Alex'in oyunda sürekli top kaptırmasını engellemek lazım bir şekilde..
Alex'in oyunda sürekli top kaptırmasını engellemek lazım bir şekilde..
Ama markaj yapan rakip takım oyuncusu Alex'ten güçlüyse ki büyük bir olasılık bu ben taktiğime ne yaparsam yapayım Alex topu kaptıracaktır.. Ama gerçek hayatta görüyoruzki Alex kendinden fizik olarak çok üstün oyunculara bile topu kaptırmıyor..
Birde Serkan Balcı bir röportajında "Alex çok hantal ve zayıf bir oyuncu gibi görünüyor dışarıdan bakınca ama öyle değil kalçasını veya ayağını koyunca alamıyorsunuz topu" demişti.. Buda demek oluyorki dışarıdan bakınca gördüğümüzden daha güçlü Alex..
Daha once de dedigimiz gibi, Alex'in top saklayabilmesinin anahtari tekniginde yatiyor. Topa hakim oldugu icin hep vucudunu top ile rakibin arasina yerlestirmeyi beceriyor ve topu ayagindan kapmak icin rakip faul yapmak zorunda kaliyor. Veya Alex rakibin faul yapmasina izin vermeden topu ayagindan cikartiyor.
Zaten Alex'in topla dripling yapma gibi bir niyeti de yok. Topu almak icin markajdan bir kac saniyeligine kaciyor, topu aliyor ve hemen takim arkadasina tekrar atiyor. Eger rakip Alex'in topu almasini engelleyebiliyorsa Alex etkisiz kaliyor. Yani onsezileri kuvvetli bir oyuncunun Alex'e yakin oynamasini saglarsaniz, Alex'i sahadan silmek mumkun.
Oyunda Alex'i forvetin arkasinda degil de, orta sahada daha cok topla oynayabilecegi alanlarda oynatirsaniz, yani bir bakima geriden oyun kuran bir oyuncu gibi kullanirsaniz cok etkili olur. Zaten ozellikle Fenerbahce'nin kontra atak oynadigi maclarda Alex bu nedenle cok asist de yapiyor, gol de atiyor. Hep merak ederim ve istatistigini cikartmak istedim ancak zamanim olmadi, acaba Alex'in simdiye kadar attigi gollerin ve yaptigi asistlerin kaci duran top, kaci kontra atak sonucu (veya mac Fenerbahce'nin lehine bir farkli devam ederken) ve kaci mac berabere devam ederken gelmis simdiye kadar.
Beraberligi bozan golu atanin Alex oldugu veya asistini Alex'in yaptigi maclar da cok var ancak esas istatistikleri ust seviyeye cikartan rakibin Fenerbahce'ye saldirmak zorunda oldugunu hissettigi anlar oldugunu dusunuyorum. Yani Fenerbahce'nin rakibi az adamla yakaladigi veya defansi dengesiz yakaladigi anlar oldugunu dusunuyorum. Kabataslak Alex 70 gol atmis, 190 asist yapmis yerine bu tip detayli istatistikler daha yararli olacaktir.
bence bu konuda çok yanlış düşünüyorsun alexin lincolnün delgadonun ceyhunun top kaptırma sayılarını bulabilirmisin
serkan balcının dediği doğru alex ile aurelio kalçasını çok iyi kullanıyor ve top saklama becerileri o yüzden çok yüksek en kötü rakip fizik olarak ondan çok güçlüyse rakibine faul yaptırmayı da iyi biliyorlar denge ve gücünüün yüksek olduğunu düşünüyorum
Fikirlerim burada
Alex'in dengesi zayif demek istemedim zaten. Ama 18 seviyesine itiraz ettim.
Su anda yanilmiyorsam 14 ve mantikli bir seviyede.
Ayrica Lincoln ve Ceyhun'un rakip kaleye dikine driplinglerle giderken cok top kaybetmesi kadar normal bir sey olamaz. Alex daha cok ayagina gelen topu hemen takim arkadasina aktararak oyunu yayiyor. Ayaginda fazla top tutmadigi icin de cok top kaptirmiyor..![]()
muazzam bir yorumdu yazılarını okurken çok zevk alıyorum dediğine ek olarak bir kaç şey diyeceğim lincoln ve ceyhunun yanı sıra delgadoda dikine top sürüyorda genede alexi oyunda çok top kaptırmayan bir oyuncu olarak görmek istiyorum çünkü gerçektede öyle görüyorum bunun içinde güç denge ve sportmenlik yüksek olmalı diye düşünüyorum ki ben daha hiç ufak bir müdahaleden kaçan kendini bırakan veya topu bırakan bir alex görmedim ama lincolnde çok gördüm aralarında cesaret farkının yanı sıra güç ve denge farkıda olmalı
Fikirlerim burada
Ayni sonuca, Alex'in dictates tempo PPM'sini kaldirarak da varabilirsiniz. Dictates tempo, oyuncularin oyunu yavaslatarak ve ayaginda top ile bekleyerek oynamasini saglayan bir ozellik. Lincoln icin bence dogru olan ancak Alex icin mac motorunda fazla ayaginda top tutmasina neden olan bir ozellik.