şimdi bak dostum öncelikle bu spor kış sporudur kış aylarında vücut daha çok gelişir yazın idman yaparken daha çok terler ve nefessiz kalırız ve yeterince sağlıklı idman yapamayız kendimizi zorlayamayız
ama çoğu insan bunu bilmez benim çalıştığım salonda ekim kasım aralık ocakşubat 50 kişi çalışıyorsa mart nisan gibi kalabalıklaşır mayıs haziran geçer ve gene eski haline döner
bunun sebebi 2 ay içerisinde arnold olacağını sanan insanlardır biz bunlara yazlıkçı derdik sebebi ise sporla uzaktan yakından alakaları olmamaları ve amaclarının yazın sahilde hava atmak olduğu içindir nitekim gelirler 2-3 ay yaparlar yeteri kadar beslenemezler kilo alamazlar işin felsefesini de öğrenemezler yaz gelir hiç bir değişiklik olmaz sonrada haziran sonu böyle hayvan olup ne yapacaksın der giderler
bu spora başladığınızda eğer daha önce bu gibi sporlar yapmadıysanız en azından vücudunuz alışması için kendinize 3 ay verin ve üç ay aynaya bakmayın gelişmeyi beklemeyin bu üç ayda ne yeyip ne içeceğinizi sonrasında ise hareketleri nasıl yapacağını öğrenin ve yavaş yavaşta işin felsefesini öğrenmeye çalışın
bak ben 4 sene önce lise sonun nisan ayında başladığımda ( yazlıkçı olarak)
180 boyunda 56 kilo inanılmaz zayıf bir adamdım
4 sene içerisinde insanlara özelliklede erkeklere bakış açımdan tutunda yemek yemeği öğrenmeye kadar özgüven edinmeye kadar bir çok şeyi değiştirdim kendi adıma bu sporun etkisini psikolojik olarakta çok gördüm insanın kendi gücünü zorlaması etoburlaşması vs çok zevkli şeyler sinirlerinizi salonda bırakıp daha sabırlı bir insan olmaktan tutunda ayna karşısında gelişiminizi izlemeye kadar bir sürü zevkli edinimlerde kazanabileceğiniz bir spor bu
sana tavsiyem amaçlarına ulaştıktan sonra bırakma üzerine değil hiç bırakmamamk üzere düşün ,bu sporu

)