ ekibinin tarafsız birşeyler hazırlayacağından çok çok emindim ki oyun çıkdıkdan sonra araştırmalara taraftarlık ruhunun eklendiğini görüp üzülene kadar...

Kalli ve Ahmet Akcan ın yerlerinin değiştirilmesi ne kadar zor olabilir ki demoda bu hatanın var olmasına rağmen tam sürümde değiştirilmemiş...

orkun ve aykut gerçekde bu kadar kötü olsaydı sanırım Mondragon takımda tutulurdu...

uğur uçar ligin asist kralı ama oyunda asıl mevkisi dc tamam dc de oynayabiliyor ama gerçek mevkisi DR başka değil DR keşke o kadar olsa crossingide 11 bu kadar olmaz hiç mi izlemediniz?...

barış özbek konusuna değinmek bile istemiyorum fiyaskonun rezaletininde saçmalığı....alman ümit milli de dm oynuyor essen de amc oynadı Galatasarayda mr oynuyor ama oyunda AMR bu alakayı kuran arkadaşada tebrikler...

Lincoln Almanyada Yılın Oyuncusu seçilmiş klasını "avrupada" kanıtlamış şamp. liginde uefa da defalarca oynamış bir oyuncu ve bu oyuncu Türkiye liginde bile en iyi amc olamıyor onun yerine avrupada hiç bir varlığı olmayan küçük maçların büyük oyuncuları avrupanın en iyilerine bile kafa tutar düzeyde oluyor bunuda anlamış değilim...

devre arasında sürekli başkan değişiyor acaba araştırmacı arkadaşların bu konuda bi istihbaratı mı var?

seyrantepeyi koskoca "Başbakan" defalarca tekrarladı 2009-2010 da bitirilecek bu Galatasaray'ın değil devletin projesidir diye ama bizim araştırmacı arkadaşların isthibaratı "Başbakan"ın istihbaratından geniş olacak ki o da eklenmemiş...

Türkiyenin en iyi alt yapısınıda bazı arkadaşlar içine sindirememiş...

Özgürcan'ın yıllığı 1.6 milyon dolar...

cem sultan 15 yaşında Milliyete konu olmuş yetenekde bir oyuncu olmasına rağmen sanki geçen sürede yetenekleri kaybolmuş gibi...

oğuz-aydın keşke hiç yapılmasaydı...

daha bu liste uzar gider...

bizimde araştırmacı arkadaşlarımıza güvenimiz kısalır gider...

sonuçda oyunu "Gerçekçi" oynamak içinde editöre başvuranlar çoğalır gider...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    Valla oyun çıkmadan evvel TSİ ekibinin tarafsız birşeyler hazırlayacağından çok çok emindim ki oyun çıkdıkdan sonra araştırmalara taraftarlık ruhunun eklendiğini görüp üzülene kadar...
    Taraftarlik ruhu ile alakasi olmadigini soyleyerek aciklamalara basliyorum.

Kalli ve Ahmet Akcan ın yerlerinin değiştirilmesi ne kadar zor olabilir ki demoda bu hatanın var olmasına rağmen tam sürümde değiştirilmemiş...
    Demo'da ne gorduyseniz, tam surumde de her zaman icin aynisi cikar. Arastirma sefi bu hatayi duzelttigini belirtti ve ilk cikacak yama'da bu duzelir.

orkun ve aykut gerçekde bu kadar kötü olsaydı sanırım Mondragon takımda tutulurdu...
    Orkun ve Aykut gercekte bu kadar kotu. Kendimizi kandirmaya gerek yok. Ozelliklerinde hatalar goruyorsan bunlari teker teker anlat, neden yanlis olduklarini dusundugunu de eklemeyi unutma. Ancak en azindan ikisi de CA olarak gercekci duzeyde.

uğur uçar ligin asist kralı ama oyunda asıl mevkisi dc tamam dc de oynayabiliyor ama gerçek mevkisi DR başka değil DR keşke o kadar olsa crossingide 11 bu kadar olmaz hiç mi izlemediniz?...
    Ugur Ucar alt yapi hayati boyunca defansin ortasinda oynadi. A takima ciktiktan sonra gittikce sag bek oynama becerisini gelistirdi. Ugur'un bu sezon bu kadar istikrarli bir cikis yapacagini 30 Temmuz tarihinde bekleyenlerdenseniz, tebrik etmek lazim. Ancak takimin en zayif noktasi sag bek diyenlerdenseniz hem Ugur'un oyundaki kalitesi, hem de ozellikleri oldukca gercekci. Evet Ugur son 1 ayda ozellikle buyuk bir cikis yakaladi ve kendisini oldukca gelistirdi. Ve 115 CA ile beraber Turkiye liglerindeki en iyi sag bekler arasinda. Biraz daha gelismesi konusunda su anda supheliyim ancak belki ileride bir oynama gerekir. Ugur'un cok iyi orta yapan bir oyuncu oldugunu da dusunmuyorum. Ancak dripling becerisi ve teknigi 1-2 puan yukariya cikabilir.

barış özbek konusuna değinmek bile istemiyorum fiyaskonun rezaletininde saçmalığı....alman ümit milli de dm oynuyor essen de amc oynadı Galatasarayda mr oynuyor ama oyunda AMR bu alakayı kuran arkadaşada tebrikler...
    Simdi yurt disindan transfer olan oyuncularin arastirmasi normalde yabanci ulkenin arastirmacisina birakilir. 30 Temmuz tarihinde ben Baris'i ne izlemistim, ne de Baris'i oyuna yansitabilecek kadar bilgim vardi. Alman arastirmacilara sordugumda CA'sinin ne olmasi gerektigi konusunda bilgi aldim ve bunu da o ara arastirmadan sorumlu olan Emir Tonguc'a ilettim. Kendisi ilgilenmedi ve Baris'i oldugu gibi birakti. 3 Eylul'de veritabani teslim edilene kadar da Emir Baris uzerinde bazi duzeltmeler yapabilirdi ama yapmadi.

Lincoln Almanyada Yılın Oyuncusu seçilmiş klasını "avrupada" kanıtlamış şamp. liginde uefa da defalarca oynamış bir oyuncu ve bu oyuncu Türkiye liginde bile en iyi amc olamıyor onun yerine avrupada hiç bir varlığı olmayan küçük maçların büyük oyuncuları avrupanın en iyilerine bile kafa tutar düzeyde oluyor bunuda anlamış değilim...
    Lincoln'un Almanya'da ne yaptigi bizi ilgilendirmez cunku Baris gibi yurt disindan transfer olan bir oyuncu oldugu icin Lincoln uzerinde herhangi bir degisiklik yapilmamasi gerekirdi. Sonucta 3 Eylul tarihine kadar biz Lincoln'u en fazla 3-4 mac izlemistik ama Alman arastirmacilar 8 senedir izliyorlardi ve onlarin dusuncelerinin degistirilmemesi dogru olurdu. Emir Tonguc bir baska stratejik hata daha yaparak Lincoln'un CA'sini dusurdu. Benzer bir hamle Linderoth icin de yapildi ve hatta bu konuda Danimarka arastirma sefi, Emir Tonguc tarafindan yapilan 8 puanlik CA dusurulmesinden dolayi memnuniyetsizligini bana bugun soyledi. Ayrica senelerdir bu oyuncuyu izledigini ve yapilan dusurulmenin haksiz oldugunu belirtti.

Ayrica Alex'in avrupa'da varligi olmamasi onun butun ozelliklerinin zayif oldugunu degil, onemli maclarda pek etkili olmadigini veya Avrupa maclari icin onemli olan bazi ozelliklerin yuksek olmamasi gerektigini gosterir. Alex, bir iki ufak sorun disinda oldukca gercekcidir.

devre arasında sürekli başkan değişiyor acaba araştırmacı arkadaşların bu konuda bi istihbaratı mı var?
    Bu konuda haberim var. Bunun nedeni de yine Emir Tonguc tarafindan Galatasaray (ve diger bir cok kulup icin) bizzat ekledigim sponsorluk gelirlerinin olmamasi. Bu gelirler olsa Galatasaray her yil 8 milyon Euro kaybetmeyecek, ve Canaydin'in yerine parali bir baskanin gelmesine gerek kalmayacakti...

seyrantepeyi koskoca "Başbakan" defalarca tekrarladı 2009-2010 da bitirilecek bu Galatasaray'ın değil devletin projesidir diye ama bizim araştırmacı arkadaşların isthibaratı "Başbakan"ın istihbaratından geniş olacak ki o da eklenmemiş...
    Sadece bu da degil, Kayseri'de yapilan Kadir Has stadi'da eklenmedi. Arastirma ekibindeki kisilerin aylardir bu konuda arastirma sefi'ni uyarmasina ragmen.

Türkiyenin en iyi alt yapısınıda bazı arkadaşlar içine sindirememiş...
    Galatasaray oyunda Turkiye'nin en uretken alt yapisi konumunda su anda.

Özgürcan'ın yıllığı 1.6 milyon dolar...
    Galatasaray'a Kayseri'den donusu yapilirken bunu kendim duzeltmeyi atlamisim. Gerci Agustos ayinda dosya elime gelseydi butun oyuncularin maaslarinin teker teker ustunden gececektim. Bence de rezil bir hata.

cem sultan 15 yaşında Milliyete konu olmuş yetenekde bir oyuncu olmasına rağmen sanki geçen sürede yetenekleri kaybolmuş gibi...
    FM 2007'de cikan Cem Sultan ile FM 2008'de cikan Cem Sultan arasinda en ufak bir degisiklik yok. Ozelliklerindeki farklilik, oyunun rassal ozellikleri hemen bol kepce vermeyip oyuncunun gelismesi ile beraber daha ust seviyelere cikartmasi. Cem gelistikce daha iyi bir forvet olacaktir.

oğuz-aydın keşke hiç yapılmasaydı...
    Oguz Sabankay gecen sene ile ayni seviyede, ozellikle gecen sezonun ikinci yarisini sakat gecirdigi icin.

Aydin, gecen sezonun hemen hemen tamamini sakat gecirdi. Hem bu nedenle hem de Turkiye liglerindeki bazi abartili oyunculari dusururken Aydin'in bazi ozellikleri indi. Ancak halen potansiyeli olan ve ileride gelisme gosterebilecek bir oyuncu konumunda.

Son soz olarak, arastirmada hata gorurseniz bunu belirtin. Yikici degil, yapici elestirilerle bunu yapmaya itimat edin. Kendi kontrolum altinda olmus ancak "iyi yapilmadigi" icin begenmediginiz seylerde sonuna kadar tartisir, neyi neden yaptigimi anlatirim. Arastirma sefi'nin hatalari konusunda ise topu arastirma sefi'ne atmaktan cekinmem.

Nesil
    2003

Bu konuda haberim var. Bunun nedeni de yine Emir Tonguc tarafindan Galatasaray (ve diger bir cok kulup icin) bizzat ekledigim sponsorluk gelirlerinin olmamasi. Bu gelirler olsa Galatasaray her yil 8 milyon Euro kaybetmeyecek, ve Canaydin'in yerine parali bir baskanin gelmesine gerek kalmayacakti...

Bu konuda biraz erken davranmisim. Ilk sezon sonunu incelemistim ve sponsorluk geliri olmadigini gorunce herhalde kaldirildigini varsaydim. Sponsorluk gelirleri aksine yerinde duruyor. Ayrica benim test ettigim bazi oyunlarda Ozhan Canaydin kulupten ayrilmamis durumda. Bu konuda Ozhan Canaydin'in bazi ozelliklerini tekrar duzenleme konusunda biraz daha calismak gerekebilir.

Baskan'in ayrilmasi konusunda, en azindan benim bildigim, belli bir sistem yok. Oyun buna biraz da rassal olarak karar veriyor.

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

uğur uçar 30 temmuzdan beri değil geçen sezon kayserispor'a kiralandığından beri çıkışda hatta geçen sezonun devre arasında Galatasaray onu geri çağırmak istedi ancak kayseri bırakmadı vede tam olarak 2004-2005 yılından beri sağbek oynamakda hatta sağ bek oynamaya u19 milli takımında başladı solbek de ergün teber sağbek de uğur uçar vardı o kadro final oynamışdı dünya şampionasında...

bu emir tongüç denilen arkadaşımız bu özellikleri belirlerken bu oyunun bütün futbol severlere hitap ettiğini unutmuş mu?

o zaman bi uayarı ekleyiverseydi kendisi bu sürümünü sadece fenerbahçeli arkadaşlar için çıkarıyoruz kusurumuza bakmayıverin diye...bizde sesimizi çıkarmazdık...

bu arada orkun uşak geçen sezonun en iyi çıkış yapan kalecisiydi bu sezonunda en az gol yiyen kalecisi...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Belli başlı istatistiklere dayanarak değil de; spesifik konuşarak hangi özellikte sorun olduğunu belirtirseniz araştırmacımız daha iyi yardımcı olur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    uğur uçar 30 temmuzdan beri değil geçen sezon kayserispor'a kiralandığından beri çıkışda hatta geçen sezonun devre arasında Galatasaray onu geri çağırmak istedi ancak kayseri bırakmadı vede tam olarak 2004-2005 yılından beri sağbek oynamakda hatta sağ bek oynamaya u19 milli takımında başladı solbek de ergün teber sağbek de uğur uçar vardı o kadro final oynamışdı dünya şampionasında...

bu emir tongüç denilen arkadaşımız bu özellikleri belirlerken bu oyunun bütün futbol severlere hitap ettiğini unutmuş mu?

o zaman bi uayarı ekleyiverseydi kendisi bu sürümünü sadece fenerbahçeli arkadaşlar için çıkarıyoruz kusurumuza bakmayıverin diye...bizde sesimizi çıkarmazdık...

bu arada orkun uşak geçen sezonun en iyi çıkış yapan kalecisiydi bu sezonunda en az gol yiyen kalecisi...
    Sag bek oynayabiliyor zaten Ugur oyunda.. Hatta bu konuda oldukca da deneyimli. Ancak naturel pozisyonu degil. Hatta gecen Ocak ayinda Turksportal icin yaptigi roportajda bunu da belirtti.

Son bir aya kadar da ileriye cikip ofansa katki yapabilme becerisini cok az gosterdi. Ugur daha cok defansta olumlu hamleler yapan, konsantre bir goruntu cizmisti. Bu formunu devam ettirirse de gerekli ofansif ozelliklerinde gelisme yapilabilir.

Mesela oturup igneleyici sozler yerine, Ugur'u olmasi gerektigi gibi yapip neden burada elestiriye sunmazsin? Mesela senin yaptigin ve esasinda pek de yardimci olmayan bu elestirinin bir benzerinin sana karsi yapilacagindan korktugun icin mi?

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

hayır hiç birşeyden korkuduğum için değil bunun benim değil sizin işiniz olduğu için...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben GS'ın gelirlerinin düşük olduğunu düşünüyorum. Tmm parası az doğru borcu falan var ama her yıl belli oranlarda transfer yapabiliyor. Oyunu aldım ilk yıl hiç transfer yapmadım adam yolladım Balance aşağı düştü. 2. yıl 1M€luk bi transfer (zayen olan parayı da aldılar) onun dışında oyuncu sattım wages 17M€ doğru düzgün para yok bişeyler yapalım. Bence GS sponsorlardan çok iyi para alıyor. En azından bu yıl öyle oldu. 1 tane sponsor yok ki bir sürü var. Dsamrt, ülker avea. Kombinelere gelince İlk yıl 18 bin adet sattım gelen para 5M€ falan. GS bu yıl 5 bin sattı 10M dolar kazandı. Geçen yılda 10 bin satmış yine aynı parayı kazanmıştı(çünkü kombine fiyatları bu yıl nerdeyse 2 kat arttı) GSde kombine satış rakamları çok yüksek. Ayrıca bu belki genel bi konu ama konu paradan açılınca burada yazayım. Puan başına Tv geliri gelmeden önce büyükler 10m dolar falan para alıyordu havuzdan. Şimdi galibiyet başına 130 bin €. 90 puan alsan ki çok zor eder 3.9M €. Bu çok az kalıyor. Yanlış bilmiyorsam büyükler ayrı para da alıyorlar..
    Linderoth ii bi oyuncu olduğu için ve daha büyük bi kulüp olduğu için GSye geldi, oyunu kötüleştiği için değil ama senin dediğin gibi CAsı düşüyor, lincolnde Shalkede problemlerden dolayı geldi CA sı düşmüş durumda. Son olarak Cem Sultan -9. Modifierden baktım ve bir kaç kere oyunu tekrar açtım. PA sı 110 çıkıyor. Anlayamadım. Bi nedeni var mıdır acaba..

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Yazılanları okudukça FM2008 oynayasım gelmiyor almasam mı acaba bu kadar sorun varsa o kadar parayı vermek akıllıca olmasa gerek

Sayfa 3 / 15 İlkİlk 1234513 ... SonSon

Mesaj Yetkileri