Sayfa 10 / 13 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 373 sonuç

Konu: Nannar'la Fiorentina neler yapar? :) [ 2. Sezon]

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

huseyin diarra yi 25 m euroya aldiysan acayip pahaliya almissin , keske gokhan inleri alsaydin

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

gökhan da aynı paraya geliyordu ancak ben diarra'yı tercih ettim gökhan bu adam kadar iyi değil yaww...

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

valla ben gokhani 1 kere aldim , ondada 12 gol 5 asist yapmisti adamin uzaktan sutlari 20 hayatta affetmiyor bos kaldiginda pasida 16 gucu falanda yerinde allah anali babali buyutsun

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Gökhan İnler Diarra'dan iyi değilmi (: yapma hocam adam sezonda %80leri geçiyo Pas isabetinde, Uzaktan çok iyi vuruyo, Defansta etkin, aldığın paranında en az 2-3 mislisine satıyosun. Diarra'yı pek beğenmiyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

ben biraz daha zeki adamları seçiyorum..mental özellikler daha önemli yani...Diarra'da da bu fazlasıyla var
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by crespo009 View Post
    Gökhan İnler Diarra'dan iyi değilmi (: yapma hocam adam sezonda %80leri geçiyo Pas isabetinde, Uzaktan çok iyi vuruyo, Defansta etkin, aldığın paranında en az 2-3 mislisine satıyosun. Diarra'yı pek beğenmiyorum
    bu sezon yaparız değerlendirmesini
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Last edited by nannar : 25.Şubat.2009 at 17:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

İnter'le süper kupa maçına çıkıyorum... saat 17:00 a kadar burdayım..sonra çıkacagım lige de girerim herhalde haydi bakalım sezon başlıyor...

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

acil çıkış gerekli süper kupa maçı da kaldı.... görüşürüz sonra beyler...

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

bekliyoruz abi

Nesil
    2008
    Yer
    Mersin/Tarsus

hocam onu da al seneye istifa et alacak kupa kalmayacak seneye
    Last edited by erimda : 25.Şubat.2009 at 19:31

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Abi oyunda boy etkili değil
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

hocam transferler çok güzel şampiyon olman da iyi inter'i süper kupa'da geçersin

Nesil
    2008
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by nannar View Post
    arkadaşlar taktiğimi paylaşmayı düşünürüm ,sorun değil fakat ben maçlarda sürekli taktik değiştiriyorum şu anda 4 tane taktikle oynuyorum... 4-1-2-1-2 , 4-1-4-1, 4-1-3-1-1 ve 4-1-2-2-1 şeklinde farklı dizilişler kullanıyorum....
    hocam bu yeni taktikleride paylaşırsan seviniriz
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Abi oyunda boy etkili değil
    etkili taylan
    ben contiune tuşuna bastım ve şöyle bi yazı geçti (bilgilendirme yazıları varya)
    uzun boylu oyuncularınız daha geç iyileşebilir diye

Last edited by AlexandrePato : 25.Şubat.2009 at 21:35 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Forvetlerde uzun boya dikkat ederdim ben en azından 180 cm olsa iyi olur diye düşünürdüm yanlış mı yani?
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2008
    Yer
    Afyonkarahisar

büyük üstadın (NannaR) görüşlerinide almak isteriz

ön liberoya everton dan fellaini güzel bir seçenek olabilir , fiyatı fazla tuzlu değil
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    forvete de soldado denenebilir
    Last edited by cantoklucu : 25.Şubat.2009 at 22:09 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Şimdi getafe nin başındayım oyunda soldado'nun devamlılığı yok ama adam sanki semih gibi bazen 70 de girip 3 gol atıp çıkıyo baze 90+ larda goller atıyo ama 0-90 arası başlayınca adamda bi durgunluk oluyo

not:Abi sen yokkan muhabbete sardık gelde 1-2 ss at
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

geldim gençler valla forvetin uzun boylu oluşu oyunda etkili değilse bile ben psikolojik olarak rahat hissetme açıcınsan uzun boyluları almaya çalışırım şahsen Fellaini konusuna gelince fellaini mental olarak çok iyi gelişiyor ama bir yerde kalıyor... kapasitesi sınırlı yani...

neyse başlıyoruz sezona... biraz devam edelim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fellaini bende çok kötü bir pa alıyordu bu arada abi hiç ama hiç bir etkisi yok boyun oyuna
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Last edited by nannar : 25.Şubat.2009 at 23:31 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

bence boyun oyuna çok etkisi var örneğin oscar cardozo kafa topu kaçırmıyor top indiriyor kendi atıyor yani etkisi var hocam bu arada kupayı almışsın tebrikler

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

teşekkürler... Serie A başlıyor gençler ! ilk maçlar önemlidir bana şans dileyin....

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by cengavs View Post
    bence boyun oyuna çok etkisi var örneğin oscar cardozo kafa topu kaçırmıyor top indiriyor kendi atıyor yani etkisi var hocam bu arada kupayı almışsın tebrikler
    Boy bencede önemli,katılıyorum

teşekkürler... Serie A başlıyor gençler ! ilk maçlar önemlidir bana şans dileyin....
    İyi şanslar abi,dualarımız seninle

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Serie A 1. hafta

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Last edited by nannar : 25.Şubat.2009 at 23:51 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

sezona iyi baslamissin hocam.grubta dedigin gibi rahat gecer..defansif ortasaha olarak gec oldu ama luca cigarini ye bakmani bi oneririm.

başlangıç iyi olmuş

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Serie A 2. hafta

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ahmetokur29 View Post
    sezona iyi baslamissin hocam.grubta dedigin gibi rahat gecer..defansif ortasaha olarak gec oldu ama luca cigarini ye bakmani bi oneririm.
    o da fena değil ama aldıklarım kadar kalite değil.....Ama ilerde daha iyi oluyor da olabilir...
    Last edited by nannar : 25.Şubat.2009 at 23:59 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by AlexandrePato View Post
    hocam bu yeni taktikleride paylaşırsan seviniriz
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

etkili taylan
    ben contiune tuşuna bastım ve şöyle bi yazı geçti (bilgilendirme yazıları varya)
    uzun boylu oyuncularınız daha geç iyileşebilir diye

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Forvetlerde uzun boya dikkat ederdim ben en azından 180 cm olsa iyi olur diye düşünürdüm yanlış mı yani?
    geldim gençler valla forvetin uzun boylu oluşu oyunda etkili değilse bile ben psikolojik olarak rahat hissetme açıcınsan uzun boyluları almaya çalışırım şahsen Fellaini konusuna gelince fellaini mental olarak çok iyi gelişiyor ama bir yerde kalıyor... kapasitesi sınırlı yani...

neyse başlıyoruz sezona... biraz devam edelim...
    Quote Originally Posted by cengavs View Post
    Quote Originally Posted by iLkeRisT View Post
    Boy bencede önemli,katılıyorum

İyi şanslar abi,dualarımız seninle

ŞİMDİ DE AÇIKLAMALAR:

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Boyun oyuna etkisi yok, boy sadece görsel, oyun jumpinge ve diğer fizik değerlerine bakar.
    Quote Originally Posted by baristayfur View Post
    malesef oyundaki boy sadece makyaj bi özellik..önemli olan jumping..

boyları ne olursa olsun,bütün özellikleri aynı olup jumpingi yüksek olan oyuncu topu hep alır(mış)

banada böyle söylendi...
    söylenenlere göre öyle değil.35431321m olsun boyu,zıplamasıda 15 olsun 1.60 lık adamın zıplamasıda 16 olsun,1.60lık adam alır o topu...
    Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Aynen öyleydi şu ana kadar Bundan sonra değişiklik olurmu bilemem.
    Yalnız boyu 1.60 olan bir adamada 15-16 jumping vermezler.
    Jumping özelliği oyuncunun nekadar yükseğe ulaşabildiğini gösterir. Dikkat ettiyseniz Zigic'in boy2.02 zıplama 20ydi FM2008'de şimdi değişmiş
    Quote Originally Posted by extensor View Post
    Yahu arkadaşlar. Biz araştırmacılarda o jumpingi boyuna oranla veriyoruz ki.
    Her araştırmacı böyle veriyor bunu. Biz şimdi 1.60 lıklara düşük veriyoruz 190lıklara yüksek veriyoruz
    Sİ diyor ki hava hakimiyeti için oyuncuların zıplama ve boy özelliklerini göz önünde tutun. Bizde bunu düşünüyoruz ve ona göre veriyoruz

Jaba'ya 17 jumping veren mı var?

Jumping= hava topu alabilme hakimiyeti. Sadece boy, sadece zıplama yeteneği değil...
    Mesela paretez'i hatırlıyormusunuz. Çok iyi zıplıyordu eee Fm'de ki jumping kaç olur en fazla?
    12-13
    Neden?
    Çünkü 173-179 arası oyuncu
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    1.60lık birinin jumpingine 1 verilir, şaka değil gerçekten 1 verilir.
    oyundaki bi eksikliktir bence bu..ve bu eksikliğide boya oranla jumping vererek(verdirterek) kapatmaya çalışıyorlar-ki yanlış birşey bence.

bnm arkadaşım var boyu 1.80 ama boyu 1.96 olan arkadaşımdan basket oynerken hava topu çalıyor.Blok koyuyor vs.vs futbol oynadığımızdada ondan kafa topu almasınıda iyi biliyor. yani ne demek?? 1.80lik adamın jumpingide gayet yüksek olabiliyor..uzun adam daha fazla sıçrar demek çok yanlış...kısa ama iyi zıplayanlara haksızlıktır bu..

fmde bunu görememek üzücü
    Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Bunu bir eksiklik olarak görmemek lazım.
    Jumping= boy + sıçrama yeteneği
    Örneğin boyu 180 cm olan bir oyuncu 25 cm sıçrıyorsa,boyu 190 olan 10 cm zıplayan birinden daha fazla jumping alır FMde.
    Böylece gerçeğe uygun bir şekilde oynanabilir.
    Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Barışcım şöyle düşün bir de :

Baskette benim benden 6-7 santim uzun arkadaşıma göre kol avantajım var.Ne yapayım uzun

Neyse konuya gelecek olursak:

X kişi var 1.80 müthiş zıplıyor sadece örnek veriyorum 50 santim zıpladı diyelim yerden .etti sana 2.30.

Y kişisi 2.02 boyunda yerden kımıldayamıyor 10 santim havalanabiliyor .2.12 'ye geliyor.

X in jumping ine oyunda diyelim ki maksimum bir 2.45 degeri hesaplandı.

X e 1.80 olmasına rağmen jumping e 17 verirsin Y 'ye 2.02 olmasına rağmen jumping 12 ya da 13.farazi olarak.

Bunano 1.60 boyuyla 40 santim zıplasın isterse top kapma anında 2.02 lik adamın boyuna bile gelemiyor.

Hesaplama yapılırken boy + yerden yükselme hesaba katılarak üst kademeden alt kademeye doğru bir hesap yapılmış yani bir yanlışlık yok.
    Öncelikle yazdıklarınız için teşekkür ederim.

Verilen tanıma göre doğru hesaplamalar yapılıyor bnm ona bi itirazım yok zaten.

Jumping-zıplama-sıçarama- :yerden nekadar yükseldiğimiz demek değil midir??en azından sözlükte öyle yazıyor.

nekadar zıpladın dese biri 50cm,25cm 10 cm...vs deriz..

ne kadar yüksekliğe ulaştın derse 2.20,2.30,1.90...vs deriz.
    bu iki tanım arasında fark var.

oyunda kullanılan ne kadar yüksekliiğe ulaştığı..iş böyle olunca yerden iyi yükselen oyunculara gerçek değerler verilememiş oluyo.buda (bana göre) gerçekçiliği düşürüyor..

eğer oyuna artık 3D girdiyse bu jumping konusunun düzeltilmesi gerek değil midir??Görüntü olarak hiç gerçekçi deil..(ki bu düzelmesi gereken birçok şeyden bir tanesi sadece 3d için)

daha sonra kilo var...onlara hiç girmeyeyim..
    Quote Originally Posted by hhkahraman View Post
    Sözlük anlamı konusunda kesinlikle haklısın ancak hedef kimin topa ulaşacağıysa onda bir sorun yok.
    Bunun yanında bu oyunu programlayanların senin söylediğin bütün o özellikleri(boy,kilo,sıçrama) oyuna yansıtabileceklerini düşünüyorum.Belkide 10.0.0 da görebileceğiz.
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Arastirma acisindan bir oyuncunun ayaklarinin yerden ne kadar kesildigini olcmek, kafasinin nereye kadar ciktigini olcmekten daha farkli ve daha zahmetli bir is.

Ayni zamanda oyunda karsilastirma acisindan hem boy hem de ziplama becerisini iceren bir ozelligi karsilastirmak, boyu ve ziplama becerisini karsilastirmaktan daha kolay olacaktir.

Yakin zamanda degismeyecek bu ozelligin tanimi.
    Değişmek zorunda ama artık.önceden 2D oyunu izliodk,anlamıyoduk kimin nekadar zıpladığını.Fakat oyunumuz artık 3D oldu.

Oyunda saç rengi gibi gereksiz bi ayrıntı varken, görüntü olarak çok saçma görünen aynı boylu 22kişi top peşinde koşturunca insan eski hazzı alamıyo oyundan..(ozmn sen 2D oyna diebilirsiniz-ki çok haklısınz-ben ztn şu anda 2D oynuorm ve gayet memnunum-)

Fakat geleceğide düşünmek lazım. Zaman ilerledikçe oyunlardan istenilen gerçeklik payı artıyor. Bir PES, bir FİFA gibi oyunlarda bunlar yıllardan beri mevcutsa FM gibi kaliteli ve dünya çapında tanınan bir oyunun 3D motorunda bunun var olması gerek.

Kolaya kaçmaması lazım artık SI'nin.Oyun olmaktan çıkan FM artık simulasyona doğru hızla ilerliyorsa bütün verilerin gerçekçi olarak girilmesi şart oluyor..

Haksızsam haksızsın deyin..susarm,ama bu gerçekten büyük bir sorun (bana göre)
    Burada varsayim, FIFA ve PES'in bu konuda dogruyu kullaniyor olmasi.. Gercekci olanin bir oyuncunun ayaklarini ne kadar yerden kestiginin belirlenmesi.

Oyuncunun kafasinin ne kadar yuksege ciktigi, hangi oyuncunun hava topunda basarili olacagini belirlemek acisindan neden yeterli degil? FM bir strateji oyunu, FIFA veya PES gibi futbolun gorsel yonunu yansitmaya calisan bir oyun degil.
    Oyununuz 2D ise,çok başarılı bi şekilde işler bu.(işledi yıllardır) Ama 3D de yetersiz kalır. (bkz. 22 aynı boyda oyuncu-görsel mantıksızlık)

Strateji konusunda diyeceğim birşey yok ama 3Dyi oyuna koyduklarına göre birazda görsellik olacaktır artık..Görsellik olmayacaksa 3D lazım değil zaten 2D işimizi görüyo bu sistemde.
    ------
    birde şu var;

boyları aynı olan kişiler için nası bi çözüm bulunacak?

*Hangisi daha fazla sıçrayabiliyorsa ona daha fazla jumping verilir(diyeceksiniz)

***Daha fazla jumping verildiğinde,bu iki oyuncudan uzun olan başka bir oyuncunun jumpingine eşitlenecektir bu defa..Peki İyi zıplayan kısa oyuncumuzla uzun oyuncumuz yan yana geldiğinde topun kimde kalacağı nasıl belirlenecek budefa??

örneğin :

---------175cm(daha iyi zıplayan)-----175cm----180cm
    jumping:15---------------------------------14---------15

15jumpingli 175lik oyuncuyla 15jumpingli 180lik oyuncu yanyana geldiğinde sistem hangisine karar verecek peki???

boy oyunda etkin olduğu zaman uzun olan alacaktır topu ama oyunda etkin olmadığı için kime gidecek şimdi?
    Quote Originally Posted by cureshot View Post
    Ya arkadaşlar gerçekte uzun olan oyuncunun genellikle, bakın genellikle diyorum, daha yükseğe yükseldiği, bakın sıçradığı demiyorum, bilinir. Bu oyunda da böyle. Neyi tartışıyorsunuz ki? Jumping özelliğinin içinde boyun da katkısı var diyorlar. Oyunda boyu iyi olanın genellikle jumping'i de iyidir, boyu kısa olanın genellikle jumping'i de kötüdür; ama bu genel kural değil tabii ki.
    Quote Originally Posted by glosoli View Post
    12 yila yakin suredir basketbol oynayan biri olarak soyluyorum, kisa boylularin yerden yukselme orani uzun boylulara gore daha fazladir, ayrica daha cabuk sicrarlar. burdan yola cikarsak olayin strength, agility ve positioning ile de ilgili oldugunu dusunuyorum. 3D olayini oyuna daha yeni soktular, gelecek serilerde cok daha iyi olacaktir, su anki jumping sistemi de mantikli olandir bence.
    175'lik oyuncu ile 180'lik oyuncu, ikisinin de jumping 15 ise, bravery, positioning, work rate, concentration, anticipation gibi ozellikler once iki oyuncu arasindaki dengeyi bozar (tabii sahadaki yerlerini bunlar da belirler).

Bu kadar buyuk bir sorun da degil zaten.

Ayrica oyunda da zaten 20 puan degil 100 puanlik bir degerlendirme kullaniliyor. Biz 15 verirsek, oyun oyuncuya 71 ile 75 arasinda bir deger veriyor. Yani 15 verilmis iki oyuncudan birisi 71, digeri ise 73 olabiliyor.

Gorsel konuya gelince, dikkat ederseniz SI ozellikle cok cilalanmamis, gayet basit bir 3D motoru kullandi. Bunun nedeni de gorsel guzellikten daha ziyade, sahada olup biteni gormemizi kolaylastirmakti. Bu konuda degisklik yapmak, bunu bildigim icin soyluyorum, SI icin hic ama hic onemli degil cunku calismasi gerektigi gibi calisiyor.
    bakın arkadaşlar anlamışsınızdır umarım
    Futbolcu Bilgileri

Serie A 2. hafta

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:

o da fena değil ama aldıklarım kadar kalite değil.....Ama ilerde daha iyi oluyor da olabilir...
    ileride iyi oluyo ama aldiklarin kadar kaliteli olma seviyesine anca gelir..

Sayfa 10 / 13 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri