Sayfa 11 / 13 İlkİlk ... 910111213 SonSon
301 ile 330 arası toplam 374 sonuç

Konu: Trabzonspor

Hybrid View

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Merhaba Osman,
    MSN'de Dardanelspor'lu bir futbolcu ile konuştum.
    Bu futbolcu Buğra Çorumspor'dan Dardanelspor'a gelene ve Trabzonspor'a transfer olana kadar Dardanelspor'un kadrosunda bulunan bir oyuncu. İyi de bir FM oyuncusudur.
    Konuşma şöyle;
    - Dostum merhaba, Birşey soracağım? Buğra Erdoğan daha önce hiç sağ bek oynadı mı?
    - Mehaba, 3-4 sene önce denenmişti Sinan. Ama fizik olarak çok yetersiz olduğu için oynatılmadı fazla. Bir sene sonra da sağ açık oynadı.
    - Peki, Çorumspor'da sağ bek mi oynuyormuş?
    - Bilmiyorum.
    - Forvet oynar mı sence?
    - Oynar ama tam olarak forvettir diyemem.
    - Sence FM değerleri nasıl olmalı?
    - Amr yeşil, Mr turuncu, Fc turuncu.
    - Dr?
    - Olsa olsa sarı olur
    -

Teşekkür ettim ve kapattım.

Umarım sana biraz tiyo verir bu konuşma.
    Teşekkür ettim.Ama DR konusunda o kadar da haksız değilmişim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hak yada haksızlık olayı yok zaten dostum.
    Olay sadece bizim kulaktan duyma iş yapmadığımız ile ilgili anlatabiliyormuyum.
    Mesela biz neden yeni gelen yabancı transferleri değiştirmiyoruz? Etik olmadığı için...

Şimdi dediğim gibi Buğra sağ bek denenebilir Dardanelde'de ilk geldiği sene 19 yaşında denenmiş ama fizik olarak yetersiz bulunmuş.
    Arda'da denenmişti Ersun Hoca tarafından.
    Ama sen o adamı sağ bekte oynar halde görmüyorsan, idmanda denendi diye sağ bek yapmamalısın.

Ki, Rize'de de sağ kanat oynuyor.

Futbolcu arkadaşın söyledikleri çok doğruydu
    amr 20 mr 15 fc 13 dahi verilebilir ama dr turuncu olmaz.
    Mesela Carrusca'yı bir sene boyunca sol bek denesiniz bile sol bek olamayacağı gibi Buğra'da olamaz. Ben fiziki yetersizliklerini çok iyi gördüm oradan biliyorum. Eski takım arkadaşı da söylemiş dikkat edersen
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Alanzinho'nun hız, hızlanma, uzun şut özellikleri arttırılmalı.Güç 7 falandı galiba oda 2'ye falan çekilebilir.Dripling'de 18'den 17'ye çekilebilir genelde hızı sayesinde adam geçiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Dripling'de 18'den 17'ye çekilebilir genelde hızı sayesinde adam geçiyor.
    Kesinlikle katılmıyorum. İnanılmaz top sürüyor. Ayağından 10 cm bile açmıyor topu. İnanılmaz hakim.

Son Gençlerbirliği maçında özellikle bu kusursuz top sürüşleri dikkatimi çok çekmişti.
    Hızdan ziyade topu çok çok iyi ve kontrollü sürebildiği için çalım atıyor.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by extensor View Post
    İnanılmaz top sürüyor. Ayağından 10 cm bile açmıyor topu. İnanılmaz hakim.
    Bu söylediğin tekniği ile daha alakalı gibi geldi bana dediğin gibi topa çok hakim top kontrolünü çok iyi yapıyor.

Teknik (Technique)
    Tekniği ve top kontrolünün kalitesi. Top ayaginda olduğu zaman rahatliği. Bu özellik diğer bütün teknik özelliklerin ne kadar kaliteli kullanılabildiğini etkiler (Mesela yüksek tekniğe sahip, top sürme özelliği düşük oyuncu top sürerken yüksek hızda top süremez ama topu iyi kontrol eder. Dripling özelliği yüksek ama tekniği düşük oyuncular top sürerken topu ayağından açar. Bitirici vuruş yaparken yüksek tekniğe sahip oyuncular kaleyi daha fazla tutturur, tekniği düşük oyuncular zaman zaman dağlara taşlara vurur vs.)

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bu söylediğin tekniği ile daha alakalı gibi geldi bana dediğin gibi topa çok hakim top kontrolünü çok iyi yapıyor.

Teknik (Technique)
    Tekniği ve top kontrolünün kalitesi. Top ayaginda olduğu zaman rahatliği. Bu özellik diğer bütün teknik özelliklerin ne kadar kaliteli kullanılabildiğini etkiler (Mesela yüksek tekniğe sahip, top sürme özelliği düşük oyuncu top sürerken yüksek hızda top süremez ama topu iyi kontrol eder. Dripling özelliği yüksek ama tekniği düşük oyuncular top sürerken topu ayağından açar. Bitirici vuruş yaparken yüksek tekniğe sahip oyuncular kaleyi daha fazla tutturur, tekniği düşük oyuncular zaman zaman dağlara taşlara vurur vs.)
    Dribbling hepsinin karışımıdır.
    Topla ne kadar gidebildiği, isterse hızı ile gitsin.
    Bazı oyuncularda hız vardır ama kullanamaz, bazılarında teknik vardır ama top süremez.Bunu ayırmak için.

Çoğu teknik oyuncu hızı varsa adam geçer, çünkü vücut çalımı olsun, topa yön vermek olsun, fiziği olsun iyi kullanırlar, çünkü hep bunu denemişlerdir.

Hızı yüksek her oyuncu dribbling yapamayacağı için, o ayrımı AI yapamayacağı için dribbling var.Uğur Boral da yapıyor, Arda da ama Uğur çıldırıtıyor ama yine de geçiyor mu, geçiyor
    Arda ise direk oyuna etki edecek alanı görerek gidiyor, pasa yönelik oynuyor.Uğur hızını kullanıyor kanada kaçabilmek için.Yoksa zaten vücut çalımını oyuna eklemenin yolu yok.

Topu açmak ile ilgili first touch var, technique biraz farklı, evet teknik oyuncu daha hakim olur.Topun gidişi ile de orantılı olabilir, pas verirken ne kadar düzgün topa vurabildiği, top ile ne kadar rahat oynayabildiği, topla yaptığı her harekette hemen terse dönebilerek alanı rahatça görebilmesi, rakibin kapatması için zaman kalmadan hamle yapabilmesi vs..

Bir oyuncu dribbling yapıyorsa verin dribbling, nasıl yaparsa yapsın, sonra da nasıl yaptığını düşünüp diğer değerleri verin.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hızı gerçekten arttırılmalı. Dribbling bence 18'te iyi.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Serhat:

Ama Alanzinho top ile dripling yaparken yavaslayan tipte bir oyuncu da degil.

Strength'in dusmesine ben de katiliyorum ama dribbling'in geldigi hal bana cok mantiksiz gelmiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Serhat:

Ama Alanzinho top ile dripling yaparken yavaslayan tipte bir oyuncu da degil.

Strength'in dusmesine ben de katiliyorum ama dribbling'in geldigi hal bana cok mantiksiz gelmiyor.
    Tamam 18 iyi o zaman Strength'in düşmemesine katılacak tek bir allahın kulu yoktur zaten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Dribbling hepsinin karışımıdır.
    Topla ne kadar gidebildiği, isterse hızı ile gitsin.
    Bazı oyuncularda hız vardır ama kullanamaz, bazılarında teknik vardır ama top süremez.Bunu ayırmak için.

Çoğu teknik oyuncu hızı varsa adam geçer, çünkü vücut çalımı olsun, topa yön vermek olsun, fiziği olsun iyi kullanırlar, çünkü hep bunu denemişlerdir.

Hızı yüksek her oyuncu dribbling yapamayacağı için, o ayrımı AI yapamayacağı için dribbling var.Uğur Boral da yapıyor, Arda da ama Uğur çıldırıtıyor ama yine de geçiyor mu, geçiyor
    Arda ise direk oyuna etki edecek alanı görerek gidiyor, pasa yönelik oynuyor.Uğur hızını kullanıyor kanada kaçabilmek için.Yoksa zaten vücut çalımını oyuna eklemenin yolu yok.

Topu açmak ile ilgili first touch var, technique biraz farklı, evet teknik oyuncu daha hakim olur.Topun gidişi ile de orantılı olabilir, pas verirken ne kadar düzgün topa vurabildiği, top ile ne kadar rahat oynayabildiği, topla yaptığı her harekette hemen terse dönebilerek alanı rahatça görebilmesi, rakibin kapatması için zaman kalmadan hamle yapabilmesi vs..

Bir oyuncu dribbling yapıyorsa verin dribbling, nasıl yaparsa yapsın, sonra da nasıl yaptığını düşünüp diğer değerleri verin.
    Bu dahada aydınlatıcı oldu.
    Last edited by nekop : 19.Nisan.2009 at 17:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Sheriff Misafir

Tamam 18 iyi o zaman Strength'in düşmemesine katılacak tek bir allahın kulu yoktur zaten
    Ben ben ben ben katılmıyorum zaten 7 düşük bir değer bunu daha da çekersek pek iyi bir hamle yapılmış olacağını sanmıyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Ben ben ben ben katılmıyorum zaten 7 düşük bir değer bunu daha da çekersek pek iyi bir hamle yapılmış olacağını sanmıyorum.
    20 seviyeli bir skala var oyunda.

7/20 = %35

Alanzinho dunyadaki oyuncularin %35'inden daha kuvvetlidir diyebilirmiyiz?

%10-%15 belki de daha mantikli.. Tek haneli, dusuk de gorunuyor diye dusuk demek ne kadar mantikli. Bu tip oyunculara ufak degerler kullanmazsak, kim icin kullanacagiz?

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    20 seviyeli bir skala var oyunda.

7/20 = %35

Alanzinho dunyadaki oyuncularin %35'inden daha kuvvetlidir diyebilirmiyiz?

%10-%15 belki de daha mantikli.. Tek haneli, dusuk de gorunuyor diye dusuk demek ne kadar mantikli. Bu tip oyunculara ufak degerler kullanmazsak, kim icin kullanacagiz?
    Bu dünadaki futbolcuların içinde 15-16 yaşındaki oyuncularda var yalnız abi. Daha nice zayıf fizikli oyuncular var. 2-3 güç verirsek bu oyuncuya süper ligde fazla ayakta kalabileceğini sanmıyorum. İkili mücadelelerde çok çok zorlanacaktır. Alanzinho küçük boyuna ve minyon fiziğine rağmen bence 6-7 civarı bir güç hakediyordur. 3 dediğimiz nedirki bence bu değerler Martin Galvan gibi, Neymar gibi ligimize bakarsak Emre Çolak gibi Özgür Çek gibi Barış Memiş gibi henüz çok genç ve fiziği henüz oturmamış oyunculara verilmelidir(6 ve altındaki değerler). Bence Robinho gibi Yıldıray gibi Alanzinho gibi olgunlaşmış fiziki gelişimini büyük oranda tamamlamış futbolculara bu değeri 6-7 nin altında vermek doğru olmaz. Ki hiçbirine verilmemiş bencede doğru yapılmış. Hoş oyunu incelediğimde çok enteresan değerlerde gördüm ama genel anlamda bence böyle olmalı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Bu dünadaki futbolcuların içinde 15-16 yaşındaki oyuncularda var yalnız abi. Daha nice zayıf fizikli oyuncular var. 2-3 güç verirsek bu oyuncuya süper ligde fazla ayakta kalabileceğini sanmıyorum. İkili mücadelelerde çok çok zorlanacaktır. Alanzinho küçük boyuna ve minyon fiziğine rağmen bence 6-7 civarı bir güç hakediyordur. 3 dediğimiz nedirki bence bu değerler Martin Galvan gibi, Neymar gibi ligimize bakarsak Emre Çolak gibi Özgür Çek gibi Barış Memiş gibi henüz çok genç ve fiziği henüz oturmamış oyunculara verilmelidir(6 ve altındaki değerler). Bence Robinho gibi Yıldıray gibi Alanzinho gibi olgunlaşmış fiziki gelişimini büyük oranda tamamlamış futbolculara bu değeri 6-7 nin altında vermek doğru olmaz. Ki hiçbirine verilmemiş bencede doğru yapılmış. Hoş oyunu incelediğimde çok enteresan değerlerde gördüm ama genel anlamda bence böyle olmalı.
    Veya bu tip genc oyuncular daha da dusuk seviyelerde olmalilar.. Robinho'nun guc olarak daha alta inmesi eli kulaginda..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

3-4 makul
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Osman FM 2010'a Trabzonspor Paf Takımını eklemeyi düşünüyor musun?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eğer düşünüyorsan sana bir msn adresi verebilirim, kuzenimin adresini her idmanda orada oluyor. Sana istemediğin kadar bilgi verir
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Her idmana bende katılıyorum bende aday olabilirim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Arka sayfalarda Alanzinho'nun uzun şut özelliğinin artması gerektiği belirtmiştim dün attığı golle daha iyi bir değeri hakettiğini gösterdi bence..

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

Arka sayfalarda Alanzinho'nun uzun şut özelliğinin artması gerektiği belirtmiştim dün attığı golle daha iyi bir değeri hakettiğini gösterdi bence..
    tam bilmiyorum ama uzun şu özelliğinden önce bi kaç ppm eklenmesi lazım.fırsat buldukça şut atması yopla içeriye girmesi hücuma ortadan katılması falan gibisinden..

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Serhat dün Alanzinho'nun golunu kaydettim en az 30 kere izledim. Orta açar gibi yolluyo topu kaleci kalenini önünde ama top öyle bir yere gidiyoki kurtarması mümkün değil. O vuruş birazda Tekniğiyle alakalı geldi bana.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bu adamın pas ve creativity bence 15 olmalı yanlısım yoksa data da 14 ve hız hızlanma kombinasyonu 16-18 gibi bir şey olmalı. Balance ise 5 strenght 4 olmalı bence...
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Gökhan Ünal 'ın son maçlarda Frikik kullanmaya çalıştığı ve başarılı olduğu ortada Frikik özelliği artmalı...Alanzinho nun uzun şutu artmalı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by zemlinskis View Post
    Gökhan Ünal 'ın son maçlarda Frikik kullanmaya çalıştığı ve başarılı olduğu ortada Frikik özelliği artmalı...Alanzinho nun uzun şutu artmalı
    Gökhan Ünal kaç frikik attı da değerlendirebildiniz?
    Alanzinho'yu kaç maç izlediniz de bu fikre hakim olabildiniz?
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Gökhan Ünal kaç frikik attı da değerlendirebildiniz?
    Alanzinho'yu kaç maç izlediniz de bu fikre hakim olabildiniz?

Son dönemde G.Ünal frikik kullanmaya başladı ve buna antremanlarda çalıştığı belli...En son Fildişi ile oynadığımız maçta da 1 frikik şutu direkten dönmüştü...Ayrıca Alanzinho nun Kocaeli ve Gs maçlarında uzaktan attığı isabetli şutlarıyla uzun şut artışını haketmekte...

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Sert kullanıyor Freekick 10 verilebilir. PM'ye de sert serbest vuruş kullanır. eklenebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    trabzon

freekick değeri artırılıcaksa önce yattarada arttırıma gidilmesi lazım.son maçta yattara sakatlanmasa acaba gene gökhan ünal mı vuracaktı.tartışmak lazım.ayrıca yattaranın da yabana atılmayacak freekickleri olduğunu biliyoruz.gökhan ünal için değer verilmeden 5-6 maç daha sabredilmesi gerektiğine inanıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Alanzinho' ya "likes to lob keeper" ppm' si eklenebilir...
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Karabük

Gerçekten Trabzonspor tam bir FM takımı olmuş bu oyunda şu an oynadığım kariyerde de ligde ve kupada şampiyon oldu...Araştırması gayet güzel yapılmış...Sizce Ts Transfer Komitesi bu oyundan yararlanıyor mu ? Ne dersiniz ?

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Oyundan yararlanmıyor ama Özkan Sümer'den yararlanıyor

Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa

Ersun Yanal FM oynadığını kendisi söylemişti bir ara Leonardo olayı vardı ordan beri inanırım bu adama

Sayfa 11 / 13 İlkİlk ... 910111213 SonSon

Mesaj Yetkileri