1 ile 30 arası toplam 300 sonuç

Konu: FM 2008 Taktik ve Antreman Tartışma, Soru Cevap

Hybrid View

Futbolcularımız onlara verdiğimiz antreman programınımı yoksa mevcut yeteneklerinimi sahaya yansıtırlar.
    Örnek transfer ettiğim bir oyuncunun uzun şutu 18 olsun ben ona yuksek uzun şut antremanı verirsem bu ya 18 olur yada 19 olur oyuncu iyi şut çeker burda sorun yok. Benim sorum asıl şu ben o transfer ettiğim oyuncuya daha düşük şut eğitimi verirsem şutu 17 düşer, oyuncu 17 şut özelliğiylemi şut çeker yoksa düşük şut antremanı verdiğim için kötümü şut çeker. Bu ayrıntı benim için çok önemli lütfen bilen arkadaşlar mutlaka yanıt versin.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by yorukefe View Post
    Futbolcularımız onlara verdiğimiz antreman programınımı yoksa mevcut yeteneklerinimi sahaya yansıtırlar.
    Örnek transfer ettiğim bir oyuncunun uzun şutu 18 olsun ben ona yuksek uzun şut antremanı verirsem bu ya 18 olur yada 19 olur oyuncu iyi şut çeker burda sorun yok. Benim sorum asıl şu ben o transfer ettiğim oyuncuya daha düşük şut eğitimi verirsem şutu 17 düşer, oyuncu 17 şut özelliğiylemi şut çeker yoksa düşük şut antremanı verdiğim için kötümü şut çeker. Bu ayrıntı benim için çok önemli lütfen bilen arkadaşlar mutlaka yanıt versin.
    futbolcularımız onlara verdiğimiz antreman programını uygulayarak mevcut yeteneklerini geliştirirler veya yeteneklerini kaybederler.

Örneğinden yola çıkarak, PA (Potansiyel yetenek) değerine bağlı kalarak oyuncuna verdiğin antreman programları onun gelişmesine veya düşüş göstermesine neden olur. Eğer düşük şut eğitimi verirsen büyük ihtimalle mevcuttaki şut değerini uzun süre koruyacak fakat uzun süre bu antremanı yapmadığı için bu özellikte düşüş olacaktır. Oyuncun 17 şut özelliği ile şut çekecektir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    futbolcularımız onlara verdiğimiz antreman programını uygulayarak mevcut yeteneklerini geliştirirler veya yeteneklerini kaybederler.

Örneğinden yola çıkarak, PA (Potansiyel yetenek) değerine bağlı kalarak oyuncuna verdiğin antreman programları onun gelişmesine veya düşüş göstermesine neden olur. Eğer düşük şut eğitimi verirsen büyük ihtimalle mevcuttaki şut değerini uzun süre koruyacak fakat uzun süre bu antremanı yapmadığı için bu özellikte düşüş olacaktır. Oyuncun 17 şut özelliği ile şut çekecektir.
    Ozaman en doğrusu biraz zaman ayırıp her oyuncuya ayrı antreman programı hazırlamak en mantıklısı gibi geldi bana. Mesela kadroda mc mevkinde oynıycak 5 oyuncumuz olsun, yine şut örneğini devam ettirirsek, her oyuncunun şut çekme özelliği aynı olmadığından düşük olanlara yüksek, isteğe bağlı olarakta yüksek olanlara yine yüksek yada daha düşük şut çekme antremanı verip daha fayda görebilceğimiz bir antremanı fazla vermek en güzel seçenek gibi geldi.
    Mesela ben dünyaca ün yapmış oyuncuları baz alarak onların oyundaki değerlerinden hesap yolu ile antreman programı hazırlıyorum vede inanıyorumki oyuncumun tüm değerleri 1 olsaydı ( antreman programı ile gelişmeyen değerler hariç) uygulattığım programla tıpkı o örnek aldığım oyuncu gibi bir oyuncu olurdu (potansiyeli yettiği kadarıyla tabi)
    Son olarak 2007 de kesin ama 2008 de kesin olmayan bir bilgim var, bana göre bu hata ama hatada olmıyabilir. 2008 de uzun süreli yani 2015 lere kadar oynayan biri daha net cevap verebilir. Olay şu 2007 oynarken, atıyorum penaltı çekmesi 15 olan ama potansiyelli bir (hile programı yardımıyla potansiyeli yüksek olduğundan eminim) oyuncuya şunu yaptım, 5 yıl boyunca duran top antremanı hiç vermedim ama maçlarda sürekli oynatmaya çalıştım.Sıfır duran top antremanı ile o potansiyelide oldugundan gelişmeye devam etti vede penaltı çekmesi 20 oldu oysa ben o özelliğini alıp pozisyon alma özelliğini arttırmaya çalıştım olmadı. 2007 de denedim bunu 2008 de denemedim.

Mesaj Yetkileri