aziz yıldırım'ın ifadesinin tam metni.
http://haber.mynet.com/detay/foto-an...metni/581734/1
Büyük gün.
Açıklamalar bugün akşam saatlerinde gelir![]()
Bugün bir şey çıkmaz, Uefa karışmaz mevcut durumda, ilerleyen dönemlerde sabit görülen bir suç olursa devreye girebilir Uefa. Sanıyorum yarın federasyon toplanacakmış, o toplantı sonucu ligin ertelenmesi kararının çıkacağını düşünüyorum.
Ben de net bir şey çıkacağını düşünmüyorum, sadece bir fikir verecektir bize bu görüşmeler ve yol haritası çizilecektir bundan sonrası için.
Yarınki toplantıda liglerin ertelendiği açıklanacak bence 1-2 hafta. Çünkü Lütfi Arıboğan delillerin 1 hafta içinde kendilerine verileceğini söylemiş. Böylece deliller üzerinden karar verilecek. Yeni sezona sportif cezaların verilmiş haliyle başlayacağız.
TariboWest
Karar bir an evvel verilmeli. Yoksa 2 sezon kaybedicez. Ki düşürülücez bu çok açık.
Bu konuda iddialar çoğalmakta, yazıyı okumakta fayda var. Sadece Fenerle değil, diğer ismi geçen takımlarla ilgili de yazılar mevcut.
http://haber.gazetevatan.com/Haber/389135/1/Gundem
Son günlerde basında dolaşan Şekip Mosturoğlu'nun Etkin Pişmanlık Yasasından yararlanmak istediği haberleri üzerine;
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futb...01.asp?gid=381
http://www.yildiz.tv/?act=dvr&chan=b...7-2011%2021:53
aziz yıldırım'ın avukatı konuşuyor.
çok doğru şeyler söylüyor.
(/s)
Konusmasini biraz ironik buldum.
Hem bilgileri disariya sizdirdigi icin emniyet, savcilik vs.'ye yukleniyor, hem de yaptigi konusmanin iceriginin hemen hemen tamami benzer bilgileri iceriyor.
Benzerini Fenerbahce kulubu de yapmisti. Once konunun medyada islenmesini onlemeye calisildi, daha sonra Aziz Yildirim'in ifadesi kulubun resmi sitesinden yayinlandi.
Nacizane dusuncem avukat'in konusmalarina, medyada cikan haberlere yaklastiginiz sekilde yaklasmak oldugudur.
çok net, aynısını yazacaktım yazılmış, bence ek olarak suçsuz olduğundan ziyade herkesin yaptığından bahsediyor, olayı teröre, savcılara çekip demogoji yapıyor. aslında adı üzerinde avukat. yapması gereken de bu.
bir de konuşmda söyle bir kısım varki çok dikkat çekici.
spiker avukata nasıl belgeler sundular size, neler sordular, görüntülerde ne vardı diyor. avukat '10 polisle gel, sanki terör örgütü lideri, o bile böyle sorgulanmaz, 8 gün gözaltı, hukuka aykırı' vs. vs. derken en can alıcı soruya net bir cevap vermedi.
Demagoji veya değil, nasıl yorumlarsanız yorumlayın bahsettiği bazı hususlar çok önemli bence. Durup dururken terör ve savcıyla ilgili konuşmuyor. Bunlardan bahsederken öne sürdüğü iddialar da var. Bunlarında üzerinde düşünülmesi gerek bence.
Delil denilen şeyleri bize bile göstermediler diyor. Ellerinde ne olduğunu bilmiyoruz dedi. Cevap verdi aslında en can alıcı soruya.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
İbrahim Akın meselesi ya bizim ve Beşiktaş'ın kellesini götürür ya da savcının. İtiraflar şike meselesinde çok önemli yer tutar ama sen savcı olarak elinizde çok ciddi belgeler olduğunda dair bilgiler sızdırıyorsan oyuncuya emniyetteki ifadeni değiştir, suçlamayı kabul et, kurtul gibi bir oyun içine girmezsin. Evet doğruyu öğrenmek adına baskını yaparsın ama pazarlık içine niye girersin ? Zaten senin elinde çok ciddi delillerin yok mu ? Adam yine verir ifadesini, alabildiğin bilgiyi alırsın, itiraf da ediyorsa pazarlık olmaması şartıyla ettirirsin. Etmiyorsa da elindeki ciddi(!) belgelerle zaten bu adam ve bağlantılı olduğu kişiler cezasını çeker. Pazarlık yapıp suçları kabul et, kurtul mantığına girersen de adam tutuklanınca doğal olarak bunları açıklar ve böyle belirsiz bir durum ortaya çıkar.
Gelelim öte tarafa; İbrahim Akın emniyette verdiğim ifadeyi savcının baskısıyla ve kandırmasıyla değiştirdim diyor. Belki dışardan oturduğum koltuktan söylemek kolay ama bir insan yapmadığı şeyi niye kabul eder ki ? Tabi dediğim gibi baskının boyutunu bilmiyoruz, neler yaşandı tam bilmiyoruz. Ben şike olmadığına inanan biri olarak ilk ihtimalin gerçekleşmesini istiyorum. Yani savcının hatasının olmasını istiyorum. Öyle olursa Fenerbahçe kurtulacaktır ama sonrasında bu ülkede inşallah adalete işimiz düşmez diye dua etmek zorunda kalacağız.
Aydınlar Süper Kupa'nın ertelendiğini ve yarından itibaren belgelerin TFF'ye ulaşacağını açıkladı. Önümüzdeki günler ufak da olsa bazı şeyleri öğreneceğiz gibi.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
demogoji dediğim boş konuşmadı, ama söyledikleri bir ispattan ziyade isyandı. delilleri görmedim dedi, ama sanki görmüş ve fos delillermiş gibi emin konuştu, o konuşmalar her zaman olur başkanlar arasında, suç teşkil etmez dedi vs. vs. Geçmişte de oldu vurgusu önemliydi. Galatasarayın Ankaragücü maçına göndermesi falan enteresandı.
yani aslında avukat Fenerbahçeyi savunmaktan ziyade başkalarını suçladı daha fazla. savcının, emniyetin, medyanın tutumunu eleştirdi vs. eleştirilerinde haksız değil. ama Fenerbahçe ve Aziz Yıldırımın suçsuz olduğuna dair bir kelam etmedi, ettiklerini de destekleyici birşeyler sunmadı .
Avukat verdi ayarı.
izlemeyen allah aşkına izlesin. sadece fenerbahçeli arkadaşlar değil diğerleri de izlesinler.
(/s)
Gizlilik ve yayın yasağı diyen bağıran avukat. Şimdi gelmiş gizlilik istemiyoruz diyor . 360 derece.
Gizlilik varsa yayın yasağı konsun dendi. Gizli kalsın denmedi. Orada talep edilen gizli olduğu söylenen bir soruşturmayla ilgili basının hiç de gizli bir soruşturmaymış gibi davranmamasının önüne geçilmesi idi. Aksine başından beri soruşturmanın şeffaf yürütülmesi istendi. Ne ile suçlanıyorsa kişiler, bilinsin dendi.
İbrahim Akın : Uygulanan psikolojik baskı bedeniyle suçu kabul etmiş bulunmaktayım. Kaynak : NTVspor
Buyur burdan yak. Gizli soruşturmada sanki bütün haberciler delilleri biliyormuş gibi sallarsa olacağı bu. Daha avukatların delillerden haberi yok. Nasıl bir devlet olmuşuz be...Yazık..
Bir Dost
Hellbells
Savcının psikolojik baskısı nedeniyle doğru olmamasına rağmen suçlamaları kabul ettim demiş. Gerçek dışı iddiaların hepsini reddettiğini söylemiş. Ntv Spor'da söylendi.
Geçmiş olsun . İbrahim Akın suçu kabul ettiğini açıkladı.
Madem doğru değil,madem yapmamış ne diye kabul ediyor suçlamaları o zaman? Hayır itiraf edersen serbest bırakırız filan mı demişler acaba,hiçbirşey anlamadım çünkü niye böyle birşey yaptı.Baskı varsa sadece ona değil ki,şu an bu olayla ilgili metriste bulunan herkese var.suçsuzluğuna inanan bir insan niye işlemediği bir suçu kabul etsin?
Şöyle bir durum var. Şimdi ellerinde sağlam deliller var deniyor ki gizli soruşturma olduğundan hiçbirini bilmiyoruz basın sallıyor sadece. Madem bu kadar sağlam deliller var neden sürekli itirafçı aranıyor. Sağlamsa delil koy önüne bitsin gitsin.
Bir Dost
Hellbells