-
Dün Real Madrid Valencia'ı deplasmanda 5-1 yendi adamları dikkatle izledim defans pres yapmıyordu hatta sıkı markaç bile yapmadan güle oynaya 5-1 kazandılar
Diziliş 4-4-2 gibiydi hatta maçı anlatanda 4-4-2 dedi ama maçı izlediğimizde sahada hiç 4-4-2 gibi durmuyolardı geri 4 lü tamam 4 lü olduğu besbelli ama ileri 4 lü sürekli yer değiştiriyordu. Raul, Robinho hiç alan daraltmıyor orta sahadada sadece diarra denilen adam pres yapıyor. Guti pres yapmadan sadece nerde duracağını bilerek oynuyor büssürü top kapıyor felan filan. Alan daraltma önemli hiç şüpesiz büyük takımlarla küçüm takımlar arasındaki açığı kapatmak için şart. Küçük takımsan illaki alan daraltmak zorundasın buna mecbursun yenersin yenemezsin o ayrı konu ama alan daraltmazsan Rakibin oynamasına izin verirsen maçı kaybetme olasılığın artar. Bide şu dikkatimi çekti katılırsınız katılmazsınız ben yinede söğliyim. Eğer takımınızda duran topları kullanan bir oyuncunuz yok ise genelde duran toptan gol yiyen takım haline gliyorsunuz. Yapay zekadan yola çıkarak bunu söğlüyorum. Takımda alex tarzında oyuncunuz var ise duran toptan gol atmasanız bile gol yeme olasılığınız düşüyor.
Mesaj Yetkileri