DepLasmanda oynuyorum diye aLan daraLtma yapmayacaksın diye bişey yoktur.Herkesin bir yoğurt yiğişi vardır ve herkesin fikri kendisinedir ama ben herzaman ve heryerde aLan daraLtma derim.Takımına güvenme oLayıdır.Takımının potansiyeLi varsa depLasmanda da aLandaraLtırsın rakibine baskı kurarsın oyununu bozabiLir hatta savumayı önde de tutarsın.Ben Everton u yönetiyorum şu an ve DepLasmanda CheaLse,Tottenham gibi saLdırgan ve hızLı takımLarı net skorLarLa bariz üstünLük kurarak mağLup ettim.Yani dengeyi iyi ayarLamak gerek.En çekindiğiniz takımLarı biLe kendi oyununuzdan taviz vermeyip başarı eLde etme oLasıLığınız vardır.Durumu iyi ayarLamak rakibi iyi anaLiz etmek gerek.
ŞöyLe bir durum.Ben cheaLse yi depLasmanda 3-1 gibi eze eze deniLen tabi iLe yendim.ALan daraLttım,savunmamı önde kurdum.Çünki tek forvet çıkmışLardı ve eLimde hızLı bir savunma oyuncusu vardı.Neden geriye yasLanıp o tek forvete daha çok pozisyon verme imkanı tanıyayım ki ? Çift forvet çıksaLardı Pizzaro-Drogba yine aynı sistemi uyguLardım.NasıL oLsa biri yine ağır tip santrafor ve çift forvet oynadıkLarı için daha çok kanat varyasyonu deneyecekLerinden eğer çakıLı oynasaydım yine rakibime yem oLurdum.Ama yine oyunumdan taviz vermeyerek kendi taktiğimi uyguLadım.Ha eğer Sheva-Drogba çıksaLardı o zaman mecbur savunmayı yasLayıp aLan daraLtmayı azaLtıp pozisyon kaybını önLemeye çaLışırdım ve kontra atak oynardım..
Yani anLatmak istediğim.CLosing down u yaparken kendi takımınıza ne kadar güveniyorsunuz.Rakib takım nasıL kurgu da çıkacak bu önemLidir.Yani en çekiLecek takımLara karşıda cLosing down yapıp müthiş sonuçLar eLde etmek mümkündür.
Bu da tabi benim görüşüm.