Bağdat caddesindede masum bir kadın sürücüyü aracına saldırı ve linç girişimi olmuş gerçekten insanlık dışı bir olay.
Fenerbahçe
Trabzonspor
Beraberlik
Bağdat caddesindede masum bir kadın sürücüyü aracına saldırı ve linç girişimi olmuş gerçekten insanlık dışı bir olay.
taraftarin yaptiklari savunulamaz, avrupada hic böyle birsey gördünüzmü romada sampiyonlugu son hafta kaybetti, schalkede son hafta kaybetti,real madrid te son hafta kaybetti böyle olaylar orada oldumu? su olaylari gördükten sonra futboldan sogudum resmen bu fanatikler icin futbol nedense kendi hayatlarindan önce geliyor sampiyon olamadiysa olamadi bunu büyütmenin anlami nedir? adam gibi protesto edersin anlarimda koltuk yakmak neymis o stadda cocuklar var bayanlar var aileler var hepside bu olaylardan etkilendi..
Cristian zaten kraldan çok kralcı, ilk GS derbisinden beri taraftara nasıl oynaması gerektiğini tembihlemiş birileri.
Galatasaray başkanı, Fenerbahçe şampiyon olacak diye lig şaibeli diyorsa orada duracaksın Aydın. O zaman demezler mi sen şampiyon olduğunda da şaibe var mıydı diye?
Geçen sene Sivas şampiyon olsun istedim, olamadı, Beşiktaş'ın olması da beni pek rahatsız etmedi. Ama bu sene herkesi bir telaş almıştı Fenerbahçe şampiyon olmasın diye, herkes çamur atma derdindeydi, sokaktaki taraftarından, kulp başkanına, siyasilere, bakanlara kadar.
Böyle bir ortamda, 17'ye karşı 1 olduğunu görmemek mümkün değil ki bu ilk da değil, Fenerbahçe ne zaman şampiyonluğa koşsa rakipler birleşiyor. Asılan emzikleri, federasyon izni olmadan benzer pankartlarla sahaya çıkanları da gördük zamanında.
Ben her taraftar böyledir demiyorum. Böyleleri yüzünden daha çok bağlanıyorum kulübüme diyorum. Bursa'dan çok Galatasaraylıların sevinmesi, beni güldürüp daha çok Fenerbahçe aşığı olmamı sağlıyor. Dün konvoya çıkmışlardı, İzmir'de kaç tane Bursalı var o konvoyu oluşturacak? Karşı komşum Galatasaraylı, kornaya basa basa ayrıldı sokaktan maç bitimiyle. Ki bu insanlar çamur atan insanlar, Fenerbahçe başarılıyken herşey düzen olur, şaibe olur ama Fenerbahçe kaybettiğinde hiç söylenenler akla gelmez.
Ben de elbette Galatasaray şampiyon olacağına, başka takım olsun isterim, bunu istemek ayrıdır, çıkıp ulu orta Fenerbahçe'ye çamur atıp birleşmek ayrıdır.
Lafım tüm taraftarlara değildir, üzerine alınmak isteyenleridir, rakibinbaşarısızlığında sevinen Fenerbahçe taraftarları da elbette mevcuttur her takımda olduğu gibi.
"YÜCE ATATÜRK"
Antu forumlarında bir konu vardı, Güiza sevdamız şampiyonluğu verecek diye. Öyle de oldu. Koskoca sezonun özetidir bu cümle...
Artık seneye yeni yönetim, yeni takım...
Ben Aziz Yıldırım'ın stad ve tesis yaptırmaktan başka bir başarısı olduğuna inanmıyorum.
Verdiğin örnekler apayrı.
Roma zaten lider değildi, R.Madrid de öyle. Onlar zaten kendilerini haftalardır 2. olmaya hazırlamışlardı. Fenerbahçe ise bütün camia olarak kendisini şampiyonluğa hazırlamışken, üstelik 2006'da Denizli'de son maçta şampiyonluk verilmişken, sahasında, Kadıköy'de şampiyonluğu verdi, hem de kendi puan kaybıyla yine. Verdiğin örnekler tamamen zıt.
Oradaki taraftarın ruh halini de düşünmek lazım. Yapılanlar doğru değil ama bilinçli, akıllıca düşünülüp yapılan hareketler de değil onlar. O anki üzüntü, öfkeyle bunlar oldu. Üstelik bunların olmasında anonsun da etkisi çok büyük. Anons olmasa taraftarlar üzülecek, protesto yapacak, ağlayacaklardı, öfke olmayabilirdi, bu denli olaylar çıkmayabilirdi. Şampiyonuz diye 55 bin kişi seviniyor, sonra şampiyon değilsin diye anons geliyor, orada ne hissedersin sen olsan? Bu yüzden dünkü yaşananlar olağanüstü durumlardı. Denizli'de neden olay çıkmadı, çünkü orada sadece acı vardı, üzüntü vardı, gözyaşı vardı, dün önce büyük bir sevinç, ardından öfke ve üzüntü vardı. Doya doya üzüntüyü bile yaşatmadılar dün taraftara.
Bunun Anonsla bir alakası yok ki Umut o maç zaten öyle bitecekti ve zaten oraların karışacağı belliydi.Bir ara Trabzpnspor taraftarlarını gösterdi adamalr formaları çıkarıyordu çıkarmasan o taraftarın içinden geçmeye kalksan adamı öldürürler.Öyle bir baskı oldu ki maça çıkmadan şampiyon ilan edildi Fener.Her ne olursa olsun bu olaylar bir savunulacak yanı yok.Üzülürsün ağlarsın ama bunlar yapılmaz.
Anonsun kesinlikle çok büyük etkisi vardı, o anons olmasa, orada taraftar o takım sahada ağlarken onları alkışlar, sonra da protestosunu hocaya mı yönetime mi kime yapacaksa yapardı. Çünkü dün alkışlanacak oyun oynadılar.
Protesto olurdu, tepki olurdu, yönetimi, hocayı istifaya davet ederlerdi, 1-2 oyuncu aleyhine bağırırlardı, ufak tefek koltuk kırma vs olayları da olurdu hatta ama bu kadar büyük olaylar olmazdı, anons olmasa.
"YÜCE ATATÜRK"
diyorum ki travma. açın okuyun. insan travma halinde nasıl canavara dönüşebilirmiş internette makaleleri var.
ortada psikolojik bir travma söz konusu.
(/s)
Aziz Yıldırım bırakacak deniliyor. Soyunma odasına inip görevi bırakacağını söyleyip teşekkür etmiş.
Bence Aziz Başkan görevi bırakacak. Bu acıya o da dayanamaz. Denizli faciasından sonra Denizli'de sahaya inip 40 tur atan, bütün hayatını Fenerbahçe'ye veren bir kişi, bu acıyı iki kez yaşamanın verdiği üzüntüyle, kendisini sorumlu da hissedecek ve görevi kesinlikle bırakacaktır diye düşünüyorum. Bırakmazsa, bundan sonra başarı sağlanamazsa daha büyük protestolarla, daha büyük üzüntülerle görevden ayrılmak zorunda kalabilir. En iyisi efsane başkan sıfatıyla görevden ayrılması ve yerini çok iyi birine devredip "onursal başkan" olarak birtakım faaliyetlerde yer almasıdır.
Ayrıca bunu Türkiye'de olmamış bir olay gibi göstermeyin, görüyoruz stadlarımızda neler yaşanıyor. Bir maçtan önce, derbi maçından önce Kadıköy'e gelen taraftarların içinde, yolda ilerleyen ve park etmiş araçların aynalarını tekmeyle kıra kıra gidenleri görmüştüm zamanında. Bunu da Türkiye'de ilk defa böyle olaylar oluyor diye lanse etmemek gerekir.
Kadıköy'de ilk defa bu derecede taraftar protestosu oluyor demek daha doğrusu olur.
Yapılanlar doğrudur demiyorum ha, bu tür taraftar hakkındaki düşüncelerim baştan beri bellidir.
"YÜCE ATATÜRK"
Şu ülkede bu ve bunun türevi adamlara yorum yaptırılıyor ya pes.
http://www.fotomac.com.tr/Yazarlar/s...rin_sana_senolAferin sana Şenol!
Benim için gönüllerin şampiyonu yine de Fenerbahçe. Son maçta elinden geleni yapan Trabzonspor'a karşı mücadelesini verdi ama başaramadı. İçerden toplar çıktı, toplar direkten döndü. Fenerbahçe kalesine bir kere gelen Trabzonspor, Burak'ın kendisinin bile şaşırdığı pozisyonda golü buldu. Hepsini kutluyorum.
Fenerbahçe'ye gelince... Futbolcular ellerinden geleni yaptı. Kalenin içine kendilerini atan Trabzonsporlu futbolculara karşı bir şey yapamadılar.
Keşke o futbolcular lig boyunca da aynı şekilde oynasalardı da Fenerbahçe ile dün şampiyonlukt maçı yapsalardı. Bu maçın teknik analizine girmek istemiyorum. İki tane direkten dönen top, üç tane de içerden çıkan top var.
FUTBOLDA BUNLAR VAR
Biz maç seyrederken önümüzde ekranlar vardı. Beşiktaş'ın dün yediği golleri umarım ki adını bilmediğim bir bakan topluma anlatır. O goller nasıl yeniyor, futbolu çok biliyor ya bizi aydınlatır inşallah. Söyleyecek bir şey yok. Yukarıda dediğim gibi, fazla teknik analize girmeye de gerek yok. Benim sadece şaşırdığım, Trabzonspor'un beraberliğe yatmak için Şenol Güneş, kaleci Onur ve bütün futbolcularıyla artistik işlere girmeleriydi. Güneşdemişti ki "Biz futbol oynamaya geliyoruz."
E be Şenol bu mudur senin futbol oynamaya gelmen? Beraberlik bu kadar sevineceğini bilseydik, toplum da ona göre gardını alırdı! Senin derdin Trabzon'un başarısı değil, Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmekti! Çünkü 1996'nın intikamını almaya gelmiştin. Aferin sana bunu başardın.
Allah yolunu açık etsin Şenol!
Sikedir saibedir bunlara kulagimizi kapatalim bence, bunun uzerinden prim yapanlara yariyor. Hem madem dedikleri gibi hersey cok acik ortadaysa yonetime soyleyelim de takima o kadar para harcamasin, rakibin kalecisini aldiktan sonra ne gerek var o kadar masrafa di mi? Kanit olmadan varsayimla ortaya atilan her turlu sike iddiasini kiniyorum, daha once de soyledigim gibi bu sampiyonlugu Bursa ne kadar hakediyosa Fener de o kadar hakketmisti. Gsli Bjkli herkimse Fenere dil uzatmaktansa kendi takimlarinin dustukleri hallere baksinlar. Biz hic degilse son haftaya kadar sampiyonlugu kovaladik. Bursa zaten haftalardir sampi yani %50 sampiyon ilan edilmisti. Fenerin muazzam inadi son haftaya kadar devam etti, ezeli rakiplerini altetti. Puan kaybedecegi bekleniodu. Onu da maalesef son hafta hakketmedigi sekilde iyi oyununa ragmen kaybetti.
Mehmet Ali Aydınlar gelmeli. Voleybol'da iki sezondur yaptıkları ortada. Fenerbahçe'nin başına geçerse bütün bıranşlarda aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Ama tabii ki zaman olacak.
Zaten söylentilere göre M.Ali Aydınlar'a görevi devredecekmiş başkan. M.Ali Aydınlar zaten başkanla arası iyi olan ve camianın kabul edeceği biri. Ali Koç da ikinci başkan olmalı. Aydınlar, arkasında Aziz Başkan'ın desteğiyle çok iyi işler yapacaktır diye düşünüyorum. Dediğin gibi süreci başkan yönetmeli, derhal gerekli şeyleri yapmalı, Aydınlar ile kongreye kadar toplantılar yapıp, ortak alınan kararları uygulamalılar. (Başta Daum gönderilmeli). Ve derhal teknik direktör arayışına başlanıp, Dünya Kupası'na kadar hoca bulunmalı. Yapılacak çok iş var. Aziz Başkan'ın zaman kaybetmeden süreci çok profesyonelce yönetip kulübü gelecek sezon için hazırlaması lazım. Nasıl ki voleybolda yapılan yatırımlar yerini buldu ve hem Avrupa'da hem Türkiye'de üstün başarı geldiyse, seneye için de hem Türkiye ligi hem Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedeflenmeli, hem de küçük başarılar değil, Şampiyonlar Ligi için en az bir çeyrek final hedefi konmalı yine. Bunun için gerekli tüm masraflar da yapılmalı.
İnşallah daum gider yerine Lucescu'yu getirirlerse çok iyi olur.Bu arada Aziz Yıldırım istifa etmez ki etmemelide bir sene şampiyon olamadık diye her başkan istifa ederse her sene başkan değiştiririz tabikide önceden 3 yıl şampiyonuz diye söz vermemeliydi ama neyse istifa etmemeli.
Daha öncede olmuş böyle bir olay
1970-71 Sezonu
Bizim samiyende de bu tip olaylar oluyordu ama bu sevinme sadece tribünün küçük bir kısmında kalıyordu. Birisi eğlencesine yalandan goool diye bağırıyor diğerleride inanıyor , bağırma sesleri yükselince o bölgedekiler inanmaya başlıyor sonra yalan olduğu açıklanıyor hemen. Ama Kadıköydeki olay bambaşka. Bütün stada anonsla yalan söyleniyor.
Gerçekten 2-2 olsa da söylenmemeliydi bence. Fener o sıralar çok bastırıyordu. Her an bir gol gelebilirdi ama anonsla birlikte topu taa volkana çevirdiler. 2-1 veya 2-2 bu neyi değiştirir ? Senin amacın maçı kazanmak değilmi ne diye 2-2 anonsunu yapıyorsun bırak takımın kazansın. Tabi bu yazdıklarım anonsu yapan Fenerbahçeliyse geçerli.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Ben acikcasi basarisiz oldugumuzu pek dusunmuyorum. 2000li yillarda ya sampiyon olduk ya 2. olduk. Acik ara sampiyon olmak oyle kolay seyler degil ki fenerden de bu isteniyor. Kimsenin eli armut toplamiyor. 100M luk takim kurarak istenen dominant sampiyonluk olmaz ki basin abartiyo.
Şöyle bir geyik var.
Aziz Yıldrım istifa etmez. 3 yıl şampiyonluk sözü verdi her sene 5'er dakikadan 15 dakika 3 sene üstüste şampiyonluk garanti.![]()
Fenerbahçe-Trabzonspor maçının uzatma dakikalarında Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 bittiği anonsunu yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan Hakan B, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Kadıköy Adliyesi’ne getirilen Hakan B, geniş güvenlik önlemleri altında savcılık katına çıkarıldı. Hakan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Bence o adami olaylar yatisana dek gozlem altinda korumak gerek. Bu insanlarin napacagi belli olmaz![]()
Hem Galatasaray'ı hem Beşiktaş'ı kaliteli futbol oynatıp şampiyon yapan, Galatasaray'ı Süper Kupa şampiyonu yapıp Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıyan, Shakhtar'ı UEFA Şampiyonu yapan Mircea Lucescu yeni teknik direktörümüz olmalı. Lucescu isimsiz ama kaliteli futbolcularla neler yapıyor, gördük bugüne dek. Riijkaard gibi kariyerli bir hoca bile elindeki iyi kadroya rağmen istediğini başaramadı, çünkü zaman gerekiyor. Bizim ise artık zamana tahammülümüz yok, 3 yıldır şampiyon olamıyoruz ve zamana tahammülü olmayan bir takıma getirilecek en iyi hoca seçimi Lucescu'dur. Lucescu dışındaki diğer alternatif de Hiddink bana göre ama milli takımla kontratı var, aynı anda iki takımı da çalıştırır mı bilemem. Artık takıma gözle görülür katkı veren bir teknik direktör istiyoruz. Hiddink Chelsea'nin başına gidiyor, gözle görülür katkı sağlıyor, Lucescu neler yapıyor, Mourinho gittiği her takımda başarılı oluyor, harikalar yaratıyor. Yani bunlar tesadüf değil.
Ben 2-3 ay öncesinden Aziz Yıldırım'ın sezon sonuna denk gelecek şekilde olağanüstü kongre yapması gerekir düşüncesindeydim, o zaman bu kararı almış olsa, şimdi rahat olurdu, şampiyonluk halinde güven tazeler, şimdiki halde de yerine yeni birisi geçmiş olurdu.
Açıkcası Aziz Yıldırım'ın spor salonu inşaatını bitirmeden ayrılmasını istemiyorum, bu tür tesisleri devlete yaptıracak kadar akıllı yöneticilerimiz yok maalesef, Aziz Yıldırım kendi imkanlarıyla bu spor kompleksini de tamamlayıp bırakmalı. Ama şimdi bırakırsa da, dediğin gibi yerine geçecek kişiyi şimdiden söylemesi, o kişinin seçilmesini sağlar, başkası seçilemez. Bu sayede bu kaos iyi yönetilebilir, geç kalınmamalı.
"YÜCE ATATÜRK"
FB li arkadaslarin sinirleri bir nebze olsun yatismisdir diye umuyor ve bir GS olarak yorum yapmak istiyorum
Bence dun geceki mac Fenerbahce'nin bir sezonunun ozeti gibi idi , maca cok hizli basladi goller kacirdi cok erken golu buldu ve hemen geri vites , FB attigi golden sonra trabzon topla oynamaya basladi , orta sahada bir faul 5 tane Fenerbahceli oyuncu hakemin cevresini sariyor Trabzon hizli basliyor yerinde olmasi gereken oyuncular yok ve Burak golu atiyor ondan sonra ayikla pirincin tasini ,
Guiza sezon basindan beri kaciriyor GS lisinden FB lisine , BJK lisinden Bursalisina herkes goruyor ama ne hikmetse Daum bunu goremiyor dun 1 gol atti fakat eminimki iyi oynasa hat trick yapar daha ilk yaridan sampiyonlugu kutlardi Fenerbahce
Aziz Yildirim 3 sampiyonluk sozu verdi ve garantici olmak icin Avrupa'da basaridan feragaat ederek Daum'u getirdi nede olsa ligde sampiyon olunulur denildi , devre arasinda adeta basini yalanlama yarisina girmisdi Fener'li yoneticiler en iyisini alicaz denildi ardindan futbolcuya gerek yok denildi , Aziz Yildirim ekonomik anlamda cok iyi bir baskan olabilir fakat futbol anlaminda hic bir sey bilmiyor bunu kimse yadsiyamaz ve ulkemizde ornekleri pek nadir olsada bence buyuk bir camia nin baskani bir soz veriyor ve tutamiyorsa serefli olani yapip gorevi birakmalidir diye dusunuyorum
"Aynı sularda iki defa yıkanılmaz..."
-HERAKLİT-
Peki bu "daum sendromunu" bize ikinci defa yaşatan adamın ödeyeceği hiçbir bedel yok mudur?
Rahmetli Nasrettin Hocamız olsaydı "hırsızın hiç mi kabahati yok" diye sorardı...
daum...daum... daum... İyi de Samandırayı topla tüfekle basıp zorla gelmedi ya bu sivri dahi?
Getirenin hiç mi kabahati yok?
Ve... Niye bedel ödemekten muaf?
Gercekten yazik oldu..Cok yazik oldu.Mactan once cogumuz inanmistik sampiyonluga.Ama bunu beklemiyorduk.Denizli'den sonra ikinci bir tramva oldu bu bizim icin.Top girmeyince girmiyor kaleye bu macta oyle oldu.Tabi Onur'u ve Trabzon defansida iyilerdi.Hakkini vermek lazim.Ama bu kadar pozisyonuda atamiyorsak sampiyonluk gelmez ve gelmedi de zaten.Inanilmaz uzuldum gercekten.Boyle bir son olmamaliydi.Bu taraftar bu sonu haketmiyordu.
Anons olayi tam bir skandaldi gercekten.Nasil boyle birsey olur aklim almiyor.Tribunlerin yakilmasi son derece yanlisti bana gore.Fenerbahce taraftari bunu yapmamaliydi.Onun disinda baskana,daum'a falan yapilan tepkiler normaldi..
Sonucta beklemedigimiz bir sekilde sampiyonlugu kaybettik ve buyuk bir hayal kirikligi oldu bizim icin.Aziz Yildirim baskanligi birakir mi bilmiyorum ama ben kalmasi taraftariyim sahsen.Seneye iyi bir revizyon yapilacaktir kadroda.Daum'un da gonderilmesi gerekiyor.Seneye kaliteli,vizyonu genis bir yabanci antrenor ile yola devam etmeliyiz.
Ne olursa olsun takimi desteklemeye devam edecegiz.Son macta kaybedilen ikinci sampiyonluk oldu bu ama yapacak birsey yok.FENERBAHCE büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz"..