Fenerbahçe
Trabzonspor
Beraberlik
Türkiye Kupası'ndaki performansı bekliyorum Trabzonspor'dan.Bu kupayı da Fenerbahçe'nin elinden alırlarsa ebedi düşmanları olurlar![]()
Biz elimizden geleni yapacağız tabi ama Türkiye kupası ile bu bir olamaz.Kupa'yı isteyen kupa uğruna maça kadar 2 lig maçını kaybeden aşırı motive olan bizdik Fenerbahçe her ne kadar kupayı istese de aklının bir köşesinde Ankara maçı vardı.Bu maç ise bizim herşeyimizin bell,i olduğu Fenerbahçenin kazandığında şampiyon olacağı maç.Biz kupamızı aldık,ligde 5.sıra garanti oyuncuların tek amacı Fenerbahçe'yi şampiyonluktan edip veya yenip geri gelmek ama buna ne kadar konsantre olurlar o süpheli.Belki biz yeneriz Bjk de Bursayı yener şampiyon yine Fener olur.
Fenerbahce bizi hep yeniyor boyle maclarda. Ligin ilk macinda biz oynadik onlar kazandi, gecen sene ligin son macinda sahamizda 2-1 yendiler hemde TD leri Aregones ken.
Simdi Yeniliriz dicem Bursali arkadaslardan tepki gelir diye demiyorumCok hassaslar bu konuda bi adamin agzina bakiyor zaten 11 kisinin sahada yenilmesi.
Gecen haftada belirtim, iddia da boyle oynicam zaten. Bu mac berabere, Bjk de Bursayi yenecek ve sampion Fenerbahce olcak
Senol Gunes bu ligin son macini iyi degerlendirsin benim icin yeter. Eksikleri gormesi lazim kimin gidip kimin kalacagi belli olmasi lazim
Fenerbahçe bu maçı da A.Gücü maçı gibi zorlanmadan kazancaktır.
Belki erken ama şimdiden şampiyonluk için tebrikler.![]()
Trabzonspor'un puan alacağı umuduyla sonucu bekleyeceğiz.Umarım TS bu maça iyi konsantre olur ve Fenerbahçe'den puan alır..
Trabzonsporlu futbolcular sahaya çıkacaklar ve ellerinden geleni yapacak, kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklardır... Ama günlerdir kupa sarhoşluğu yaşayan, kutlamadan kutlamaya koşan bir ekip bu maça ne kadar motive olur? Diğer yandan şampiyonluğa aç ve kendini kaptırmış bir taraftar ve onların yayacağı sinerji...
Yani Trabzon'un bu şartlarda direnmesi çok zor... Eğer ufak bir iddiaları olsaydı temkinli konuşurdum... Ama kazanacağımıza eminim... İnşallah... zaten Beşiktaş'ta Bursa'yı Bursa'da yeneceği için herşey daha kolay ve stressiz olacak...
Skor 3 - 2.
Fener 2 - 0 öne geçecek sonra Trabzon 2 - 1 yapacak sonra Fener 3 - 1 yapacak Dakika 80 - 90 arası Trabzon 2. golünü bulacak.
Buraya yazdım.![]()
Yine her kafadan bir sesin cikacagi bir mac.
Trabzondan su satin alindi falan diyen bir suru bos muhabbet cikacak bunlara aldirmamak en iyisi.
96 da biz nasil sampiyonlugu Trabzonun elinden aldiysak Trabzonda aynisini bize yapabilir.
Ama 52 bin kisinin onunde maci kaybedecegimizi dusunmuyorum.Sampiyonluk icin saldir Fenerbahce^m.
Fener gol gol gol sampiyonluk geliyor !!
Fener gol gol gol sampiyonluk geliyor !!
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Bu maçı kupa finaliyle kıyaslayanlar büyük hataya düşerler. Türkiye kupası ligin belli bir bölümünden sonra Trabzonspor'un en büyük hedefi haline gelmişti ve Trabzonspor kupa finalinde bu hırsı, isteği sahaya yansıtarak kupayı kaldırdı. Fenerbahçe de o kupayı almak istiyordu fakat Trabzonspor gibi %100 konsantre olamazdı çünkü Fenerbahçe'nin en büyük hedefi TSL şampiyonluğuydu ve dolayısıyla akıllar kupa finali ile Ankaragücü maçı arasında paylaşılınca sahada isteksiz bir Fenerbahçe görmüştük. Pazar günkü maçta roller tam tersine dönecek ve bu sefer hedefine ulaşmak isteyen Fenerbahçe ile herhangi bir iddiası kalmamış Trabzonspor karşılaşacak. Bu maçta sadece Trabzonspor'un yerlileri Fenerbahçe ile aradaki rekabetten dolayı yabancılara oranla daha istekli olabilir; bunun haricinde yabancılar tamamen tatil havasında olacaktır. Bu da anormal değil. Kaldı ki Trabzonspor bu maçta canını dişine taksa bile Fenerbahçe'nin isteği karşısında başarılı olabileceğini sanmıyorum. Mübalağa ile; bu maçta Fenerbahçe'nin karşısına Real Madrid bile gelse favori Fenerbahçe'dir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Sadece senin a e gibi ufak ayrıntıların değil benim ve diğerlerinin ufak ayrıntılarınada dikkat ediyor çakal yav o ama Kaptan'ın yazdığı kocaman yazıyı görememiş işte ilahi Aygün![]()
Maça gelirsek Sadri başkan "Maça çıkıp mağlup olup geleceğiz.." dedi..
Umarım doğru değildir ama sanmıyorum espri yapıyordur
![]()
adam gibi zevkli bir maç izleriz inş...Bence Fenerbahçe kazanır ve şampiyon olur..
Bu maç anketi haketmiyor mu?![]()
Valla tek hedef şampiyonluk. Fakat bu maçta sürpriz olması zor gözüküyor. Çünkü Denizli faciasında deplasmanda oynamıştık. O taraftar karşısında maçı kaybedersek zaten bilemiyorum neler olacağını.
TariboWest
Ligdeki durumumuz kesinleşti, kupayı aldık takımda en ufak bir stres yok..Fenerbahçe ise bizim aksimize oldukça stresli.İlk yarıyı gol yemeden kapatırsak 2. yarıda Fenerbahçe'nin vereceği açıklarla golü bulup maçı kazanabiliriz.Tabi işin içine Umut faktörü girince maksimum pozisyon bulur ve kaçırırız.
Maçı kazanmayı ve Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum.Umarım 2 isteğimde gerçekleşir.
Avantaj bizde,herşey kendi elimizde.Kazanacağız ve şampiyon olacağız.Urfa'daki maç gibi olmaz asla.Pazar akşamı gerçekten müthiş bir atmosfer olacak statta.Trabzon'da olsaydı maç çok zor geçeceğini söyleyebilirdim ama Kadıköy'de olduğu için kazanacağımızdan eminim.
Yarın sabah erkenden bilet almaya gideceğim.İstanbul/Bahçeşehir'de oturuyorum.En yakın Biletix Beylikdüzü Carrefour ve Capacity AVM'de var.Hangisinde daha fazla yoğunluk olur,hangisine gitsem daha kolay bilet alırım bilemiyorum.Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Denizli faciası 40 yılda bir olur, üstelik rakibimiz Denizli gibi mutlak puan alması gereken yoksa küme düşme ihtimali olan bir takım değil. Denizli'nin o maça hazırlanmasıyla, Trabzon'un bu maça hazırlanması aynı olmayacaktır.
Maç deplasmanda olsa bir ihtimal derdim ama işi buraya kadar getirmiş bir Fenerbahçe, kendi seyircisi önünde şampiyonluğa ulaşacaktır.
Maçtan önce muhtemelen bu sezon 3. şampiyonluğu getiren bayan basketbol takımı taraftarın önüne çıkıp, taraftarı coşturacak, bu oyunculara da etki edecektir.
Bu maçta 4. şampiyonluğu alıp, büyük sevinci yaşamak için Efes maçını beklemeye başlayacağım.
"YÜCE ATATÜRK"
Denizlispor maçı normal şartlar altında oynanmadı. Tribünlerin sahaya müdahalesini hepimiz hatırlıyoruz; tekrar o günlere dönmeye gerek yok. Bu maç Kadıköy'de; Eskişehir maçındaki arzuya ve elde sadece bu hedefin kalmasına güveniyorum. Real Madrid meselesini abartıyla söylediğimi zaten söyledim ama bu takımda o ışık var. Geçmiş senelerde motivasyon üst düzeyde olduğunda bu takımın Kadıköy'de neler yapabileceğini gördük.
Şampiyonluk geldiği takdirde maddi, manevi açıdan camia nefes alacaktır. Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılımla 10 m € üzerinde bir para kasaya giriyor; buna da ek olarak Bursaspor'a önelemede ciddi bir rakip gelirse ve Bursaspor elenirse bu paranın üzerine 6-7 m € daha ekleniyor. Paradan daha da önemlisi Aziz Başkan'ın verdiği 3 senelik sözden sonra 1/1 yapılmış olunacak ve önümüzdeki seneye de ayrı motivasyonla hazırlanılacak.
Edit: Kupa konusu da önemli. 2 kupa yaptırılıp 1 tanesi Kadıköy'e diğeri de Bursa'ya yollanmalı. Kim kazanırsa maçtan sonra orjinal kupasıyla sevinmeli.
Last edited by TR.CaPTaiN : 13.Mayıs.2010 at 02:14
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bir yazarın Fener maçı için yazısının başlığı.'Trabzonspor büyüktür ve asildir. İsmini "çirkin ağızlarda" tartışmaya açmayacak kadar büyüktür."...
Böyle bir rezalet olamaz. Biletix gişelerinde yumruk yumruğa kavga... Birde internet sitesi çöktü. 193 bin kişinin bilet alma hakkı var ve sadece 18bin bilet satılıyor...
Bu arada maçı kim kazanır bilemem; ama Fenerbahçe şampiyon olur.Bu maç sonu kupayı kaldırırz, kupayı kaldırdıktan sonra bu maçın skoru hiç önemli değil.
![]()
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in Basın Toplantısı
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş'in Basına Yaptığı Açıklamalar
Genel değerlendirmelerde bulunan Güneş, gündeme yönelik soruları da yanıtladı.
“Geleceğe bakmamız gerektiğini hep söyledim” diyerek söze başlayan Güneş, sabah kalktığında geriye dönme ihtiyacı hissettiğini belirterek, “Belki anıları tazelemek istedim. Bulutların mevsimin getirisiyle fazla olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Deniz kenarında ve köyde büyüyen biri olarak çocukluğumuzda mutluluklarımız daha fazlaydı. Ne iş yapıyorsak yapalım, birlikte yaptığımızı hissettirebilirsek daha mutlu olacağımızı düşünüyorum. Ülkemiz için de bunu söyleyebiliriz. Hep olumsuz tarafından bakıyoruz. Futbolun birleştirici tarafına bakmakta fayda var. Bulutların dağıldığı günleri göreceğiz. Değişkenliklerimiz var. Ama iş hayatı hep değişiyor. Kupa alınınca her şeyin sütliman olduğunu söyleyemeyiz. Ancak heyecan ve mutlulukla kutladık. Bu sabah bu duygularla uyandım. Öncelikle bunu paylaşmak istedim” dedi.
Değerlendirmelerine birliktelik mesajlarıyla devam eden Güneş şunları söyledi:
“Geriye baktığımızda futbolun basit ancak ticari, sosyal ve hayatımızın her parçasına girdiğini görüyoruz. Bunun yansımaları da oluyor. Barışa, sevgiye, dostluğa ve fair-playa ihtiyacı olan bir olgu futbol. Herkesin bir arada olabildiği bir spor dalı futbol. Hep kazanılmaz. Ama kazanmaya yönelik oynanır. Kazanmak önemlidir. Ne yaparsanız yapın, hedefin gerisine düştüğünüzde mutlu olamazsınız. Burada insan değeri ortaya çıkıyor. Kazanma değerlerini ortaya koyup isteği geri getirebilmek önemli.
Sıfırdan başlamıştık ve kupaya ulaştık. Mutluyuz. Ancak ligde hedefimize ulaşamadık bu nedenle mutlu değiliz. Başkanımız, yönetimimiz, personelimiz, bürokratlarımız, taraftarımız, medya… Herkesin katkısı olmuştur. Trabzonspor’un büyümesi için elinden geleni yapmıştır herkes. Bu nedenle teşekkür ediyorum.
Daha güzel futbol oynamamız gerektiğini biliyoruz. Saha için ve dışı sorumluluklarımız arttı. Sembolümüz ve gururumuz olan taraftarımızın maça fair-play içinde gelmelerini istiyoruz. Urfa’da sadece bir kupa maçı oynanmadı. Doğu’da oynandı. Maçtan önceki güzel görüntüler vardı. Kazanmak için Urfa’ya gelen her iki taraftarın da dostluk içinde olması müthişti. Bu daha çok işlenmeliydi. Satırlar, kavgalar olsaydı günlerce işlenirdi.
Trabzonspor’un birleşmeye ihtiyacı var. Bütün camianın kısır çekişmelerden kurtulmasını arzuluyoruz. Hangi birimi koyarsanız koyun görüş farkının olmasını doğal karşılıyoruz ancak kavgaların ortadan kalkmasını istiyoruz. Bunu tek başıma yapamam. Ancak desteklerim.
Trabzonspor’un dünya kulübü olmasını istiyoruz. Trabzonspor’un kökleri burada ancak açılımı çok büyük. Dünyaya açılabilecek bir kent Trabzon. Kültürde, sanatta olduğu gibi sporda da dünyaya açılacak kapasitesi var bu küçük kentin.
Trabzonspor’un da Türkiye’nin de karakterinde başarı vardır ve bunu hayata geçirebilmelidir. Sanayimiz olmadığı için, turizm ve sportif anlamda büyümeliyiz. Eğitimi verebilirsiniz ancak uygulama alanında tesis, stadyum yoksa, alanlar azsa büyüyemezsiniz. Yolların yapılması gelecekle ilgili yatırımları, doğu ve batının ilişkisini arttıracaktır.
Futbol güzeli ortaya koymaktır. İstanbul’da da bunu yapmak istiyoruz. Bunun dışındaki gelişmelere katılmıyoruz. Urfa’daki görüntüyü İstanbul’da da görmek istiyoruz. Çeşitli spekülasyonlar yapılıyor ancak bunların dışındayız biz. Oyuncumuza konuşma izni vermedik bu nedenle. Fenerbahçe maçıyla ilgili bütün açıklamaları takımım adına ben yapacağım. Son lig maçında kaliteli futbolla gücümüzü göstermek istiyoruz. Kazanırsak sevinir, kaybedersek rakibimizi tebrik eder, üzülürüz. Fenerbahçe’ye ve Bursaspor’a verdikleri mücadeleden dolayı saygı duyuyorum. Bir yılın emeği bir maçla heba olmaz. Fenerbahçe’yle ebedi bir dostluk, ezeli bir rekabetimiz var. Daha çok Fenerbahçe ile çekiştiğimiz için rekabetin fazla olduğunu söyleyebilirim.
Nasıl bir kadro ile çıkacağımızı bilmiyorum. Sakatlarımız var, kafaları dağınık olanlarımız var. Biz mükemmel futbolumuzla alkışlanmak istiyoruz. Şükrü Saraçoğlu’nun değişik bir atmosferi var. Onlar bizi bu atmosferle etkilerken, biz de mükemmel futbolumuzla onları etkilemek istiyoruz. Üç puan dışında baskı olmayacaktır. Sadece futbol oynamayı düşünen bir takım olarak neler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz.”
Teknik Direktör Şenol Güneş değerlendirmelerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı…
Başkanın açıklamaları sizin performansınızı etkiler mi? Kupa’yı kaybetseydiniz planlarınızda bir değişiklik olacak mıydı?
Başkanımız çalışmasıyla, heyecanıyla, yeteneğiyle başarılı. Benim onunla ilgili yorum yapmam saygısızlık olur. Ben kendi işimi yapıyorum. Bana karışmıyorlar. Diğer söylemler bizim dışımızda gelişiyor. Yanlış veya doğru olduğu kararını da veremem. Ben hedeflerimi zaten söyledim. Kupa’yı kaybetseydik bilmiyorum ne olacaktı. Bunu size sormayı planlıyordum. O gözle bakmaya çalışıyorum. Farklı gözler neler görür diye merak ediyorum. Benim adıma iş anlamında hiçbir değişiklik yok, kaybetseydik de olmayacaktı. Kazanmak ya da kaybetmek ayrıdır, iş yapmak ayrıdır. Maçın sonucu hedef değildir. Alınan sonuçlardan etkilenme olacaktır tabi ki. Ama aldığımız kararlarla ilgili sapmalar olmayacaktır. Ekonomiyle ilgili değişiklikler olabilir. Bugün oynadığınız her maç 300 bin TL’lik bir gelir demek. Ligi 6. Sırada bitirseydik iki trilyon kaybımız olacaktı. Oyunculara da bunu söylüyorum. Para istemek için gayret göstermeniz gerek. İstemek kolay, almak zordur. Yazılar da bu yönde yazılmalı. Yoksa bize bir katkısı olmuyor.
1996 yılından bu yana 14 yıl geçti. Ancak o maçın yarattığı tartışmalar henüz bitmedi. Yaşam tesadüflerle dolu. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu Trabzonspor’a bağlı. Siz de o günlerde çok tartışılmıştınız. Bugünkü maç 1996’nın rövanşı kabul edilebilir mi? Ben hep söylüyorum, siz ısrarla soruyorsunuz. Değişime ayak uydurmak gerek. Değişmek için başkalarının değişmesini beklemeyelim. Başkalarının değiştiğinin farkında bile olamazsınız kendiniz değişmezseniz. 1996’dan bu yana aynı soru soruluyor. Urfa’da oynanan maç geride kaldı. Şimdi yine Fenerbahçe ile oynayacağız. O da geride kalacak. Cem Papila’nın yönettiği maç da geride kalmıştı. Şampiyonluğu kaybetmiştik. Kulübü nasıl büyütürüz, oyuncu üretimimizi, transferi, ekonomiyi nasıl genişletiriz bunu düşünmemiz gerek. 14 sene mi oldu? Geçmişin bana hiçbir karı yok. Bugünü yaşıyoruz, yarını planlıyoruz. Evde resimlere bakırız anlatırız, çok hikayemiz var ancak inanın çok işimiz var. Şimdi hikaye zamanı değil.
Bir hafta sonra transfer konuşulacak. 12 yabancımız var. Katkıları konusunda görüşler var. Siz eksikleri gayet iyi biliyorsunuz. Yabancılar konusunda kararlarınız var mı? Kaç transfer yapılmalı?
4-5 Günümüz kaldı. Fenerbahçe maçını beklemek gerek. Şimdi konuşmak doğru değil. Yararı da yok. Kararlarım var. Zaman içinde değişmedi. Transfer konusunda en çok 4, en az 2 nokta transfer düşünüyoruz. İki acil transfere ihtiyaç var. Diğerleri daha sonra olabilir. Transferi sadece yaz ayında değil hayat boyu yapmalıyız. Bu ticari bir olay. Hem yarışacaksınız, hem üretim yapacaksınız. Bugün yaptığımız şey belki 10 sene sonra ortaya çıkacak. Transfer yaparsınız 50 milyon dolar verip şampiyon da olabilirsiniz. Ne olacak sonra. Hiç. Yabancı oyuncu kısıtlamasındaki bugünkü sistem yanlış. 6+2 değil sahada 6 yerli olmalı gerisi yabancı serbestliği olmalı. Ama sahada 6 yerli olmalı. Kadronda istediğin kadar bulundur yabancı oyuncu. Yoksa zarar ediyoruz. Mecbur göndermek zorunda kalıyoruz.
Denizli maçının ardından sinirlendiniz. Performansta olumsuzluklar aşılamıyor. Motivasyon kaybı sizin uyarılarınıza rağmen giderilemiyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Bu sinirlilik durumu oyuncuları yok etme anlamında değil. Söylemlerim yazanlar tarafından kaydırılabiliyor veya yanlış anlaşılabiliyor. Eskişehirspor maçında kötüydük. Ankaragücü maçında bir yarı kötüydük. Denizlispor maçında ise bizim futbolumuzun altında oynadılar. O nedenle kızdım. Mutlu takım daha iyi oynamalıydı. Mazeretleri var ama haklı değiller. Futbolcu sahneye çıktığı zaman en iyisini vermeli. Uyarılarımız faydalı oluyor, değişiyorlar. Bütün oyuncularımız iyi niyetli. Giden Zafer ve Ömer de dahil. Uygulamada hatalar var. Bu hatalar takıma zarar vermeye başladığında gönderiyoruz. Bütün değerler kullanıldığında sonuca yansıyor. Oyuncunun durumu 40-60 olmalı ama bizde yüzde 80’dir. Yüzde 20’ye indiği de oldu ama benim dönemimde değil. Kayserispor maçında kaybettik, sinirlendim mi? Hayır. Eleştirilerinizi yaparken beni oyuncuyla karşı karşıya getirmeyin. Bu hatayı yapmayın. Urfa’da otelin önündeki Balıklıgöl’ü göremedim. Vaktimiz olmuyor. Sürekli çalışıyoruz. Hep onu söyledim. Doğuyla bütünleştik ama batıya gidemiyoruz. Güneş doğudan doğduğu için doğuyu seviyorum.
Dünya Kupası’nı izleyecek misiniz? Kimi şanslı görüyorsunuz. Kupayı aldıktan sonra yerel basında, yönetim kurulunda bazı isimler hakkında rahatsızlıklar olduğu yazıldı. Bu sizi ne kadar etkiler?
Dünya kupasını yerinde izleyemeyeceğim. Umarım Güney Kore başarılı olur. Yöneticiler arasındaki rahatsızlığı bilmiyorum. Öyle bir şey var mı yok mu onu da bilmiyorum. Başta onu söyledim. Birliktelik olmalı. Her ortamda birliktelik olmalı. Basın arasında da olmalı. Her başkan değerlidir. Yaptığı yanlışta zarar görmüş olabiliriz ancak kendine göre doğruluğu vardır. Sonuç olarak Trabzonspor büyümeli. Hayrettin Bey (Hacısalihoğlu), bu kulübün Erol Taş’ı oldu. Bizim de kahrımızı çeken O. Fotoğrafta yoktu belki ama O’nun resmi bizdik. Bu işe göğüs gerenler düzlüğe çıkıldığında bir anda yıkılabilirler. Değerlerimizi harcamayalım. Mahmut Aksu’nun da fotoğrafta olmadığı yazıldı. Fotoğraf zaten sıkıntıyı çeken kişinindir. Ama yine de resimde olmadıkları için üzüldüm.
Umut çok eleştiriliyor. Hakan Şükür de çok eleştiriliyordu ama zirve yaptı. Umut’un eksiği nedir size göre?
Eksiği var mı var. Yararı var mı var. Aldığımız oyuncu Umut’u geçerse oynar. Geçemezse oynayamaz. Giden oyuncularla daha fazla konuştum. Bunun gizlisi yok, kaçırdığı goller kendisine yakışmadı. Antep maçında beğenmedim Umut’u. İyi oynamadığı için değil, az koştuğu için. Birini eleştirirken ona saldırı yapmayacağız. Hakan Şükür için de çok eleştiriler yapıldı. Milli Takım’da tek forvet oynattık, “Tek oynar mı?” dediler. Sonra ikiliye döndük, “İkili oynatılır mı?” dendi. İnsanlar çocuğunu sever. Ben Umut’u ya da bir başka oyuncumu dışlayamam. Onlar bizim evlatlarımız. Bunun aksini söylerse biri veya bu yönde eleştiriler gelirse doğru olmaz.
Teofilo hakkında ne düşünüyorsunuz?
Teofilo oyun tekniği olarak iyi ama gol atamıyor. Kendisine de bunu söyledim. Doğru koşular yapıyor, doğru alışverişler yapıyor ama eksikleri var. Daha iyi olduğunda O oynayacaktır. Yanılmak istemeyiz ama yanılabiliriz de. Her takımda bu oluyor. Kayıp bir yıl bu sezon onun için. Kendisi de biliyor bunu.
Urfa’daki stadı gördük. Siyasi gücümüz var. Urfa futbol şehri değil. Futbol kenti Trabzon’a nasıl stadyum yaptıracağız?
Gücümüzü gösteri için değil iş üretmek için kullanmamız gerek. Stat için geçmiş hükümetler de söz vermiştir. Bugün yapılması için yöntemimizi daha etkileyici kullanmamız gerek. Siyasette şu ya da bu parti var diyemeyiz. Onlar da bizim kadar istiyorlar. En yetkilisine de söyledim. Haksızlık yaparak söylemedim. Erzurum’a ya da Kayseri’ye yapmayın bize yapın demedik. Siz yapmazsanız görürsünüz de demedik. Stadyum istiyoruz dedik. Urfa’ya 18 yılda yapıldı. Burada başlanmadı. Bir eksiklik var. Bir an evvel nasıl yapabiliriz bunu konuşuyoruz. Herkese haykırıyoruz. Buraya yapılamaz deyip bizi inandırırsalar susarız.
Transferde hangi bölgeler eksik. Şuraya ya da buraya transfer yapacağız diyebilir misiniz?
Doğu ve Batı Karadeniz bölgelerine yapacağız. Yok bölge söyleyemeyiz. Aceleciliğinizi anlıyorum ama olmaz. Gitti – kaldı diyemeyiz. Sadece benimle ilgili bir şey değil bu. Benim kararımdır ama oyuncuyla yönetim arasındaki görüşmeler sonucu olur. Aceleyle bazı konuşmalar yapmak ve bunu benim söylemem doğru olmaz.
Bütün oyuncular benim oyuncum dediniz. Zafer Yelen’in idman programını siz mi belirlediniz. Barış Memiş’e fırsat vermiyorsunuz? Sizin için yapılan en büyük eleştiri şu. Transferde net olarak fikir beyan etmiyorsunuz. Transfer edilecek oyuncular altında sizin imzanız olan oyuncular mıdır?
Bunu çok açık söyledim ama yine açıklayalım. Benim transfer yapacak param yok. Bunu yönetim yapar. Benim kimseden çekinmediğimi yakınlarım bilir. Ben kararlarımı net veririm ama belki bunu bilmeyebilirsiniz. Kişisel bir şey varsa cevap vermek istemiyorum. Barış’a gelince. Takımın en az çalışanıydı. Son bir aydır çalışıyor. Song’un çalışma isteği 10 ise Barış’ınki 1’di. Barış’ı niye oynatmıyorsunuz diyerek ona sahip çıkamazsınız. Bırakın bize kendinize de zarar verirsiniz. Zafer yetenekli bir oyuncu. Konuştuk, üzüldüm. Kadroya giremeyen her oyuncuya üzülüyorum. Ama yapacak bir şey yok. Bilgi alırsanız daha sağlıklı olur. Ben geldiğimde sakattı Zafer. Altı aydır koşuyormuş. Barış ve Zafer’i oynasınlar diye kiralık vermek istedim. “Onlar değil de şu oynasın” derseniz gelin işimi siz yapın derim. Benim işime saygı duymak zorundasınız. Zafer konusunda durum ekonomik boyutlara taşınınca gitmek zorunda kaldı. Oynamak mı istiyorsun yoksa ekonomiyi mi düşünüyorsun dedik. Kararsızdı. Kafası karışıktı. O yönde tercih kullandı. Zafer’in ekonomik konusu vardı. Yönetimle anlaşarak gidebilir. Hala benim oyuncum ama idmanları ayrı yapıyor. Benle ilgisi kalmadı. Onu anlatıyorum. Bu tek başına olan bir olay değil.
Teofilo’ya yeterli şans verdiniz mi? Alacağınız oyuncularınızın kaçı yabancı olacak?
Avrupa’yı görmemişti. Ailesi ve kendisi iyi insan. Kendisiyle ilgili sorunları vardı. Sonra ailesiyle ilgili sorunları oldu. Beklentileri vardı. Bu onda rahatsızlık başlattı. Kendisine zarar vermeye başladı. Zorluyoruz olmayınca yollarımızı ayırıyoruz. Bu konuda ekonomik kayıpları da düşünüyoruz. En az zararla takıma yarar getirecek hale getirmek istiyoruz olayı. Bazen ucuza aldığınız iyi çıkıyor, bazen pahalıya aldığınız kötü çıkıyor. İki yabancı alacağız. Diğerlerini bilmiyoruz.
Altyapıyla ilgili çalışmalar ne durumda?
Altyapıyla ilgili zorluklar var. Hocalarıyla toplantılar yapıyoruz. Karadenizspor Bank Asya Ligi’ne çıkarsa planlar değişebilir. O ligde bizden bir kulüp olursa daha iyi olur. Ben altyapı konusunda yetkili görünüyorum ama birini alıp diğerini göreve getirince orada hata yapabilirim. Altyapı ve Karadenizspor’la ilgili çalışmalar var ama şuanda onu açamayız.
Bence zorlu bir maç olacak hatta bana öyle geliyor ki ya 1-0 öne geçip maç 1-1 olacak ve son anda kazanacağız yada art arda 2 farklı öne geçip son anda 1 gol yeyip kazanacağız, ama illa kazanacağız...
Yok abi yok, biletix çöktü, 1 saattir deniyorum Telekom'da bitmiş. Umarım Migros'dan buluruz.
Maç ilk yarıdaki TS-GS maçı gibi 4-3 felan olsa süper zevkli bir maç izleriz.
Last edited by GeNç KaRTaL : 13.Mayıs.2010 at 21:50 Reason: konuyla tamamen alakasız kısımı silindi.
Güzel bir maç olacak atmosferiyle heyecanıyla .. Bu maçı ne olursa olsun kazanacağımızı düşünüyorum Ki bana göre Bursa Beşiktaş'ı yenemeyecek .. Yani her türlü Pazar günü kupayı Kadıköy'e getiririz ..
Şimdiye kadar bunun aksini düşünmedim Düşünmek de istemiyorum![]()
Bilet kuyruğundan resimler...
Bir maç günü anca bu kadar dolu olur.