Sayfa 5 / 15 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    İstatistiklerde Mehmet Aurellio'nun daha üstün olacağını düşünmüştüm..
    Ama ufak bir çelişme sezdim.. Bu tackling senin dediğin anlama geliyorsa Roberto Carlos'un 20 olması gerekir.. Real madrit'de olsun Brezilya Milli takımında, Fenerbahçe'de olsun ikili mücadelelerde nekadar başarılı olduğunu biliyoruz..
    Ayrıca pozisyon hataları yapıyor arasıra tamam ama bu ligteki bir çok oyuncudan da iyi pozisyon alıyordur.. 11 olması biraz abes kaçmış(bu bölümün konuyla bir ilgisi yok, cevap beklemiyorum)

Barış Özbek bildiğim kadarıyla bir sağ kanat oyuncusuydu.. Ve genelde kanat oyuncuları rakiple bire bir pozisyonda daha çok kaldıkları ve top kapma olasılıkları ortadan gelen bir oyuncuya karşı kapmaktan daha yüksek olduğu için istatistikleri daha yüksek olabilir.. Ama bu ligte nice defans oyuncuları nice ön libero oyuncuları var tackling 13-14 lerde gezen.. Barış nasıl 16 olur.. Buna gerçekten inanıyormusun Ömer abi?
    16 Yuksek olmakla beraber, Baris'in defansif mudahale tekniginin ligimizdeki bir cok defans oyuncusundan daha iyi oldugunu dusunuyorum.

Tabii bunu soylerken Baris'i sadece 8-10 mac izlemisligimiz oldugu da goz onunde tutulmali. Ancak simdiye kadar rakip ile ne zaman bire bir kaldigini gorsem (kanatta veya sahanin ortasinda) Baris topu hic de zorlanmadan kapti.

Roberto Carlos'a gelince. Bence Roberto Carlos defansa yardim etmek istedigi zaman etkili olan, ancak taktiksel disipline pek uymayi sevmeyen bir oyuncu. Bir bakarsiniz 50 metre geri kosar, ters kademeye girer ve topu kapar. Bir bakarsiniz orali bile olmaz. Roberto Carlos'un tackling gelisebilir ancak tabii eger bununla beraber konsantrasyon duserse.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bende bir kaç şey söyleyerek katılmak istiyorum tartışmaya

3 çeşit topu kendi hakimiyetine geçirme durumu olduğunu düşünüyorum

birincisi rakibin ayağındaki topa direkt müdahale yaparak top çalmak bu ne kadar iyi tackling yaparsanız yapın çok kez tekrarlayacağınız bir durum olmasa gerek çünkü rakip hiç değilse topu geriye oynayabilir pas olarak ayağından çıkarabilir eğer bu tackling ise dm lerden ziyade dc dl ve dr lerin bu işi daha çok yapacağını umuyorum sebebi ise hucuma kalkan kanat ve amc oyuncularının bu adamlara çalım atmak zorunda kalmaları yada bir nevi driblingte denebilir dribling yapan (pası düşünmeyen) bir oyuncunun ayağından çalınan top; basit oynamayı düşünen sağ sola oyun kurmayı düşünen rakip takımın dm veya mc sinden çalınan toptan daha zordur bunun içinde eğer tackling ömer ağabeyin dediği anlama geliyorsa dm ler için fazla bir önem taşımamalı. bu konuda ligde roberto carlos, song ve luganonun açık ara önde olduğunu düşünmekteyim sonrasında ise edular servetler gökhan ve ibrahimler gelir ancak bu alanda kendini en çok geliştiren oyuncu ise uğur uçardır her maçını dikkatle izleyen bir adam olarak ifade edeyim uğur uçar 5-1 sion maçında maç 2-0 iken %100 lük bir gol pozisyonunda geriden gelip sionlu forvetin önünden almıştır (inanılmaz bir müdahale idi) sonraki haftalarda ankaraspor maçında kalesinden çıkmakta geciken orkunun hatasını yine buna benzer bir pozisyonda bertaraf etmişti

2. tip top kapma durumu ise basketbolda ribound diye tabir ettiğimiz boşa düşen karambol topları toplamaktır bunu yapabilmek için iyi bir ön seziye ve ondan çok daha önemlisi pozisyon alma bilgisine sahip olmak gerekir bunu türkiyede açık ara deniz barış yapar ve ondan daha iyi bir adam yoktur hatta deniz barış rakip oyuncunun kontrolündeki topları tackling becerisiyle değil gücü denge si ve dayanıklılığı sayesinde alır ama onun en büyük artısı bu değil günümüz futbolunda büyük önemi olan ribound toplarını toplamasıdır ayrıca yüksek dayanıklılığı (bitmek bilmeyen enerjisi sayesinde) sağa sola koşar ve rakibin fenerbahçe yarı alanında top yapmasını engeller
    (geçen yılki fenerbahçe deniz barıştan önce ve deniz barıştan sonra diye izleyenler deniz barıştan önce kaç gol yenmiş deniz barıştan sonra kaç gol yenmiş diye bakanlar geçen yılki şampiyonluğu kimin getirdiğini anlarlar

3. tip top kapma ise tamamen yüksek ön sezi ise yapılan ve basketbolda pas arası diye tabir edilen şekilde top kapmaktır ömer ağabeyde fazla bahsetmiş onun için ben pek üstünde durmayacağım ancak; bu işi geniş alanda yapmanın pek kolay olmadığını tek önlibero oynayan bir dm nin kolay kolay yapamayacağını belirtmek istiyorum
    buna keza: dar alanda veya pres halindeyken yani galatasarayın 2000 yılındaki suat okan emre üçlüsü gibi yada gerard xabi alonso sissoko veya gattuso pirlo sedorff ambrosini 4 lüsü gibi sıkıştırılmış alanlarda daha iyi yapılacağını belirtmeliyim işte bu alanda tsl de lider aureliodur ön sezisi yüksektir

hatta şunada bakın marco o hamleleri tek dm oynarkenmi daha çok yapmış yoksa deniz yanına geldikten sonramı daha çok yapmış

saygılar
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

Anladığım kadarıyla birebir pozisyonda rakip oyuncuya faul yapmadan ayağındaki topu almak anlamında bu tackling.. Ancak bu özellik ön liberolar içinde önem taşımaktadır.. Çünkü günümüz futbolunda ortasaha oyuncuları yetenekli ve adam eksiltebilen oyuncular.. Orta sahadan gelişecek hızlı hücumlarda bu yetenekli 10 numaralı oyuncular (Lincoln, Alex, Matias Delgado gibi) adam eksilterek forvet oyuncusunu gol pozisyonuna sokmak için gerekli ortamı bulurlar.. O eksilttikleri adam genelde ön libero oyuncusu olur.. Tackling özelliği iyi olan ön libero oyuncusu rakibini geçirmez ve muhtemel gol pozisyonunu başlamadan önlemiş olur.. Sonuçta ön libero oyuncusu savunmaya yönelik bir oyuncudur ve bu nedenlede top rakipteyken çalmak durumundadır.. Her neyse burada anlatmak istediğim tackling özelliğinin tam olarak ne anlama geldiği ve ön libero oyuncusunda neden olması gerektiğiydi..
    Ömer abinin dediklerini yanlış anlamadıysam doğru bilgilendirme yaptım..

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Anladığım kadarıyla birebir pozisyonda rakip oyuncuya faul yapmadan ayağındaki topu almak anlamında bu tackling..
    Aynen öyle. Baris tacklingi cok iyi yapmayi biliyor

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Aynen öyle. Baris tacklingi cok iyi yapmayi biliyor
    Bence çok iyi bilmiyor.. En fazla 13 diyorum..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bencede en uygun değer 13-14 olur ama burak sanki sende aşırıya kaçmış bir taraftarlık hissi sezinliyorum sanki
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Barış Özbek daha ne yaptı ya.

Tackling'i max. 12 olmalı.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yaw beyler üç dört maç izleyip üstüne üstelik göz ucuyla izleyip (yani o adama yoğunlaşmadan) ahkam kesmek doğru değil özellikle ne yapmışki falan dememek lazım zaten kimse çok bişey yaptı demedi sadece adam iyi top çalma tekniği sahip dendi
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    aykut erçetinin reflex leri şahane idi ama gene kale sahası içine gelen ortalara çıkamadı kendine güveni yoktu hava hakimiyeti zayıftı gene kendisine atılan geri paslarını taça vurdu

ayak gücü dediğimiz topu degaj olarak atabilme yeteneğimi yoksa topları ayaklarıyla kurtarabilme yeteneğimi?

birde aykutun iletişim 6 orkunun iletişim 16+ olmalı
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by extensor View Post
    bencede en uygun değer 13-14 olur ama burak sanki sende aşırıya kaçmış bir taraftarlık hissi sezinliyorum sanki
    Yok yahu..Ben sadece abartılması istenen bir özelliğin normal bir seviyeye çekilmesi gerektiğini savundum.. Fanatiklik fln yakışmaz bize heleki araştırma sayfasında..

Nesil
    2003

.
    aykut erçetinin reflex leri şahane idi ama gene kale sahası içine gelen ortalara çıkamadı kendine güveni yoktu hava hakimiyeti zayıftı gene kendisine atılan geri paslarını taça vurdu
    Aykut'u ozellikle bire birlerde izledigimde sanki Mondragon'u goruyor gibi hissettim kendimi. Vucudunu tipki Mondi gibi buyutuyor ve rakibe gol vurusu yapacak cok az alan birakiyor. Tabii bir de Mondragon'un son zamanlarina gore cok daha cevik oldugu icin ayaklari ile de top cikartabiliyor.

Refleksler konusunda hala supheliyim cunku Aykut oldukca iyi pozisyon alabilen bir oyuncu ve bazi maclarda cok iyi konsantre oluyor. Bu yuzden kurtarislarin reflekslerin iyi oldugu icin mi, yoksa ustune geldigi icin mi oldugunu kestirmek zor. Bence Aykut su anda Orkun'dan daha iyi bir kaleci ancak daha cok macta izlemeden karara varmak gercekten zor.

ayak gücü dediğimiz topu degaj olarak atabilme yeteneğimi yoksa topları ayaklarıyla kurtarabilme yeteneğimi?
    Topu ne kadar uzun vurabildigi. Topa vurma kalitesi pas ve teknik ozellikleri ile belli oluyor. Bu ozellikler oyuncunun profilinde gosterilmese de, mac motorunda etki yapiyor. Bence ayak gucu olarak Aykut'un sorunu yok. Ancak teknik ve pas zayif oldugu icin topu zaman zaman oyuna ayakla kotu sokuyor.

birde aykutun iletişim 6 orkunun iletişim 16+ olmalı
    Katiliyorum. Hatta yapmayi planladigim degisikliklerden birisiydi bu.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Topu ne kadar uzun vurabildigi. Topa vurma kalitesi pas ve teknik ozellikleri ile belli oluyor. Bu ozellikler oyuncunun profilinde gosterilmese de, mac motorunda etki yapiyor. Bence ayak gucu olarak Aykut'un sorunu yok. Ancak teknik ve pas zayif oldugu icin topu zaman zaman oyuna ayakla kotu sokuyor.
    Abi yalnız dünkü maçta aykut degaj yaparken 3 kere topu çok absürd yerlere attı taç kenarına doğru. 3ünü de serkana attı ve toplar taca çıktı. yani sanki ayak gücü dediğimiz şeyde değil ama degaj yeteneğinde bir sorun var gibi bence. bunun da bir şekilde oyuna yansıtılması lazım. ama tabii bunun dışında gördük ki orkundan çook daha iyi bir kaleci. communication kısmına da katılıyorum ama şöyle de bir sorun var bence. orkunun communicationı bazen aşırı olabiliyor. hatırlarsanız iki maç önce sanırım orkun yine bağırıyordu songa, song da döndü ona bağırdı canına yetti heralde yani communicationın da fazlası iyi değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

.
    hımm o zaman pas teknik özellikleri zayıf olmalı mesela taffarelde ayak gücü fazla yoktu ama orta sahaya koysanız oyun kurucu olabilecek kadar güven veriyordu bir tane geri pasını gereksiz yere taça atmışlığı yoktu topu geriden oyuna sokuyordu

ama hamidou yuda biliyoruz gerilmeden topa vursa karşı kaleye kadar atabiliyor da attığı yerler mantıklı yerler olmuyor bana göre bir kalecinin ayak gücü önemli değil ayağını nasıl kullandığı önemli

ayak gücü özelliği değitirilip ayak tekniği özelliği eklenmeli si games ile konuşmanı tavsiye ederim üstad
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by cureshot View Post
    yani communicationın da fazlası iyi değil.
    yaw bunu bende düşündüm mesela communication iletişim demekse bağırıp çağırmak demekte değildir bence mondragon çok bağrınıp çağmasada savunmasıyla olan iletişimi çok daha iyiydi çok iyi bir üçlü kombinasyon sağlıyordu
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Perpetua Ardanın dribblingi hakkında konuşmak istiyorum. 20 olsun demiyorum ama adam oyuncuları 1 kişi olsun 2 kişi olsun bazen 3 kişiyi bile rahat geçiyor. Özellik editörde 16. Belki 16 değişmez ama adamı karşısına alıyor hızıyla değil çok rahat geçiyor bileğine o kadar hakim ki. Hemen yazıyım demedim ama her ma.ta böle çalımları var mesele en son anrep maçında sol kanatta önünde 2 kişi vardı öle rahat geçti ki ben bile inanamadım. Acaca bunun için driblingi yada başka bi özelliği bunu değiştirebilecek arttırılamaz mı??

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Perpetua Ardanın dribblingi hakkında konuşmak istiyorum. 20 olsun demiyorum ama adam oyuncuları 1 kişi olsun 2 kişi olsun bazen 3 kişiyi bile rahat geçiyor. Özellik editörde 16. Belki 16 değişmez ama adamı karşısına alıyor hızıyla değil çok rahat geçiyor bileğine o kadar hakim ki. Hemen yazıyım demedim ama her ma.ta böle çalımları var mesele en son anrep maçında sol kanatta önünde 2 kişi vardı öle rahat geçti ki ben bile inanamadım. Acaca bunun için driblingi yada başka bi özelliği bunu değiştirebilecek arttırılamaz mı??
    16 zaten Turkiye liginin en yuksek dripling ozelliklerinden birisi su anda. Daha yuksek seviyeye cikmasi icin herhangi bir neden goremiyorum acikcasi. Oyunda da Arda'nin bir kac kisi arasindan dar alanda teknigi ve dripling becerisi ile siyrilabildigini gormek mumkun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

servet form düzeyini gün geçtikçe arttırıyor casının 130 un üzerinde düşünmek lazım sezon ortası yamasında ya gökhanla toramanı 130 a indirelim yada serveti 140 a çıkaralım çünkü servet bu yıl gökhandan da toramandan da 1 gömlek üstün oynuyor

her iki takımında bütün maçlarını izledim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Servet'in bence CA'sının 120, home reputation'ının 150 olması lazım. Ben onun Süper Lig ekiplerinin herhangi birinde 11 oyuncusu olabileceğini düşünüyorum, Galatasaray'da değil.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Benim kişiliğim hakkında değil de, araştırma hakkında yorular yapalım.

Karşınızdakini eleştirirken kırıcı şekilde davranırsanız ceza sistemini kullanmak zorunda kalacağım.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Ilhan abiye katiliyorum Servet vasatin cok altinda bir futbolcu.Maclarda dikkat ederseniz hep Song`un yanina gidiyor,diger takimlarin forvet oyuncularini bos birakiyor.

Mesela bir örnek Gaziantep macindan;Volkan 60 metre top sürdü sonra Galatasaray ceza sahasi önüne geldi,Servet sol taraftaki adami tutacagina gitti Song`un tuttugu adama,Ekrem de bos durumda kaldi,durum 1-0 di ve Ekrem o golü atsaydi Galatasaray yenilecekti.Servet`in kademe hatasi var.

Daha böyle cok ayrintilar var.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

extendor siteyi ufak ufak oydun, yeter artık!
    fanatikliğini başka yerde yapmalısın, çocuk oyuncağı değil bu iş.

sen istediğin kadar uğraş fanatikçe hedefler hiç bir zaman gerçekleşmez!..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

GS´nin ligdeki son maclarini izleyemedim, ancak uefa kupasindaki son macinda ve milli maclarda Servet´i izledim. Hala bazi yönleri zayif Servet´in, ancak bence Fener´de oynadigi zamankinden daha iyi su an. Milli maclarda takimin en caliskan isimlerindendi bence. Caliskanligi ve mücadelesiyle biraz olsun bu zayif taraflarini kapatabiliyor. Türkiye´de malesef pek iyi stoper yok ama bence Servet olanlarin iyilerinden. Bundan dolayi da millitakimda oynuyor zaten.

Sheriff Misafir

Servet vasatın çok çok altında bir oyuncu.. Telekom lig A da banko oynar.. İsterseniz eski mesajlarıma göz atın Fenerdeykende Serveti acımasızca eleştirmiştim zaman zaman hala eleştiriyorum.. Çok puanlar kaybettik onun sayesinde zamanında..

Nesil
    2003

Servet'in 130'luk CA'sindan memnunum. Oyunda yaptiklari da oldukca gercekci.

Tekrar hatirlatiyorum. CA bir oyuncunun ozelliklerinin agirlikli ortalamasidir. Servet'in guc, ziplama, kafa, denge, calisma orani, markaj gibi ozelliklerinin cok ust seviyede. Konsantrasyon, pozisyon alma, onsezi, defansif mudahale gibi ozelliklerinin Turkiye liginin ortalamasi seviyesinde oldugunu kabul edersek. Zaten 130'luk CA zaten ozellikle fiziksel yetenekleri sayesinde ortaya cikiyor.

Bence Servet'in ne daha yukari cikmasi gerekir. Ne de daha asagiya inmesi. Zira daha dusuk CA'li bir Servet'in fiziksel ozelliklerini yansitmak mumkun olmayacaktir.

Gokhan ile Ibrahim konusunda zaten Koray gerekeni yapacaktir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

avatarın da messi olan arkadaşın avatarından futbol düşüncesini okuyabiliyorum dediğim gibi futbolu sadece çalım atma sanatı sanan arkadaşlardan olmalı

sheriff ten de böyle bir mesaj gelmesi normal zaten ona kalsa ilk 11 de 1,75 üstü futbolcu bulunmaz

valderamanın mesajı ise ilginç geldi fanatiklik yaptığımdan bahsetmiş ama bu sitede herkes kimin ne kadar büyük fanatik olduğunu senin fenerbahçe ile diğer galatasaray ve beşiktaş arasında nasıl uçurumlar yarattığını bilir ligin en iyi stoperi song la edu yu aynı c.a da görmen olaya ne kadar tarafsız bakabildiğinin göstergesidir

neyse yine iddaa ediyorum servet bu yılın en iyi türk stoperidir
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Servet'in 130'luk CA'sindan memnunum. Oyunda yaptiklari da oldukca gercekci.

Tekrar hatirlatiyorum. CA bir oyuncunun ozelliklerinin agirlikli ortalamasidir. Servet'in guc, ziplama, kafa, denge, calisma orani, markaj gibi ozelliklerinin cok ust seviyede. Konsantrasyon, pozisyon alma, onsezi, defansif mudahale gibi ozelliklerinin Turkiye liginin ortalamasi seviyesinde oldugunu kabul edersek. Zaten 130'luk CA zaten ozellikle fiziksel yetenekleri sayesinde ortaya cikiyor.

Bence Servet'in ne daha yukari cikmasi gerekir. Ne de daha asagiya inmesi. Zira daha dusuk CA'li bir Servet'in fiziksel ozelliklerini yansitmak mumkun olmayacaktir.

Gokhan ile Ibrahim konusunda zaten Koray gerekeni yapacaktir.
    teşekkür ederim üstad oyunda gökhan zanın milana transferi üzerine yazmıştım bu konuyu servet yeterince gerçekçi ama kıyaslama yaparsak servetide real madrid almalı o zaman
    Fikirlerim burada

avatarın da messi olan arkadaşın avatarından futbol düşüncesini okuyabiliyorum dediğim gibi futbolu sadece çalım atma sanatı sanan arkadaşlardan olmalı
    Yanlis düsünüyorsun kanimca,ben de Galatasaray`liyimdir ama gerektiginde takimin eksik yönlerini,kötü futbolcularini belirtmek gerekir degil mi ?

Servet cok caliskan olabilir,hava toplarinda cok hakim olabilir,katilirim bunlara ama pozisyon almada,kademede ve teke tekte cok zorlanan bir isim,bence bu özellikleri onu vasatin altinda yapiyor.Türkiye`nin en iyi Türk defansi sözüne katilmiyorum ben,Servet`ten daha iyi bir Yasin Cakmak,bir Ibrahim Toraman vardir,hatta Bursada izledigim kadariyla Egemen Korkmaz.

Servet Cetin kesinlikle yedek olabilir ancak Galatasaray gibi bir takimda,ama ne yaparsin yönetim Tomas`i gönderdi yerine birisini bulamadi.Servet gibi kötü bir isim geldi.

Iddia ediyorum Servet bizi Avrupada cok sIkintiya sokacaktir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Yanlis düsünüyorsun kanimca,ben de Galatasaray`liyimdir ama gerektiginde takimin eksik yönlerini,kötü futbolcularini belirtmek gerekir degil mi ?

Servet cok caliskan olabilir,hava toplarinda cok hakim olabilir,katilirim bunlara ama pozisyon almada,kademede ve teke tekte cok zorlanan bir isim,bence bu özellikleri onu vasatin altinda yapiyor.Türkiye`nin en iyi Türk defansi sözüne katilmiyorum ben,Servet`ten daha iyi bir Yasin Cakmak,bir Ibrahim Toraman vardir,hatta Bursada izledigim kadariyla Egemen Korkmaz.

Servet Cetin kesinlikle yedek olabilir ancak Galatasaray gibi bir takimda,ama ne yaparsin yönetim Tomas`i gönderdi yerine birisini bulamadi.Servet gibi kötü bir isim geldi.

Iddia ediyorum Servet bizi Avrupada cok sIkintiya sokacaktir.
    Oyunda Galatasaray ile oynarken hep hayiflaniyorum zaten. Servet'in arkasina kacirdigi oyuncu sayisi bitmek bilmiyor. Ama rakip havadan gelmeye kalkarsa Servet'den hava topu alabilen cok az oyuncu var.

Rehberler bolumunde bir baslik actim. Her pozisyona gore oyuncularin butun onemli ozelliklerini de iceriyor bu baslik. Ona bir goz atildiginda Servet'in

Hızlanma, Zıplama, Hız, Güç, Kafa, Markaj, Top Kapma gibi bir defans oyuncusu icin onemli ozellikler arasinda 7 ozellikten 4'unun cok ust seviyede oldugunu goruyoruz. Hiz ve hizlanma oldukca zayif, top kapma ise vasat olmasi gerekli.

Servet'de tek yapmayi dusundugum degisiklik tackling'in 2 puan inmesi ve marking'in 2 puan yukariya cikmasi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

peki emperor gel bakalım biraz tartışalım tek tek masaya yatırdığımız da sezon öncesi galatasarayın 5 tane stoperi vardı fazla bulunduğu iiçin gönderildi emre aşık kadroda tutulsaydı gerçekten işe yarardı ama herne hikmetse gönderildi
    bundan bir önceki yıl mondi tomas ve song 3 lüsü bire bir bakıldığında çok kaliteli olarak gözüküyordu ama gel gelelim savunmanın sık sık hata yaptığını gördük ve goller yedik song u tanımlayacak olursak markajı savunma bilgisi top kapması bire bir de geçit vermemesi çevikliği ile tanınan bir stoper en büyük eksiği 1,84 olan boyu bir ersen martini tutamıyordu belki 1,86,1,88 arası santaraforları sıçrama yeteneğini kullanarak tututabiliyor ama daha fazlası konusunda sorunlar yaşıyordu keza tomasta aynı song gibi top çalmada rakiple bire birde markajda iyi olan güçlü hızlı çabuk hızlanabilen 1,86 lık bir stoperdi oda song kadar iyi sıçrayamadığı için rakipte 1,90 lık bir forvet oldumu bayağı zorluk çekiyordu galatasaray örnek:geçensene ilk yarıda trabzonspor maçı 7. yada 8. hafta idi maçı trabzonspor 3-1 almıştı ersen martin şov yapmıştı
    yine crouch geçen yıl savunmayı hallaç pamuğu gibi atmıştı
    1-Bu iki stoperde hava hakimiyeti olarak zayıftı
    2-tomasın en kötü özelliği top tekniği inanılmaz zayıftı songunda yeteri kadar iyi olmadığı için savunmadan oyun kurulamıyordu buda galatasarayın zaman zaman baskı yemesine sebep oluyordu
    3-her iki savunmacıda top çalma hız çeviklik gibi yeteneklerine güvendikleri için rakiple bire bir pozisyona kaldıklarında hemen basmak yerine geri çekilip
    rakibin hamlesini bekliyorlardı zaten 1.sınıf stoperler bunu dener 2 tip top çalma hareketi vardır bir emre aşık ve luganonun yaptığı gibi rakibinizin poposunun dibinden ayrılmazsınız top ona gelir gelmez çoğu zaman arkasını bile döndürmeden müdahale yaparsınız eğer rakibiniz çevik ve akıllıysa bu tip müdahalede çalım atıp sizi ekarte edebilir ancak song ve tomas bunu yapmıyordu onlar forveti topu alıp üstüne gelmesini bekliyordu ve forvetin hamlesine göre pozisyon alıyorlardı bu savunma tarzınında en olumsuz yanı eğer forvet sizden daha çevik ise sizi bir oraya bir buraya yatırır ve şut şansını kolay yakalar
    nitekim bu ikili 3 sene önce nispeten şimdiye oranla daha genç oldukları için topa müdahalelerde son yılda olduklarından daha başarılı idiler ancak özellikle tomas ilerleyen yaşı itibariyle hızlanmasını ve çevikliğini kaybeder duruma geldiği için kone cenk gibi golcüler galatasarayı yıkmıştı

stoperlerin ikiside bakıldığında kaliteli olabilir ama birbirini tamamlamalıdırlar
    nitekim bu iki futbolcunun ofansada bir gram katkısı yoktu ne kornerde gol atmayı nede hücuma katılmayı hiç düşünmüyorlardı halbuki servet o açığı kapatıyor
    mesela song çevik top çalmada etkili markajda oldukça iyi defansif zekası yüksek servet ise hava toplarında etkili güçlü çalışkan ofansa katkıda bulunan bir oyuncu bu yüzden bu iki adam birbirine çok iyi uyum sağlıyor
    şuanda son maçlarda gs ofans hattı dökülürken savunma denizli maçı ve boreux maçında bir tane gol pozisyonu bile rakibe vermedi bordeux gol pozisyonuna girmeden iki gol attı galatasaray ise 6 %100 lük gol pozisyonundan 1 tane gol çıkaramadı

ewet bana göre şu anda galatasarayın en formda oyuncusu 1-song 2- servettir itirazı olanlarla sabaha kadar tartışalım buyurun
    Fikirlerim burada

peki emperor gel bakalım biraz tartışalım tek tek masaya yatırdığımız da sezon öncesi galatasarayın 5 tane stoperi vardı fazla bulunduğu iiçin gönderildi emre aşık kadroda tutulsaydı gerçekten işe yarardı ama herne hikmetse gönderildi
    bundan bir önceki yıl mondi tomas ve song 3 lüsü bire bir bakıldığında çok kaliteli olarak gözüküyordu ama gel gelelim savunmanın sık sık hata yaptığını gördük ve goller yedik song u tanımlayacak olursak markajı savunma bilgisi top kapması bire bir de geçit vermemesi çevikliği ile tanınan bir stoper en büyük eksiği 1,84 olan boyu bir ersen martini tutamıyordu belki 1,86,1,88 arası santaraforları sıçrama yeteneğini kullanarak tututabiliyor ama daha fazlası konusunda sorunlar yaşıyordu keza tomasta aynı song gibi top çalmada rakiple bire birde markajda iyi olan güçlü hızlı çabuk hızlanabilen 1,86 lık bir stoperdi oda song kadar iyi sıçrayamadığı için rakipte 1,90 lık bir forvet oldumu bayağı zorluk çekiyordu galatasaray örnek:geçensene ilk yarıda trabzonspor maçı 7. yada 8. hafta idi maçı trabzonspor 3-1 almıştı ersen martin şov yapmıştı
    yine crouch geçen yıl savunmayı hallaç pamuğu gibi atmıştı
    1-Bu iki stoperde hava hakimiyeti olarak zayıftı
    2-tomasın en kötü özelliği top tekniği inanılmaz zayıftı songunda yeteri kadar iyi olmadığı için savunmadan oyun kurulamıyordu buda galatasarayın zaman zaman baskı yemesine sebep oluyordu
    3-her iki savunmacıda top çalma hız çeviklik gibi yeteneklerine güvendikleri için rakiple bire bir pozisyona kaldıklarında hemen basmak yerine geri çekilip
    rakibin hamlesini bekliyorlardı zaten 1.sınıf stoperler bunu dener 2 tip top çalma hareketi vardır bir emre aşık ve luganonun yaptığı gibi rakibinizin poposunun dibinden ayrılmazsınız top ona gelir gelmez çoğu zaman arkasını bile döndürmeden müdahale yaparsınız eğer rakibiniz çevik ve akıllıysa bu tip müdahalede çalım atıp sizi ekarte edebilir ancak song ve tomas bunu yapmıyordu onlar forveti topu alıp üstüne gelmesini bekliyordu ve forvetin hamlesine göre pozisyon alıyorlardı bu savunma tarzınında en olumsuz yanı eğer forvet sizden daha çevik ise sizi bir oraya bir buraya yatırır ve şut şansını kolay yakalar
    nitekim bu ikili 3 sene önce nispeten şimdiye oranla daha genç oldukları için topa müdahalelerde son yılda olduklarından daha başarılı idiler ancak özellikle tomas ilerleyen yaşı itibariyle hızlanmasını ve çevikliğini kaybeder duruma geldiği için kone cenk gibi golcüler galatasarayı yıkmıştı

stoperlerin ikiside bakıldığında kaliteli olabilir ama birbirini tamamlamalıdırlar
    nitekim bu iki futbolcunun ofansada bir gram katkısı yoktu ne kornerde gol atmayı nede hücuma katılmayı hiç düşünmüyorlardı halbuki servet o açığı kapatıyor
    mesela song çevik top çalmada etkili markajda oldukça iyi defansif zekası yüksek servet ise hava toplarında etkili güçlü çalışkan ofansa katkıda bulunan bir oyuncu bu yüzden bu iki adam birbirine çok iyi uyum sağlıyor
    şuanda son maçlarda gs ofans hattı dökülürken savunma denizli maçı ve boreux maçında bir tane gol pozisyonu bile rakibe vermedi bordeux gol pozisyonuna girmeden iki gol attı galatasaray ise 6 %100 lük gol pozisyonundan 1 tane gol çıkaramadı

ewet bana göre şu anda galatasarayın en formda oyuncusu 1-song 2- servettir itirazı olanlarla sabaha kadar tartışalım buyurun
    Iyi yaziyorsun hos yaziyorsun da Servet`in hic mi kötü yönü yok ? Oyuncu elestirirken kötü yönlerinden baslamaliyiz konusmaya kanimca.
    Tomas konusunda sana katiliyorum,hatta cok para aliyordu gönderilmesi iyi oldu ama onun yerine kaliteli bir stoper gelmeliydi.Gittik Servet`i aldik.Servet`i herkes bilir az cok,nasil bir defans oldugunu,zayif yönlerini vs.Kontratak takimlarina karsi bu savunma anlayisi ile cok zorluk cekeriz,mesela ligde Sivas macini ben dört gözle bekliyorum,o macta savunmamizi merak ediyorum.Kanimca cok zor bir mac olacak,hizli,ve teknigi yüksek forvetler savunmamizi perisan ederler.Song tek basina bir yere kadar gidiyor.Servet pozisyon almada zorluk cektigi icin ani ataklarda zor durumda kaliyoruz.Servet kolay gecildigi icin zor durumda kaliyoruz,hele ceza sahasi icinde hizli ve biraz kurnaz birisi Servet`i gectimi o pozisyon ya gol olur ya penalti.Koprivnica macinda gördük bunu.

Servet hicbir zaman güvenilen bir futbolcu olmadi,hep saatli bomba oldu takimda,ha burada hata yapacak,ha bu atakta kesin hata yapacak,ha oyuncu hizli tehlikeli geliyor diye diye Servet`e güven kalmadi,ha Servet güveni saglayacak ne kadar sey yapti tartisilir.Hava toplarinda tek güven veriyor.

Galatasaray`in en formda oyuncusu 1-Linderoth,2-Song,3-Ugur Ucardir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

linderoth 4 maçtır yok uğurda ikimaçtır ? (maçları izliyormusun)
    Fikirlerim burada

Yahu sezon basindan beri en formda futbolculardan bahsettim.Yoksa her maci izlerim

Nesil
    2003

Form durumunun ne alakasi var konumuzla?

Form durumuna gore oyuncularin ozellikleri degisiyor mu?

Sayfa 5 / 15 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri