Maça golle başladığımızda inanamıyordum.Bu sezon ilk defa maçın başında gol buluyorduk.Hemde Fenerbahçe karşısında..Her şey bu kadar güzel olamazdı.Çünkü biz Beşiktaş'tık ve bizim böyle maçlarda talihsizliğimiz herkesce bilinen bir şeydi.Acaba bu sefer farklı mı olacak diye düşünmeye başladım golümüzden sonra.Golde müthiş bir organizasyon ile sonuçlandı.Delgado'nun milimetrik pası ve Bobo'nun araya harika kaçışı nihayetinde güzei bir bitirişi ve GOL.

Golden sonra Fenerbahçe'ye önde basmaya başladık.Bu çok iyi bir hamleydi.Zaten şaşkın olan Fenerbahçe'ye önde basarak hem top yapmasını engelliyorduk hem de onları hataya zorlayıp bir gol daha bulma arayışı içindeydik.Nitekim bu olay pek uzun sürmedi.Ondan sonra maç dengeli gitmeye başladı.Diatta'nın pozisyonunda R.Carlos o topu çizgi üzerinden çıkarmasa bugün çok çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik.

Bu arada maçtan önce Nobre ve Tello ile başlayan sakatlık furyası maç içinde Gökhan Zan ile devam etti.Sanki Allah bu maçı kazanmamızı istemiyordu.Sanki bu maç bir şeylerin değişimi olacak gibiydi..

Zaten sonrada Fenerbahçe'ni golü geldi.Deivid öyle güzel vurduki pozisyonda ne Hakan ne Ali tandoğan topa hamle yapabildiler.Maç eşitlenmişti.Heh dedim işte.Bizim üstünlüğümüz buraya kadar.Ondan sonra karşılıklı pozisyonlar oldu.Bizimkiler Fener savunmasının hatalarından çok iyi faydalandılar ama golleri değerlendiremediler.Bobo'nun kendi başına oluşturduğu pozisyonda Burak'ın önüne atması gerekirdi ama o şut çekti.Etkili vuramıyınca golde gelmedi.Bu arada Gökhan Gönül'ün kendi çabalarıyla oluşturduğu pozisyonda Alex'in kaleyi tutturamaması ve Semih'in derin pasında Hakan'dan seken topu yine Alex'in etkili kullanamaması Fenerbahçe adına şansız anlardı.

İkinci yarıya Fenerbahçe önde pres yaparak başladı.Bu pres bizim top yapmamızı engelliyordu.Bu arada Fenerbahçe şutlarla etkili olmaya çalışıyordu ama pek tehlikeli değildi bu pozisyonlar.60 dakikada Carlos'un gelişine ceza sahasına yolladığı top Deivid'in şutunun Hakan'dan sekmesi ve Semih'in tamamlaması sonucu 2-1 e getiriyordu.Burada savunma elemanlarının hataları ön plandaydı.

Sonra Fenerbahçe önde presine devam etti.Bunu yapmaları bizim oyunu onların sahasına yıkmamızı engelliyordu.Ve ileridede iyi top sakladılar.Biz ise ileride top taşıyabildiğimiz anlardada iyi kullanamayınca etkili olamadık.Pozisyon bulmakta zorlandığımız bu dakikalarda Bobo'nun ilk goldeki gibi Delgado'nun harika pasıyla bulduğu gol pozisyonunu değerlendirememesi çok kötü oldu.Çalım ya da daha iyi bir vuruş tercihleri varken en zor vuruş tercini seçti ve nitekim gol olmadı pozisyon.Ve sonrasında yine aynı tempo ile devam ederken maç Batuhan'ın bulduğu pozisyon yine saç baş yoldurttu.Eğer orada içeri bıraksa gol olmaması işten bile değildi.Ama o tecrübesizliğinin verdiği eksiklik nedeniyle gol atayım kral olayım yolunu seçti ve çok cılız bir vuruşla bizi bir golden mahrum etti.İşte bu pozisyondan sonra bir kez daha şu kanıya vardım.Bu maçı kazanmamız İlahi kat tarafından istenmiyor.Zaten maçın sonunda yaşanan olayda bu dediğimi kanıtlar bir şekilde.Sadece orta hakem pozisyonu faul olarak değerlendiriyor ama futbolcular,yardımcı hakem herkes pozisyona devam ediyor ve Higuain'in şık kafa vuruşu ağlarla buluşuyor.Ama hakem verdiği hatalı karardan dolayı golümüzü iptal etti.Ve her şey bitti.Kadıköy'de yenilmeme geleneğimiz bitti.Ve Fenerbahçe bizim önümüze geçti.

Zaten hakem bizim maça damgası vurmasa şaşardım.Bütün talihsizliklerinde bizi bulması insanı çıldırtıyor.Valla ben artık talihsizlik olarak düşünmüyorum.Düpe düz bir şeyler yapılıyor bize karşı.Arzuman'ı nasıl bu maça verir bu Federasyon.Var bir bildikleri.Fenerbahçe'liler maçtan önce biz demiştik diyorlar.Beşiktaş hemen bize karşı gereksizce taarruza geçtiler diyorlar.Ne yapsaydık yani.Federasyon maça hakemi atamış artık.Bu bana bir oyunun parçasıymış gibi geliyor ama neyse.Maç içinde Cisse ve Toraman'a hiç gözünü kırpmadan sarıyı basan hakemin yüreği Deivid'i atmaya yetmiyor.Gelde bu olaydan sonra kasıt arama.Hele son dakikadaki pozisyon tam bir facia.Maçı bitirsemde sağ salim havasında çalınmış bir düdük.Burada sadece Gökhan Gönül ve hakem faul olduğuna hükmediyorlar.Oyuncularda çok iyi bildikleri için pozisyonun faul olmadığını pozisyona devam ediyorlar Ve Higuain şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara yolluyor.Tüm Fenerbahçeliler yinemi yenemedik cinsinden şoka girecekken Arzuman olaya el koyuyor ve golü iptal ederek Fenerlilerin içine su serpiyor.Arzuman'ın hatası bizim bir golümüzün iptaline neden oldu.Pozisyonda bence kesinlikle faul değil.Zaten maç içinde bu kanıya bir tek hakem varıyor..

Bu maçı kolay kazanabilirdik ama işte bizim şansımız çok az yaver gider.Buda o tür maçlardan birisiydi.

Delgado müthiş oynadı.Bobo bir şeyler yapmaya çabaladı.Pozisyonlar felan oluşturdu tek başına.Ama sadece bir golde kaldı.Higuain bu maçta kesin oynamalı diye düşünüyordum ama Ertuğrul hoca Burak ile başladı maça.Girdikten sonrada bir top geldi ve golünü attı ama hakem saymadı onuda.Topla buluştuğunda etkili bir isim.Bence bu takımda oynamalı.Burak'tan daha verimli olacaktır.Ve Hakan.Maç içinde iyiydi ama yine bir hatası gol yememize neden oldu.İleride çok iyi bir kaleci olacağına inanıyorum.

Lafın özü maçı kazanacak pozisyonları değerlendiremedik ve sonunda attığımız gol sayılmadı.Sağlık olsun.Ama tepkimizi bir şekilde göstermeliyiz.Hakem hatalarından dolayı şu an ligte lider olacağımız yerde 4.sıraya düştük.Bu hataların bizi denk bulmasının sebebi bu kadar basit olmamalı diye düşünüyorum..