Hak yada haksızlık olayı yok zaten dostum.
Olay sadece bizim kulaktan duyma iş yapmadığımız ile ilgili anlatabiliyormuyum.
Mesela biz neden yeni gelen yabancı transferleri değiştirmiyoruz? Etik olmadığı için...
Şimdi dediğim gibi Buğra sağ bek denenebilir Dardanelde'de ilk geldiği sene 19 yaşında denenmiş ama fizik olarak yetersiz bulunmuş.
Arda'da denenmişti Ersun Hoca tarafından.
Ama sen o adamı sağ bekte oynar halde görmüyorsan, idmanda denendi diye sağ bek yapmamalısın.
Ki, Rize'de de sağ kanat oynuyor.
Futbolcu arkadaşın söyledikleri çok doğruydu
amr 20 mr 15 fc 13 dahi verilebilir ama dr turuncu olmaz.
Mesela Carrusca'yı bir sene boyunca sol bek denesiniz bile sol bek olamayacağı gibi Buğra'da olamaz. Ben fiziki yetersizliklerini çok iyi gördüm oradan biliyorum. Eski takım arkadaşı da söylemiş dikkat edersen
Fikirlerim burada
Alanzinho'nun hız, hızlanma, uzun şut özellikleri arttırılmalı.Güç 7 falandı galiba oda 2'ye falan çekilebilir.Dripling'de 18'den 17'ye çekilebilir genelde hızı sayesinde adam geçiyor.
Bu söylediğin tekniği ile daha alakalı gibi geldi bana dediğin gibi topa çok hakim top kontrolünü çok iyi yapıyor.
Teknik (Technique)
Tekniği ve top kontrolünün kalitesi. Top ayaginda olduğu zaman rahatliği. Bu özellik diğer bütün teknik özelliklerin ne kadar kaliteli kullanılabildiğini etkiler (Mesela yüksek tekniğe sahip, top sürme özelliği düşük oyuncu top sürerken yüksek hızda top süremez ama topu iyi kontrol eder. Dripling özelliği yüksek ama tekniği düşük oyuncular top sürerken topu ayağından açar. Bitirici vuruş yaparken yüksek tekniğe sahip oyuncular kaleyi daha fazla tutturur, tekniği düşük oyuncular zaman zaman dağlara taşlara vurur vs.)
Dribbling hepsinin karışımıdır.
Topla ne kadar gidebildiği, isterse hızı ile gitsin.
Bazı oyuncularda hız vardır ama kullanamaz, bazılarında teknik vardır ama top süremez.Bunu ayırmak için.
Çoğu teknik oyuncu hızı varsa adam geçer, çünkü vücut çalımı olsun, topa yön vermek olsun, fiziği olsun iyi kullanırlar, çünkü hep bunu denemişlerdir.
Hızı yüksek her oyuncu dribbling yapamayacağı için, o ayrımı AI yapamayacağı için dribbling var.Uğur Boral da yapıyor, Arda da ama Uğur çıldırıtıyor ama yine de geçiyor mu, geçiyor
Arda ise direk oyuna etki edecek alanı görerek gidiyor, pasa yönelik oynuyor.Uğur hızını kullanıyor kanada kaçabilmek için.Yoksa zaten vücut çalımını oyuna eklemenin yolu yok.
Topu açmak ile ilgili first touch var, technique biraz farklı, evet teknik oyuncu daha hakim olur.Topun gidişi ile de orantılı olabilir, pas verirken ne kadar düzgün topa vurabildiği, top ile ne kadar rahat oynayabildiği, topla yaptığı her harekette hemen terse dönebilerek alanı rahatça görebilmesi, rakibin kapatması için zaman kalmadan hamle yapabilmesi vs..
Bir oyuncu dribbling yapıyorsa verin dribbling, nasıl yaparsa yapsın, sonra da nasıl yaptığını düşünüp diğer değerleri verin.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Hızı gerçekten arttırılmalı. Dribbling bence 18'te iyi.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Serhat:
Ama Alanzinho top ile dripling yaparken yavaslayan tipte bir oyuncu da degil.
Strength'in dusmesine ben de katiliyorum ama dribbling'in geldigi hal bana cok mantiksiz gelmiyor.
Last edited by nekop : 19.Nisan.2009 at 17:23 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Ben ben ben ben katılmıyorumTamam 18 iyi o zaman Strength'in düşmemesine katılacak tek bir allahın kulu yoktur zatenzaten 7 düşük bir değer bunu daha da çekersek pek iyi bir hamle yapılmış olacağını sanmıyorum.
20 seviyeli bir skala var oyunda.
7/20 = %35
Alanzinho dunyadaki oyuncularin %35'inden daha kuvvetlidir diyebilirmiyiz?
%10-%15 belki de daha mantikli.. Tek haneli, dusuk de gorunuyor diye dusuk demek ne kadar mantikli. Bu tip oyunculara ufak degerler kullanmazsak, kim icin kullanacagiz?![]()
Bu dünadaki futbolcuların içinde 15-16 yaşındaki oyuncularda var yalnız abi. Daha nice zayıf fizikli oyuncular var. 2-3 güç verirsek bu oyuncuya süper ligde fazla ayakta kalabileceğini sanmıyorum. İkili mücadelelerde çok çok zorlanacaktır. Alanzinho küçük boyuna ve minyon fiziğine rağmen bence 6-7 civarı bir güç hakediyordur. 3 dediğimiz nedirki bence bu değerler Martin Galvan gibi, Neymar gibi ligimize bakarsak Emre Çolak gibi Özgür Çek gibi Barış Memiş gibi henüz çok genç ve fiziği henüz oturmamış oyunculara verilmelidir(6 ve altındaki değerler). Bence Robinho gibi Yıldıray gibi Alanzinho gibi olgunlaşmış fiziki gelişimini büyük oranda tamamlamış futbolculara bu değeri 6-7 nin altında vermek doğru olmaz. Ki hiçbirine verilmemiş bencede doğru yapılmış. Hoş oyunu incelediğimde çok enteresan değerlerde gördüm ama genel anlamda bence böyle olmalı.
3-4 makul![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Osman FM 2010'a Trabzonspor Paf Takımını eklemeyi düşünüyor musun?
Eğer düşünüyorsan sana bir msn adresi verebilirim, kuzenimin adresini her idmanda orada oluyor. Sana istemediğin kadar bilgi verir![]()
Futbolcu Bilgileri
Her idmana bende katılıyorum bende aday olabilirim.
Arka sayfalarda Alanzinho'nun uzun şut özelliğinin artması gerektiği belirtmiştim dün attığı golle daha iyi bir değeri hakettiğini gösterdi bence..
bu adamın pas ve creativity bence 15 olmalı yanlısım yoksa data da 14 ve hız hızlanma kombinasyonu 16-18 gibi bir şey olmalı. Balance ise 5 strenght 4 olmalı bence...
Futbolcu Bilgileri
Gökhan Ünal 'ın son maçlarda Frikik kullanmaya çalıştığı ve başarılı olduğu ortada Frikik özelliği artmalı...Alanzinho nun uzun şutu artmalı
Sert kullanıyor Freekick 10 verilebilir. PM'ye de sert serbest vuruş kullanır. eklenebilir.
freekick değeri artırılıcaksa önce yattarada arttırıma gidilmesi lazım.son maçta yattara sakatlanmasa acaba gene gökhan ünal mı vuracaktı.tartışmak lazım.ayrıca yattaranın da yabana atılmayacak freekickleri olduğunu biliyoruz.gökhan ünal için değer verilmeden 5-6 maç daha sabredilmesi gerektiğine inanıyorum.
Alanzinho' ya "likes to lob keeper" ppm' si eklenebilir...
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Gerçekten Trabzonspor tam bir FM takımı olmuş bu oyunda şu an oynadığım kariyerde de ligde ve kupada şampiyon oldu...Araştırması gayet güzel yapılmış...Sizce Ts Transfer Komitesi bu oyundan yararlanıyor mu ? Ne dersiniz ?
Oyundan yararlanmıyor ama Özkan Sümer'den yararlanıyor![]()
Ersun Yanal FM oynadığını kendisi söylemişti bir ara Leonardo olayı vardı ordan beri inanırım bu adama![]()