Gökhanın insallah ciddi bi seyi yoktur ona cok fazla ihtiyacımız olacak...Samet'e de gecmıs olsun...
Galatasaray Kazanır.
Berabere Biter.
Fenerbahçe Kazanır.
Gökhanın insallah ciddi bi seyi yoktur ona cok fazla ihtiyacımız olacak...Samet'e de gecmıs olsun...
Gokhanin ins. onemli bir seyi yoktur Lugano da cezali stoperde Yasin ve Can'i dusunemiyorum zaten gormustuk Hacettepe macinda ..
Sağ bekte ALi Bilgin oynamıştı ve başarılıda olmuştu. Selçukta orada oynamak için alternatif. Galatasaray'ı 1-0 yenip şampiyon olduğumuz Kadıköydeki maçta sağ bek oynamıştı Nobre'ye asist yapan oyuncuydu. Şu anda Ali Bilgin ve Selçuk alternatiflerimiz var. Alex yine olmayacaksa İlhan - Guiza oynatır inş. tek forvet bırakırsa yine sıkıntı yaşarız.
İlhan'a pek fazla güvenmiyor. Deivid'i Alex'in bölgesine çekip Kazım la başlayacaktır, ilerde ise Güiza. Sağ bek Ali Bilgin çok büyük ihtimal stoperde ne yazıkkı Can-Yasin.
Deivid'in yaptığı penaltı değildi bence. Aslında aklımdaydı ama kartlardan unuttum. Uzun zaman sonra İlk defa penaltı tartışmasının olmadığı bi derbi diyecektim.
İlk başta, Fırat Aydınus'un olay yerinden uzaklaşıp kartları doğru vermesini, daha doğru bulmuş olsamda, dediklerine katılıyorum. Daha pozisyon başında müdahele edip Lugano, Emre olayında kartı gösterse hem bu kadar çirkinleşmeyen bi maç izlemiş olurduk hemde son frikiği kullanabilirdik. Belki gol olurdu, belki barajdan dönüp bi kontradan gol yerdik.
Herşeyi çok güzel açıklamışsın Burak![]()
Daha olaylar olmadan önce, maçı görüp de verdiğim tepkiyi, o anki düşüncemi yazayım önce;
Bu mu dünya derbisi, neresi dünya derbisi ya, k.çımın derbisi? Sergilenen rezil futbola sinir oldum. 3 pas yapmaktan aciz oyuncular dolu. 2 tarafın da kazanması lazım, hatta kötü giden sezonda taraftara kendini affettirmek için bir şans gelmiş ama bakıyoruz sahaya, bomboş bir oyun. Dünyada başka canlı yayınlayan yok iyi ki de yok, böyle futbolu gördükten sonra ligimize asla bakmazlar zaten.
Maç sonu olaylar olmasa futbolcular, teknik direktörler yerden yere vurulacaktı belki ana şimdi gündem tamamen değişti. Şu iyi oynadı, şu şöyle yaptı tarzında yorumda bulunmayacağım, doğru düzgün oynayan 2-3 oyuncu vardı zaten.
Maç sonuna gelirsek;
Afferin Lugano, Ali Sami Yen fatihi, nasıl da koydun kafayı yığdın Emre'yi yere. Aferin. Giydiğin formaya ihanet ettiğin için aferin. Emre ayağına basmış sürekli, dayanamıyorsan o zaman bu kulübün formasını giyme. Taraftar kal diye yalvarırken senin yaptığın işe bak, bile bile, rahat gidebilmek için buradan bu hareketi yaptığını düşünüyorum. Çıkıp özür diledi, evet doğrudur ama artık yönetim uğraşmasın tutmak için, gitmek istiyorsa gidebilir.
Diğer taraf, afferin Arda, ne güzel vurdun yumrukları. Ezdirmedin Galatasaray'ı, delikanlı adammışsın, hep böyle ol, takımını ezdirme, at kafaları, at yumrukları. Sonra 2 hafta sonra milli takımda aynı odada yatarsınız. Ya sizin bu yumruklarınız, kafalarınızın ardından sarhoş bir grup üzerinde rakip takımın forması var diye birini bıçaklasa vicdan azabı duyacak mısınız?
Basına yansımıyor ama böyle olaylar çok oluyor, ama siz profesyonelsiniz, para olduktan sonra gerisi boş. Milli takımda da aynı odada yatarsınız, hiç problem olmaz.
Lugano'ya en ağır ceza verilemli, Arda ve Semih'e 5'er maç vereceksin, Emre en az cezayı alır sanırım. Ayrıca milli oyuncuların bu rezilliği sergiledikleri için yüklü bir para cezası da vermeli federasyon.
Ve kulüpler, önce oynana rezil futbol için gerekenlere ceza kesilmeli, sonra da bu rezilliği yaratanlara gereken cezalar verilmeli. Kimse o bizim oyuncumuz, kahramanımız vs vs diye kendini oyuncularını korumak zorunda hissetmesin. Dosdoğru bakın, rakibe çamur atma ihtiyacında olmayın.
Bu olaylar için Volkan'ın hareketi en normali bence. uzunca hareketleri izlediğinizde zaten Volkan kaleye doğru yürüdüğünü, kasığını tutup yüzündeki acı ifadesini görüyosunuz. Art niyetli değilseniz kasığını tuttuğunu görürsünüz, devam eden hareketlerinde esneme hareketleri yaptığını, en sonunda bacağını açıp hareketler yaptığını görürsünüz. Nasılsa yapar Volkan deyip de "Vurun Abalıya" yapmayın, kesmeden video izlendiğinde ne taraftara ne de başka şey için bu hareketleri yaptığını görürsünüz.
Kısacası izlerken utandığım bir karşılaşmanın bitişi de buna yakışır oldu. Fenerbahçe için tek hedef kupa. Kupa alınırsa bu sezonun başarısızlıkları unutulur, lig bitmiştir. Galatasaray Bülent Korkmaz ile devam edecekse yarın revizyona başlamalı. Fenerbahçe'yi geçip UEFA'ya kalmayı başarmalı.
"YÜCE ATATÜRK"
Neyse biraz futbol konuşayım
Takımda Mehmet Topal müthiş oyun oynadı. Kendi yeri değil; ama stoperde verebilecegi maksimum performansı verdi. Hemde sakatlıktan yeni çıkmış olmasına ragmen. Bu arada Emrenin de kırmızı görmesi ile takımda tek naturel stoper semih kaldı. Bakalım Bülent Hoca Semihe sans verecek mi; yoksa Mehmet - Hakan ikilisi mi yapacak stoperi. Semihe artık görev vermeli bence. Kewell da sagda carlosun kanatında rahattı içeri falan rahat girişler yaptı; ilk dakikalarda Hakanın ortasına bomboş topu ayagına tam oturtabilse 1*0 öne gecebilirdik. Yine Kewell carlostan kaptıgı topta hemen vurmak yerine topu biraz sürse daha tehlikeli bir atak olabilirdi. Başka da gözüme carpan futbolcu olmadı. İlk yarıda oyunun hakimi bizdik. Öne gecmiş olmalıydık , eger gecebilseydik macı koparabilirdik; ama olmadı. 2. yarı da daha basabas bir oyun oynandı. Olaylar falan derken bir derbinin daha sonuna geldik.
Tek gercek var ki 2 takımda alabilecegi en büyük zararla gecirdi haftayı. Kartlar, beraberlik falan 2 takıma da zararlı oldu. Gecmiş olsun.
Son yillarda izledigim en zevksiz GS-FB maciydi. 2 takim da neden sampiyonluk yarisindan koptuklarini bu macta net bir sekilde gösterdiler herkese. Artik bu mactan sonra 2 takimin da sampiyonlugu haketmedigini herkes anlamistir. Bir de GS-FB maclarina dünyanin en büyük derbilerinden birisi diyoruz. Böyle derbi olmaz arkadas. En son hangi derbide, 2 takim da harika oynadi, süper keyifli bir mac izledik diyebiliyoruz ? En son hangi derbi olaysiz, hakem hatalari olmadan gecti ? Bunlar bizim futbol cahili bir ülkede yasadigimizdan dolayi kaynaklaniyor. Yöneticiler yaptiklari demeclerle ortaligi karistirirlar, hakemi baski altina almaya calisirlar. Futbolcular rezil oynadiklarinda hakeme oynamaya calisirlar, rezil futbolun üstünü örtebilmek icin(tipki bugün oldugu gibi). Teknik direktörlerin hatalari da konusulmaz bu durumda. Yönetim cikar mac sonunda hakeme sallar, taraftarlarin gönlünde taht kurar. Bütün sucu TFF'ye, MHK'ya, hakemlere atariz, ama sucu kendimizde aramayiz. Bu yüzden zaten takimlarimiz bu kadar yetersiz.
Normal bir yönetim kurulu, mactan sonra cikar oyunculara para cezasi verir, teknik direktörü sert bir sekilde uyarir. Mactan sonra kendinde de kabahati arar. Sampiyonluk yolundaki en önemli mac bu, ama futbolcular sahada futboldan baska herseyi yapiyorlar. Rakip takima dalip, taraftarlari gaza getiriyorlar, hakeme oynayip, yine taraftarlari gaza getiriyorlar. Sonrasinda saha kapatildiginda, yönetim isyan ediyor. Eee bak suc kimde ?
Hakem hatasizdi demiyorum, ama hata sirf onda degil, bütün herkeste. Yönetim, teknik direktör, futbolcular herkes suclu. Bir sezon bosuna gitti, bir daha sampiyonlar ligine katilamayacagiz büyük ihtimalle. Bunun sorumlulari ile görüsülmeli, gerekirse yollar ayrilmalidir. Takkeyi öne koyacan, düsünecen baskan ! Böyle hatalarla kulüp tabi ki gelismez ekonomik yönden. Simdi stat kapanacak, yine Galatasaray'in zararina olacak.
Neyse, bu macla beraber bu sezon sampiyonluk yarisindan koptuk. Sampiyonlar ligi sansi da cok zor. Artik 3.lük icin mücadele etmeliyiz. Tabi oyuncular da bu mücadele istegi varsa ! Bu basarisizligin sorumlularina tesekkürlerimi sunarim ...
Son Yılların En Zevksiz Derbisiydi Futbol Adına Biriki Cılız Ataktan Başka Birşey Yoktu İlk Yarı Kewell Carlosun Olduğu Kanattan Etkili Oldu Bunun Dışında Ümit Karan Yine Berbattı Selçuk Konusu İse İlk Sarıya Birşey Demem 2.Faul Pozizyonunda Ümit Karanın Geldiğini Bile Görmüyor Hareket Çok Sert Ama İstemsiz Bence Faul Değildi Daha Sonra GSli Futbolcular Selçuğun Üzerine Oynamaya Başladı Aragones Çok İyi Bir Değişiklik İle Denizi Oyuna Aldı Yaptığı Doğruydu Çünkü Her An Atılabilirdi Selçuk Ve Yerine Giren Deniz Volkan Ve Önderle Beraber Bence Maçta FB İçin En İyi Oynayan Oyuncuydu
İkinci Yarı İse Fenerbahçe Hızlı Başladı Semihin Bencilliğinden Golü Kaçırdılar Ardından Lincoln Oyuna Girince Biraz Dengelendi Oyun Bu Arada Sabrinin Emreye Yaptığı Büyük Terbiyesizlikti Maçın Başından Beri Hakeme İtirazlar Tribüne Oynamaya Çalıştı Sabri Kesinlikle Atılmalıydı Volkanın Yaptığı O Hareketide Yakıştıramadım Kasıtlı Yada Kasıtsız Yapmaması Gerekirdi Zaten Sahada Ve Stadda Adrenalin Yüksek
Her Neyse Olaya Dönersek En Başta Suçlu Luganodur Yaptığı Hareket Kabul Edilemez Üstüne Üstlük Birde Emreyi Hiç Birşey Yapmamış Gibi Kaldırmaya Gitmesi Emreyi Çıldırttı Semihin Orada Ardaya Dokunmaması Gerekirdi Zaten Arda Çok Sinirliydi Kavga Çıktı Bu Arada Galatasarayda De Santcis Ve Fenerde Kazım Kırmızı Almalıydı Emre Aşıkın Aldığı Kırmızı Kart Tam Bir Felaket Adam Hem Dayak Yedi Hem Kart Aldı Arda İse Maçtan Doğru Çok Doğru Konuştu Bence Sinirliydi Doğru Kelimeleri Seçmekte Zorlandı Ama Semih İle Yaşadıklarını Güzelce Açıkladı
Volkanda Güzel Bir Açıklama Yaptı Ama Son Cümlesi Yanlıştı Çünkü Sadece Samiyende Küfür Edilmiyor Saraçoğlundada Var Bu Olaylar Sadece Samiyende Çıkmıyor Hatırlarsanız Eric Geretsin Kaşı Açılmıştı Atılan Paralardan Saraçoğlunda
Herneyse Dünyanın En Büyük 3.Derbisinde Tüm Dünyaya Rezil Olduk Galatasaray Ve Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışından Koptu Bu Hafta En Çok Sivasspor İle Beşiktaşa Yaradı Trabzonu Katmıyorum Çünkü GS İle FB Onlar İle 3.Lük İçin Çekişecekler
Seyir zevki açısından hiçbirşey olmayan sürekli itiş kakışın olduğu bir derbi oldu.1nurmaralı derbi böyle mi olur?
Benim merak ettiğim bu kadar olay oldu saha karıştı seyirci sahaya indi tribnler çökme noktasına geldi,Emre korneri kullanırken yagmur gibi yabancı madde yağdı,kavgalar,dövüşlr,küferler,kırmızılar vsvs bunlara ne ceza gelecek çok merak ediyorum.Geçen sezon hiçbir olay olamasına rağmen biz galipken sahaya giren 2-3 densiz yüzünden 5 maç saha kapama +3 puanı elimizden + para cezası verdiler bizim o sezon iyi başlangıcımız o 3 puanın elimizden alınması ve 5 maç seyircisis oynamanın verdiği güven kaybı ile yerle bir olmuş ve 6. sırada tamamlanmış bir sonuçla bitmişti.Çok merak ediyorum iki takıma ne ceza geleçek yada Galatasaray klubüne ne kadar saha kapama gelecek(büyük ihtimal gelmez)bunu gerçekten merakla beklicem.
Abarttıgın kadar büyük olaylar yasanmadı. Tribün cökme olayı Volkanın tahriki ile oldu. Sahaya 4-5 su bardagı atıldı, ara ara emreye küfür edildi ve son dakikada da sahaya taraftar girdi. Giren taraftar özürlüymüş. özürlülerin oldugu tribünden dalmış sahaya. 1 yada 2 mac saha kaanır üstüne para cezası verilir diye tahmin ediyorum. Gecen sene Trabzonda yasanan olaylara hiç girme o bambaskaydı. Sahaya 5-6 taraftarınız giri mehmet yıldızı dövmüştünüz.
Haberlerde okuduguma göre, Harry Kewell maç bittikten sonra cikan olaylar yüzünden Fenerbahce soyunma odasina gitmis ve bu durumdan dolayi üzgün oldugumu belirtmis.
Bu tavri bile onun ne kadar büyük bir futbolcu oldugunu gösteriyor. Yönetimin ilk yapmasi gereken sey, bu adama kaptanlik pazubandini vermektir. Ayhan, Ümit Karan gibi futbolcular kaptanligi haketmiyorlar.
Tribun çökme olayının sebebi beni bağlamıyor.Ona bakarsan mehmet yıldız tribünü tahrik etmişti taraftarda o yüzden girmişti ama yanlış bunlar futbol sahada oynanır ve orda kalmalıdır.Sahaya girenin özürlü olduğunu nerden öğrendin?Bi olay olduğu zaman siz başka olayları örenk gösteriyorsunuz bende örenk olarak onu gösterdim çünkü aynı olaylardan daha azı oldu ve 5 maç aldık bakalım burda neler olacak.
Özürlü oldugunu suradan biliyorum; maca giden arkadaslarım var mac cıkışı dışarda cüzdan calma olayları olmuş ve karakola götürülmüşler. Sahaya giren eleman da aynı karakoldaymış onlar söylediVolkanın yaptıgı hareket de seni baglamayabilirr ama PFDK yı baglayacak bunu göz önünde bulunduracaklar. Dedigim gibi öyle 5 mac falan ceza verilmez. Verilirse de aptallık olur. O zaman 2 sezon önceki olaylarda bizim sezon boyu seyircisiz oynamamız lazımdı. 1 yada 2 mac kapanır diye düşünüyorum.
Burda Emre Aşık ne yapmaya çalışıyor![]()
Bugün olayları tekrar tekrar izledim ve abartmıyorum harbiden çok komik![]()
Bu arada ceza bakımından Arda ve Lugano aynı, semih biraz daha az emre ise diğer üçünden daha az ceza alacaktır.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Ceza olarak Lugano en fazla, Arda ve Semih aynı. Emre de en azını almal bana göre deEmrenin neden atıldıgını da anlamadım. Adam amiyene tabirle samar oğlanına döndü. 3-4 kere yere indirildi ama atıldı
Karta da sadece kendisi itiraz ediyordu zaten, haklı bir itiraz. Emrenin yerine Sanctis ve Kazımın atılması daha doğru olurdu.
Semih,Arda'yı çekiyor girme oraya diye adam dönüyor vburuyor o nasıl iş anlamdım orayı![]()
Ters acıdan semih pek ayırmaya calışıyormuş gibi durmuyor. Dün aksam diger acıdan görünce bende ayırmaya gidiyor gibi gördüydüm ama bu taraftan sol koluna dikkat. Öyle mi ayırmaya calışılır ?
Last edited by tarikko : 13.Nisan.2009 at 14:42 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Sanctis'in yaptığı hareketin de cezası olacak mı kamera görüntülerinden merakla bekliyorum.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
De Sanctis'in yaptığı hareketi hakem görmedi ama görüntüler tekrar izlenilince De Sanctis'e de ceza çıkar diye düşünüyorum.
Sanctisin hareketi de kartlık. Hakan orada semihi kaldırmaya calışırken Sanctisin karga tulumba kaldırmaya falan calışması iyi niyet degildi elbette.
Kavgaya karışmayan Lincoln-R.Carlos'u ayırırsak oradaki en iyi niyetli kişi Hakan Baltay'dı.Semih'i yatıştırmaya çalışıyordu.Diğer tartışmalara da müdahale ediyordu.
Hakan Balta ve arda ve semih Emre Aşık'ın kavgada en az suçu vardı...
H. Balta çok yerinde bir hareketle Semih'i yatıştırmaya çalıştı....
Semhi Arda kavga etmesindiye ayırmaya çalışırken (iyi niyetle)biraz haddini aştı Bunun sonucunda Arda'da Semih'in kendisine bilerek vurduğunu sanıp ona vurdu.
Lugano ve Emre Aşık olayında Fenerli olarak söylüyorum Lugano çok suçluydu Emre Aşık sinirinden (galiba TV'DEN TAM GÖREMEDİM) bir şeyler söyledi ve hafiften vurdu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hakemin Futbolcuları ayırmaya çalışmayıp bırak kavga etsinler gibi düşüncesini yanlışlıyorum
Last edited by Mesajlar : 13.Nisan.2009 at 15:14 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
İki kelime ile Yazıklar olsun diyorum... İyice dışarıya sakız olacazz.
Milli takımda aynı formayı terleten oyuncular burda şov için ve şampiyonluğun kaçmasını untturmak için boks yaptılar. Türk milli takımı dün o sahada ölmüştür. Takımın iskeleti bundan sonra zor barışır ve takım ruhnu zaten yakalayamadık bir türlü bundan sonrada yakalayamayız. O yüzden FAtih Terim Fatih tekke, Gökdeniz, Yıldıray, Halil Mevlüt gibi oyunculara yönelecek.. Yoksa işimiz zor. Bu olay R.Mad. Barça maçında yaşansa ne olurdu? Basit sezon sonu bu olaa karışanlar def edilirdi. ADamlar Ronaldinho'y bir çırpıda sattılar. Harcadılar. İkisi dövüşünce diğerleri ayıracaktı. Ama hırslarını çıkardılar. Yazık yazık bu ligin Avrupa'da bi 70-80 sene esamesi okunmaz artıkk![]()
Bu kısım önemli. Fakat bence futbolculardan daha çok teknik direktörlere ve yönetimlere yaradı. İki takımın da tek seçeneğinin galibiyet olmasına rağmen iki teknik direktör de kazanmak adına hiçbir şey yapmadı. Ve bu olayların çıkması iki teknik direktörü de kurtardı. Hatta bunu biraz daha genişletirsek iki yönetim de bu sezonun faturasını şimdiden ödemeye başlayacaklardı eğer ki bu olaylar çıkmayıp maç farklı bir yere kaymasaydı.
Fenerbahçe Cumhuriyeti