Herşeye(!) Rağmen Kazandık...TebrikleR..
Herşeye(!) Rağmen Kazandık...TebrikleR..
Fenerbahçe epeydir Kadıköy'de kaybetmiyor, o maçtan en kötü beraberlik alırız ama ben kazanacağımızı düşünüyorum. Gökdeniz'i marke edersek maçı alırız -ki o maça kadar inşallah Deniz iyileşir ve orta sahayı toplar.
Kadıköy'de baskıyı kuran taraf olur, kazanırız Trabzonspor'a karşı, çünkü Fenerbahçe büyük maçlarda daha iyi oynuyor, Edu-Lugano olmamış bir şey farketmez, yerine oynayacak 2 oyuncumuz onların yerini doldurur.
Önümüzdeki hafta için konuşmak erken, galibiyetin tadını çıkaralım. 4 maçlık bir seri yakaladık (Gençlerbirliği, Galatasaray, Denizlispor, Ankaraspor). Arada Kayserispor'a da yenilmeseydik, 8 maçlık bir seri yakalamış olacaktık. Bu tarz bir seri yakalamamız lazımdı zaten ve yakaladık da, inşallah Trabzonspor'u da haftaya yener, ilk yarıyı güzel kapatırız.
lugono yoktu edu eksikti gibi bahnelere sığınmayız bizsonuçta sahaya çıkan yine üzerinde fb forması olan 11 tane futbolcu olaca
Kadromuz geniş. Hepsi birbirinden kaliteli oyuncular sorun olacağını sanmıyorum.
Önder-Can-Yasin 3 lüsünden ikisi Oynar Haftaya.
Yasin - Önder'i tercih ederim.
Lugano sarı kart cezalısı da Edu niye yok ki? Onu kaçırdım ben.
Oda sarı kart cezalısı....
İşte bu 2 forvete döndük TSL'de bence derbi maçlar hariç çift forvet oynamalıyız.Maçın son 10 dakikasına kadar pek oyun oynayamadık yinede pozisyon bulduk.Son 10 dakika Kezman'da girince iyi yüklendik.Güntekin Onay 1-1 olunca 2-1 olacağı belliydi dedi.Gerçektende öyle 1-1 olunca rahatladım.Yine söylüyorum eğer bu maçlarda puan kaybetmek istemiyorsak çift forvetle çıkmalıyız Semih her zaman sol ayağıyla öyle vuramaz
Bence Fenerbahçe'nin şu an ki durumunun baş mimarı Aziz Yıldırım.Geçen sezon Zico'yu göndermedi bütün baskılara rağmen.Şimdi bunun meyvelerini alıyor.Bundan sonra her sezon Fenerbahçe daha kaliteli isimleri takıma monte ederek en büyük hedefine ulaşacaktır.Vaziyet bunu gösteriyor.Türkiye'de Aziz Yıldırım yöneticilik bakımından örnek alınması gereken birisi.
So what?
Saike
Tebrikler Fenerbahçe'm,Tebrikler Zico
Hakeme rağmen kazandık maçı.İlk yarının tamamında bütün ataklarımızı kontrolsüz bir şekilde yapmamız sayısız top kaybına neden oldu.Özellikle 2.yarıda Zico'nun Ali Bilgin ve Vederson değişikliklerini yapmasından sonra oyun hareketlendi.Semih'in ilk golü çok güzeldi.Golleri ile sırtlıyor haftalardır ligde Fenerbahçe'yi.
Kezman pek bir varlık gösterememesine rağmne istekliydi,olumlu işler yaptı.
Lugano ile Edu'nun yokluğunu arayacağımızı sanmıyorum Trabzon maçında.Önder,Yasin ve Can var oynayacak.Trabzon'u da yenip devreyi güzel bir şekilde kapatırız inşAllah..
Tebrikler Fenerbahçe.Gol yiyerek başlamalarına rağmen maçı çevirmeyi bildiler.
ÖZetten takip edebildiğim kadarıyla Gençlerbirliği öyle ahım şahım goller kaçırmamış.Arkadaşlar burada Gençlerbirliği yazık etti diyince bende çok net goller kaçtı sandıydım.Maç ortada geçmiş ve Fenerbahçe kalite farkını göstererek maçı almış.Tabii özet ile tam maç seyretmek arasında farklar var ama benim gözlemlerim bu.
So what?
Saike
Maçta sinirime dokunan 4 şey.
Kaleci gökhan'ın degajı yaparken, Alex topu kaptıktan sonra dizine vurmuş gibi yere atması kendisini
Tuna'nın gereksiz sert oynaması.
Kerem'in rakibi sakatlamaya yönelik hareketleri.
Hakemin her iki takım içinde hatalı kararlar vermesi.
Aynen öyle, Gençlerbirliği'nin pozisyonu bile yok denilebilir.
İki defa çaprazdan kontra pozisyonlar, ki açılar çok dar ve gol olan pozisyon.
Gençlerbirliği iyi çalışmış, sürekli önde bastı ve Fenerbahçe'yi çıkartmamaya çalıştı.Selçuk saçmalayınca bu daha güzel bir şekilde işledi.
İnanılmaz ağır bir pas trafiği vardı, yorgunluktan olsa gerek çok yüklenemediler.
Sıkışan oyunda Semih'e sürekli dolduruldu, o da ya indirdi ama kimseyi bulamadı ya da çoğu zaman sert oyundan dolayı dayak yiyerek alamadı.
Uğur hızlı,güzel, çizgiye iniyor ama topla çok oynuyor, inanılmaz top ezdi yine.
Sağda Kazım ise yokları oynadı.
Gençlerbirliği'nde top yarı sahalarına gelince kale önüne kadar baskılı ve sert oynadılar, ve geride iyice ceza sahası önüne kadar gömüldüler.
Hakem de rezaletti, 2 Fenerbahçe penaltısını yedi, Gençlerbirliği'nin sertliğine prim verdi.Hele Alex'e yapılan bir faul var ki eöh be kardeşim hakikaten ayıp!
Lugano ve Edu önde yakalandıkları için faul yaptıklarından dolayı sarı kart yediler, zaman zaman baskı için defans da öne çıktı.Hatta bir ara Edu oyun kurmak için orta sahaya kadar geldi : ))
Gençlerbirliği dengesiz, aşırı kontratak oyunu oynayan bir takım haline gelmiş, Mehmet Çakır gene beceriksiz, gene dengesiz, gene saçmalayan bir oyuncu.Hiç gelişmez mi insan 2 yılda?!?..
Semih olağanüstü,fantastik bir gol attı, 40 yıl vursa bir daha öyle atamaz.Ardından da klasik Fenerbahçe duran topu geldi ve aldı maçı Fenerbahçe.
Aşırı tempo yoktu, beklemezdi zaten bu yoğun maç temposunda.
Fakat Selçuk'ta ısrar sinirimi bozuyor
Bir top için 3 sn düşünülmez, ayrıca nereye nasıl pas atılır onu bile bilmiyor, hele kale ağzında rakibin önünden geri pas vermiyor mu :hırrr:
Ağır ve temposuz oyun, anlamı kötü oyun ama 3 puan.Böyle fikstürde fazlası ile iyi..
Edit: Unutmadan öyle saha mı olur kardeşim, pas atarken kayıp düşüyorsun, ayıp yahu kum sahalardan berbat hale gelmiş ...
Last edited by Cengo : 17.Aralık.2007 at 02:13
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Gökhan Gönül'n pozisyonu bariz penaltı yazık vermemişler pozisyonu tekme tokat dövmesimi lazım yahu adamı penaltı için..
3 ankara takımı, tek saha.
Tunanın eline carpan top penaltı degil..Öncesindesemih eliyle suratına müdahale yapıyor...semihin yaptı faul...
Tunanın gökhana yaptıgı penaltı+kırmızı kart![]()
Penaltı değil mi?Kafa topuna çıkarken zaten o el öyle açılmaz adam elini açtığına göre top da oraya çarptığına göre penaltı.
Ayrıca şu linke bir göz at istersen:
http://www.milliyet.com.tr/2007/12/17/spor/ytokat.html
Ama dediğin gibi olabilir suratına darbe geldiyse tepkiyle ellerini açmış olabilir.
Last edited by MeMo : 17.Aralık.2007 at 17:16
Hakemlerin art niyetli olduğunu düşünmek bile istemiyorum ama Gökhan Gönül'ün pozisyonundaki penaltıyı görmemek için kör olmak gerekir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Adam elini pergel gibi açıyor daha neyi tartışıyoruz
Erman Toroğlu Fenerbahçe'nin penaltı beklediği iki pozisyonda da penaltı olmadığını savundu, Şansal Büyüka sadece ilk pozisyonda Toroğlu'na katıldı !.. Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ni 2-1 yendiği maçta yaşanan iki tartışmalı pozisyon Maraton'da şöyle tartışıldı:
http://www.ligtv.com.tr/Takim.aspx?t=2&r=1&hid=30963
Videoda burada mevcut isteyen bakabilir...
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Murat tam ben koyacaktım..Videoyu izleyin..
Bakalım Ahmet cakar ne diyecek..Gece izlerim artık![]()
Toroğlu dün gece Beşiktaş kalecisi Hakan'a da kötü oynadı dedi ona bakarsanız, Hakan kötü müydü maçta?
Semih görmüyor bile arkasında adam olduğunu, kafaya çıkıyor, herhalde hazırol pozisyonunda çıkmayacak, elini geriye doğru açtığında rakibe çarpabilir. Pozisyondan sonra Tuna'nın hareketleri herşeyi anlatıyor, daha neyi tartışıyoruz ki?
Tuna neden ben ne yaptım diye hareketler yapmaya başlıyor, üzülüyor. Durduk yere bunu niye yapsın adam?
"YÜCE ATATÜRK"
Herkese göre değişir, Erman Toroğlu penaltı değil veya penaltı dediği poz. penatlı mı olacak? Birincisi oyuncunun eline değiyor eee değdine göre. Burada istese o elini çekebilirdi yani müdaheleyi elini arkaya atarak yapabilirdi. Hadi onu geçtim oyuncu eyvah! penaltı diye yüzünü eline götürdü. Demekki oyuncu buna penaltı dedi.
Tuna orda suratına Semih in eLi geLdiği için garip hareketLer yaptı. Tuna yüzüne darbe aLınca adam birşey görmüyordu zaten. ELLerini de tamamen biLinçsiz açtı. PenaLtı değiLdi bana göre.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Yılın smacını attı Tuna....